Kerem34_ adlı üyeden alıntı
Tamam aga bu konuda kanaat önderimiz sensin, bir sonraki Türkiye turunu 50cc ile yap da forumdaki arkadaşlara 200 kg yükle Türkiye turu yapmaları için 50cc önerelim hepimiz. Artık parası olan arkadaşlara paralarını topcase'de saklayıp 500km civarı turlarını 125'lik commuter ile yapmalarını önereceğim.
Adam keyif için motosiklet alacağım diyor, kampa gidiyorum ayda 3 4 gün diyor, 200 kg üstü ağırlık olacak diyor, niye gidip bütçesi yetiyorken 250cc alsın. Bağıran, titreyen bir motosikletle yorularak 1000km yapmak var. Diğerinin 6.viteste yırtındığı hıza 3.vites 5000 devirde giden motosiklet var. Adam arabayla giremediğim, zor yerlere gireceğim diyor. 20 beygir tork fakiri motosiklet önermediğim için ben cahil oluyorum.
Ben kafam sıkılırsa 50 cc ile Türkiye turu yaparım, her motosiklet her yola girer, ağır gidersin, hızlı gidersin ama gidersin bir şekilde. Bunu konforlu bir şekilde yapmak varken niye zorlasın adam kendini?
Benim ayıracağım bütçem yok mesela büyütmeye, ben gidip bununla Ege-Akdeniz turu yapacağım. Ben yapıyorum diye herkese mt25 on numara tur motosikleti alın, gezin mi diyeyim? İleride 700'lük enduro, touring alınca da, aga önceden belimiz götümüz ağrıya ağrıya geziyormuşuz, dünya varmış diye de takılacağım arkadaşlarla