Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Arttırılan Motosiklet ÖTV Oranları VATANDAŞI VURDU

REKLAM ALANI
    pazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Khutuck sen akıllı bir adamsın,bu kadar da Aristo mantığı olmaz ki.%30 Un üzerinde büyümesininin,%16 vergi artışının talebi etkilemeyecegini çıkarman senin düz mantığını gösteririr.Büyüme oranı da vergi oranından yuksek oldugu için satışların etkilenmeyeceğinin soylemen zamanında alınan DD'leri gösterir.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    %16'lık vergi artışı fiyatlarda %13 gibi bir artışa yol açıyor. 100 liralık bir motor 113 lira olacak. Büyüme oranının vergiden yüksek olmasının doğrudan satışları etkilemeyeceği konusunda haklısın, ama benim iddiam da o değil zaten

%30 rakamı yanlışmış. Motosiklet satışları 2004'te 130 bin, 2005'te 250 bin olarak gerçekleşmiş. 2006 projeksiyonu da 400 bin civarındaymış (kaynak)

Ayrıntılı analiz yapmadım ama bence 2006'da %60'lık pazar artışı %16'lık vergi artışını rahatça dengeleyecektir.

Not:Micro1(Cevat Karataş)-AA, Macro1(Refik Erzan)-BB

aytskal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Cumhurbaşkanının yasayı sadece bir kez veto etme yetkisi var tekrar gönderirlerse onaylamak zorunda Dünyada bildiğim kadarıyla otomotivde benzinde ücretlerden yapılan kesintilerde en yüksek pay ülkemizde hatta asgari ücretin vergilendirildiği tek ülke Türkiye

beto_977 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    AS 150 T1 ( Yiğidim Aslanım, Façası bozulsada eski günlerine geri döndü )
    Alıntı Khutuck adlı üyeden alıntı
    %16'lık vergi artışı fiyatlarda %13 gibi bir artışa yol açıyor. 100 liralık bir motor 113 lira olacak. Büyüme oranının vergiden yüksek olmasının doğrudan satışları etkilemeyeceği konusunda haklısın, ama benim iddiam da o değil zaten

%30 rakamı yanlışmış. Motosiklet satışları 2004'te 130 bin, 2005'te 250 bin olarak gerçekleşmiş. 2006 projeksiyonu da 400 bin civarındaymış (kaynak)

Ayrıntılı analiz yapmadım ama bence 2006'da %60'lık pazar artışı %16'lık vergi artışını rahatça dengeleyecektir.

Not:Micro1(Cevat Karataş)-AA, Macro1(Refik Erzan)-BB
    Ah be hocam ne dedin sen, ne dengelemesi.

Sen temelde şunu diyorsun bir giyim mağzası düşün, adam geçen sene 150 tişört bu sene 250 tişört satmış. Hedefe bakıyor 400 tüşört satarım diyor ben şunun fiyatını arttırıyımda dengeleyim o dengelemeyi yaparsa ancak 200 tişört satabilir e sonuç ne oldu kar kaybı oldu.

Motosikleti
    Şöyle çok kaba bir hesap söyleyeyim. Eğer talep doğrusal olsaydı,

250 motor, tanesi 100'den %8 vergiyle 2000 vergi eder
    400 motor, tanesi 100'den %8 vergiyle 3200 vergi ederdi

diyelim satışlar fiyat farkı yüzünden 300'e düştü,
    300 motor, tanesi 100'den %22 vergiyle 6600 vergi eder.

Vergiden dolayı oluşan fiyat artışı ve talep düşüşünü yansıtmayan bu aşırı kaba hesapta bile devletin vergi kaybına uğraması için motor satışlarının 90'ın altına düşmesi gerekir.

Not:Yaklaşık talep denklemi olmadan bu hesabı yapmanın saçma olduğunu biliyorum

Motosikleti
    Khutuck bence sen bugün hakikatten ekonomisi iyi zengin düzgün durumda devletlerin bi vergi oranlarına ve vergi indirim oranlarını araştır bugün neden bu durumda olduğumuzu gayet iyi anlıyacaksın.

Motosikleti
    beto, vergi oranlarımızın çok yüksek olduğu konusunda kesinlikle haklısın. Ama gelişmiş ülkelerle ülkemiz arasında vergi ödeme oranlarını da karşılaştırınca neden bu durumda olduğumuz da anlaşılıyor Kaçak elektriğin parasını ödeyen de maalesef biziz, kaçırılan verginin yerini dolduran da bizim vergimiz. Ancak bu konuda devlet kadar biz de suçluyuz, "fiş almasam kaça olur" düşüncesi vergi oranlarını azaltmaz, arttırır.

Bu arada konu popüler olmuş baya
    Konuyu Toplam 16 üye okuyor. (11 Kayıtlı üye ve 5 Misafir)
    Khutuck, aderans82, alialince, beto_977, cihan, daytona, dinoman, oven, parker, stratejii, yrossi

Motosikleti
    Yani şu durumda bize düşen arkadaşlar motor alacaklar elini çok çabuk tutacak.

