2014 BMW R1200GS ADVENTURE ilk deneyim ve fazlası
Reklamlar
-
Selamlar.
19.04.2014 tarihinde teslim aldığımız 2014 model R1200GS adventure'la birlikte geçen 5 günde 400 km kadar yol yapabildim.Sizlerinde bilgisi olması açısından , merak edeniniz , almayı düşüneniniz olur diye şuana kadarki tecrübelerimi paylaşmak istedim. Bambaşka bi motora alışma evresini yeni yeni atlatır gibiyim.Gelelim benim tecrübelerime ve motorun detaylarına ;
Adaptif far sistemi sayesinde ne tarafa yatırırsanız motoru oraya dönüyor farlar. Frenleri gayet başarılı.2008 ve sonrası modellerdede olan ESA sayesinde yol şartlarına göre süspansiyon ayarı yapmanız mümkün ki bu Türkiye'nin yollarında çok işinize yarayan bişey.Süspansiyon seçenekleri olarak;
tek kişi yumuşak , tek kişi normal ; tek kişi sert ve bunların çantalı seçenekleri mevcut aynı şekilde çift kişi yumuşak ,normal , sert ve çantalı seçenekleride var. Sürüş modları RAIN , DYNAMIC , ROAD , ENDURO diye biçimlendirilmiş. 1000km bakımından sonra bunlara 5. mod olan ENDURO PRO modu ekleniyor.Rodaj sonuna kadar RAIN modunda kalmamızı tavsiye etmişlerdi motoru teslim alırken ama ben duramadım tabi yerimde DYNAMIC modda biraz gaz açmayı denedim ki aynı anda Yusuflar arkamdan bağırmaya başladı ) sıkıntı yaratabilecek bi makina . Modlar arasındaki farklılık ise sadece gaz tepkimesinden ibaret. Yani 125 beygirlik bi güç kullanılıyor her modda. Dynamic modda 0-100 hızlanması 4.0 saniye ise RAIN modunda 5.5 saniye gibi. Virajları keyifli motor 120-170 lastiklerinde sağladığı avantajla yattıkça yatası geliyor insanın. Devasa görünüşüne istinaden çok hafif , düşük süratlerde kontrol edilmesi bi o kadar kolay olan çok dengeli bi alet yani iş çıkışı trafiğinde size rahatsızlık vermeyecek cinsten . Gelelim benzin olayına eski Adventure'dan 3 litre daha küçük bi deposu var. 30 litre olan bu depo günümüz benzin fiyatıyla tam 150 liraya dolmakta ki dolu depo her zaman dezavantaj motorun kilosunu arttırması açıcısından vs. vs. 400 km'nin %60ını şehir içinde yaptığımızı göz önünde bulundurursak 6lt/100km gibi bi veriyle karşı karşıyayım ama yanılmıyorsam rodaj bakımından sonra bu veriler biraz daha düşecektir. Dizayn olarak çok farklı bi makina. ledli ve mercek farklar insanların bi hayli ilgisini çekiyor.
" pes be abi bu ne böyle ? "
" baba motor çok iyiymiş ya !"
" oha?! "
tarzında tepkiler aldım trafikte. En iyisi ise cruise control'e aldıktan sonra ellerimi bırakıp trafiğin seyir hızında bi araç ile yan yana geldim bugün. Kafamı sağa çevirdiğimde şaşkın bi takım insan bana bakıyordu arabadan. tepkileride aynen şöyleydi ; " ???????????? "
Evet arkadaşlar şuana kadar aklıma gelenler bunlar.Sizinde merak ettiğiniz , sormak istediğiniz sorular olursa cevaplamaktan aklınızdaki sorulara cevap vermekten mutluluk duyarım.
Bi kaç fotoğraf ile bitireyim
Rodaj yolları
Reklamlar
-
-
iyi güzelde tr de herkezin binebileceği bi motosiklet değil..
enduro da nirvanaya ulaşmak olsa gerek
-
bilgiler için teşekkürler, her zaman ilgimi çeken bir motosiklet olmuştur r1200. sahip olmak istediğim bir motosiklet =)soruya gelirsek:
bi kerecik sürebilir miyim
-
hepimiz almayi dusunuyoruz.
-
Tekerine, yorumuna sağlık
-
Hayırlı olsun dostum kazasız belasız günlerde kullanman dileğiyle
-
Paylaşım için teşekkürler.Yakıt ölçümü şu anki rakamda çok iyi görünüyor.Rodaj sonrası düşmesi de bu rakamın kesin.
Ancak kendimden bir örnek vermek isterim.Rodaj sırası genelde Rain mod olmak kaydı ile 5,5 tl-6,5 lt arası gidip gelen yakıt tüketimini rodaj sonrası hiç görmedimSebebi ise genelde Street Mod ve ara sıra Spor Mod (150 hp) olmak üzere performanslı sürüş yapmam ALıştıkça daha fazla zevk vermesi de yakıt tüketimini arttıracak her şeyi yaptırıyor bana.Bu da bir süre devam eder sonra sakinlerim diye tahmin ediyorum.Senin le paylaşmak istedim.
-
1-Islak debriyaj olayı nasıl çok farklılık varmı?
2-Orjinal lastik anakee3 gibi duruyor performansı nasıl?
-
Hayırlı olsun kardesim cok iyi motor
-
Hayırlı olsun.
Çok keyifli ve güçlü makina. Eski hava sogutmalı ile su soğutmalı arasında ciddi ivmelenme ve güç farkı var. Dediğinize katılıyorum yusuflar sizinle birlikte Yakıt tüketimi 5 ile 5,5 litre gibi sarfiyata geriliyecektir. Tabi kullanıma göre değişir rodaj bitti şimdi canını okurum deyip de gaz açarsan bu oran çoğalacaktır.
Eski 1200 lere göre sokak içi dönüşlerde turu fazla gibi geldi bana. Denge ve kilo kontrolü çok başarılı. (Ağırlık dağılımı)
şaftla eksoz yeri değişmiş motorun makinasında ciddi anlamda yenilik var.
kazasız belasız kullanman dileğiyle.
-
Ohaaaa bu ne lannnn....
Hayırlı olsun.
(motosiklette, 650cc üstüne, sırf vergisinden dolayı gıcığım
Motosiklet ruhlu araba - QQ - kullanıcısı.
-
-
Yeni 1200 gs in düz versiyonunu bmw test sürüşünde kullandım .Dinemik modda alet anlatılmayacak kadar hızlı gidiyor.Aşık olmuştum resmen.Çok çılgın bir makina.Aynı test sürüşünde eski 1200gs i de test ettim,yeni ile eski arasında uçurum fark.Yenisi mükemmel ötesi.
-
kac para bu motor?
kasko yaptirdin mi
farlar mercekli ise kaç inç boyutlarında
deposu kac litre
çelik janta göre ne gibi avantajları var tel jantin
kac km hiz yapar bu
1.2 araba motoru gibi birsey olmus haa
o paraya araba alinirdi
kac bujili bu
hani pulsar 3 bujili ya
-
EKONOMİ adlı üyeden alıntı
kac para bu motor?
kasko yaptirdin mi
farlar mercekli ise kaç inç boyutlarında
deposu kac litre
çelik janta göre ne gibi avantajları var tel jantin
kac km hiz yapar bu
1.2 araba motoru gibi birsey olmus haa
o paraya araba alinirdi
kac bujili bu
hani pulsar 3 bujili ya
Motor o faturanın kesildiği günkü kurlar 80.000TL ye tekabül etti.
evet kaskosu var.
merceklerin kaç inç boyutunda olduğu hakkında hiç bi fikrim yok.
deposu 30 Litre.
tel jantlar arazi için daha uygun derler.
maksimum hız 220-240 olsa gerek(Rodaj yüzünden test etme şansım olmadı ) yakında kesin bilgi veririm.
kaç bujili olduğunu bilmiyorum ne yalan söyliyeyim.
-
kim almak istemezki fiyatıda bayağı uygunmuş Yüzbin kere maşşallah rabbim kaza bela göstermesin
-
bY_aLp adlı üyeden alıntı
kim almak istemezki fiyatıda bayağı uygunmuş
Yüzbin kere maşşallah rabbim kaza bela göstermesin
Teşekkürler Kimseye kaza bela göstermesin.
Motooooooor Tepesi'nden herkese merhaba. Yepyeni videolar ve daha fazlası için kanalımıza abone olmayı unutmayın !
Youtube/MotorTepesi.
-
honda goldwing 78.000 tl
onu niye almadin ki abs falan da var onda
kalipli motor hem
1200 cc bmv
1832 cc goldwing
arazi meselesi mi yoksa secimini etkileyen
neden hala fazer8 yaziyor imzanda
-
Bmw alanlar böyledir.Karbüratörlü ayaktan marşlı motor severler.
Goldwing i bilmiyordur keşke daha önce akıl verseydin onu alırdı.
Aslında 5000 cc Ekskavatör alınırdı bence o paraya.
Fazer8 i silip gs yazmaya utanmıştır o yüzden.
Oh rahatladım
EKONOMİ adlı üyeden alıntı
honda goldwing 78.000 tl
onu niye almadin ki abs falan da var onda
kalipli motor hem
1200 cc bmv
1832 cc goldwing
arazi meselesi mi yoksa secimini etkileyen
neden hala fazer8 yaziyor imzanda
https://www.youtube.com/user/funtay34
http://instagram.com/tayfunboralegend/
https://www.facebook.com/tayfun.bora
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)