Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Çok büyük ikilemde kaldım yardım

REKLAM ALANI
    cftc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2006 Yamaha YBR 125 - 2007 Honda CBR 125R
    Merhabalar arkadaşlar,abilerim foruma yeni katıldım ve bu ilk konum.
    Nisanda Allahın izniyle ehliyetimi alıyorum çok büyük ikilemde kaldım ve bu forumda bulunan tecrübeli abilerimden yardım istiyorum.
    Konu şu; Öncelikle hız meraklısı biri değilim bu yüzden iki motor arasında kaldım.
    1. Motor Honda CBR 125R son hız,parça,işçilik,motorun ömrü,kalitesi gibi konularda yüksek bilgi sahibi oldum araştırmalarım sonucu ve hondanın kaliteli bir marka olduğunu hepimiz biliyoruz.
    Fakat bir diğer taraftada supermoto isteği var içimde. Bu kısımdada sorun şu ki supermoto klasmanındaki motorlar gayet pahalı (9-10 bin euro civarı ktm,husaberg,husqvarna gibi) ve benimde motora bukadar para verme durumum yok,bu yüzden çin markalarına biraz yönelmeyi düşündüm.
    Ufak araştırmalar sonucunda birkaç marka ve modele ulaştım,ama bu markaların neyin nesi olduğunu bilmiyorum içimden bir ses diyor ki al cbryi bak keyfine fakat öbür tarafımda bin supermotoya araziyede gir asfalttada git diyor.
    Bulduğum supermotolar: Asya RX 250(6.900 tl)ve Mondial xtreme max 150(4.030 tl) ve bunun dışında Honda cbr 125r(8.250 tl)
    Yaşadığım şehirde(Edirne) asya motorun bayisi ve servisi yok araştırmalarıma göre(kırklarelinde var 50 km) fakat mondialin ve hondanın var.
    Asya veya mondial alınca servisten çıkamayacak gibi hissediyorum hep fakat asyanında biraz albenisi var yani laterna bi makine değil sonuçta.
    Yani arkadaşlar,abiler cbrde çok hoşuma gidiyor ama bi supermoto almakta istiyorum supermotonun duruşu torklu makineler olması çok hoşuma gidiyor enduro kaskı falan takmak çok havalı geliyor bana fakat dediğim gibi kaliteden yarı yolda kalırsam diye bir korkum var.
    Çok karmaşık bir anlatım yaptım,affola bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum teşekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ahmetkorkmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V-Strom
    Supermoto diyorsun, biraz arazi biraz asfalt diyorsun, sonra CBR 125R diyorsun

Arazi de motor kullanmışlığım yok, kullanmayı düşünmüyorum da, ama o dişli lastiklerle asfalta girilmediğini biliyorum.

Atilla abi konuyu görse Mondial xtreme max 150 tavsiye eder.

Ben şuan bir şey diyemiyorum. Cidden çok kararsız kalmışsın.
    Ertugyigit bunu beğendi.
    İki şey sonsuzdur insanoğlunun aptallığı ve evren. Albert EINSTEIN

Hanzo'nun yeni doğmuşları piyasada sıfır olsa idi, servis yedek parça, gibi küçük görünen ama can sıkan detaylar olmasa idi, kesinlikle hem Sm, hem Cross için, Apachi XZ 250 RM der idim.

Bir Huso , Kateme filan alacak bütçe azda tecrübeniz var ise durmayın, tabii kalınca cüzdan.

Motosikleti
    Alıntı ahmetkorkmaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Supermoto diyorsun, biraz arazi biraz asfalt diyorsun, sonra CBR 125R diyorsun

Arazi de motor kullanmışlığım yok, kullanmayı düşünmüyorum da, ama o dişli lastiklerle asfalta girilmediğini biliyorum.

Atilla abi konuyu görse Mondial xtreme max 150 tavsiye eder.

Ben şuan bir şey diyemiyorum. Cidden çok kararsız kalmışsın.
    İsin cbr yani supermoto isi olmazsa.
    Dişli lastik konusu asya motor asfalt lastikleriyle geliyor zaten bu tür motorlarda yol jantlari ve lastikleriyle supermoto havasi yakalaniyor diye biliyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:16 ----------

Alıntı Carbondioxid adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hanzo'nun yeni doğmuşları piyasada sıfır olsa idi, servis yedek parça, gibi küçük görünen ama can sıkan detaylar olmasa idi, kesinlikle hem Sm, hem Cross için, Apachi XZ 250 RM der idim.

