Arttırılan Motosiklet ÖTV Oranları VATANDAŞI VURDU
Reklamlar
-
04 Nisan 2006, 00:11
diyorum size bi daha bunlara oy vermeyin.en iyi anlıyacakları protesto bu.hatta bu topici secimlere kadar hic dusurmeyin.secim oncesi karar alalım ve topluca bunları dusurcek yere oy verelim.orgutlu motorcunun gucunu gosterelim.tum partilere ibret olsun.etkili olursak motorda vergi sıfıra bile iner.
Reklamlar
-
04 Nisan 2006, 10:54
Motora ötv alacaklarına motor için ayrı yol yapsınlar.kimse arabaya binmez o zaman.trfik rahatlar.ama bu hükümet millete hizmet değil eziyet ediyor.hepsi birilerinin kuklası.www.madalyon.gen.tr adresine bakın.anlamlı bir site.
-
04 Nisan 2006, 11:02
Alıntıları pek seven Maliye bakanı kesin şöyle diyordur''Ne var cnm?Ekmek-prdn-motosiklet bulamıyorlarsa arabaya binsinler''
-
04 Nisan 2006, 15:58
Madem bu kadar vergi alınıp motosikletin sırtından dış ticaret açığı kapatılmak isteniyor motosiklet için beklenilen 150 cc ye kadar oto ehliyeti ile kullanılabilme yasasını çıkartsınlar , Yılan hikayesine dönen trafik yasasını çıkartsınlar 450 ytl ye malolan A2 Eliyetini 50 ytl ye çeksinlerki motosiklet binen dar bütçeli insanlarında hükümeti olduklarını anlayalım . Şu durumda otomobil lobisinin veya diğer sıkıntılı olanların hüküneti gibiler
Seninle herseye varım ben
Sen Benim UGUR lu yolumsun
-
04 Nisan 2006, 15:59
Birileri bir legal protesto gösterisi yapsada katılsak
Seninle herseye varım ben
Sen Benim UGUR lu yolumsun
-
04 Nisan 2006, 19:30
Bu yasa üreticileri desteklemek içinmiş ama bu ülkede motor üreten var mı? Ben bilmiyorum bildiğim hepsi ithal zaten.
Bu yasadan muaf olan motor markası veya modeli var mı?
-
04 Nisan 2006, 20:44
sarapci adlı üyeden alıntı
diyorum size bi daha bunlara oy vermeyin.en iyi anlıyacakları protesto bu.hatta bu topici secimlere kadar hic dusurmeyin.secim oncesi karar alalım ve topluca bunları dusurcek yere oy verelim.orgutlu motorcunun gucunu gosterelim.tum partilere ibret olsun.etkili olursak motorda vergi sıfıra bile iner.
+1. Sonuna kadar varım.
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
-
06 Nisan 2006, 01:05
ben "ötv artışını protesto için yaratıcı fikirler" başlıklı konu açtım. yaratıcı fikirlerinizi oradan paylaşın en iyisini seçelim, hayata geçirelim.
-
06 Nisan 2006, 01:37
okadar militan affedilir yolsuzluk yapılır sesiniz çıkmaz ötv artırılınca sanki ülke battı diye çığırtkanlık yaparsınız. anlamıyorum sizi. tamam bukadar artırılması hiç ahlaki değil ama konuyu başka yerlere çekerek siyaset yapmanız hiç etik değil. ve bu forum kurallarına ayrıkırı. uslubumuzu korursak derdimizide daha rahat anlatabiliriz düşüncesindeyim...
-
06 Nisan 2006, 13:04
ÖTV nin durumu ne oldu arkadaşlar??? Bilgisi olan var mı? so ngelişmeler ne....
KNOW YOUR LIMITS...TO LIVE, ON THE LIMITS!!!!
-
06 Nisan 2006, 15:06
durum... ben motor almaktan vazgeçtim bu dur yani...ınsanların yasantılarını ksıtlayıp kendı ceğlerını ohhh masallah...motosıklete vergı yukseltır yumurtanın kı nı dusurur neden dır acaba??
atam senın bıraktıgın ulke ne durumlar da...
-
07 Nisan 2006, 02:47
öyle güzel yazmışki tekrar okunması açısından üzte taşımak istedim..
bilgisayarım neredeyse 200 motor resmi ile dolu..gece rüyalarıma giriyor,sırf şu ist un rezil ve çözemedikleri trafiğinden kurtulmak için. işte güzel havalar için tek çözüm olan motoru da bitirdikleri an..hayallerimi yıktıkları an..
bunlar bilinçli işler arkadaşlar.. kimbilir kimlerin cebi doluyor bu işlerden.otomobil ülkesine döndük. millet çay içmeye otomobille çıkıp yolları kilitiliyor haftasonları. hem trafik hem çevre kirliliği. Allah bin belalarını versin,eğzos solumaktan kurşun solumaktan, poseptik koklamaktan bıktım beee.dellendim ulan,insaf edin be. ne hale getirdiniz ülkeyi bişey üretemeyen dışa bağımlı bir hale. yeter artık şu otomobil kartellerinden ve onların yardakçı dalkavuklarındna çektiğimiz. arkadaşlar bu ülke vakti zamanında devrim adında (1952) esk tülomsaş entegre fabrikalarında 2 adet cillop gibi araba yaptı, motorda yapardı elbet .ama ürettirmediler. yapılan araçlar müzede süs duruyor. allah belalarını versin çıkarları uğruna ülkeyi satanların..(erhan bunlar küfür değil sakın kitleme millet öğrensin )
ahmetist1181 adlı üyeden alıntı
Yeni motor almay1 dü_ünen ben vergi artt1r1m1 sonras1 hukumetimizin bu konuda haklI oldugu sonucuna vard1m.
CUnku motorlar
1- Arabadan yaklas1k %40 oran1nda daha az benzin tukettiginden devleti benzinden kazand1gI vergiden etmekte ayrIca Arap ülkelerine de büyük hasar vermektedirler.
2- Hukümet1m1z1 araba vergisinden etmektedirler.
3- Yollar daha az y1prand1g1 için hukumet ve belediye yandaslarinin kar1n1 engellemektedirler.
4- Traf1k sorununu azaltarak insanlarin baska sorunlar1 dusunmesine zaman ay1rmalarine dolayisiyla muhalefete neden olmaktadirlar.
5- Otopark sorunu cozulursa otopark mafyas1 issiz kal1r issizlik artar.
6- Halk1m kolay ulas1ma alIsIrsa belediye otobusunde koyun misali tasImaya itiraz eder.
BU ve benzer sebeplerle hukumetimiz asl1nda motosiklet vergilerini artt1rarak vatan ve milleti korumaktadIrlar. Motosiklet kullanIcIlarI ise bölücü olarak nitelendirilmelidirler.
Bu arada önergeyi veren milletvekilinide bursa otomobil sanayicileri milletvekilligi unvan1 verilmesi gerektigini dusunmektedeyim. Sayg1lar1mla
iyi motorsuzluklar bana
ah bi kessem ayaklarımı yerden,kanatlanıp rüzgarla ,
kükreyip motorla,keşfetsem dünyayı başladığı yerden[COLOR="Yellow"]***[/COLOR] [COLOR="Red"]şam piiii yonnn [/COLOR][COLOR="Yellow"]***[/COLOR]
-
07 Nisan 2006, 09:26
ahmetist1181 adlı üyeden alıntı
Yeni motor almay1 dü_ünen ben vergi artt1r1m1 sonras1 hukumetimizin bu konuda haklI oldugu sonucuna vard1m.
CUnku motorlar
1- Arabadan yaklas1k %40 oran1nda daha az benzin tukettiginden devleti benzinden kazand1gI vergiden etmekte ayrIca Arap ülkelerine de büyük hasar vermektedirler.
2- Hukümet1m1z1 araba vergisinden etmektedirler.
3- Yollar daha az y1prand1g1 için hukumet ve belediye yandaslarinin kar1n1 engellemektedirler.
4- Traf1k sorununu azaltarak insanlarin baska sorunlar1 dusunmesine zaman ay1rmalarine dolayisiyla muhalefete neden olmaktadirlar.
