Konuyla ilgilenen varmı? Varsa bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım .
Konuyla ilgilenen varmı? Varsa bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım .
enduroya yeni başlamadım ama bu adam gibi stabilize de yanlamak istiyorum suda teker yapmak istiyorum
ama beceremiyorum cesaret edemiyorum
makina da bu ....
https://www.youtube.com/watch?v=NpCubYprqFQ
videoyu soluksuz izledim.çok özendim çok gaza geldim .
bu hale gelene kadar kaç kere kol bacak kırmış kaç motor eskitmiştir acaba.
Hocam bu tür videolardan uzak durmak lazım aşırı gaz veriyor
Espri bir yana bu kıvama sizde gelebilirsiniz kesinlikle, hatta geldiğinizde çokta zor olmadığını düşünüyorsunuz, düşmekten, kendinizin ve motorun sağını solunu kırmaktan korkmamaniz gerekiyor
Bu sabah hava güzeldi ama yerler hafif camurumsuydu, ışıklarda en önde olmanın verdiği yetkiye dayanarak önümü güvenli görünce kalkışta bi 5 metre felan yanladığımda, yaya gecidindeki liseli kardeşlerimizden "Ooooo" seslerini duymak güne motive olmamı sağladı
Arada böyle şeyler iyi geliyor
Bu video konu başlığının altındaki yerine cuk diye orturdu .
Bundan güzel örnek olmaz başlamak için.
Soruyorum
Videoda sürücüyü hiç otururken gören varmı ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:40 ----------
Ben arazide yaklaşık 3 yıldır spesial (gasgas,husqvarna,ktm,vs) motorlarla haftasonları enduro (artık hard a kaçıyor) yapıyorum.
Birkaç ay önce grup olarak yabancı bir eğitmenden eğitim aldık.
Adam bize başlangıç seviyesi eğitimi verdi.
Bizde biz tecrubeliyiz baba ne işimiz var başlangıç seviyesi demedik.
Gördük ki temel de yanlışlarımız var.
Başı düzgün olmayan iş sonrada düzgün olmuyor.
Başlıktada belirttiğin gibi işe başından başlayacağız.
Akşama bir iki duruş pozisyonu fotosu bulayım devam ederiz konuya.
Hocam sen bir başlangıç yap, bende arkadan gelicem hayırlısıyla, Eğitimlerden ne öğrendiysek öğretmeye çalışırız hiç değilse.
Mart başlarında ciddi bir eğitime yazılmayı düşünüyorum, gerekirse orda öğrendiğimi günü birlik buraya aktarırım.
Sürüş dışında özelden ekipman ve motor hakkında gelen soruları gördüğüm an cevapliyorum zaten.
Enduroya bir adım biz parante atarak gidiyoruz şuan
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:15 ----------
Bu da geçen pazartesiden bi kare, arkadaş her virajda nereye dönsem diye düşününce benim çıldırma anım
Kamera almadığım için videodaki arkadaşla kask değiştim, sevdiğim küçük bir bölümünü upload ettim, youtube kanalı kullanmadığım için upload sitesi kullandım umarım video açılır.
Arkadaşımda uzun versiyonu var video düzenleme aşamasında, bitirdiği zaman atabilirim.
http://sendvid.com/ls0o33yo
Aynen hocam ekipmanla alakalı bekliyoruz yorumlarınızı.Şahsen enduro aklımda olmadığı için tüm ekipmanımı ciddi meblağlar verip asfalta göre tamamladım.Şimdi enduroya girince doğal olarak hiç birini kullanmayacağız.O açıdan enduro için F/P ürünleri listesi yaparsanız seviniriz.
Criss bu işin piridir neyi kullansa fark etmez bunlari becerebilecek kabiliyet/bilgi birikim sahibidir
Bizler elbet onun gibi kullanamayiz
Kullaniriz belki ama uzun yillarimizi alir bunu becerebilmek belki de yaşımiz yetmez ( kendi adima konusuyorum)
Fakat dedigim gibi sadece YANLAYARAK kullansam kafi ha öyle 300 500 metre degi 50 metre yanlasam yeter
Bunun birde f 800 le pistte yaptigi ni gösteri var aman allahim
Yanliz atladigimiz bi nokta da şu! adam hem kullanmayı biliyor hem düşmeyi
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:46 ----------
Bi adamlarin kol bacak kirmasi pek muhim değil
Hatta motor parçalaması hic umrunda olmuyordur kullandigi motosikletler sponsorlar tarafindan. karşılanıyor
Hani bizim parfüm alirken tezgahta sürdüğümüz testir gibi düşün
Buna veriyorlar motoru al vur kir parçala ne kadar parcalarsa o kadar çok para veriyorlar
Ktm mail attim motor kullanacak eleman lazim diye yok dediler
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
Konu başlığından hareketle Chris Birch ün videosunda
Enduroya yeni başlayacakların dikkat etmesi gereken Chris Birch sürekli ayakta enduro yapıyor.
Enduro ya yeni başlayacaklar arazide ayakta sürüş pratikleri yaparak başlamalıdırlar.
Oturarak olmazmı ?
Bir yere kadar olur tabiki ama oturmak doğru olsaydı Chris Birch videoda oturuyor olurdu.
Zaman kaybetmemek için işe başından ayakta sürüş çalışmalarıyla başlanmalı.
Şimdi oturayım sonra ayakta kullanırım
Oturarak edinilen yanlış refleksleri silmek içinde zaman geçecek.
Ayakta duruş şeklimiz nasıl olacak.
Eller , ayaklar ,vücut , kollar vs
Bunları yazacağım müsait olunca
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:09 ----------
[IMG][/IMG]
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:42 ----------
[IMG][/IMG]
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:43 ----------
[IMG][/IMG]
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:44 ----------
Motokros fotoğrafına dikkat ederseniz işaret parmakları debriyaj ve fren manetlerinin sürekli üzerinde.
Debriyaja tek parmağın gücü yetmiyorsa en fazla iki parmağı kullanabiliriz.
Kollara dikkat edersek , dirsekler yere bakmıyor .
Yengeç gibi bir görüntü oluşmuş.
Hızlı gittiği için biraz öne eğmiş vücudun üst kısmını.
Normal hızlarda vücut daha dik durmalı.
Bmw li fotoğrafta vücudun yandan görünüşüne gelirsek
Botun topuğu peg e dayanmış
Vücut 90 derece dik duruyor
Bacaklar düz olacak dizler bükülmemiş (fotoda hafif bükük doğru değil)
Vücut pozisyonumuz bu şekilde olacak.
Gaz açıp hızımız artarken vücudun üst kısmı hıza göre , dizleri bükmeden öne gelecek.
Fren yaparkende yine dizleri bükmeden üst beden arkaya gidecek
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:38 ----------
Bir profesyonelin video görüntüsünü buldum
Yazdıklarımın uygulaması
Videoyu yüklüyorum
Yarın biter
ılk baslangıc motoru ıcın enduro sınıfı yanlısmıdır*
?
mısal 125 yada 150cc enduro ve enduroda lastık secımı dıger sınıf motorlara nazaran bır tık dahamı onem arz eder?
tesekkurler
Şehir ici kullanacaksiz arazi lastiği yerine enduro lastik alın, dual-sport lastikler ile şehir icindede çok rahat yok tutuşu sağlarsınız.
Başlangıç için enduro secimi bence diğerlerinden daha mantıklı , düşme yan yatma gibi durumlarda maddi hasarı en aza indirdiğini düşünüyorum.
Tarz olarakta enduroyu benimsediyseniz eğer, şiddetle başlangıç motoru olarak tavsiye ederim küçük CC bir enduro.
Yanlız fiziksel durumunuza bağlı olarak endurolarin iri yapısı kişiyi zorlayabilir bunu da ekleyeyim.
+299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
-MrMud
Beyler çorbada benimde tuzum olsun.
1.Enduroya giriş
http://www.youtube.com/playlist?list...TlXrSENMeqikEQ
2.Orta seviye
http://www.youtube.com/playlist?list...Tcd5XZT3IG46xa
3.Daha ileri seviye
http://www.youtube.com/playlist?list...RKFsAbKnnVBPfT
Düşe kalka iyi eğlenceler şimdiden
Adım CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:14 ----------
Enduro motor ayakta kullanılır dedik
Arşivden buna çok güzel örnek çıktı
Görüntüdeki kişi profesyonel antrenör
Eğitim alanına gidiyoruz
İzlediğiniz gibi sürekli ayakta
Bu pozisyonda yorulmadan motor kullanılır.
Ne kadar rahat kullandığını görüyorsunuz
Bu kullanım tarzını oturttuktan sonra Chris Birch gibi arka kaydırmalar kendiliğinden olmaya başlar
https://www.youtube.com/watch?v=4dhIS-wetKg
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:02 ----------
Profesyonel değiller ama tecrübeli ve eğlenceliler.
Hep profesyonel yetenekleri izlersek, kendimizi bilinç altımızda başarısız, hissederiz.
Arada amatör arkadaşlarıda takip edip kendimizle kıyaslamakta fayda var.
Grubuda uzun suredir takip ederim, izlemesi çok keyif verir onlarla gezmiş kadar olursunuz.
"cennetmekan sultan prometheus han"ın dönemindeki gibi bir enduro vurgusu başladı son zamanlarda.
izlemedeyiz efendim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)