Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

İlk Motorum İçin Tavsiye Rica Ediyorum

REKLAM ALANI

Herkese selamlar , ismim Tugay , 24 yaşındayım , daha önce hiç motosiklet kullanmadım ;

Cross/off-road modellerle ilgileniyorum , enduro'lara pek sıcak bakmıyorum çünkü motoru en az 70% arazide , hafta sonları keyif yapmak için kullanmak istiyorum , kalan 30% kesinlikle uzun yol değil, şehir için kısa asfalt yolculuklar olacaktır, biraz araştırma fırsatım oldu , mantıklı olarak düşük cc modellerle başlamam gerekiyor ve sele boyu/konfor 'a emin olabilmek için bayiye gidip görmek gerekiyor evet ama ben yine de kriterleri belirtip , deneyimli abiler/ablalar/kardeşlerden alacağım çeşitli önerilerle bu hevese daha sağlıklı girişmek istiyorum;

*Boyum 2.03 m , kilom 80 civarı
    *Motorun plakası olmalı , az da olsa şehir içinde asfaltta kullanılacak
    *2t , 4t konusuna nerdeyse hiç hakim değilim, kullanımı/bakımı daha kolay ve ucuz olan işime gelecektir
    *Bütçe olarak 7-8 bin TL ayırabilirim
    *Şiddeti git gide arttırarak kum , çamur , orman , dağ , bayır , tepe şartlarında kullanmak istiyorum , min. elektrik donanımı , max. dayanıklılıkta şasi ?

Not: Dediğim gibi gerçekten acemiyim , bu bütçeye bu işleri yapacak doğru düzgün bir motor bulamassın , bulduğun da yarın bir gün sorun çıkartır vb. diye de düşünebilirsiniz ki doğrudur, her türlü öneri/bilgi 'ye açığım.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    İbrahim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Keşke biraz daha araştırsaymışınız herşey mevcuttu internette Öncelikle enduro ile krosun farkını ne anlamışsınız bilmiyorum ama yanlış anlamışsınız.
    Enduro motosiklet krosun sinyal,far,stop lambası,ayna,gösterge,yan ayaklık gibi aksesuarlarla plaka çıkartılan halidir.
    Örneğin CRF450R kros CRF450X endurodur.
    Koformu? Araziye girip seleyemi oturacaksınız
    4t lere bakacaksınız çünkü 2t'lere plaka çıkmıyor diye biliyorum.
    Yalnız acemiliğinizi geçersek, o fiyata wr125r desem bir yerde yetmeyecek gücü. Bulabilirseniz o fiyata Klx250'den başka seçenek göremiyorum ben.
    Not: biraz çelişkili yazısı, kayıt tarihi, mesaj saati, nick bir araya gelince ben biraz kıllandım trollmu diye ama neyse :D
    Selçuk Keleş bunu beğendi.

Hondolog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Açın böyle konuları açın, hiç okumayın forumu. Boyunuz 2.03'müş, ben size yamaha bws tavsiye ediyorum. Ekipmana paranızda kalır. Sizin gibi yağız dev gibi bir baba yiğite yakışır motosiklettir.
    efendy06 bunu beğendi.

CxAnKACx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM Duke 200 (2014)
    Daha yeni iseniz wr125 bile fazla gelir belki, boyunuz uzun olsa da wr de uzun sonucta. Bence zevkini cikartmaya yeter wr alin keyfinize bakin.

Selçuk Keleş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KLX 250 (Atılgan)
    Alıntı CesetRa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese selamlar , ismim Tugay , 24 yaşındayım , daha önce hiç motosiklet kullanmadım ;

Cross/off-road modellerle ilgileniyorum , enduro'lara pek sıcak bakmıyorum çünkü motoru en az 70% arazide , hafta sonları keyif yapmak için kullanmak istiyorum , kalan 30% kesinlikle uzun yol değil, şehir için kısa asfalt yolculuklar olacaktır, biraz araştırma fırsatım oldu , mantıklı olarak düşük cc modellerle başlamam gerekiyor ve sele boyu/konfor 'a emin olabilmek için bayiye gidip görmek gerekiyor evet ama ben yine de kriterleri belirtip , deneyimli abiler/ablalar/kardeşlerden alacağım çeşitli önerilerle bu hevese daha sağlıklı girişmek istiyorum;

*Boyum 2.03 m , kilom 80 civarı
    *Motorun plakası olmalı , az da olsa şehir içinde asfaltta kullanılacak
    *2t , 4t konusuna nerdeyse hiç hakim değilim, kullanımı/bakımı daha kolay ve ucuz olan işime gelecektir
    *Bütçe olarak 7-8 bin TL ayırabilirim
    *Şiddeti git gide arttırarak kum , çamur , orman , dağ , bayır , tepe şartlarında kullanmak istiyorum , min. elektrik donanımı , max. dayanıklılıkta şasi ?

Not: Dediğim gibi gerçekten acemiyim , bu bütçeye bu işleri yapacak doğru düzgün bir motor bulamassın , bulduğun da yarın bir gün sorun çıkartır vb. diye de düşünebilirsiniz ki doğrudur, her türlü öneri/bilgi 'ye açığım.
    Bütçe artırılarak CRF ...

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:56 ----------

Alıntı İbrahim adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Keşke biraz daha araştırsaymışınız herşey mevcuttu internette Öncelikle enduro ile krosun farkını ne anlamışsınız bilmiyorum ama yanlış anlamışsınız.
    Enduro motosiklet krosun sinyal,far,stop lambası,ayna,gösterge,yan ayaklık gibi aksesuarlarla plaka çıkartılan halidir.
    Örneğin CRF450R kros CRF450X endurodur.
    Koformu? Araziye girip seleyemi oturacaksınız
    4t lere bakacaksınız çünkü 2t'lere plaka çıkmıyor diye biliyorum.
    Yalnız acemiliğinizi geçersek, o fiyata wr125r desem bir yerde yetmeyecek gücü. Bulabilirseniz o fiyata Klx250'den başka seçenek göremiyorum ben.
    Not: biraz çelişkili yazısı, kayıt tarihi, mesaj saati, nick bir araya gelince ben biraz kıllandım trollmu diye ama neyse :D
    Troller 4.000 liraya motor arıyor diye biliyorum ben
    Kawasaki KLX Türkiye - https://www.facebook.com/groups/klxturkiye/
    Atılgan'ın Seyir Defteri : https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/262332-at%C4%B1lgan%C4%B1n-seyir-defteri/

benimde ilk motorum olacak . evden okula okuldan eve gidip gelmelik enduro motor arıyorum. düşük bütçeli, gösterişli bir motor tavsiye eder misiniz bana. şimdiden teşekkürler
    yaşım:18
    boyum: 1.85

Selçuk Keleş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KLX 250 (Atılgan)
    Alıntı CatEyesBenz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benimde ilk motorum olacak . evden okula okuldan eve gidip gelmelik enduro motor arıyorum. düşük bütçeli, gösterişli bir motor tavsiye eder misiniz bana. şimdiden teşekkürler
    yaşım:18
    boyum: 1.85
    http://mondialmotor.com.tr/model/cross/x-treme-max
    Forumda konusu da var, bilgi alabilirsin.
    Kawasaki KLX Türkiye - https://www.facebook.com/groups/klxturkiye/
    Atılgan'ın Seyir Defteri : https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/262332-at%C4%B1lgan%C4%B1n-seyir-defteri/

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)