Bir Huso , Kateme filan alacak bütçe azda tecrübeniz var ise durmayın, tabii kalınca cüzdan.
    Gonulde ktm husqvarna var ama ,imkanlar işte.

Motosikleti
    V-Strom
    Alıntı cftc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İsin cbr yani supermoto isi olmazsa.
    Dişli lastik konusu asya motor asfalt lastikleriyle geliyor zaten bu tür motorlarda yol jantlari ve lastikleriyle supermoto havasi yakalaniyor diye biliyorum.
    Benim bildiğim supermoto öyle olmuyor, tabii ki işin içinde bütçe de var.

Senin söylediğin modellerden hangisini alırsan al lastikleri değiştirmen gerekiyor.

CBR 125R lastiğini tam bilmiyorum ama diğerlerinin hepsi naylon ve çok kötüler. (Başına iş gelir)

Ben CB 125E nin lastiklerini sadece 200 km de Michelin ile değiştirdim.

Tekrar söylüyorum şunu al bunu al diyemem, fakat forum da sevilen sayılan bir Atilla abimiz var, o Mondial der.

Tekerin düz bassın.
    İki şey sonsuzdur insanoğlunun aptallığı ve evren. Albert EINSTEIN

Motosikleti
    Alıntı ahmetkorkmaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim bildiğim supermoto öyle olmuyor, tabii ki işin içinde bütçe de var.

Senin söylediğin modellerden hangisini alırsan al lastikleri değiştirmen gerekiyor.

CBR 125R lastiğini tam bilmiyorum ama diğerlerinin hepsi naylon ve çok kötüler. (Başına iş gelir)

Ben CB 125E nin lastiklerini sadece 200 km de Michelin ile değiştirdim.

Tekrar söylüyorum şunu al bunu al diyemem, fakat forum da sevilen sayılan bir Atilla abimiz var, o Mondial der.

Tekerin düz bassın.
    Oncelikle tesekkurler suanda tamamen asya konusunda karar kildim konuyu actiktan sonrada arastirma yaptim mondialde benzin sizdirma gibi bir sorun varmis ayrica offroad tarzi bir motorda hava sogutma olmasi sacma geldi dedigim gibi tamamen asyada karar kildim fakat yinede fikirlerinizi bekliyorum.
    Atilla abimizin fikrinide aliriz ins.

Motosikleti
    V-Strom
    Alıntı cftc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Oncelikle tesekkurler suanda tamamen asya konusunda karar kildim konuyu actiktan sonrada arastirma yaptim mondialde benzin sizdirma gibi bir sorun varmis ayrica offroad tarzi bir motorda hava sogutma olmasi sacma geldi dedigim gibi tamamen asyada karar kildim fakat yinede fikirlerinizi bekliyorum.
    Atilla abimizin fikrinide aliriz ins.
    Rica ederim faydalı oluyorsam ne mutlu.

Yeni dört zamanlı motorlar kolay kolay şişmiyor. Eğer düşüncen o yönde ise.

Benzin sızdırma konusunu bilmiyorum.

İbrahim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    benzin sızdırma? kimde varmışki o
    soğutma olayında iyi bir bilgim yok fakat offroadda hava sogutma olması gerekir gibi geliyor bana. sonuçta arazide şu beyaz şeylere(radyatörmüydü) zarar gelebilir.

ayrıca hava sogutmanın yetmemesi için arazide baya zorlanarak kullanılması gerekir diye düşünüyorum. çok zorlamaya gelecek motorlar değil bence rx ve max.
    en güzeli harbi crossun olacak gazlayacaksın
    süpermoto 17 jant olur benim bildiğim asyanınkide öyledir sanırım. max düşünürseniz süpermoto işiyle ilgili fikirler yazılar yapanlar var kullanıcı sayfasına göz atmanızı tavsiye ederim.
    rx250 nasıldır bilemem ama şekil güzel hayırlısı olsun

Vintage - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ZX-10R 2011
    http://www.sahibinden.com/motosiklet-yamaha-wr-125-x

Wr 125 x 'e bakmanı öneririm. Ben supermoto alacak olsam wr125x alırdım.
    Selçuk Keleş bunu beğendi.

İbrahim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Vintage adlı üyeden alıntı Mesajı göster

.

Motosikleti
    F850 Gs
    Merhaba,

benim gönlümde wr 125x de olurdu.

Önerilen modelleri listele,özellikleri de dahil koy önüne öyle tart biç,birde git gör,mis..

Mehmet Turan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CRF250L
    Asya rx250 de karbüratörden çok çektiler tıkandığı için yolda kalanlar olmuştu. Kronik çok problemi var. Kendim xtreme max kullanıyorum tavsiye ederim en sağlam çinli cross tur. Kalite konusunda yolda bırakmaz ama bir gün mahallede Yamaha mt 07 ile yan yana gelince aradaki kalite farkını ciddi şekilde görmüş oldum. Forumda rx250 nin de xtreme max ın da sayfaları var oralardan daha net bilgiler edinebilirsin. Özetleyecek olursak xtreme max ile sorun yaşamazsın ama bir japon un yerini tutamaz.

Selçuk Keleş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KLX 250 (Atılgan)
    SM olarak Kawasaki D-Tracker da olabilirdi ama ülkemize siparişle getirtilebiliyor hatta artık hiç getirilemiyor bile olabilir, avrupa sitesinden kaldırmışlar.
    Yalnız SM ile nasıl arazide kullanılacak onu bilemiyorum işte, o lastiklerle.

Motosikleti
    Alıntı Vintage adlı üyeden alıntı Mesajı göster

wr 125 x gayet güzel bir motor marka olarakta yamaha olması güven veriyor fakat taksitle alacağım için bana sıkıntı oluyor,bütçeyi aşıyor yani.

Alıntı oluroyle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

benim gönlümde wr 125x de olurdu.

Önerilen modelleri listele,özellikleri de dahil koy önüne öyle tart biç,birde git gör,mis..
    Dediğin gibi yapacağım yorumlara bakılırsa mondial alıp asfalt lastikleri ile bir nebze supermotoya çevirmeyi düşünüyorum hem aylık taksidi beni zorlamaz üstüne güzel ekipmanlar almayada bütçem kalır.

Alıntı Mehmet Turan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Asya rx250 de karbüratörden çok çektiler tıkandığı için yolda kalanlar olmuştu. Kronik çok problemi var. Kendim xtreme max kullanıyorum tavsiye ederim en sağlam çinli cross tur. Kalite konusunda yolda bırakmaz ama bir gün mahallede Yamaha mt 07 ile yan yana gelince aradaki kalite farkını ciddi şekilde görmüş oldum. Forumda rx250 nin de xtreme max ın da sayfaları var oralardan daha net bilgiler edinebilirsin. Özetleyecek olursak xtreme max ile sorun yaşamazsın ama bir japon un yerini tutamaz.
    mondiale biraz sıcak bakmaya başladım burda büyük bir serviside varmış onu öğrendim parça konusunda sıkıntı yaşamam hemde fiyatı ucuz artık güzel bir lastik alıp supermotoya çeviricem büyük ihtimalle. Mt-07 ile mondiali kıyaslamak zaten hata :D naked motor olduğu için haliyle kalıplı kalmıştır yanında.

Alıntı Selçuk Keleş adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    SM olarak Kawasaki D-Tracker da olabilirdi ama ülkemize siparişle getirtilebiliyor hatta artık hiç getirilemiyor bile olabilir, avrupa sitesinden kaldırmışlar.
    Yalnız SM ile nasıl arazide kullanılacak onu bilemiyorum işte, o lastiklerle.
    Benim amacım arazide kullanmak değil supermotonun görüntüsüne hastayım çok hoş duruyor bu yüzden supermoto tercih ediyorum ve torklu makineler olmasıda cabası. Kawasakiye gelince benim bütçemi bi hayli zorlar yani 7-8 bin lirayı geçmemesi önemli benim için.
    Hız yapmayacağım ve motoru fazla yormayacağım için düşük fiyatlı çinlilere yönelmeyi düşünüyorum.

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Hız yapmıyacağım motoru fazla zorlamıyacağım bunlar hikaye şehir dışına sollamalara yokuşlara bayırlara yetersiz gelir bunlar , düşük cc lere hiç bulaşma derim o paraya bajaj pulsar 200 ns al

Motosikleti
    Alıntı Tİme_shİft42 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hız yapmıyacağım motoru fazla zorlamıyacağım bunlar hikaye şehir dışına sollamalara yokuşlara bayırlara yetersiz gelir bunlar , düşük cc lere hiç bulaşma derim o paraya bajaj pulsar 200 ns al
    Pulsarda gazı açınca 170-180 leri görmüyoruz gittiği hız aynı.Dediğim gibi benim hızla işim yok görüntüsü güzel ve torklu makine istiyorum artık ya yamaha wr 125 alıcaz yada asya rx 250.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:33 ----------

Arkadaslar konu benim icin amacina ulasti suanda konuya cevap yazip beni aydinlatan herkese sonsuz tesekkurler.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)