Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Enduro, veya cross, ikisi arasında sıkıştım.

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Henüz yok.
    Başlıkda okuduğunuz gibi, arkadaşlar, abiler ve amcalarım, enduro ve cross arasında bir seçim yapmakta zorlanıyorum, çünki pek tecrübe sahibi değilim ikisinde de.

- Arazilere çıkıcam, ormanlara, ama çok engelli olmayan, dağ bayır vesayre, öyle büyük dağlar, uçurumlu yokuşlar falan değil.Hani yazlık alanlarda/köylerde toprak yerler olur ya, o tür yerlerde sürmeye.
    - Asfaltda da süreceğim, ama çok değil.Mesela bir orman/toprak alana gitmek için bir araç ile taşıyacağıma kendim sürerek gideceğim.Çok sarsılma olur dediler, ama bunun bana çok fazla engel olacağını sanmıyorum.
    - Asfalt trafik demektir, o yüzden plaka takılabilir, trafiğe çıkılabilir bir model önerirseniz çok mutlu olurum.
    - Bakım sıklığı/tarzı pek önemli değil, her gün bakımını yapabilirim, ama çok zor bakım gerektirmeyen bir tarz isterim.
    - 250cc'yi geçmese iyi olur, çünki tecrübem 0.
    - Koruma ekipmanları ve kursu önceden halledeceğim, full ekipmanımı tamamlamadan ve eğitim almadan motoru almayı hiç düşünmüyorum.

Kendim ile ilgili bilgiler, gerekli olduğunu düşünüyorum bir seçim yapmam için:

- Boyum 1,64cm.
    - 64 kiloyum, yaz başında 74 kiloydum, 3 ayda 10 kilo verdim denizde yüzerek.
    - Scooter tecrübem var, çok rahat 100-125cc scooter kullanabiliyorum, frenleme durma, vs hiçbir sorunum olmuyor çok rahat kullanıyorum.
    - Daha önce hiçbir vitesli motorsiklete binmedim.
    - 28 Aralık 1996 doğumluyum, aldığım bilgilere göre seneye 29 Aralık'dan itibaren A2 ehliyetine başvurabiliyorum, bu demek oluyorki seneye kadar vaktim var, yeni çıkacak modelleri beklemek için, veya bir seçim yapabilmek için.
    - Bütçeme gelince, şu an 2500 TL civarında bütçem var, korumalara ehliyete derken 1000-1200 TL harcıyacağımı düşünüyorum, babam 4000-6000 TL civarında yardımda bulunacak motor alma aşamasına geldiğimde.Yani 4000-5500 gibi bir bütçem var ehliyet, koruma bitince MOTORU almak için.
    [B][COLOR="#A52A2A"]Motorsiklet sürerken, beynin 5 saniye ilerde olmadığı yere ulaşmak imkansızdır.[/COLOR][/B]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    bahadirce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Şu anda motorsuz...
    arkadaşım enduro değil cross alman gerekiyor. bütçene uygun enduro bulman zor. endurolar genel olarak cross'ların ağır abileridir. düşük cc bulman zor.
    tecrübe seviyeni de düşünerek, ben sana cross almanı öneririm. 3000-4000 tl arasına bir cross alırsın. bakımlarını da kendin yaparak öğrenirsin.
    AB rh (+)Biz rüzgarı hissetmeyi seçtik, klimayı değil...

kefeeee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Speed Triple 955i / Yamaha BWS 100
    Derbi terra olucak sanırsam, biraz daha para biriktirirsen her isteğini karşılayacak bi motor o
    Bilgi Üniversitesi Motosiklet Kulübü Kurucu üyesi.
    Lütfen cevap yazdığınız yorumumu beğenin. Yazdıktan sonra bakmayı unutabiliyorum.

Motosikleti
    Henüz yok.
    Anladım..Yanlız birşey yazmayı unutmuşum, ikinci el düşünüyorum başlangıç için.Sizce sıfır mı almak daha akıllı olur yoksa ikinci el mi?

