Arttırılan Motosiklet ÖTV Oranları VATANDAŞI VURDU
Reklamlar
-
02 Nisan 2006, 21:27
arkadaşlar benim anlamadığım yukarıda yazdığınız yazıyı cumhurbaşkanlığına nasıl ulaştıracağız mail mi atıcaz özel olarak kullandığı maili bilen var mı kullanıyosa tabi faks çekince eline ulşacak mı resmi organlarla tepki belirtsek ii olur mesela emok dilekçe topluyo
her şey mümkün değil
hiç bir şey de imkansız
Reklamlar
-
02 Nisan 2006, 21:39
cgl125 adlı üyeden alıntı
arkadaşlar benim anlamadığım yukarıda yazdığınız yazıyı cumhurbaşkanlığına nasıl ulaştıracağız mail mi atıcaz özel olarak kullandığı maili bilen var mı kullanıyosa tabi
faks çekince eline ulşacak mı resmi organlarla tepki belirtsek ii olur mesela emok dilekçe topluyo
cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr
Google'da "cumhurbaşkanlığı" yazınca yaklaşık 20 sn. sürüyor bunu bulman , öylesine söyleyeyim dedim
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
-
02 Nisan 2006, 22:42
Bence bu ötv bir şekilde alınacak. Ama madem bu vergi alınıyor, o zaman bize hakettiğimiz haklarımızı vermeleri konusunda dayatabiliriz. Yani madem otomobil kadar ötv ödememiz gerekiyor, o zaman aynı şekilde yol önceliklerimizi de aynı kapsamda değerlendirin diyebiliriz. Madem mail atacağız bir mail'de karayollarına gönderelim.
-
02 Nisan 2006, 23:03
böyle maliye bakanının allah belasını versin defolsun gitsinler artık.
-
02 Nisan 2006, 23:03
ruby adlı üyeden alıntı
Bence bu ötv bir şekilde alınacak. Ama madem bu vergi alınıyor, o zaman bize hakettiğimiz haklarımızı vermeleri konusunda dayatabiliriz. Yani madem otomobil kadar ötv ödememiz gerekiyor, o zaman aynı şekilde yol önceliklerimizi de aynı kapsamda değerlendirin diyebiliriz. Madem mail atacağız bir mail'de karayollarına gönderelim.
Ben de katılıyorum. Mesela muayene periotları, köpru ve otoyollarda OGS hakkı, otoparklarda (açık ve kapalı) özel bölümler gibi haklarımız olabilir. (bir arabanın sığdığı alana 3 motor sığabilir bu şekilde bize ayrılmış bölümlere park edersek 1/3 fiyat öderiz. O zaman benim mecburen yaptığım ama içime sinmeyen "kaldırıma park etmek" zorunluluğundan da kurtulmuş oluruz. Ben Teşvikiye'de çalışıyorum ve ofisin önünde yer bulamadığım zaman tüm diğer arkadaşlar gibi kaldırımın genişçe bir yerine park etmek zorunda kalıyorum)
Fakat tüm diğer haklarımız gibi bunlar içinde resmi bir platformda, federasyon ve dernekler nezlinde bir girişim yapmamız gerektiğine inanıyorum. Lütfen ilgili kurumlar harekete geçsin ve haklarımızı savunmamıza önayak olsun.
[B]GÜÇ[/B] bir [B]ATEŞ[/B]tir, [B]ISINMAK[/B] ya da [B]YANMAK[/B] senin elinde...
ZS200GY-A Mavi
-
03 Nisan 2006, 01:19
cenngiz adlı üyeden alıntı
bence birzamanlar radylar için yapılan siyah kurdele uygulamasının motorlarda da yapılmasını teklif ediyorum. herkes motoruna bulabildiği en siyah şeyi bağlasın. mesela aynalarımıza.
@cenngiz, bu siyah kurdele fikri çok güzel . Gerçekten sessiz, bilinçli, ağır, alçakgönüllü, seviyeli bir protesto. Tabi bu protestoyu ancak motorsiklet sahipleri yapabilecek, henüz bir motorsiklet almamış binlerce arkadaşımız bu protestoya katılamayacak. Ama olsun, ben varım...
Bodrum'da yaşıyorum ve benim protestomu kaç resmi makam görür ve ciddiye alır bilmiyorum, ama yarından itibaren sağ aynama siyah bir bez parçası bağlayacağım. İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde yapılacak bu tür bir protesto çok daha etkili olabilir tabi.
-
03 Nisan 2006, 01:43
Yarın (3 NİSAN 2006) Siyah Kurdele günüdür.
tamamdır tata bende başlıyorum aabicim. yarın sabah siyah çaput ne bulursam bağlıyorum sağ aynama. trafikte gördüğüm her motorcuya da bunu telkin ediyorum.
hatta bulursam eski t-shirt falan hazırlayıp dağıtıroyum hepsine de. siz de bitane kendinize yapacağınıza 5 tane hazırlayın gördüğünüz arkadaşlara da dağıtın sevabına.
En azından bazı şeylere sesimzi çıksın. sustalı maymun gibi oturmayalım.
