İyi seyirler arkadaşlar inşallah içinize biraz enduroculuk kaçar asfalttan kurtulursunuz
İyi seyirler arkadaşlar inşallah içinize biraz enduroculuk kaçar asfalttan kurtulursunuz
Maşallah hocam keyifle izledim Ekibnizde Harika allah ağZınızın tadını bozmasın
Sağol kardeşim ,enduro ekip işi ekip olmadan çok zor Aslında biz bir dernek/kululübüz ''ANTALYA ENDURO MOTOSİKLET İHTİSAS SPOR KULÜBÜ - AEMK''
Selam ben ve arkadaşım Mud bizde endurocuyuz..
O enduroculuk kaçar kaçmasına ama imkan meselesi. Aksaray'da ekibi nerden kuracaz Tek başıma olduğu kadar.
Çok güzel olmuş video.
İster düşün... Kendini ister hayale kaptır...Uzar uzar, çünkü hiç sonu yoktur yolların.
Bakarsın aldanmışsın, gördüğün bir seraptır. Sevimli bir hayale açılırken kolların.
bu endurodan çok artık cross olmuş maşallah Allah neşenizi keyfinizi bozmasın..
Biraz lüks bir spor çoğunuzun herhalde plakası yok yani trafiğe çıkış izni yok.. araçlarla taşıyorsunuz herhalde birde her parkur sonrası çıkan masraflarda sağlamdır herhalde..
garipçenin kilyosun oralardada arasıra denk geliyoruz gezilerde orda özel bir alanda yapmışlar tepe falan crosscular ordan hopluyor zıplıyor dikkat ettim hepsi pickuplarla münüzbüslerle falan gelmişlerdi ..sanırım işleri bittikden sonra motorları pickuplara atıp götürüyorlar..
Maşallah sizlere
Buna biz hardcross diyoruz bunun enduroluğu kalmamış
CANIM KIZIM HERŞEYİM
Oğlum çık şu çamurdan pislikten napıyosun orda üstün başın leş gibi olmuş. Desem saldırır mısınız üstüme :D onu bunu bırakta bu kadar çamur toprak nasıl temizleniyor sizin ekipmanlardan? Her araziye çıktıktan sonra 3 4 parti kirlileri makinaya mı atıyosunuz nasıl oluyor?
Motosiklet kullanmanın en keyifli hali, Enduro...
Tamirattan anlamıyorsanız bu spor epey pahalı.Ben motorumu kendim tamir ediyorum.Sigram ve içkim yok,Cafede falan extra para vs harcamam.sadece motosiklet hobim var.Ama böyle olduğu halde bile beni çok zorluyor. Dün motosikletimi söktüm.
Sekman baya aşınmış..Pistonu ve sekmanı ölçtürmek için bugun rektefiyeciye gittim.Piston ile silindir arasındaki boşluk normalın üstüne çıktı yani piston lazım.Fiyatı 830 tl..Normal bir sürüş ile yılda bir sefer kesin değiştirmeniz lazım.Bunun dışında a-b-c pistondan sonra silindir değişmesi gerekiyor.takım fiyatı su an 3800tl.Atıyorum filtreyi yanlıs taktınız içeri toz çekti.Silindir çizildi.Direk çöp oluyor.honlama vs yapılmıyor.Nikasil kaplama teknolojisi trde malesef yok..Eksoz var,lastik var,ekipman var herşey çok pahalı..
Bu sporda herşey ithal ve tl çok değersiz olduğu için çok zor.Benim gibi orta gelirli birisi için zor ve mücadele isteyen bir spor..
Ama herşeye rağmen değer kaç kere geliyoruz dünyaya Verdiği zevk tartışılmaz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:12 ----------
motorlarımız çekme belgeli yakın bölgelere binerek gidiyoruz.Polis durdurursa motoru bağlar.Plaka çıkartıp gider alırız.Veya araziya yakınsak kaçmayı deneriz.Uzak yerlere dediğiniz gibi römorkla gidiyoruz..
Abi motoru ben aldığımda 60 saat önce pistonu değişmişti.Evet doğruymuş çünkü piston çok kötü durumda değil.benim binmemle birlikte 150 saat olmuştur.piston değiştirken exup söküp temizlememişler.o yüzden epey bakımsız kalmıs.performans sürüş videolarımda var.Diğer speciallere göre daha düşüktü bende sökme kararı aldım.
Bugün ölçtürdüğümde silindir ile arasındaki boşluk 0.18mm. Orjinal olması gereken boşluk ise 0.055 ile 0.085 olması gerekiyor . Bu boşluk Maximum 0.10mm olabilir yazıyor kitapçıkta fakat benim pistonda 0.18mm boşluk var. Videoda belli oluyor.ölçümde boşluk 0.18 geldi.Rektefeci piston değişmesi lazım diyor.Benim fikrim bu piston idare eder yönünde.Kararsız kaldım sence ne yapmalıyım?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)