Arkadaşlar cross motoru alicam sizden model tavsiyesi istiyorum max bütçe 6 bin lira ne alabilirim şimdiden teşekkürler
Arkadaşlar cross motoru alicam sizden model tavsiyesi istiyorum max bütçe 6 bin lira ne alabilirim şimdiden teşekkürler
bu fiyata çinli motorlara yada çok eski japon motorlara bakabilirsiniz.ben olsam sıfır çinli alırım sıfır her zaman sıfırdır.diğeri masraflarıyla sizi yorabilir.bir çok kross motoru bilen biri olarak size fiyat performans açısından tavsiyem lifanın 200 cc yeni kasa krosunu tavsiye ederim.4100-4200 tl civarıdır üste kalan paraylada dahada önemli olan korumalarınızı alabilirsiniz 5-6 bin tl ye satılan çinlilere o kadar parayı kesinlikle vermeyin.şu tarihte fiyatına göre lifanı tek geçerim ama görsellik sizin içinçok önemli ise size kalmış.
Burada bayisi yok nasıl satın alabilirim
Merhaba
Model tavsiyesi istiyosunuz da , boy da önemli değil mi ?
selamün aleyküm hayırlı bayramlar öncelikle imkan ölçüsünde kaliteyi tercih etmelisin sahibinden nokta comda bu ilana bakabilirsin ilan no. 172 127 156 bakmanda fayda var.
Evet dostum boy önemli. Daha gelişim çağında olduğum için bu konu hakkında bilgi vermek istemedim. Şimdilik 165 cm.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:51 ----------
Dostum iyi tamamda bir motorsiklet e göre 56 bin km fazla değil mi ? Hele ki üstünden geçen yaklaşık 10 yıl...
Merhaba,
Bende cross motor sahibi olmak,dağ bayır , düz duvar kıvamında tepelerde tadını çıkartmak istiyorum.Açıkcası boy konusunu artık sehir içi trafikte önemsemiyorum..Ama bir cross motor için çok tereddüte düşürüyor beni.Bence boy konusunu önemseyerek dikkate alın modelleri.Açtığım bir konuda gelen yorumlardan birini paylaşmak istiyorum .
" cross motorun olmazsa olmazları,
buyuk lastikler (engelleri asma kolaylıgı için)
yaylanması fazla amortisörler (darbeleri iyi sönümlemesi için) dir.
motorun sele yuksekliği buyuk tekerlekler ve amortisörlerdendir.
cros motoru alcaltmak için ön arka janları değişebilirsin.
ama bu da motorun altınıda yere yaklastıracagından arazide sorun olur
piyasadaki en alcak motorlar (benim bildiğim) kanuni cross 150 ler .
tabi onlarda ne kadar cross dur tartısılır.
onun haricinde trial bike denilen koltuksuz motorlar vardır.
birde pit bike da denilen kucuk lastikli genelde cocuklar için yapılan japon motorların crossları var "
Açtığım konnu
Kadim odur ki evvelini bilir kimse olmaya
Anladım dostum. Saolasın. Şimdilik black cat veya mondial x treme 150 üstünde duruyorum ikisinin görüşü gayet güzel. Bu forumda bulunan bir konu üstünde okuduğum yorumlarda black cat in aküsünde bir problem olduğu ortaya çıktı. Ayrıca mondial in de çatal kısmı (amortisör de olabilir isimlerini bilmiyorum CEHALET...) rengi siyahtan bakır rengine dönüşüyor olduğu yazıyordu tabi bu da iyi bir durum değil... Ne yapacağım konusunda bir fikrim yok. İlk motor tecrübem çok sıkıntılı geçecek anlaşılan... Bir an önce başlamak istiyorum.!.
Merhaba,
Sizi anlıyorum,bende bir an önce cross yapmak istiyorum ancak şu aşamada elimizden gelen şey,bilgi sahibi olmak ve çok fazla araştırma yapmak,hatta modelleri görmek,kullanıcılarından sağolsun forum sayesinde bilgi sahibi olmak kesinlikle,çünkü sorun çıkarttıgında üstesinden gelebiliyor olmak gerek.
Bana 85lik ktm leri önermişlerdi , çocuklar için olanlardan biri, fiyatı konusunda ise, sıfırları 5900euro ; ikinci ellerine bakmıştım 5200e var
Birde selesiz, triel bikelar varmış, sana üstte yorum atmıştım,araştırdım bu forumda da trial bike için konu açılmış
Bakabilirsin
Adım CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
yanlış anlaşılma olmasın , dediğiniz gibi aynen öyle söylediğinizin farkındayım, boy hususunda cocuklar için üretilen crosslardan bahsettiğinizin farkındayım, bana 85lik ktm yi başka biri reel hayatımda önermişti,fiyatını da ben ilave ederek yorumda belirttim.
Tesekkür ederim
bence sen kanuni cross 150 yede bak
temiz bir tane bulursan ve sen de canını alarak kullanmazsan uzun sure idare eder.
tabi redbull yarıscıları gibi atlama zıplama denemezsen
not:
kanuni cross150 ile aynı motor kodlu, alt motorlu mondial x treme max kullanıyorum bu kıs 3. senesi dolacak
10.000 km yi gectim. hiç yolda kalmadım,
ben onu üzmedim o da beni üzmedi.
en azından hem ulasılması kolay, hemde yedek parcaları neredeyse sudan ucuz.
piyasadaki cogu köylü cg ile bir cok motor parcası aynıdır. piyasada bolca bulunur.
belki grenaj vs kırılırsa biraz beklersin, yada pahalıya gelir ama genede japonlardan cok daha ucuza halledilir.
zaten cross yapacaksan da görsellikleri belli süre sonra bosvermeye baslarsın,
motorun ufak tefek çizikleri , facaları, kiri çamuru ayrı bir hava katar
zamanla oda olur, boza yapa ögrenirsin, önemli olan cok bozmadan, agır, masraflı hasar vermeden ögrenmek
hersey ilgi ve merakla baslar,
elin yatkın ise ve yapacagını cok iyi arastırıp ögrendiysen, ögrenebildiysen
yapabileceklerin seni bile sasırtır
bunlarda benim yaptıklarım
http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post2901031
Anlaşıldı o zaman ben mondial üstüne yürüyeyim. Boy sorunu için ise motoru alçaltma gibi bir şansım olur mu ?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)