50 yaş üstü, sigarasız, alkolsüz, ibadet edenlerin de olduğu; Hem yol yapalım, hem de görmüş gezmiş olalım diye düşünülmüş bir geziyi gerçekleştirmemiz üzere,
deneyim sahibi olanların tavsiyelerine ihtiyacımız var.
A, B, C, D, ... Planları yapabilmek için; 2 hayvan (600 - 650 CC) 3 yavru (150 - 250 CC) motorlarla 6 kişi, (Sayılar değişebilir) (90 - 100 km. gibi hızlarla)
Düzce'den 9 Mayıs perşembe öğlen çıkış, 12 Mayıs pazar akşamı dönüş, 3 gece konaklama şartlarındayız.
A planımız Kapadokya. Her ne kadar geziyi plansız yapmayı düşünüyorsak da, elimizin altında bulunsun diye görüşlerinize ihtiyacımız var.
Ankara'dan Nevşehir'e giderken
Kırşehir'den mi,
Aksaray'dan mı gidelim? Hangisinde görülmesi gereken yerler ağır basar?
Nevşehir özellikle bilgi toplamamız gereken yer. Kapadokya, Derinkuyu, Ihlara vadisi, Ürgüp, Göreme, Hacıbektaş, ... 10 mayıs cuma tek günde biter mi? 2 gün ayırıp da, diğer illeri pas geçmeli miyiz? Biliyorum, bu seçim bizim tercihimizle alakalı ama bir tavsiyelerde bulunanların görüşü illa ki olacaktır.
Kapadokya 1 günde biterse (A planı) hazır oralara gitmişken, içinden de geçmek olsa Kayseri (B planı), Niğde düşünürsek (C planı), Konya'yı da düşünürsek (D planı) ve en önemlisi A ve C olabilir, A + B + D olabilir, Hepsi olabilir, yalnız A olabilir, ...
İşte bu olabilirlere sizlerin görüşünüzü almak istiyorum.
Tahmini bütçe belirlemek için; İlk akşam Nevşehir'de, diğerlerinde nerede konaklayacağımız belli değil. Ortalama olarak
kişi başı kalma ücretleri konusunda bilgilenmek istiyoruz. Hatta, şurada kalmalısınız diye telkinleriniz bile olabilir.
Ne olur gezi raporu istemeyin, o iş sanat işi, ben o konuda özürlüyüm. Ama
esirci nickli İlhan hallederse o da bonus olur.
Tecrübe ve bilgi sahibi arkadaşların yazılarını göreceğim inancımla, şimdiden teşekkür ediyorum.