5- Otopark sorunu cozulursa otopark mafyas1 issiz kal1r issizlik artar.
6- Halk1m kolay ulas1ma alIsIrsa belediye otobusunde koyun misali tasImaya itiraz eder.
BU ve benzer sebeplerle hukumetimiz asl1nda motosiklet vergilerini artt1rarak vatan ve milleti korumaktadIrlar. Motosiklet kullanIcIlarI ise bölücü olarak nitelendirilmelidirler.
Bu arada önergeyi veren milletvekilinide bursa otomobil sanayicileri milletvekilligi unvan1 verilmesi gerektigini dusunmektedeyim. Sayg1lar1mla
iyi motorsuzluklar bana
Bunu biraz daha geliştirip mail olarak atmak gerek. Hatta direkt başkanlığa.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
-
08 Nisan 2006, 04:28
fiyat artışı sadece ithal markalarda olacak değilmi .bu konuda bilgisi olan varmı..yani amaç bu değilmiydi. cari açığı kapama yollarından biri olarak..
bu arada fiyat artış olarak yansımadı sanırım henüz. bilgisi olan varmı. geçmedimi veto mu edildi..
kükreyip motorla,keşfetsem dünyayı başladığı yerden[COLOR="Yellow"]***[/COLOR] [COLOR="Red"]şam piiii yonnn [/COLOR][COLOR="Yellow"]***[/COLOR]
-
08 Nisan 2006, 04:47
şu an itibari ile cumhurbaşkanlığından yayınlanmak üzere resmii gazeteye daha gönderilmedi.sabaha mükerrer sayıya bir daha bakacağım
-
09 Nisan 2006, 04:07
ntv de arttırıldı diye tekrar anons edildi sanırım sabaha çıkmış olur..
kahretsin yaa. alamadan kaldı.
daha nekadar soyulucaz bakalım bu cennet vatanımda.
-
09 Nisan 2006, 11:04
muritu adlı üyeden alıntı
fiyat artışı sadece ithal markalarda olacak değilmi .bu konuda bilgisi olan varmı..yani amaç bu değilmiydi. cari açığı kapama yollarından biri olarak..
bu arada fiyat artış olarak yansımadı sanırım henüz. bilgisi olan varmı. geçmedimi veto mu edildi..
Cari açık kaygısı taşıdıkları doğru.Yanlız kapatmak değil daha fazla açmamak için bunu yapıyorlar.Motor almak için kullandığın krediyi hükümet dışarıdan getiriyo.Sen ödeyebilirsin ama hükümetin başka planları varsa alınan krediyi zart diye geri vermek zorunda kalıcak.Buda onların işine gelmiyo.Bizide bu sevdadan vazgeçirmek için ÖTV'eydi KDV'eydi habire giydiriyorlar.Bide bu kadar yazıyoruz,umuma açık biryerde bi okuyan yetkili yokmudur.Çıkda öyle değil de bari.Politika acayip bişey.
-
09 Nisan 2006, 13:11
Okusa ne olacak kafa basmadıktan sonra. Ülkemizdeki cari açığı yapan en büyük şey petrol dür arkadaşlar. Petrol tüketimini kısmadığınız sürece bu böyle devam eder. Kullandığımız diş macunu, oje, tencere-tava seti, şampuan hatta birçok gıda ithal. neticede sadece motosiklete bunu bağlamak yanlış. Bence bunun arkasında başka birşey var. Bu cari açığı kapamak falan değil. 4 tekerleklilerin kokusunu alıyorum. ayrıca Türkiye'deki petrol yönetimini yapan 2-3 adamın kokusuda var. Motor az tüketir ve daha az masraflıdır. devlete kazandıracağı ötv vergiside arabadan daha azdır. neticede aklınızı biraz yorarsanız önünüzdeki tablo oldukça düşündürücü olacaktır.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
-
09 Nisan 2006, 15:33
şu 2-3 ay içinde hadise netleşir.
eğer bir değişiklik olmazsa alan memnun satan memnun demektir.
-
09 Nisan 2006, 16:23
bak "ledo" alırım anahtarını diyo :p
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler