Hangi Cross kask..? Almak için Tecrübelerinizi Bekliyorumi
Reklamlar
-
02 Ağustos 2013, 20:01
Reklamlar
-
06 Ağustos 2013, 20:26
bende ls2 magnum var ona göre cevap vereyim.. Güvenliğe kendin karar ver testlerine bak ben kalanı ile ilgili yorum yapacağım..
Biraz hızlandın mı siperlik sana işkence edecek kafan sağa sola oynayacak kaçarın yok.. Vizörü parlama yapıyor ne yazık ki.. 1550gr ile arazi de taşımak istemeyeceğin bir yük.. Rüzgar sesi beni rahatsız etmiyor ancak arazideyim genelde.
Bana dayanıklı gözüktü açıkçası düşük hızda korur bence..
-
06 Ağustos 2013, 21:01
tüm cross kaskları tasarımı dolayısı ile çeneden rüzgarı içine alır ve ses yapar(vizörlüleride dahil). orjinallerinde(yarış modellerinde) vizör olmaz gözlük ile kullanılır. vizörlü yola uyarlanmış modellerin, her markada 1-2çeşidi vardır. önünde camı olmayan bir enduro kullanmıyorsan, bu tür kasklar 100km sonrasında eziyet olur, hele birde rüzgarlı havada kullanıyorsan 90ı geçemezsin.
shot, nitro benzeri diye biliyorum https://www.google.com.tr/search?q=nitro+cross+kask&source=lnms&tbm=isch&sa= X&ei=FywBUtSmKIePswaLwoDoCQ&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=14 40&bih=799#facrc=_&imgdii=_&imgrc=Gz1mw6Nr62g0_M%3 A%3BOMrjflx99QdzzM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.motoma xonlineshop.com%252Fpictures%252FMX450_SM.jpg%3Bht tp%253A%252F%252Fwww.enduroist.com%252Fforum%252Fs howthread.php%253F8022-kask-se%2525E7imi-NITRO-MX450-SHOT-Q-ZONE%3B800%3B626
venomu kullandım, çene kısmı ve siperliği olması gerekenden çok uzun, bu yüzden LS2'den daha fazla eziyet oluyor.
diğer kaskların vizörü daha oval ve çene kısmı daha kısa. bu yüzden sürüş esnasında daha rahat edeceksin büyük ihtimalle(hemide marka)
alacağın kaskın siperliğini çıkartıp sadece vizör ile kullanılıp kullanılmadığını sor, göstersinler. böylece rüzgar ile cebelleşmeden daha fazla mesafe gidebilirsin.
önümüz kış, çene açık olduğu için cross kasklar buhu yapmaz ama sıcakta tutmaz; kış için kapalı kask almayı da unutma.
-
06 Ağustos 2013, 21:04
-
06 Ağustos 2013, 21:14
Ls2 magnum aldim.
Oncelikle cam cok parlama yapiyor. Bence kullanmasi imkansiz vizoru. Vizorunu soktum , gozlukle kullaniyorum. Vizor ve siperlik takiliyken 80-90dan sonra kafani saga sola iten ruzgarla mucadele ediyorsun. Kisaca pahali vizorlu shoei hornet ds gibi kasklari bilmiyorum ama 200TL civari olan vizorlu cross kasklarini hic dusunme. Direk normal cross kask al. Birde normal kask alirsiniz. Cross kaskini gozlukle kullanirsiniz.
Ayrica hayirli olsun
-
06 Ağustos 2013, 21:20
venom un tasarımını beğendim, duyduğumda bir marka, ben olsam onu tercih ederdim.
-
06 Ağustos 2013, 21:32
c3nk adlı üyeden alıntı
venom un tasarımını beğendim, duyduğumda bir marka, ben olsam onu tercih ederdim.
dostum, görüntü güzel çokta dandik bir kask değil fakat tasarım açısından çok kötü diyoruz. kullanıcısına görsellik haricinde hiçbir şekilde hizmet etmeyen bir kask. siperliği çıkarayım vizörle kullanayım diyemezsin çünkü siperli çıkardınmı vizörü takamıyorsun. e hadi gözlükle kullanayım desen siperliksiz çok biçimsiz duruyor. venom kullanmış biri olarak cross kaskların içerisinde en son sıraya koyardım.
nitro kullanan 2 arkadaşım siperliksiz, sadece vizörle de kullanabiliyor. siperlikli gözlükle de kullanabiliyor. her şekilde de görüntüyü bozmayan bir tasarımı şıklığı var.
CRF250L; KLR650, Pioner200, STR250, Skygo200, MCT 250
-
06 Ağustos 2013, 21:44
http://www.motomaxonlineshop.com/Uru...K-pmu2265.html
ariga aldım vizör ve gözlük süper fakat üst kısımdaki plastik adı herneyse o biraz dandik Allahtan ses falan yapmıyor yalnız.
ses diyorsan bir inceki kullandığım ls2 368 celtic ile aynı. iç kısmı da cok iyi kafaya tam oturuyor ayrıca çene bağlantısı da yeni tiplerden kullanışlı ve sağlam.
-
10 Ağustos 2013, 02:21
Bende str 250 kullanıyorum ve Airoh cr900 maori modelinin kırmızısını aldım kasktan oldukca memnunum agırlıgını hissettirdigini söyleyemem renkleride motora oldukca uyumlu bence
-
17 Ağustos 2013, 23:43
-
18 Ağustos 2013, 01:42
E13 diyor hocam biraz fazla degil mi ? ben agv pro rc5 kullaniyorum 200 tl ye aldim onda bile e11 standartinda ki resimdeki kask scorpion kac paradir kim bilir
-
18 Ağustos 2013, 03:17
E13 kalitesini belirlemez, denetimin yapildigi ülkeyi belirler. örnegin E1 almanya, E13 luxemburg, E37 türkiye.
bu arada kask indirimdeydi, 300 istediler..
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:15 ----------
önemli olan etikette ECE R22-05 ibaresi ve E(x) bulunmasidir.. tabi birde az cok markaya dikkat etmek lazim, hikayeden basilmamis olmasini bir nebze olsun garantiye almak icin..
-
18 Ağustos 2013, 13:32
Bunu öğrendiğim iyi oldu çünkü arkadaşın söylemine göre o numara ne kadar düşük olursa kask kalınlığı vs o kadar iyi oluyormuş diye biliyordum işkembeden sallamış heralde ulan ferhat
-
18 Ağustos 2013, 13:42
Ben Venom kullanıyorum,kullanımı oldukça rahat,
Gözlük kullandığım icin vizorsüz yane gogle ile kros kask kullanmıyorum,mecburen vizörlü kask kullanıyorum ancak vizorü yolda parlama yapmıyor.
Kaskın önündeki gölgelik benzere olan parçanın adı Terek,1000 km üzeri süratlerde o terek sıkıntı yaratır,başı sağa sola cevirirken rahatsız eder.
ancak yolda dogru konumda kullanılması başın hafifce öne eğilmesi ile mümkün.yani Terek rüzgarı altına almayacak,üstünden aşırtacak.
bir keresinde oğlum ile birlikte Yunanistan'a gittiğimizde oğlum 600 km lik yolu o kaskla yapmıştı.
gezi yazımız şurada:http://www.motosiklet.net/forum/etki...sinde-1-a.html
-
Ben ls2 mx433 kullanıyorum hem gözlüğe ihtiyaç kalmıyor hemde rahat ve güven verici rüzgar sesi konusunu çok bilmiyorum off roadcuyum hızla pek işim olmaz o yüzde rüzgar sesi yüksek hızda ne kadar olur bilmem ama bende neredeyse hissedilmiyor
-
bende ls2 kullanıyorum ama yukarıda yazılan şikayetlerin hiç birini yaşamadım.
-
ya bişey dicem banada büyük beden cross veya endro kask önerirmisiniz 3xl falan
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)