Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Süpermoto?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Tamam arkadaş be ncevabımı aldım. BBR gelsede topiği kilitlese kavgada bitse burda Ben ss de sevmem sm de sevmedim, tarzım değil abi, naked yada sport touring yada touring olabilir.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Z300, Xtreme Enduro/Süpermoto, XRS700
    Alıntı zheroen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yüksek torklu, hafif ,genelde tek silindir nadir çift silindirli, manevra kabiliyeti yüksek, arka kaydırmaya, atlamaya, zıplamaya, teker yapmaya diğer motorlara nazaran daha yatkın olan makinadır ve en yakın akrabası cross motorlarının asfalt lasik yeteneğine sahip olanı diyebiliriz bir bakımdan.
    aslında apaçı motorudur ,ama TR'de apaçi vasıfı naked ve ss lere yüklenmştir
    yurtdışında olduğu gib TR'de de apaçi motoru olarak kabul edilmesi gereken motordur :D
    şöyle 250 liliğini bulsak da apache olsak

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:32 ----------

Alıntı telike adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    apaçi diyen arkadaşı eshefle kınıyorum cahilliğine veriyorum :D sürücülüğün düzlükte gaz açmak değil sm ile viraja yatmak olduğunu da belirtiyorum. maymun bile düzlükte gaz açar ama herkeste smyi drifte sokacak toto yoktur. :D sonra geliyo biri çıkıyo sm apaçi işidir. he yav he :D ağlayın siz daha virajlarda :D

supermoto dan sonra ? soru işareti değil ! ünlem gelmeliydi :D supermoto ayrı bi dünya. deli gibi torklu safkan enduro makinalara pist lastiklerini takıyorsun. amortisöründen dişli ayarına fren ayarına kadar farklı tabi bunlar. pistte gazlıyorsun. supermotolar bir ss makinadan daha iyi viraj alır. ssçiler yediremez kendine. ss makinada kıçını bile sürterek dönsen supermoto bi pegini süreterek senden daha fazla yatar :D bu yüzden ağlarlar virajlarda ss çiler :D ayrıca supermotoda viraj yapmak daha zordur. çünkü yüksektir. mesela boyum 180 xr650r sm iken iki topuğum yere deymiyor. crossken parmak uçlarımda duruyorum zaten :D ama yüksekliğine alıştıktan sonra zınk diye dönersin çünkü tekerlekmesafesi sslerden daha kısadır
    xr650r yada 450smr falan olcak ağlatcan :D

viraj tekniği falan çoook farklıdır. zart diye vites küçültürsün arkayı kayar gazı açarsın bam güm dönersin falan :D

aslında pist yarışıdır. pistte asfalt ve toprak etapları vardır. sonradan sokak için de kullanılmaya başlandı. güçlü hayvani bi sm yi şehiriçinde kullanmak ayrı güzeldir. ışıkta zx10r ile yanyana dursan sana döner bakarlar. bi yere park ettiğinde sen ilgi çekersin :D

http://www.youtube.com/watch?v=800htz1GI-0

facebook kapak fotoğrafımı da paylaşmak isterim :D

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/...cc&oe=552AFA79

?!. kınamak? senin haddine mi?..
    başkalarının cahilliğine sen mi karar vereceksin?

ağzından çıkanı kulağın duysun biraz.

pardon paşam haddimiz değildi; kusurumuza bakma. sen ki devletlü, milletlü, her dediği doğru olan! bir sultansın. affet bizi...

* bildiğim tek şey hiçbirşey bilmediğimdir.
    * söz gümüşse sükut altındır.

gorefest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT09 Tracer
    ne kadar gereksiz tartışmalara giriliyor, ne kazanıp ne kaybetçeksiniz?

SM motorun manevra kabiliyeti yüksek olduğundan keskin virajlara SS'den daha iyi girer, bu fiziksel bir gerçek, aynı fiziksel gerçek de tam tersi durum için geçerlidir. Geniş olan hızlı virajlarda ise SM'in SS karşısında şansı yoktur. Birde şöyle güzel bir video paylaşayım.

http://youtu.be/TqKShV-iN5M
    GP500-1st bunu beğendi.

Motosikleti
    Ducati streetfighter 848
    Hocam peki supermoto günlük kullanım için nasıldır

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Alıntı zheroen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1)senden daha iyi yabancı dilim var merak etme diyip sidik yarıştıran ilk mesajından beri polemik tarzında konuşan sensin
    2)belgesel yayınlıcam dedin higlight gösteriyosun tırt çıktı. izletirmek için video yayınlayıp izliyicimişte kullancısımışta lagalugası ediyosun
    3)ben sana kasterden ,ağırlık merkezinde kontrada nasıl sonuç alacağından bahsediyorum bende farklı işliyor onlar diyorsun. diyorsun.
    4)hesap kitap mühendislik benim işim ,teori ne ise sonuç ne ise gerçekte odur.
    5)sm den nefret etiğimi hangi mesajımda var ? hangi totodan çıktı o ?
    5)ss ile sm kıyaslaman senin mesajınla başladı ben kıyaslamadım.
    6)ss ile sm kıyaslamanın absürtülüğü senin ne kadar bilgili bir kullanıcı olduğunu gösteriyor zaten.
    7)yeteneklerimle ilgili birşeyden bahsetmedim
    8)sen bahsediyorsun ben kullancısıym falan filan diye egonun kimde olduğu çok açık.
    İngilizcen varsa diye üç kuruşluk zekanla laf çakmaya çalışan sensin. Ben mühendisim diye ortada dolanan avarelleri çok gördük tek bişeyden çaktıkları yok. Anca teori teori. Matematik her zaman doğrudur diyosun. Yav he he dicrm sana da en büyük sensin en çok aen biliyon. Hiçbişey bilmeden böyle biliyomuş ego tavan havalarda takılın. Sonra ağlayın. Bu me biçim iş lan böyle. Ben kullanıcısıyım sen de kullanıyorsan söyle yorumlarını. Hayatında sm bile görmemiş adamlar ahkam kesiyo ayar oluyom arkadaş. Bi de ben mühendisim diye HAHAHAHAHA aferin sana
    Bilip bilmeden atlayıp zıplıyonuz herkese kötü örnek oluyonuz. Git çevrende sen mühendissin diye seni yalayanlara anlat derdini. Ben seni iplemiyoeum çünkü hiçbir şey bilmiyorsun. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğun için 3gramlık cahilden başka bişey değilsin. Şu saatten sonra dünyayı yıksan sana cevap vermicrm çünkü cahille kavgaya girersem ben de cahil gözükürüm

Soran arkadaşlar için;
    Gerekli modifikasyonlarla
    Crf
    Kx
    Sxf(smr ı var)
    Drz
    Wr
    Gibi farklu marka modelleri sm olabilir distribütörle görüşürseniz fahiş fiyatlara sm sini de alabilirsiniz.
    Belirttiğim gibi tüm enduro motosikletler gerekli modifikasyonlar yapılarak sm yapılabilir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:46 ----------

Alıntı cemmoto41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam peki supermoto günlük kullanım için nasıldır
    Safkan bi makina zordur çünkü çok güçlü gelir. Ama mesela crf250L çok güzel olur. Ayrıca asfalt lastiği takacağın için yol tutuşun daha iyi olur. Bunun dışında naked kadar rüzgar alırsın

Motosikleti
    SUPERDUKER
    ben apaçiliğni ssten çok sm ye daha çok uygun olduğunu dünyadada böyle olduğunu söyledim
    polemik ile başlayıp sm düşamanı ettin beni 3 kuruşluk aklın var dedin,bırak teoriyi, sonuçu , ben daha iyi bilirim dedin.
    davranışlarından dolayıda seni suçlamıyorum
    zaten yapacak ta bişey yok ,o vücütta oluşan kimyasal tepkimeler senin elinde değil Allah vergisi
    ipleme arkadaş çok ta tın
    sm hırçınlığına tarzına hasta olsam da doğruyu paylaşmak adına konu ile ilgili gösterilen ilgive yoğun tepki üzerine yendiden şu videoyu paylaşayım

buda bonusu olsun husqvarna nuda 900r

Artes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kenan Sofuoğlu

Motosikleti
    http://www.youtube.com/watch?v=aeUK6aOEJKo ahanda apachelik.

http://www.youtube.com/watch?v=49BgGpur9sE
    http://www.youtube.com/watch?v=THbRKK0fsjc süpermoto vs süpersport

haa elbetteki tek tek örnekler bütünü göstermez ancak sürmesi en zevkli, her istediğini yapabileceğin torklu, yatmayada gelen hoplamaya da gelen aletler. ağırlık merkezinin arkada olması ile tekeri en kolay aletler diye düşünüyorum. ben 250lik getirecek markanın satacağına inanıyorum ama yok ki öyle firma. ha firmamın dedim pardon Türkiyede anca bakkalık yapıyorlar. :(

http://www.youtube.com/watch?v=w9ZBCuxqHtY adamlar neler yapıyor

GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    agırlık merkezin yere ne kadar yakın olursa virajdaki limitin(G kuvveti) o kadar yüksek olur.

Yani olay sidik yarıştırmaksa geniş bir daire şeklindeki pistte supermoto SS ten daha iyi dönemez. Superbike daha kısa sürede(saniyenin ufak dilimleri) döner bu çemberi.

ortalama 110-120 km hızla dönebileceğin bir daire şeklindeki pistten bahsediyorum.

yoksa moto GP motorlarının süspansüyonları SM gibi 20-25 cm yüksek tasarlanırdı, rossiyi grenaj giydirilmiş sm motorlarla izliyo olurduk yıllardır

Abrtmayalım çok, mantık dışına çıkılıyor

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Bende ktm 690 smc vardi 1 yil kullandim, ondan sonra tadini hicbir motor vermedi bana cok ama cok keyifli. Ardindan 0 km cbr 1000rr aldim ama 690smc den aldigim tadi alamadim.

Motosikleti
    ne biçim siteye düştük arkadaş herkes birbirine işer oldu?

ama bu olay 1 hafta önce yoktu. ne olduysa 1 hafta 10 günde oldu...
    neyse buranında tadı kaçtı hadi selametle...
    efendy06 bunu beğendi.

Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Alıntı sdirer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.youtube.com/watch?v=aeUK6aOEJKo ahanda apachelik.

http://www.youtube.com/watch?v=49BgGpur9sE
    http://www.youtube.com/watch?v=THbRKK0fsjc süpermoto vs süpersport

haa elbetteki tek tek örnekler bütünü göstermez ancak sürmesi en zevkli, her istediğini yapabileceğin torklu, yatmayada gelen hoplamaya da gelen aletler. ağırlık merkezinin arkada olması ile tekeri en kolay aletler diye düşünüyorum. ben 250lik getirecek markanın satacağına inanıyorum ama yok ki öyle firma. ha firmamın dedim pardon Türkiyede anca bakkalık yapıyorlar. :(

http://www.youtube.com/watch?v=w9ZBCuxqHtY adamlar neler yapıyor
    asıl sm ve mx yarışçısı arkadaşım 3. videoyu izleyip yaptığı yorum "delip geçti husaberg bi de" :D

bilip bilmeden öyle her gördüğüne atlayanlar var çok ayar oluyom :D böyle oturuyorlar sonra laf çakmaya çalışıyorlar :D senin suçun yok allah vergisi falan diye HAHAHAHHAA :d
    Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
    Twitter/instagram @ywitcan
    Yiğit Can

94CanRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda cbr 250r
    güzel bi videoda benden gelsin madem https://www.youtube.com/watch?v=GDbWSkTwJdk
    telike bunu beğendi.

Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    bu da benden gelsin sm belgeseli yabancı dili olan mühendis arkadaşlar anlar :d

Motosikleti
    SUPERDUKER
    bende ölçülmüş biçilmiş onun üzerine çekilmiş bir belgesel falan paylaşacan zannetim adam fransız realty showunu paylaşmış
    bide anlamamış gelmiş burda caka satıyor sm nin ne kadar sofistike olduğundan bahsediyor.
    8. dksında ise piste aprillanın 1. tercih olduğunu söylemiş
    yarışlarda açı ölçmek için kullanılan sensörler ile görüleni gösteriyorum adama daha doru düzgün anlamadığı relaty show gösteriyo bana.
    ahahah ulan ne tipsin yaa :D

Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    helal sana :D anlamışsın :D ne bekliyosun motosikletle ilgili myhtbusters mı :d adamların zaten tanıtımları belgeselleri reality show :D tarzları bu onların tarzları mı kafana takıldı şimdi :D bak yine söylüyorum topspeed ile iğlgili değil virajlar ile ilgili tartışmaya başladık seninle. daha doğrusu sen daha uzağa işediğini iddia ettin. ben de daha önce denemişliğim ve bu konuda bilgimin sadece teorik olmadığından bahsettim ama bakıyorum da çok bilmiş abimiz tecfrübeye de inanmıyor :D fransızların yaptığı karşılaştırmaya burun kıvırıyor sanki kendisi iyisini yapabilecek :D

insanlar çok güzel eleştirirler fakat aynısını dahi yapamazlar videodan bi iki kelime kapıp güzel şekil yapmışsın sevgili möhendis ağabey
    peki hadi bakalım bigün şöyle billurlu bi sm sürersen tekrar görüşelim :D

çok bilmiş ego çılgınlarıyla dolduk
    arkadaşlar kusura bakmayın ben de bu tiplere karşı artık böyle yaklaşıyorum yoksa hiç böyle yapmazdım. ama adım gibi bildiğim bir konuda bu kadar bilmişlik taslayan birisini görmedim. sevgili mühendis abicim lütfen yen şu egonu da inan bazı insanlar bazı konulardan senden daha fazla şey bilirler. en iyisni senin bildiğini düşünmekten vazgeç. şekil yapmaya çalışma :D

bana diyosun sidik yarıştırıyorsun diye de kendin yarıştırıyorsun. motojournal ı takip edersen güzel olur. tabi anlarsan :D

ha bu arada evet sm sofistikedir egoyu alır yerden yere vurur
    ben biliyorum diyen adamı bam güm asfaltla döver
    çünkü teknikler ne mx e benzer ne de ss e benzer.

toomuchcc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    "Virajda hangisi daha fazla yatabilir" diye sorguluyorsanız bunun cevabı supermoto olur. Aşşağıda çizdim basitçe. Siyah dik çubuk sürücü oluyor, kırmızı ise motor. Hangisinin ne olduğu ve hangisinin daha fazla yattığı yeterince açık olsa gerek sanırım. "Ama supermoto o kadar yatamaz ki" diyenler de şunu izlerse güzel olabilir.

Sırf virajda daha iyi yatıyor diye motogp makinelerine supermoto amortisörü takmak saçma olur. İşin içinde pek çok farklı unsur var neticede. Bunlara değinmeye lüzum yok.

Ağırlık merkezi konusunu açıyorsanız, ağırlık kriterini de olaya katmanız gerekir. Ayrıca sürücünün ağırlığını da katmalısınız bu hesaba. Bu değerler elinizde olmazsa farklı modellerden hangisinin daha çabuk yatma eğilimi göstereceği, yandan yana hangisinin daha çabuk transfer gerçekleştireceğini bilemeyiz net olarak.

"Hangisi virajda daha hızlıdır" diye sorguluyorsanız "nasıl bir virajdan bahsediyoruz" sorusu akla gelir. 250km/h ile dönebileceğiniz virajda tabi ki supersport makine daha başarılı olur. Bol ve çok keskin virajlara sahip yollarda ise supermoto öne çıkacaktır. Pistine göre scooterların bile supersport makineleri geçtiği yarışlar mevcut sonuçta: http://youtu.be/EFjakgypqSs

Son olarak bir motocross/supermoto hayranı olarak; evet supermoto apaçi/holigan taşıtıdır. Supermoto "düzgün" şekilde sürmek için alınmaz. Trafiği birbirine katmaktan bahsetmiyorum ancak tüm trafik kurallarına uyacak adamın supermoto ile işi olmaz yani ;) Çok fazla nem kapmaya lüzum yok bu konuda.
    tinerci ve omer0779 bunu beğendiler.

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Yönetici davet ediyorum başlığa, mümkünse de kilit istiyorum. Hay sormaz olaydım
    tinerci bunu beğendi.

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Konı sahibinin isteği üzerine kilitlenmiştir.
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)