Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Yeniyim bir kaç sorum var

REKLAM ALANI

Merhabalar;
    Ben oldukça küçük nufusu az olan bir yerde yaşamaktayım. O yüzden arabadan çok motor kullanılıyor burada. Evime bir kaç km uzaklıkta bir lisede okuyorum. Arkadaşlarımın çoğu motorla gidip gelmekte. Bende az biraz motor araştırmasından sonra bana en çekici gelen motorlar supermoto olduğunu anladım. Ama soylediğim gibi daha yeniyim. Başlangıç olarak Asya Rx250 cross duşunmekteyim. Tabii ki sm ye çeviripte kullanacağım. Sorularıma gelirsek;
    1. Boyum 1.72 kısa gelir miyim?
    2. Plaka olması zorunlu mu?
    3. 7 litre deposu var kaç kilometre goturur full depoyla?

Cevaplarınızı bekliyorum.
    (eğer okula gidip gelmek için istiyorsan scooter tarzı bir şey alın demeyin bu sm ler çok hoşuma gidiyor

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    fz6_fazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 125 esd
    Merhaba aramıza hoşgeldin
    Öncelikle ehliyet
    1-Boy; Sele Yüksekliği 930 mm boyuna göre uzun motosiklet kısa gelir,bacakların yetmez
    2-Trafiğe çıkacağın için plaka şart
    3-150-200 km civarı
    Başlangıç motosikleti olarak tavsiye etmiyorum,seçim sizin hakkınız

Alıntı fz6_fazer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba aramıza hoşgeldin
    Öncelikle ehliyet
    1-Boy; Sele Yüksekliği 930 mm boyuna göre uzun motosiklet kısa gelir,bacakların yetmez
    2-Trafiğe çıkacağın için plaka şart
    3-150-200 km civarı
    Başlangıç motosikleti olarak tavsiye etmiyorum,seçim sizin hakkınız
    Cevabın için saol. Plaka sorun değil hallederiz onu.
    Ben yine soruları sıralayım
    1. Uygun boy nedir?
    2. Supermoto için başlangıç ne önerirsiniz?

Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    Öncelikle merhaba ehliyetin vardır inşallah yoksada almalısın plaka şart evet plakasız yakalanınca 1000 tl civarı yanlışta olabilir cezası var ve motor bağlanır diye biliyorum benim motordan 20 cm yüksek benim boyumda sizin gbi benim ayaklarım yere tam basıyor boy biraz sorun olabilir sanırım daha bilgili arkadaşlar bilgilendirir 250 cc bir motor 4 litre yakıyor ortalama sizin depo 180 km götürür sanırım

Bu arada dediklerim ortalama değerdir kesin birşey konuşmuyorum

Crossların hepsi yüksek sanırım bunları alçaltmanın bir yolu var mıdır?

harung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    Altın Elbiseli Adam 13: Başlangıç Motoru: http://youtu.be/Hvunr0meJt0

Alıntı harung adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Altın Elbiseli Adam 13: Başlangıç Motoru: http://youtu.be/Hvunr0meJt0
    Kardeşim konuda belirttim scooter onermeyin sevmiyorum diye soruda da cross için başlangıç ne diye sordum biraz dikkat edersen.
    Furkan Tarık bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Daha önce kullandım,18 beygirlik bir motor..Benim boyda 173,sıkıntı çıkmaz.İlk motor olarakta alabilirsin..
    Ancak motor gerçekten takoz ve arızaya meyilli..

sahin08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ramzey qm250-2006 skyjet-sj100-7 yuki gy200
    plakasız ise tescilsiz araç cezası en az 800 tl +
    ehliyetsiz yada yetersiz ehliyetle araç kullanma cezası 1400 tl +ruhsat sahibine 1400
    maddi hasarlı trafik kazasında sigorta firmaları aracınızın hasarını karşılamaz +
    diğer araçların masraflarını sizde talep edebilirler (rücu etmek diyorlar )
    başlangıç motorunda çekicilik görünüş aranmaz ki bir çoğumuz ilk iki tekerlimiz de denge tekerli bisiklet kullandık hiçte çekici değildi :D

geriye tecrüben kalıyor başlangıç motoru sınırlı kapasite olması önerilir crossları bilmem ama 250 cc ss,commuter ve cruiserler ortalama 170 kg

ARçİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha crypton/Honda cbf150
    Alıntı beratt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Crossların hepsi yüksek sanırım bunları alçaltmanın bir yolu var mıdır?
    kanuni crossların boyu alçak onlara bir bak araştır.şehir içi yakıt farklı şehir dışı,bir dağa tırmanışta daha çok yakar.

Şehir içinde kullanacağım zaten tam depo 100-150 km goturse yeter benim için. Nisan da 17me giriyorum. Ehliyet sorunu olacağını sanmam alırım en kısa zamanda. Zaten dediğim gibi koy gibi yer burası %90 toprak %10 asfalt diyebiliriz

beyefendi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CB125e
    Son yorumundan sonra üz
    Ülkemizde ki benzin fiyatlarından haberin olmadığını varsayıyorum eheheh

Alıntı beyefendi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Son yorumundan sonra üz
    Ülkemizde ki benzin fiyatlarından haberin olmadığını varsayıyorum eheheh
    Baba parası yiyorum hala kendi paramı kazanmaya başladığımda fiyatları takmaya başlarım

Selçuk Keleş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KLX 250 (Atılgan)
    RX250 SM değil ki, kime nasıl çevirticeksin ?
    WR125X alman daha mantıklı. Yenisin, alışman daha kolay olur. Arıza vs. yaşama ihtimalin çok çok daha az.
    Kawasaki KLX Türkiye - https://www.facebook.com/groups/klxturkiye/
    Atılgan'ın Seyir Defteri : https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/262332-at%C4%B1lgan%C4%B1n-seyir-defteri/

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    dostum cross motor yüksek olur sm ona göre daha alçak olur ayrıca evet motosikletleri alçaltmanın yolları var. çevren ile cross bir motosikleti supermotoya çevirebileceğine inanıyorsan motoru da alçalttırabilirsin. yanlış anlama yapamazsın demiyorum. motoru alçaltmak mx i sm ye çevirmekten çook daha basit bir iştir de ondan :D
    seçtiğin model başlangıç için ideal 7 litre ile 200km belki fazlasını bile gidersin. ama öyle sm ler var ki 7 litre ile 100km belki gidersin :D

ayrıca rx 250 nin sm modelleri de var

http://www.sahibinden.com/motosiklet...-250-supermoto

ekleme yapıyorum. baba parsı yiyorsan ve sm ye çevireceğine inanıyorsan crf 250L ya da klx250 falan al hiç prc motolarla uğraşma.
    ayrıca büyük alanın toprak olduğunu söylemişsin tabi tercih senin ama senin yeirnde olsam yemişim smyi mx biner geçerim
    Selçuk Keleş bunu beğendi.

Alıntı Selçuk Keleş adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    RX250 SM değil ki, kime nasıl çevirticeksin ?
    WR125X alman daha mantıklı. Yenisin, alışman daha kolay olur. Arıza vs. yaşama ihtimalin çok çok daha az.
    Hocam wr125x oldukça iyi geldi bana. 2. El olarak alabilirim bir sorun olur mu? Full depoyla agresif kullanmadan kaç km goturur bu makine?

capozzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 1100 sport
    Abicim bu aletle başlamak için senin boyun kısa. Üzgünüm ama bu böyle. Başlangıç motoru dediğin şey hoşuna giden motor olmaz, hoşuna giden motoru alana kadar sana bu işi öğretecek, hata kaldıracak motor olur.

Senin alman gereken motor, üzerine oturduğun zaman iki ayağının birden yere sağlamca basabileceği, çok ağır olmayan (vitesli olması daha iyi), ufak denge kayıplarında ayağını yere koyduğun an yana yatırmadan ayakta tutabileceğin, düşüp kalktığında (bol bol düşüp kalkacaksın) cüzdanında ve vücudunda fazla yara açmayacak bir motor.

Sen şimdi alcan enduroyu, ya da sm yi bir kere dar alanda ayağını yere koyarak yapman gereken manevralarda sıfır noktası bulmayı falan daha bilmediğin için (boyun da bu araç için kısa zaten sıfırı bulmayı bilsen de zorlanırsın) yana yatırıcaksın aleti. Öyle zart zurt basıp canını tehlikeye atacacağını düşünmüyorum. Ama okulun önünde, kızların falan önünde aleti yana yatırırsan motor olayından soğuyabilirsin. Aslında düşmek motorcunun kaderidir, tüm motorcular düşer ama yaşın da genç daha bu düşünceye alışma fırsatı bulmadan böyle bir olay yaşarsan hoş olmaz senin için.

Sen al kardeşim boyuna göre bir araç, bir öğren bakalım, gaz verdiğinde ne tepki geliyor, fren yapınca ne oluyor bi gör bunları. Tecrübelen, sonra git al enduronu, sert yazdım biraz ama bilerek böyle yazdım, benden sana tavsiye başına bu yazdıklarım gelecek çünkü.
    yüksel66 bunu beğendi.

Motosikleti
    KLX 250 (Atılgan)
    Hocam wr125x oldukça iyi geldi bana. 2. El olarak alabilirim bir sorun olur mu? Full depoyla agresif kullanmadan kaç km goturur bu makine?
    125 cc olduğundan 3 lt. civarında yakar diye tahmin ediyorum bu da 8.5 litre full tank ile en az 250 km gidebileceğin anlamına geliyor.
    Tam yazacaktım ki, diğer arkadaşlar belirtmişler, 93 cm sele boyu senin boyuna göre oldukça fazla, ilk başlarda seni biraz zorlayacaktır. Asya RX250 de 93 cm onunla kıyaslayıp bunu önermiştim. Bulunduğun yer neresi bilmiyorum ama gidip bir incelemen ve oturup görmende yarar var muhtemelen ayak uçların bile değmeyecek.
    yüksel66 bunu beğendi.
    Atılgan'ın Seyir Defteri : https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/262332-at%C4%B1lgan%C4%B1n-seyir-defteri/

Alıntı Selçuk Keleş adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    125 cc olduğundan 3 lt. civarında yakar diye tahmin ediyorum bu da 8.5 litre full tank ile en az 250 km gidebileceğin anlamına geliyor.
    Tam yazacaktım ki, diğer arkadaşlar belirtmişler, 93 cm sele boyu senin boyuna göre oldukça fazla, ilk başlarda seni biraz zorlayacaktır. Asya RX250 de 93 cm onunla kıyaslayıp bunu önermiştim. Bulunduğun yer neresi bilmiyorum ama gidip bir incelemen ve oturup görmende yarar var muhtemelen ayak uçların bile değmeyecek.
    Hocam ust mesajdaki arkadaş alçaltabilirsin demişti yanlış mıyız?

Motosikleti
    KLX 250 (Atılgan)
    Hocam ust mesajdaki arkadaş alçaltabilirsin demişti yanlış mıyız?
    Doğru alçaltılabilir. Benim pek olumlu bakmadığım bir şey bu çünkü orjinalliği bozuyor. Bu sele yüksekliği başta acemiyken hep kafa karıştırır, alıştıkça aslında çok da önemli olmadığını düşünürsün. En azından benim için öyle.

Daha farklı alternatifler var, 88 cm selesiyle crf/klx, ama bütçenin üzerinde kalacağını sanıyorum. İkinci el 10-11 civarındalar daha ucuza vardır belki.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)