EK1: Bildiğiniz tüm motor klüplerine derneklere mail atıp bu kurdele işini duyuralım. ben bu iş için bir konu açıyorum müsadenizle...
EK2: Sabah işe gelirken taktım kurdelelerimi. Yolda gördüğüm herkese de dağıttım. Çok ilgili davrandı bütün arkadaşlar. Hemen bağladırlar aynalarına. Demekki bişeylere hazırmış zaten motosiklet kullananlar. Hadi biraz gayret edelim de bu işi yaygınlaştıralım.
Teşvikiye civarında olan varsa Abdi İpekçi caddesinde benim motordakileri alabilirler. bagajımda daha bi 10 tane falan var.:D
[B]GÜÇ[/B] bir [B]ATEŞ[/B]tir, [B]ISINMAK[/B] ya da [B]YANMAK[/B] senin elinde...
ZS200GY-A Mavi
-
03 Nisan 2006, 13:25
arkadaşlar bunun bir protestı yolu yok mu mesaja maliye bakanlıgına toplu imza göndermek gibi ya da bizim federasyonumuz yok mu ya hakkımızı savunacak hitabeti güzel olan bir arkadal bir yazı oluştursun da bir mail bombardımanına tutalım şu maliye bakanlığını.sonuç çıkarmı bilmiyorum ama en azından tepkimizi bilsinler.
KARTAL GOL GOL GOL
54 SD 534 B RH+
-
03 Nisan 2006, 16:55
nurguldemirbay adlı üyeden alıntı
arkadaşlar bunun bir protestı yolu yok mu
valla ben sabah yola çıkarken bağladım iki siyah kumaş parçası aynalarıma. Yolda beni gören motorlu arkadaşlar da ilgilendi sağolsunlar. hatta diğer sürücülerin de gözü takıldı sürekli.
Anladım ki ilgi uyandırıyor. Bence bunun üzerine gidelim.
ZS200GY-A Mavi
-
03 Nisan 2006, 17:48
Arkadaşlar İkinci el ne olacak. Ben de motoru değiştirmeyi düşünüyordum. Fakat %37'ye fırlayınca yerime zımbalandım. Ama sonuç olarak elimizdeki motorlarda artırılan vergi oranında artmış olmuyor mu?
-
03 Nisan 2006, 17:49
Bu arada bu saçma sapan işler için de ne gibi bir protesto düşünürseniz ben varım
-
03 Nisan 2006, 18:07
Usta adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar İkinci el ne olacak. Ben de motoru değiştirmeyi düşünüyordum. Fakat %37'ye fırlayınca yerime zımbalandım. Ama sonuç olarak elimizdeki motorlarda artırılan vergi oranında artmış olmuyor mu?
mutlaka ikinci ellerde de bir artış olacaktır. hatta bir senelik motorlar vergi öncesi sıfır fiyatından daha pahallıya bile çıkabilir modeline göre.
ama bu zaman alır. piyasanın oturması yaz ortasını bulur bence
ZS200GY-A Mavi
-
03 Nisan 2006, 18:25
Evt piyasa tam çorba oldu ne güzel gidiyordu. Alan memnundu satan memnundu. Ama anayasayı incelersek şunu görebiliriz. "Türkiye Cumhuriyeti'nde düzgün işleyen herhangi bir unsuru bozmayan onu içinden çıkılmaz bir hale getirmeyen yöneticilerin yöneticilik görevlerini tam anlamıyla gerçekleştirmemiş sayılacaklardır.", diye bir madde var Motorlu taşıtlardan alınan vergiler, yakıttan alınan vergiler, vergiler vergiler ah şu vergiler. Ne diyim bağırıp çağırmak istiyorum ama Hatiplikten başka bi halta yaramaz adamlar için gırtlağımı patlatsamda anlamazlar. Toplumun sosyal sorunlarından doğan masrafları neyle karşılayacak bu hükümet arkadaşlar lütfen. Yakında bi de Türban vergisi çıkarsalar pek şık olacak. Fena fikir de değil aslında. Baya kazanırlar. Evet siyaset yapıyorum, okumadınız varsayın...
-
03 Nisan 2006, 18:29
arkadaşlar benim alacağım motorda 250 ytl zamlanmış daha yeni öğrendim ve çok sinirliyim bizim motor işi 2 ay daha yattı sizin anlayacağınız
-
03 Nisan 2006, 19:21
Bu siyah kurdele işi motorla kalmasın arabalara da takalım!(Böylece ben de takabilirim.He he he.)
-
03 Nisan 2006, 19:50
Hükümetimiz hakl1d1r.
Yeni motor almay1 dü_ünen ben vergi artt1r1m1 sonras1 hukumetimizin bu konuda haklI oldugu sonucuna vard1m.
CUnku motorlar
1- Arabadan yaklas1k %40 oran1nda daha az benzin tukettiginden devleti benzinden kazand1gI vergiden etmekte ayrIca Arap ülkelerine de büyük hasar vermektedirler.
2- Hukümet1m1z1 araba vergisinden etmektedirler.