Motosikleti
    RR - DADYW Class 250cc
    Arkadaşlar Sarıkayalar bu olay yüzünden satışlarını durdurdular. Nereden biliyorum? duyar duymaz Aykon'a koştum şimdi alsam noolur diye oradan biliyorum

Cumhurbaşkanının 15 gün süresi var kanunu yayımlamak için, geri gönderme durumu da olabilir. Kanun daha dün çıkmış Meclis Genel Kurulundan. Alacak arkadaşlar acele ederse kanun henüz yürürlüğe girmeden halledebilirler...

crxforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr125 2008
    [QUOTE=Mozaik]bu da benden olsun
    Hayırlı olsun !!!!

bu çok iyi idi buna çok güldüm
    bu habere çok üzüldüm.ne yazık ki bu ülkede en kolay vergi alınabileçek ürün motorlu taşıtlar ve benzin.bunu da sonuna kadar değerlendiriyor gelen her hükümet. bu kdar vergi koyuyorlar da sanki bunun ithalatçıları o kadar para döküp riske giriyorlar bu kadar kazanıyorlar mı motor başına?
    amaç yerli üreticiyi desteklemekmiş.sanki onlardan vergi almayacaklar da
    topiğin hepsini okuyamadım belki önceden yazılmıştır.ama benim bunun için bir önerim var.şöyle aramızda bürokrasi dilinden anlayan edebiyatı sağlam birisi varsa protesto amaçlı bir yazı yazsa biz de bunu kopyalayıp altına adımızı yazıp göndersek nasıl olur?

aytskal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    +10000000000000000000000000000 evet bunu yapalım

İstanbul'da ki arkadaşlar boğaz köprüsünü trafiğe kapasa.

ozgur_zrolu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    jinlun 250 elegance
    Alıntı alialince adlı üyeden alıntı
    hükümetimizin motosiklet severlere fuar hediyesi teşekkür ederiz. siz öyle bi fuar yetmez iki tane yapalım, bu sene 500bin motosiklet satacaz diye bağırırsanız bende sizden 4 misli vergi alırım demişler tebrik ederim.fiyatlara yansıması firmaların bu zammı direk yansıtması durumunda şöyle olacaktır;
    motosiklet satış fiyatı diyelim ki yüz lira 100+%8 Ötv=108lira 108+%18kdv=127,44 bu hesap bu güne kadar geçerliydi yenisi şöyle
    100+%22 Ötv=122lira 122+%18kdv=143,96 (250cc ye kadar olan motorlarda bu şekilde)
    100+%37 Ötv=137lira 137+%18kdv=161,66(250cc üstü olan motorlarda bu şekilde)
    %12,96 lık artış 250cc altında
    %26,85 lik artış 250cc üstünde
    Hesap tamamen doğru.Hükümeti kınıyorum.
    MT Motorize07 Antalya Grubu

Yaza kadar para biriktirip,motorumu da satıp,kalanına kredi çekip fazer almayı planlıyordum.Şimdi en az ek 4000 ytl masrafım olacak.Ben Başbakanlığa yasayla ilgili dilekçe gönderecem.

boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Sanıyorum bu ÖTV olayı devreye girdi. Dün fuardan motor alanlar yırttı. Bugünden itibaren almak istediğiniz motorun fiyatı üzerine %30 koyun.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

cobalt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XL600V 91 Transalp (Gırmızı)

tepki

Alıntı pazer adlı üyeden alıntı
    İstanbul'da ki arkadaşlar boğaz köprüsünü trafiğe kapasa.
    olabilir ama bu sadece koprüyü kullanan insanlara eziyet olur + motosikletli imajına kötü bir iz bırakır motor sevdalılarının bencil ve topluma saygısız kimseler olarak görünmesi hoş olmaz . Diğer insanları mağdur ve rahatsız etmeden tepkimizi ortaya koyabilmeliyiz Demokrasilerde careler tukenmez isterseniz meclıs onunde bır motor seli olusturalım nasıl olur ????
    Loneliness has followed me.my whole life, everywhere.In bars, in cars...
    ...sidewalks, stores, everywhere.There's no escape.I'm God's lonely man.

Motosikleti
    Ben de yaz başında Kanuni Racer 200 almayı düşünüyordum, 400 daha girecek...

Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    Yapacağınız şey. 1995 öncesi bir motor alıp bineceksiniz. Sadece az bir vergi vereceksiniz. 0km alırsanız kazık yersiniz. Hemde bayağı büyük bir kazık.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

Regal Raptor

RR motorumu 2 gün evvel aldım,şu anda nekadar mutluyum bilemessiniz
    hem manevi hemde maddi açıdan büyük kara geçtim.Fakat Devlet mekanizmalarını kınıyorum teşvik yerine köstek oluyurlar yeni RR alacaklar 466 ytl daha fazla ödeme yapacak,bunun yerine teşvik sağlasalar ne olur motor kullanıcılarınınekonomiye sağladığı faydayı bu beyinler ne zaman görecek
    Bende diğer üyeler gibi motosıklet.netin en iyi site olduğuna katılıyorum
    Teşekkürler motosiklet.net

4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler