KTM 250 EXC ve EXC F arasında ki fark?
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar, soruma geçmeden önce biraz kendimden bahsedeyim. Şuan racing (Yamaha r6) kullancısıyım. Bir çok motor kullanan kardeşlerim gibi bionik ile başladım motor serüvenim. 1998 model bir motor.. 17 senedir aktif motor hayatım var. İşin açıkçası racing artık istemiyorum ve cross'a geçmeye karar kıldım.
Bu 2 model arasında ki fark plaka takılıp takılmaması?
Ek olarak motoru kullananlar bakımlarını her 10 saatte bir yaptırmak gerekiyor falan diyorlar. Normal arazi dışındada aynı mı?
Teşekkür ederim.
Reklamlar
-
İzmir İl Temsilcisi
Cross dünyasına yeni adım attım fakat yardımcı olmaya çalışayım. Eski crosscu arkadaşlar daha iyi kıyaslarlar.
exc 250 2 zamanlı exc 250 F 4 zamanlı bir makine.
exc 250 ... F modele göre daha performanslı çünkü 2 zamanlı ..
İster asvafta sür ister arazide bakımlarını yine anyı aralıklarda yapman gerekir.
Bu aletler KM hesabı yapılmaz çalıştıgı saat hesabı yapılır 10 saate bir yag degişimi gibi .
Atıyorum 100 saate bir piston segman degiştirmen gerekicek.
Yakıtla beraber yagda ekledigin için r6'dan daha çok yakar ve masraflıdır bilgine.
Ayrıca hiç arazi deneyimin yoksa asvafta kullanmakla arazide kullanmak arasında daglar kadar fark var inan ktm exc 250 r6'dan çok daha tehlikeli bir makinedir.
Bunların özelligi hem çok güçlü olması dahada önemlisi çok çok hafif olması. Gazı açtıgında bırak ön kaldırmayı takla atabilirsin.
Eger cross deneyiminiz yok ise en azından 4 zamanlı 250cc ile başlayıp daha sonra 2 zamanlı motorlara geçebilirsin.
-
Çok teşekkür ederim hocam bilgileriniz için. r6'dan çok yakar demişsiniz normal kullanımda mı? Mesala ben 90 km/h hızla giderken 23 kuruş yakıyordu r6. Tabi gazı açınca içiyor..
2 zamanlı olması bildiğim kadarıyla daha da performanslı kılıyor zaten sizde söylemişsiniz. Arazi deneyimim cross motorlarlada olması var hocam. Birde mesala piston segman değişimleri tüm cross modeller için geçerli mi? Masraflı iş mi?
-
İzmir İl Temsilcisi
-
Anladım hocam haklısınız. O zaman yanına şehir içi kullanım için küçük cc bir motor almam gerekecek
Çok teşekkür ederim bilgilendirme için
-
İzmir İl Temsilcisi
Kesinlikle yanına şehiriçi bir motosiklet şart
-
-
-
eroceto adlı üyeden alıntı
Hocam tekrar merhaba
2 gün önce Gas Gas 250 EC aldım. Gerçekten umduğumdan da seri motor. Özellikle iş araziye girdiğinde afedersiniz ama Racing kullanmak falan halt yemiş dedirtiyor. Lakin çok zevkli bir şey.
Gas Gas, tercih etmemdeki neden KTM ile hemen hemen benzer olmaları ve 2t aynı şekilde.
Kazasız belasız sürüşler herkese
Diğer konularda da söylediğim gibi off-road tarz bam başka bir dünyadır. Motosikletin yapısı olsun gücü olsun, kullandığın arazi/yol koşulları olsun. Racing yada touring tarzda yola bağımlısın ve yolu paylaşıyorsun mecburen, dolayısı ile kanunlara da uyma zorunluluğun var. Ama iş off-road a gelince dünya değişiyor. Kural kalmıyor, başkaları olmuyor. Sen ve motosikletinden başka bir kural yok. Ben motosiklete direk crossla başladım. Çevrem geniş olduğundan cross ve süpermoto/motard aletlerin çoğunu deneme imkanım oldu. KTM/Husky/GasGas bunlara special makineler deniyor. Yani özel yapım. Normalde sıvı soğutmalı 250 lik bir motordan ortalama 20-30hp çıkarken bahsettiğim özel yapımlarda 50hp ler konuşuluyor. Ayrıca crossta hafiflik 1. kural dır. 90-110 kilo arasındadır bütün motorlar. 75hp ve 105 kilo bir makinenin gücünü tahmin etmeye çalış bir. Muazzam bir şey. 2. kural ise ekipman. Motorun geri kalan özellikleri sadece yarışırken fark ediyor gerisi çok önemli değil. Ben 2 zamanlı 2. el bir makine ile başlamayı hayal etmiştim ama çevremdeki herkes 4 zamanlı ve düşük güçlü bir makine almamda ısrar ettiler. Tecrübe kazandıkça büyütürsün dediler. Çok çok haklılar. 10hp 122kg lık bir çinli ile başladım. İnan o 10 hp bile yeri geliyor kontrolünden çıkıyor arazide. Ayrıca trafikte usul usul giderken bile dikkatler üstüne çekiliyor hemen lastiklerden gelen diş uğultusu ve egzoz yüzünden. En keyiflisi de kırmızı ışıkta yanına gelen 20-30 binlik makinelere yüksekten bakıyorsun ya, onlarda sana sanki başka bir dünyadan gelmişsin gibi bakıyor
-
29 Temmuz 2015, 14:50
-
29 Temmuz 2015, 16:57
Bende de o sipariş ettiğim zırhın bir üst modeli var aynı marka. Hatta o markanın bir kışlık birde baharlık montu var elimde kafama göre havaya göre istediğimi giyiyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:43 ----------
Eldiven ve bot çok önemli, hatta dizlikte. Çünkü sürekli motorun üstünden kendini atma olayı var, bitmek bilmeden sürekli arazide aşırtma yaparken yada tırmanırken tıkandığında kendini yere bırakıyorsun. O esnada hasar almamak için gerekiyor. Bende 1 zırh, 2 mont(baharlık, kışlık), 2 pantolon(biri jandarma kamuflajı, diğeri termal sugeçirmez), 4 çift eldiven(yazlık, baharlık, kışlık, yedek), 3 tip bot(motocross botu, sugeçirmez termal bot, çelik korumalı kısa bot), 2 kask(2 side vizörlü enduro kaskı). Kısaca ben parayı motora değil kendime yatırdım diyelim.
-
29 Temmuz 2015, 17:06
Karacocuk adlı üyeden alıntı
Bende de o sipariş ettiğim zırhın bir üst modeli var aynı marka. Hatta o markanın bir kışlık birde baharlık montu var elimde kafama göre havaya göre istediğimi giyiyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:43 ----------
Eldiven ve bot çok önemli, hatta dizlikte. Çünkü sürekli motorun üstünden kendini atma olayı var, bitmek bilmeden sürekli arazide aşırtma yaparken yada tırmanırken tıkandığında kendini yere bırakıyorsun. O esnada hasar almamak için gerekiyor. Bende 1 zırh, 2 mont(baharlık, kışlık), 2 pantolon(biri jandarma kamuflajı, diğeri termal sugeçirmez), 4 çift eldiven(yazlık, baharlık, kışlık, yedek), 3 tip bot(motocross botu, sugeçirmez termal bot, çelik korumalı kısa bot), 2 kask(2 side vizörlü enduro kaskı). Kısaca ben parayı motora değil kendime yatırdım diyelim.
Hocam bunlarla bayi mi açacaksınız Şaka şaka gerçekten çok güzel yapmışsınız hocam.. Eldivenlerim vardı racingden kalan onları kullanıcam ama bende bot ve pantolun, dizlik alıcam en kısa zamanda.
Botla ilgili bir sorum olacak hocam. Bot normal olarak yükseklik sağlıyor mu ben ayak uçlarıyla yetişiyorum ancak :(
-
30 Temmuz 2015, 01:12
Hocam bunlarla bayi mi açacaksınız
Şaka şaka gerçekten çok güzel yapmışsınız hocam.. Eldivenlerim vardı racingden kalan onları kullanıcam ama bende bot ve pantolun, dizlik alıcam en kısa zamanda.
Botla ilgili bir sorum olacak hocam. Bot normal olarak yükseklik sağlıyor mu ben ayak uçlarıyla yetişiyorum ancak :(
Ayak uçlarıyla basabiliyorsan gene iyi ben arkadaşın KTM siyle bir kez çıktım, araziye gidene kadar mecbur şehir trafiği asfalt, yeminle trafik ışığına gelince tık tık ediyor kalp, ayağım yere değmiyor çünkü. Ayrıca sen birde racingden geçmişsin bu olaya. Alışman zaman alabilir. Çeşitli dik tutma teknikleri var. https://www.youtube.com/watch?v=s07hML6bJOA bunu izle bir ben bu şekil takılıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:08 ----------
Tabi bu şekil kullanabilmen için ince sele(cross sele) olması lazım geniş standart seleler de işe yaramıyor :D
-
30 Temmuz 2015, 22:28
Ayak uçlarıyla basabiliyorsan gene iyi
ben arkadaşın KTM siyle bir kez çıktım, araziye gidene kadar mecbur şehir trafiği asfalt, yeminle trafik ışığına gelince tık tık ediyor kalp, ayağım yere değmiyor çünkü. Ayrıca sen birde racingden geçmişsin bu olaya. Alışman zaman alabilir. Çeşitli dik tutma teknikleri var.
