Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
8. sayfa BirinciBirinci ... 678910 ... SonuncuSonuncu

Arttırılan Motosiklet ÖTV Oranları VATANDAŞI VURDU

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #141
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    ya şimdi ciddi ciddi zammı alacak bu motorlar
    şaka desin biri yaa tam da ben alacakkennn
    o adresi verdiiğinde ii oldu
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #142
    Naci63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    BMW F800GS, TRIPLE BLACK
    Arkadaşlar ÖTV genellikle ithalatı firenlemek için kullanılan bir vergidir. Ülkemizde TL aşırı değerlenip döviz düştüğü için ithal edilen mallarda çok ciddi oranda bir artış olmakta, bu da zaten olması gerektiği kadar ürün üretip satamayan (ama hep ıvır zıvır işlerle uğraşarak vakit kaybeden) ülkemizde ciddi bir cari açık meydana getirmektedir. İhracat geliri ithalat harcamasını karşılayamaz ise ne olur? Doğal olarak o ithalata sebebiyet veren ürünlerin vergisi artırılır ki böylece açık daha fazla büyümesin.

    Haklısınız bu para sonuçta bizim cebimizden çıkacağı için kızıyoruz. Ama düşünün ki bu ürünleri de biz alıyoruz. Sadece bireysel düşünürsek cebimizden belki üç-beşyüz YTL (250 cc ve altı için) fazla para çıkacak. Ama yeteri kadar üretmeyen ülkemiz bu ithalatlar için kaç milyon YTL fazla parayı Çine veya diğer ülkelere ödeyecek? Sonuçta hepimiz (motosiklet alan veya almayan, ya da ÖTV geldiği için kızmamıza sebep olan bir ithal ürünü alan ya da almayan) ortaya çıkan dış ticaret açığı ve buna bağlı döviz darlığı, enflasyon ve benzeri sıkıntılara maruz kalacağız.

    Ayrıca bu vergi yerli üretim (pek yok ya) veya yurt dışından ithal ürünler arasında farklı uygulanmaz. Hepsine uygulanır. Dolayısıyla "yerli üretimin korunması" sözleri bu anlamda biraz havada kalıyor.

    Hükümeti savunma gibi bir amacım kesinlikle yok Ama şunu söyleyeyim ki bu vergi türü ve benzerleri önceki hükümetler tarafından da çok kullanıldı ve o dönemlerde (kriz veya deprem sebebiyle) çok ses çıkarmadık. Ben bundan 5-6yıl kadar önce oto gazla çalışan otomobilim için iki farklı tarihte toplam 300 milyon TL para ödemiştim. Bunun birkısmı otogaz için (150 TL) kalanı da trafik cezası!! idi. Trafik cezası. O dönemi hatırlayanınız mutlaka vardır. Hani ilk koyulan ekstra motorlu taşıt vergisini mahkeme iptal edince ikinci vergi TRAFİK CEZASI adı altında ödenmişti (mahkemeye gidilip geri alınamasın diye). Otogaz için ödediğim vergi de mahkeme tarfından iptal edilmesine rağmen o dönemdeki hükümet parayı geri ödememişti. Amacım siyasi polemik değil. Ama şunu biliyorum ki hangi siyasi görüş olursa olsun, hükümetler sıkışınca bu tür vergi ve trafik cezası!! uygulamalarına gidiyor. Bu nedenle tartışmalarımızı siyasi mesaj şeklinde değil, ama bunun (eğer anlatabiliyorsak) neden yanlış olduğunu anlatarak ve ilgili mercileri nasıl bu konuda uyaracağımızı konuşarak yapalım. Ama boş geyik yapmayalım. Laf olsun torba dolsun diye yazmayalım.

    Son olarak ben şunu düşünüyorum. Hani hep söylüyoruz ya. Bu motosikletleri Çinden getirenler aslında 300--500 dolara bunları alıyor ve bize pahalı satıyorlar diye. Bırakalım biraz da onlar ellerini ağır taşın altına koysun ve karlarından fedakarlık ederek ÖTV'yi müşteriye fazla yansıtmayacak tedbirler alsınlar. Sorumluluk biraz da onlarda olmalı.

    Selamlar.

  3. #143

    Üyelik
    21 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    ya yazısı güzel, hukuktan biraz anlayan hızla bu durumu bir metine dökebilecek bir arkadaş yok mu. Bir örnek/hazır metin çıksa ortaya tüm üyeler onu e mail ve belki de posta yoluyla taahhütlü yollasa sanıyorum çok daha hızlı ve etkili bir tepki olacaktır. Bu dilekçe ilgili tüm makamlara gönderilse hatta. Bu konuda çok bilgili değilim ama bir ara avukat bir arkadaşım bana resmi bir kurumun seninle ilgilenmeasini istiyorsan dilekçeni taahhütlü gönder demişti.

    bu konu ile ilgili yeni bir topik açmalıyız belki de

  4. #144
    Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    Çevre ülkelere bir bakın arkadaşlar. Hak aranma konusunda değişik yöntemler göreceksiniz. Baştakiler halkın hakkını aramadığını bildiğinden böyle şeyler oluyor. Neticede bu böyle sürecek. Yapacağınız en zararsız basit hareket 2.el motor almak olacaktır. En azından içinizden "olum ben bu kadar vergi vermedim, kazık yemedim içim rahat" diyebileceksiniz.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

  5. #145
    kahraman34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2005
    Şehir
    içmeler köprüsünden aşagı in tersaneleri geç işte ben ordayım(tuzla)
    Motosikleti
    bir adet 2005 model kırmızı düldül(as150t)
    Alıntı puma007 adlı üyeden alıntı
    verginin üzerinden vergi hesaplanmaz böyle bişi yok
    toplam %55tir yani 1000lirada 550 ytl vergi alacak devlet o kadar
    malesef vergi öyle hesaplanır ilk önce 10,000 ytl'lik motora %37 ötv eklenir ondan sonra 13,700 ytl üzerinden %18 kdv alınır yani ötv'nin kdv'sinide ödüyorsun gibi saçma bir olay oluyor.
    [SIZE="2"][B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Red"]gerçekleri [/COLOR][COLOR="Yellow"]tarih [/COLOR][COLOR="Red"]yazar[/COLOR],[COLOR="Yellow"]tarihi [/COLOR][COLOR="Red"]galatasaray[/COLOR] [COLOR="Yellow"]yazar[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE]

  6. #146
    tafi22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Motosikleti
    honda cbr 600 f ( buyaz)
    herkese geçmiş olsun. adamlar çekemediler tabi çinlileri sanane kardeşim alan memnun satan memnun. zorlamı alıyo çin malını madem öyle ülkeye sokmasaydın ben bu hükümeti anlamıyorum nebiçim iştir bu ya. ekişehirde de motorsikletleri toplamaya başladılar çarşı merkezden. bu ne düşmanlık anlamadım

  7. #147
    sedatungor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mart 2005
    Alıntı puma007 adlı üyeden alıntı
    verginin üzerinden vergi hesaplanmaz böyle bişi yok
    toplam %55tir yani 1000lirada 550 ytl vergi alacak devlet o kadar
    neye dayanarak yok öyle bi şey diyosun arkadaşım. Eğer aldığın motorun, arabanın her neyse ayrıntılı faturasını incelersen vergilerinde nasıl hesaplandığını görürsün.

  8. #148
    ozgur_zrolu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2005
    Şehir
    antalya merkez
    Motosikleti
    jinlun 250 elegance
    Alıntı zeda3000 adlı üyeden alıntı
    Guclu gusel bir aciklama gelin ben size baska boyutlarini da gosteriyim bu olayin ve Turkiyenin ayibidir bu ne yaziki.

    1.Sebep:Motosiklet fiyatlari Cinden gelmesinden dolayi cok ucuzlamis ve 3. kesim adi ile adlanan kesim eski bir otomobil almak yerine motosiklet ile ulasim sorunu cozmektedir ve bu zincirleme 0 otomobil saticilarina kadar ulasmaktadir. Bundan etkilenen ve aglamaya baslayan otomobil firmalari Artik motosiklete binmeyin adli zorlayici bir oyuna baslamislar ve Mali isler yonetimini kistirarak bu vergileri artirmislardir.
    2.Sebep:Mondial , Sarikayalar firmalari bildiginiz uzere parcalarini ithal ettikleri Cinden motosiklet montaji yapmakta ve buda uretici sifati ile bazi kredi ve haklara sahip olmalarini saglamaktadir. Artan OTV vergileri sayesinde herkez motosiklet ithal edemiyecek ve onlarda vergilerden muaf olarak bu isin kaymagini gotureceklerdir.
    3.Sebep : OTV vergisi Maliyenin yuz karasi olup , vergi tahsilindeki beceriksizliginin simgesidir. Yani OTV yukseldikce anliyinki Maliye Fabrika,Ithalatci,Imalatci gibi kurumlardan gercek vergileri tahsil edememekte.Bu sahislar kanun disi yollar ile vergileri kacirmakta ve malesef rusvet bu isin temeli olmaktadir. Buyuk firmalara gucu yetmeyen Devlet "End User" yani son asamadaki raftan alisveris yapan tuketiciye abanmakta ve toplayamadigi vergiyi abuk subuk kanun tasarilari ile bizden almaya calismaktadir.

    Sonuc: Biz Turk halki olarak sesimizi duyuracagimiz DUR diyebilecegimiz hic bir merci olmadigindan.Ezilmeye ve yoksulugu tatmaya devam edecez.Ismi lazim olmayan sahislar ise zenginliklerine zenginlik katarak hava atacaklardir ve kara para yiyecekler. Biz bu gidisle Avrupa birligine degil ama kesin Somali aclar birligine aliniriz.
    Davıde katılmamak elde değil ki gerçekleri yansıtıyor.Bunun sağlayacağı tek fayda bence ikinci el motor piyasasını biraz canlandırmak olacaktır.
    MT Motorize07 Antalya Grubu

  9. #149
    buraketli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2006
    Şehir
    Başkent
    Motosikleti
    Motosikleti alamadı ancak 1.8 Passat Turbosu var

    Rezillik

    Bu ötv karşısında elimiz kolumuz bağlı duramayız.Büyük bir eylem planlayalım.Kamyoncular gibi olmasın ama hastalar yollarda kalmış.Daha uysal bişeyler yapalım.Ben gerekirse açlık grevine gitmeyi düşünüyorum şahsen
    Palayım Amma TEK RAKİBİM ŞAHİN K :) Muhaha

  10. #150
    pazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2004
    1 Nisan 2006
    Cari açıktan korktular vergi darbesini motosiklete vurdular

    Emre ÖZPEYNİRCİ

    Çin mallarının etkisiyle 2005 yılında 300 bini aşan, 2006’da ise 500 bin adetlik pazara koşan motosiklet sektörü, hükümetten ÖTV darbesi yedi. Yüzde 8 olan ÖTV oranı motor hacimlerine göre yüzde 22 ile yüzde 37’ye yükseltilirken, gerekçe cari açıktaki büyüme gösterildi. Sektörü şok eden kararın İstanbul’daki motosiklet fuarında alınması ile satışlar durma noktasına geldi.

    SON dönemde özellikle Çin’den ithalatın artmasıyla birlikte hükümet cari açığın faturasını motosikletten çıkardı. Yüzde 95’ine yakını ithal edilen motosikletlerden aldığı yüzde 8’lik ÖTV tutarını motor hacimlerine göre yüzde 23 ile yüzde 37’e çıkartan hükümetin bu kararı, sektörü fuarda yakaladı. 2006’da 1 milyar dolarlık hacme ve 500 bin adetlik pazara koşan sektörde ÖTV şoku yaşanırken, sektör için büyük önem taşıyan motosiklet fuarında satışlar durma noktasına geldi.

    ÖTV’Yİ OTOMOTİVE ÇEKTİK:

    Gelirler Genel Müdür Vekili Osman Arıoğlu, ÖTV oranlarını motosiklet ithalatının artmasına bağlı olarak büyüyen cari açık nedeniyle artırdıklarını belirterek, şöyle konuştu: "2004’te 126 bin motosiklet, 2005’te ise 326 bin 670 motosiklet ithal edildi. 2005’te ithal edilen motosikletlerin 90 bini 50 cc hacmindekiler, 149 bini 80-125 cc, 50 bini ise 125-250 cc, geri kalanı ise yüksek hacimliler. Biz ÖTV oranlarını bu dengeyi gözeterek artırdık. 250 cc’nin üzerindeki motosikletlerin ÖTV’sini otomobille aynı yaptık. Aksi takdirde cari açıkta büyüme daha da artacak." ÖTV artışına fuarda yakalanan motosiklet firmalarında ise dün büyük bir şok hakimdi. Pazarın 2005’te 300 bini aşmasıyla birlikte 2006’da 1 milyar dolarlık motosiklet siparişi veren motosiklet firmaları, ÖTV şokuyla yurtdışına verdikleri siparişlerin akibetini tartışıyor. Büyük darbe yiyen sektörde satışlar durma noktasına gelirken, pazarın 2006’da 2005 yılını bile yakalayamamasından endişe duyuluyor.

    FİYATLARA NE KADAR YANSIYOR:

    Özellikle Çin malı motosikletlerin etkisiyle büyüyen motosiklet pazarında satılan araçların yüzde 95’ini 250 cc ve altında motor hacmine sahip araçlar oluşturuyor. ÖTV’nin bu kategorideki motosikletlerde yüzde 8’den 22’ye yükselmesi, anahtar teslim fiyatlarda yüzde 13’lik bir artış anlamına geliyor. Yani bugün 10 YTL’lik bir motorun fiyatı yeni ÖTV oranıyla birlikte 11.3 YTL oluyor. 250 cc’nin üzerindeki motosikletlerin ÖTV oranı ise yüzde 37’e çıktı. Bu anahtar teslim fiyatlarda yüzde 27’lik bir artış anlamına geliyor. Yani 10 YTL’lik bir motosikletin fiyatı yeni ÖTV oranıyla birlikte 12.7 YTL’e oluyor. ÖTV’de yaşanan artışla birlikte Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) , bugün bir basın toplantısı düzenleyerek, tepkilerini dile getirecek.

  11. #151
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Sonuç nedir kendi kendimize böle yazarak ne olabilir kii!!!!!!!!
    Bi çözümü yok mu bunun,,ben yıllardır hasretini çektiğim şeye tam kavuşacakken bunların olmasına katlanamıorummm!!!!!!!!!
    Bi yolu olmalııı,,olmalı
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

  12. #152
    ozgur_zrolu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2005
    Şehir
    antalya merkez
    Motosikleti
    jinlun 250 elegance
    Alıntı freakmaxi adlı üyeden alıntı
    ah arkadaşlar ah çok cahilsiniz yani kusura bakmayın, hiç gazete okumuyorsunuz veya haber takip etmiyorsunuz dimi??? Türkiye'de ithalatın seyrini koruması ama ihracatın hız kaybetmesinden dolayı oluşan açık sonucunda, türkiye nin kendini hancerlememesi için yapılan bir önlemdir bu. Bu işin suclusu devlet değildir, ucuz motosikleti ulkemize sokup butcesi kısıtlı insanlara bolca satmaları sonucu köşe olan ithalatcı motosiklet firmalarının hatasıdır bu. boşuna geri kaldık falan diye laf sokmayın, geri kaliyorsak bir nedeni vardır bununda. ülkenin kalkınması için ihracat sarttır, ve ellerinde imkan varken tesis kurmayıp üretimi türiyede yapmayan, ithalatı secip ulkeyi söğüşleyen ucuz marka ithalatcılarına kızın siz... bu kanun geri donmez, ister kendinizi kesin ister ithalatcılar ayaklansın. Bende yeni bir motor alacaktım, alacagım motorun fiyatı 5000 tl farketti... sizlerin ki gibi 300 500 tl gibi kucuk meblalarda bir oynama olmadı yani anlayacagınız.. bende motor alamiyorum ama devletede camur atmiyorum herkez işini yapsaydı bu hale gelmezdik... yeni motor alanlara vergiden yırtanlara hayırlı olsun.. yeni bir kriz olmaması için gereken buydu beklenilmeyen oldu belki ama bence cok da iyi oldu...
    gülerim buna.Madem devlet çok şey biliyodu maliye bakanınız iyi görüyodu herşeyi.neden önlemini ilk etapta almadı da yumurta gelince bu işlere kalktı.Gerçi adam kendi işlerinden ticaretinden,mısırcılığından yumurtacılığından millete zaman ayıramadıki.Bırakın böyle millete hikaye anlatmayı.
    MT Motorize07 Antalya Grubu

  13. #153
    pazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2004
    Hiçbir çözümü yok.Paşa paşa ödeyeceğiz.Danıştay belki iptal eder diyecem ama o da zor.

