f650 GS ve V-Storm DL 650 arasında kaldım
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar,
Geçen sene almış olduğum Kawasaki Ninja 250R'ımı sattım. Hem asvaltta il dışı gezilere çıkabileceğim hemde arazide normal koşullarda kullanabileceğim çok amaçlı bir makina bakıyorum.
Bir tanıdıkta 2007 model BMW 650GS (24 binde) var ve 13.000'e bırakıyor.
12.000'e yine bir tanıdık 2004 model (51.000)'de v-stormunu bırakıyor.
İki alet de full dolu ve motorlar tanıdık. (Temiz)
Araştırmalarım sonucunda: v-storm'a karar vermiştim ama endurocu başka bir arkadaş bmw'yi tekrar düşünmemi istedi..
Siz olsanız hangisini tercih edersiniz? Neden? Cevap veren arkadaşlara şimdiden
çok teşekkürler, saygılar.
Reklamlar
-
Bence V-storm hem çift silindir hem daha güçlü hemde daha yakışıklı.Temiz ise kaçırma derim.
Bmw f650 li tek silindir ve servisi olan borusan adı gibi pahalı gecen sene bende düşünüyordum bir kaç motor ustasına sordum F800 den asası iş yapmaz demişlerdi. yinede tercih senin tabi.
ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...
-
yedek parça ve servise para kaptırmak istemiyorsan ,
titreşimden kaçınmak istiyorsan ,
daha fazla yükle rahat etmek istiyorsan ,
satarken zorlanmak istemiyorsan ,
sollamalarda , asfaltta ve toprakta mahçup olmak istemiyorsan ,
DL 650 derim....
"Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet
-
ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...
-
Ben de DL diyorum. BMW nin yakıt ekonomisi güzel ancak; diğer yönden amortisman konusu çift silindir olunca DL öne çıkıyor.
YOU WILL NEVER WALK ALONE
-
DL 650 içine sinmiyorsa transalp
What goes around, Comes back arround...
-
tercih yapmak ise mesele, DL diyorum ben de
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:26 ----------
Bu arada DL titreşimli bir motordur. Kıçı nasırlı motorcu 2 silindirlinin titreşiminden rahatsız olmaz, bilakis keyif alır.
Bayanların tercihi ise cbf gibi 4 silindirli titreşimsiz motorlardır.
Titreşimi bol yeni motosikletin hayırlı olsun inşallah
Ride it like you stole it!
-
takendy adlı üyeden alıntı
yedek parça ve servise para kaptırmak istemiyorsan ,
titreşimden kaçınmak istiyorsan ,
daha fazla yükle rahat etmek istiyorsan ,
satarken zorlanmak istemiyorsan ,
sollamalarda , asfaltta ve toprakta mahçup olmak istemiyorsan ,
DL 650 derim....
Suzuki'nin yeni fiyat listesine göre Vstrom 650'lerin fiyatı 26-27 000TL civarı.(japon yenine yatay geçi yapmışlar.600cc ve üstü tüm modeller 5000-6000 TL civarı zamlandı). Bu fiyat artışı yedek parçayada yansırsa Bmw'den pek farkı kalmaz. Al Suzuki'yi vur Bmw'ye
-
Bu kıyaslama F650GS ile Transalp arasında yapılmış olsaydı F650GS derdim.
Fakat şu durumda bende DL 650 diyorum.
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
-
GS alırsan aklında hep DL olacak. Tercihim suzukiden yana.
Sezai Rahmi YILDIRIM / Düzce / 1959 / T.Öğretmen
-
-Yakıt tüketiminde f650gs daha ekonomik.
-Titreşim öyle aşırı düzeyde değil.
-Parçaları pahalı olmasına pahalı ancak 10.000kmde bir periyodik bakım ve muadillerine göre daha uzun süre dayanan yedek parça.Daha pahalı olması normal.
-Asfaltta normal olarak kullanabilirsin ama toprak yolda dl den daha performanslıdır.Motoru hangi amaçla alacağına bağlı.
-Ve en sonuncuda adı üstünde BMW kalite güvenilirlik konfor ve birde BMW kullanmanın verdiği güzel hissi hiçbir şeye değişmem.
-GS alırsan aklında DL falan kalmaz tabi özel bir sevgin yokta sadece bakıyorsan.
Dediğim gibi kullanım amacı önemli çokta eşit motorlar değiller sonuçta.
Konuyla fazla alakalı değil ama 99 model bmw r1100gs kullandım kullanımı müthiş rahat.Boxer tavsiye ederim uzun yolada araziyede girer çok zor koşullar olmadıkça
-
çok uzun seferler araştıran birisi olarak dl650 derim.
yakıt olara f650gs daha az yakar ama titreşim gerçekten sıkıntı.yunuslara bile defalarca sordum.memurlar azer bülbül gibi titriyor alma sakın diyorlar.
f650gs bir üst vergi diliminden değerlendiriliyor ama beygir gücü dl650 ye göre oldukça az denebilir.
bakım masrafı 10 bin km de bir yapılsada oldukça masraflıdır.
bunun yanında bmw de abs ve elcik ısıtma standart.
daha bir çok farklılıklar var ama ben dl650 yi tercih ederdim..
hayırlısı olsun..
SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!
-
birbirine yakın makinalar ama ikiside farklı tarz.
Bende ilk DL 650 alacaktım ama vazgeçtim, sonra F650GS ve XT 660R arasında uzun bir süre gittim geldim.
sonra F650 GS sorunlarını araştırdım, kesin bir dolu şey var. sonra XT 660R için aynısın yaptım ama bişey bulamadım gittim aldım =)
[B]Efendi olun, adam gibi araç kullanın!
-
tabiki v-storm, soru mu bu da
optimistic people live better !
-
bi gaza bassam googlede arasan bulamazsın
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)