https://www.youtube.com/watch?v=s07hML6bJOA bunu izle bir ben bu şekil takılıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:08 ----------
Tabi bu şekil kullanabilmen için ince sele(cross sele) olması lazım geniş standart seleler de işe yaramıyor :D
Anca o kadar basabiliyorum işte bot olayıyla çözebilirsem iyi olacak biraz alçaltabiliyorum gerçi ama öylede özelliğini değiştirmek istemiyorum zıplamalarda sorun olur belki diye )
Videoyu izleyeceğim teşekkür ettim )
Botla ilgili soruya cevap verirseniz sevinirim :D O kadar sene racing kullandım ama hiç bot almadım :D
-
30 Temmuz 2015, 22:42
En fazla 1cm kazandirir normal ayakkabiya nazaran
Uzgunum asiri birsey ummayin
-
31 Temmuz 2015, 00:56
cenkito adlı üyeden alıntı
En fazla 1cm kazandirir normal ayakkabiya nazaran
Uzgunum asiri birsey ummayin
Çok kötü bir durum bu işte:(
-
31 Temmuz 2015, 14:58
Çok kötü bir durum bu işte:(
Kafanı hiç ona takma hocam. Şehirde zaten motoru çok dikkatli kullanıyorsun mecbur, çünkü ön tekerin sadece 2 diş üstüne gidiyor, frene asılınca durmuyor. Hal böyle olunca genelde ayağını koyabileceğin bir yer bulup duraklıyorsun. Zaten bundan sonraki durak SÜPERMOTO/MOTARD olucak çok büyük ihtimal. Arazide dönmeyi, spini, zıplamayı, engel aşmayı öğreniyosun, sonra dağdan iniyon şehire. Şehirli motard görüyo öküz gibin bakıyor. Bunlar motosikletse bizimkiler nedir? diyor :D
-
31 Temmuz 2015, 18:55
Kafanı hiç ona takma hocam. Şehirde zaten motoru çok dikkatli kullanıyorsun mecbur, çünkü ön tekerin sadece 2 diş üstüne gidiyor, frene asılınca durmuyor. Hal böyle olunca genelde ayağını koyabileceğin bir yer bulup duraklıyorsun. Zaten bundan sonraki durak SÜPERMOTO/MOTARD olucak çok büyük ihtimal. Arazide dönmeyi, spini, zıplamayı, engel aşmayı öğreniyosun, sonra dağdan iniyon şehire. Şehirli motard görüyo öküz gibin bakıyor. Bunlar motosikletse bizimkiler nedir? diyor :D
ahaha hocam çok son cümleleriniz her zaman ki gibi harika :D Supermoto fikri aklımda var gerçekten ) Hocam birde şimdi bu dişler asfaltta gidince erir mi?
-
31 Temmuz 2015, 19:01
bu dişler asfaltta gidince erir mi?
evet cok daha hızlı olarak erirler
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
05 Ağustos 2015, 01:41
cenkito adlı üyeden alıntı
evet cok daha hızlı olarak erirler
Hemde çok çok daha hızlı. Yol lastiklerinin yere temas yüzeyi yaklaşık AEA'nin tabiri ile kredi kartı kadar bir alan. Off-road lastiklerde ise yere değen dişlerin toplam alanı kredi kartının 3 te biri. Motorun tüm ağırlığı o alana yükleniyor, dolayısıyla asfaltta dişli lastik kullanırsan yol lastiğinden yaklaşık 3 kat daha hızlı erir. Ama araziye yani yumuşak zemine girince iş tam tersine dönüyor, bu sefer yumşak zeminde o dişlerin zemine değen yüzü ve derinliğini de hesaplayınca kredi kartının 4 katı daha fazla temas sağlanıyor. Bu yüzden arazide sanki slick lastikle asfaltta gidiyormuşsun hissi oluşuyor. Örneğin yağmurdan 1 gün sonra araziye çık, toprağın kıvamı cam macunu gibi oluyor aşağı yukarı, işte o zeminde yardır gaz kolun ne kadar gidiyorsa, o toprakta alet tekere geliyor 3. viteste(benim kuba değil KTM350exc).
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)