Enduroların daha "yüksek" klas olduğunu duymuştum, emin oldum şimdi ,teşekkürler

Peki hangisinde boy sıkıntısı yaşamam?Dediğim gibi boyum 1,64 - bence kısa, çok memnun değilim boyumdan.
    [B][COLOR="#A52A2A"]Motorsiklet sürerken, beynin 5 saniye ilerde olmadığı yere ulaşmak imkansızdır.[/COLOR][/B]

________ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CFMOTO 650 MT
    Caddeye çıkıcam demişsin. Bu durumda cross'u elemiş oluyorsun. Safkan cross motorda, kontak anahtarı, ayna, sinyal, stop olmaz. Cross lastiklerlede cadde de yavaş gitmek zorundasın zira iri dişli lastikler yol tutmaz. Cross motor selesi çok yüksektir (misal Honda CFR 400X selesi 94 cm) ancak tek ayağını yere basabilirsin. Sert arazi yapmayacaksan enduro sana yeter. Gene trafiğe çıkacağına göre hacmi 250 cc den büyük, 4 zamanlı bir motor uygun olur.

Buna göre Suzuki DRZ400 / Yamaha XT 600 / Husaberg FE 450 gibi trafiğe uygun bir motor bakman gerek.

Motosikleti
    Henüz yok.
    Dediğim gibi sert arazi yapmayacağım.Çok safkan tarzı da birşey istemiyorum, başlangıç için olacak, tecrübe edinip kendimi geliştirmek zaten 1-2 yılımı alıcak, ki bu zaman içersinde hem tecrübem hemde boyum da yükselme olur diye düşünüyorum, o zaman gerçek "safkan" birşey düşünebilirim, sizin fikriniz nedir bu düşüncemde?

________ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CFMOTO 650 MT
    Alıntı Ertuğrul U. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dediğim gibi sert arazi yapmayacağım.Çok safkan tarzı da birşey istemiyorum, başlangıç için olacak, tecrübe edinip kendimi geliştirmek zaten 1-2 yılımı alıcak, ki bu zaman içersinde hem tecrübem hemde boyum da yükselme olur diye düşünüyorum, o zaman gerçek "safkan" birşey düşünebilirim, sizin fikriniz nedir bu düşüncemde?
    Boyumda yükselme olur demişsin yaş kaç? 18-20 den küçüksen, bütçede sınırlı olacağı için Hyosung RX 125 vb. ikinci el yeterli olur gibime geliyor. Ayrıca hafif motorun düşüp kalkmasıda hafif oluyor. Öğrenmek için 1-2 yıl fazlasıyla yeterli. 3-6 ay arasında kendine güvenin gelip hem motoru büyültmek isteyeceksin hemde, trafikte sollama yaparken güçlü / hızlı bir motor bakmaya başlayacaksın. Gene 250 - 400 cc sık motor değiştirmemek için uygun hacimler olur.

mehmetmumtaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X-treme Motard 250cc

erro bunu beğendi.
    İnna lillahi ve inna ileyhi raciun

Motosikleti
    Henüz yok.
    1996 doğumluyum, 16 yaşındayım.17'me Aralık'ta girecem, seneye 29 Aralık'ta A2 ehliyeti için başvurucam.Birkaç sürücü kursuna sordum, Aralık ayı son ay olduğu için, babam 1997 doğumlu sayıldığımı(Aralık ayında doğduğum için) ve iki sene beklemem gerektiğini söyledi, ama kurs seneye gelebilirsin 29'unda dedi.

Bu derbi sanırım, sizce bu başlangıç için biraz ağır/fazla gelmezmi?

forzaBJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 690 Enduro/SMC R
    kocum Mondıal Xtreme MAX tam aradıgın motor

Motosikleti
    Henüz yok.
    Mondial'e baktım, resmen şok oldum harika bir fiyat, 50cc Scooter sahibi olan kuzenim de zaten 50 Revival vardı. Mondial'e güvenebileceğimi düşünüyorum, bütçeme uygun.

Şimdi geriye kalan tek şey bir sene beklemek. Allah kısmet ederse ehliyet, eğitim ve full koruma aldıktan sonra Mondial Xtreme MAX almayı kafama taktım.

Önerileri ve yardımları için herkeze sonsuz Teşekkür ediyorum.

K_R_A_L - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    151 RS
    Mondiale güvenebileceğimi düşünüyorum derken orda parantez açacam ben.

17 yaşında zıpır adamsın.Gaza yüklenmek atlamak zıplamak istersin.Bunların sonucuda iyi bakım,elin anahtar tutması azda olsa birşeylerden anlamak tespit edebilmek demek.

Servise sırtını dayamayı düşnüyorsan bu forumda mondial ile canı yanan çok arkadaşa şahit olundu halada örnekler çıkıyor.
    Belki dünya için önemli olmayabilirsin ama,Biri için dünyalar kadar önemlisin!!! 151 RS

Motosikleti
    Henüz yok.
    Hmm. Bunu öğrendiğim iyi oldu. Zaten başlangıçta belirttiğim gibi tecrübeli Motorcu akrabam var, kendisi bu tip konularda bana yardım edebileceğini/püf noktaları oğretebileceğini söyledi. Sonuçta Mondial en iyi marka olmasa da bence çoğu Çin malı motorlardan iyidir, öyle değil mi?

DarkSeleCT93 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Rks rocca 100 max
    mondial en iyi çinli servis ağı yeter

K_R_A_L - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    151 RS
    2006 yılında alıp 2007 de huradaya çıkaranlarda var. 2006 yılında alıp hala sıfır gibi binenlerde var.Ben kendi kullandığımdan memnunum.

İlla ama illaki ben cross almalıyım,cross olmazsa olmaz diye şartlanman varmı bilmiyorum.Eğer yoksa,bütçene ve yaşına göre cuk diye oturan motosiklet 2012 honda innova 125 dir.Sana yardımcı olacak abinede bu konuyu danış.
    Belki dünya için önemli olmayabilirsin ama,Biri için dünyalar kadar önemlisin!!! 151 RS

Motosikleti
    Henüz yok.
    Malesef sadece cross/enduro tarzı motorlara ilgim var, Xtreme MAX hoşuma gitti, birde biraz yukarda Hyosung önermişti birisi, oda fena değil.

forzaBJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 690 Enduro/SMC R
    ehliyetini yap, arkadaşınla ikinci el temız sorunsuz 2500'e filan bir xtreme max bak, iyice alış, eksiğini gör, tam olarak ne aradığını belirle ve bunların doğrultusunda asıl kullanacağın motoru al.

erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 900
    Malesef sadece cross/enduro tarzı motorlara ilgim var, Xtreme MAX hoşuma gitti, birde biraz yukarda Hyosung önermişti birisi, oda fena değil.
    güvenli sürüş için bu motora minimum 180 boy lazım...arazide süreceksen 185 şart...

Motosikleti
    Henüz yok.
    Alıntı forzaBJK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ehliyetini yap, arkadaşınla ikinci el temız sorunsuz 2500'e filan bir xtreme max bak, iyice alış, eksiğini gör, tam olarak ne aradığını belirle ve bunların doğrultusunda asıl kullanacağın motoru al.
    Doğru, güzel bir öneri olmuş, çok teşekkürler.

@erro yüksek olduğunu farkettim, yalnız daha 1 senem var, 17'mi bitirecem seneye, umarım o vakte kadar boyum uzar.

cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    Mondial'e baktım, resmen şok oldum harika bir fiyat, 50cc Scooter sahibi olan kuzenim de zaten 50 Revival vardı. Mondial'e güvenebileceğimi düşünüyorum, bütçeme uygun.

Şimdi geriye kalan tek şey bir sene beklemek. Allah kısmet ederse ehliyet, eğitim ve full koruma aldıktan sonra Mondial Xtreme MAX almayı kafama taktım.

Önerileri ve yardımları için herkeze sonsuz Teşekkür ediyorum.
    dogru tercih sonuna kadar katılıyorum
    Adım CEM
    MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
    Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)