sea to sky izleye izleye ben de cross çu olacağım da, çok zor be abi...
Ağlamak istiyorum başlığa bak...
Yeni uyandım dahaca yüzümü yıkamadım, konu başlığını görünce de biraz afalladım, ben bi yüzümü yıkayayım, gelicem geri tekrar
Öncelikle kararından ötürü tebrik ederim. Sadece arazide cross bineceksen ve trafiğe çıkmayacaksan ehliyeti beklemeye gerek yok, hemen alıp başlayabilirsin. Ama koşullarınızı bilmiyorum tabi, evden kırsala gidene kadar kullanmak zorundaysanız ehliyet ve plaka şart. Cross yapanlar genelde motoru römork veya kendi aracıyla taşırlar çünkü. Arazide yat kalk çok olacağı için hayalinizdeki motoru biraz sonraya bırakın. 300 cc size isim olarak küçük gibi gelebilir ama ciddi bir güçtür arazide. Motor tavsiyesi olarak da Yamaha WR125, eski Yamaha XT125'ler, Suzuki RM125 gibi o civardaki makineler başlamak için uygun. Bütçede ekipmana da önemli bir pay ayırın derim.
İlk etapta 30-40 ho üstü bir motosiklet zorlayıcı olur.
Tüm modellere ve teknik özelliklerme hakim değilim fakat arazi odaklı olarak düşünürsek;
Minimum* klx 250 ile başlayabilirsin.
2 zamanlı 125 cc seçenekler bar ise ki vardır, uzun süre işini görür. Daha hafif ve sürüş açısından daha başarılıdırlar.(4 zamanlı 250 cc lere göre)
*Bana kalırsa eskiye hiç bulaşma, dağ başında arıza yapma ihtimalini minimuma indirmek gerek.
Yani özetle ilk etapta gücü 30-35 hp olan motosikletlerin üstüne çıkmanı önermem. Eğitici olmaktan çok zorlayıcı olur.
Arazide motosiklet de zemin de oynaktır, devamlı mücadele vardır. Dolayısıyla güçten çok daynıklılık gerektirir.
Bir gün motosikletin olursa başına gelebilecek şeylere karşı yanında en az 1 kişi daha bulunsun.
Kolay gelsin /)
Motocross/Enduro dediğimiz kulvar öyle 5 satırda bitecek birşey olmadığı için sadece sorduklarına cevap vereyim, seninde motocross hakkında araştırma yaptığını var sayıyorum.
Bu arada motocross için post gerekiyor, ülkemizde motocross pisti iki elin parmağını geçmediği için sen çoğunluk olarak Enduro ile uğraşacaksın tahminimce.
Bisiklet sürmeye devam et ama elinden geldiğince arazide sür, fitness konusunda vücudunda en çok kramp girecek olan kısım bacak bilmem anlatabildim mi
Bir kadın olarak bu yolda önün açık mı değil mi buna cevap verirsem moralini sıfıra indiririm, bunu yapmak istemiyorum...
Exc 300 başlangıç seviyesinde feleğini şaşırtır, klx250 al.
Boy durumunu bilmiyorum 1.80 altındaysan exc 300 ile muhtemelen her stop ettiğinde motoru yatırırsın.
Motocross ile Enduro arasındaki farkı bi ayırt et önce, sonra ülkemizde motocross eğitim ve ilerleme durumunun ne kadar vahim olduğunu anlayıp Enduro yönelirsin zaten.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:56 ----------
http://www.motosiklet.net/forum/moto...-sevdaniz.html
Enduro ile Motocross arasında ki mevzuyu şuradan öğrenebilirsin.
Bilmediğini düşünerek paylaştım.
Biliyorum dersen pas geç.
Öncelikle beni ciddiye alıp sorularıma cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. İkisinin arasında ki farkı biliyordum fakat yine de okudum yazınızı. Zaman neyi getirir kimse bilemez. Bence bir insanda azim varsa istediği her şeyi başarır ki ben de fazlasıyla var. Sonuçta bir çok kadın var bir çok konuda kadın yapamaz demelerine rağmen yapabilen. Tabi ben şuan kendime güvendiğim için yalnızca konuşuyorum arazide ve motorun üzerinde neler olacak bilmiyorum. Hayırlısı neyse o olsun. Tekrardan çok teşekkürler.
Resmî yada profesyonel olarak yapamasanda, hobi olarak tutku olarak yapmanı dilerim.
Kadın yapamaz demiyorum, bizim ulke de motocross fazla maliyetli ama sıfır kazançlı.
Alice harikalar diyarında olmadığımız için, deyim yerindeyse "O işler öyle olmuyor"
Kadın yapamaz değil yani, Kimse yapamaz
Ne aileler var be, ben 17 yaşımda motor alın dedim mi beni dövüyorlardır Kardeş yardımlar şelale olur ümidim o ki başarılı ülkemizi temsil eden bir sporcu olursun hobi olarak kalmasın yolun açık olsun
Haklısınız. Tekrardan çok teşekkür ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:14 ----------
Ne kadar istekli oldğumun farkındalar dolayısıyla beni kırmıyorlar. Hem bana destek olmasalar bile bir gün kendi kazancımla yine yapacağımı biliyorlar. İnşallah her şey gönlümce olur. Çok teşekkür ederimm.
+299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
-MrMud
Bende Mayıs'ta altımdaki tenekeden kurtulup bi KLX250 almayı planlıyordum.Bulduğum her toprak yola giriyorum ama arka tekerle omuz omuza gitmekten bıkkınlık geldi.
Dedikleri gibi ucuz,düşünce dağa taşa küfür etmeyeceğin bişi al.
Yolun açık olsun.
Öncelikle hoşgeldin.
Başarabileceğine inanıyorum, yolun açık olsun!
“Hayatta yapılacak o kadar çok hata var ki, aynı hatayı yapmakta ısrar etmenin anlamı yok.”
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)