3- Yollar daha az y1prand1g1 için hukumet ve belediye yandaslarinin kar1n1 engellemektedirler.
4- Traf1k sorununu azaltarak insanlarin baska sorunlar1 dusunmesine zaman ay1rmalarine dolayisiyla muhalefete neden olmaktadirlar.
5- Otopark sorunu cozulursa otopark mafyas1 issiz kal1r issizlik artar.
6- Halk1m kolay ulas1ma alIsIrsa belediye otobusunde koyun misali tasImaya itiraz eder.
BU ve benzer sebeplerle hukumetimiz asl1nda motosiklet vergilerini artt1rarak vatan ve milleti korumaktadIrlar. Motosiklet kullanIcIlarI ise bölücü olarak nitelendirilmelidirler.
Bu arada önergeyi veren milletvekilinide bursa otomobil sanayicileri milletvekilligi unvan1 verilmesi gerektigini dusunmektedeyim. Sayg1lar1mla
iyi motorsuzluklar bana
-
03 Nisan 2006, 21:32
Azına sağlık ben de hükümete sonsuz hak verdim. Meğerse ekonomi çöküyormuş haberimiz yok. Neymiş bizim bu iki teker canavarlar be valla...
-
03 Nisan 2006, 23:47
Ben De Bu Yeni Zam Durumuna çok Kizdim.
MALİYE : hissettirmeden, vatandaşı yola işidir.Ama bunlar abarttı yani.% 30'luk bir artış,bir anda.
YUH yani.İnsanlar tabiki kaçakçılık yapar, ogs'den kaçak geçer.devlet yönetimine küfür eder.
Ben şuanda YAMAHA DT 125 RE kullanıyorum.Bu 4. motorum.bu haberi duyduğumda, devlet malına zarar vermek geldi içimden.Ne yalan söyleyeyim.
yerli üretici yokki korunsun.Bir de zaten bizimkiler motor yapamazlar.Yapsınlar da dünyaya satsınlar bakalım.kim alır ki?
Ben çin malı da kullandım.motor kelimesi ile alakası yok.Sadece bazı insanlar , kara parayı aklamak için motor fabrikası kurmuşlar , insanları kazıklıyor.motor diye satıyorlar.
motor yapmak için KNOW-HOW bile satın almıyorlar.tel maşa işler işte bunlar.
ama yine de arkadaşlarımız motor keyfini bu motorlarda tadarlar.Fakat 2 yıl sonunda , bunlar ellerinde patlayacaklardır.yedek parça bile olsa , ekonomik ömürlerini tamamlayacaklardır.
neyse , moralinizi bozmayayım.
ben zaten sıkıldım..
-
03 Nisan 2006, 23:53
bizim devletten bir b-k olmaz arkadaşlar.
avrupaya özeniyorlar...
ben 15 yıl yurtdışında kaldım.bizim devlet yönetimi böyle olmaya devam ettikçe , hiç bir yönde ilerleyemez ve mutlu olmayız.
merak ediyorum,bu kadar yemeye karsı hala bu devlet çökmedi...iyi dayanıyor vallahi.dünyada bizim kadar vergi veren mi var be??
haram olsun tüm vergilerim.çünkü,ben karşılığını alamıyorum...
-
03 Nisan 2006, 23:55
harikasın yavru :)
ahmetist1181 adlı üyeden alıntı
Yeni motor almay1 dü_ünen ben vergi artt1r1m1 sonras1 hukumetimizin bu konuda haklI oldugu sonucuna vard1m.
CUnku motorlar
1- Arabadan yaklas1k %40 oran1nda daha az benzin tukettiginden devleti benzinden kazand1gI vergiden etmekte ayrIca Arap ülkelerine de büyük hasar vermektedirler.
2- Hukümet1m1z1 araba vergisinden etmektedirler.
3- Yollar daha az y1prand1g1 için hukumet ve belediye yandaslarinin kar1n1 engellemektedirler.
4- Traf1k sorununu azaltarak insanlarin baska sorunlar1 dusunmesine zaman ay1rmalarine dolayisiyla muhalefete neden olmaktadirlar.
5- Otopark sorunu cozulursa otopark mafyas1 issiz kal1r issizlik artar.
6- Halk1m kolay ulas1ma alIsIrsa belediye otobusunde koyun misali tasImaya itiraz eder.
BU ve benzer sebeplerle hukumetimiz asl1nda motosiklet vergilerini artt1rarak vatan ve milleti korumaktadIrlar. Motosiklet kullanIcIlarI ise bölücü olarak nitelendirilmelidirler.
Bu arada önergeyi veren milletvekilinide bursa otomobil sanayicileri milletvekilligi unvan1 verilmesi gerektigini dusunmektedeyim. Sayg1lar1mla
iyi motorsuzluklar bana
bravo yanı helal ıyı yazmıssın
[COLOR="DeepSkyBlue"]øØ |[ ߀Nim s€vdคM maviDir , mคvi iSe uMut... รєภ ђ€p yür€ğiNi mคvi Tut... ® ]| Øø
TR - - A Rh+ ---> MæVi PæNT€RL€R - [/COLOR]
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler