Arkadaslar, son donemde bir enduro sevdasi basladi ki sorma gitsin. Simdi is motor almaya geldi. 4 stroke 250'lik almaya karar verdim. Dolastim ettim, KTM EXC-F, Husaberg FE 250, ve Husqvarna 250'lik arasinda kaldim.
Hepsi cok benzer makineler ama kafami karistiran bazi soylemler duymadim degil. Mesela:
- Husqvarna'da hidrolik debriyaj yok! (Baktim, kendi kataloglarinda hidrolik diyor - yalan soyleyecek degil ya adamlar)
- KTM Husqvarna'yi aldi, Turkiye'de de Borusan'dan Spor Moto'ya gececek. Olabilir. Ikisi de buyuk marka.
- Turkiye'ye gelen Husqvarna'lar dusuk beygirli.
Bunlara cok kulak asmiyorum asmasina da beni ilgilendiren kriterler sunlar;
1) Ikinci el. Icimde KTM daha rahat satilir gibi bir his var. Ama emin de degilim.
2) Baslangic'a uygun olmak. Bana daha yumusak bir gaz profili gerekiyor. Yanlislikla kol hareketlerinde birden ziplamasin alet, kontrollu olsun istiyorum
3) Sik gorunsun. Hepsi kendince guzel'de ben bazilarini biraz daha begeniyorum.
Rakamlara baktiginda ise pazarliksiz fiyatlar soyle; KTM 10,150 Euro, Husaberg 9,900 Euro, Husqvarna ise 8,600 Euro. Icim KTM KTM demeye basladi ama Husqvarna'ya gore ek 1,550 Euro'yu hakeder mi bilemedim. FIkirlerinizi ictenlikle beklerim. Tesekkurler.