  14. #154
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    Yollarda...
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Alıntı ozgur_zrolu adlı üyeden alıntı
    gülerim buna.Madem devlet çok şey biliyodu maliye bakanınız iyi görüyodu herşeyi.neden önlemini ilk etapta almadı da yumurta gelince bu işlere kalktı.Gerçi adam kendi işlerinden ticaretinden,mısırcılığından yumurtacılığından millete zaman ayıramadıki.Bırakın böyle millete hikaye anlatmayı.
    Vergiyi ya bir ay önce ya da bir ay sonra koymaları lazımdı, hem politik olarak hem de sektörü fuarda vurmamak için.

  15. #155
    Hakki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Kasım 2005
    Motosikleti
    var
    şöyle konuştu: "2004’te 126 bin motosiklet, 2005’te ise 326 bin 670 motosiklet ithal edildi. 2005’te ithal edilen motosikletlerin 90 bini 50 cc hacmindekiler, 149 bini 80-125 cc, 50 bini ise 125-250 cc, geri kalanı ise yüksek hacimliler. Biz ÖTV oranlarını bu dengeyi gözeterek artırdık. 250 cc’nin üzerindeki motosikletlerin ÖTV’sini otomobille aynı yaptık. Aksi takdirde cari açıkta büyüme daha da artacak."

  16. #156
    pazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2004
    Cari Açık'ı kapamada motosikletten medet umuyorlarsa vay halimize!

  17. #157
    jeorcun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2006
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    bizimde olur bitane be!..
    sayın maliye bakanı yine tüm ciddiyetiyle basın karşısına geçip motorcuların haklı isyanına tek cevap verecek.
    "maliyeye kimse yamuk yapmasın"
    gülermisin? ağlarmısın?

  18. #158
    ozgur_zrolu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2005
    Şehir
    antalya merkez
    Motosikleti
    jinlun 250 elegance
    Yapacak bencede bir şey yok.Biz ne kadar sesimizi çıkarırsak çıkaralım bu ülkede hep aristokratlar kazanmıştır.Zengin kesime hep peşkeş çekilmiştir.Biz kendi p..... muzu yiyemezken.Yarın bir gün gündeme yeni bir şey çıkar unutulur gider bu durumda.Gerçi ülkede ne keder kişinin haberi olacak bu haberden oda malum ya.Motorsiklete gönül vermiş insanlar dışında.4 Tekerlekliler bıyık altından gülmeye başladı bile.
    MT Motorize07 Antalya Grubu

  19. #159
    PhantomsPhorever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ekim 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Zealsun ZS200GY-A

    Ben de bu haksızlığa kızgınım

    Arkadaşlar, hükumet, başbakan, cumhurbaşkanı kimin e-mail'ine ulaştıysam hepsine yazdım. Sizler de yazın. Kendileri okumasa da danışmanları en azından gelen e-mail sayısını söylüyorlardır. "Oh-oh iyi oldu, farketmediler bile" diyemesinler.

    İkinci olarak nerede motosiklet kulüpleri, nerede federasyon yetkilileri, nerede yıllardır zengin ettiğimiz motosiklet ithalatçısı şirketler!

    Biz yazar dururuz, bu böyle olmuştur, kim takar bu motosiklet sevenleri, öyle değil mi?

  20. #160
    irfanaltınay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Şubat 2006
    Motosikleti
    Honda VT750 C Shadow
    REZALET....

    motor almak için afyondan kalkıp istanbula gittim fuara adamlara tamam yeni kanuna göre fiyat ver alayım diyorum fiyat vermediler yaa..

    Direk kepazelik...

    Oy atanlar bakıp bakıp gurur duysun artık....

    Tam 4 Aydır bu fuarı bekliyordum,gittiğime gideceğime pişman ettiler.

    Helal olsun.


    REKLAM ALANI
8. sayfa BirinciBirinci ... 678910 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler