Arkadaşlar kusura bakmayın ama bazılarınız gerçekten boş konuşmuşsunuz ...
16 yıllık bir motor kullanıcısı ve bir polis olarak bazı şeyleri düzeltme gereği hissederek, şimdiye kadar okumakla yetindiğim Motosiklet foruma sırf bu konuya mesaj yazmak için üye oldum..
Öncelikle karşılaştırma hep Asayiş Şube ye bağlı yunus timlerinin kullandığı motorlarla yapılıyor ki bu yanlış, onları işi ASAYİŞ yani olaylara müdahele, önleme ve suç önlemesi yapma.. Bu alınan veya hibe edilen motorların kullanım amacı ise Trafik ve Eskort hizmetleri... Dolayısı ile bu motorlar ile kaldırımlarda suçlu kovalanmayacak..
Ayrıca hep bu motorların fiyatlarının yüksekliğinden ve ve parçalarının pahalılığından bahsedilmiş, herhalde zannediyorlarki BMW ve HONDA babasının hayrına veriyor o motorları. Ayrıca bence gözden kaçırılan bir husus daha Bu motorlar
orjinal Polis Motorları yani Polisin kullandığı teçhizatlar ve ve özellikleri tamamen polisin kullanım amaçlarına göre yapılmış...
İstanbulda yaşayan motorcu arkadaşların dikkatini çekmiştir, Yunusların kullandığı motorlarda BMW yada Honda Waredero farketmez hepsinin arka bagaj kısmında metal bir kutu vardır, hiç düşündünüzmü o kutu nedir diye ?
O kutu, polisin kullandığı teçhizatlardan dolayı (telsiz, siren, tepe lambaları )motorun yetersiz kalan elektrik tesisatını takviye eden aparatların olduğu bir kutudur.. Çünkü Tamamen farklı bir amaç için üretilen ve bir makineye bu kadar cihaz bağlarsan 1 senede motorun elektrik tesisatı patlıyor ve habire Akü, konjektör, marş motoru gibi bir sürü arıza veriyor. Neticede kullanım ömrü motorun oldukça kısalıyor, onuda bırakın ben çok bilirim trafiğin ortasında stop eden BMW leri, ve ne olduğunu bulmaya çalışan ustaları ..
Ama bu yeni gelen Harleylerin her aksamı tamamen Polis için düşünülmüş tepe lambasına ve sirenine kadar .. Ama bizim motorlarda öylemi? görürseniz bir polis motorunu yakından inceleyin bakalım sirenleri nereye oturtmuşlar telsizi nasıl zorlayarak bir yerlere sokmuşlar yada megafonu nereye sıkıştırmışlar
(Bu belirttiklerim ekip otoları için aynen geçerlidir.)
Yukarıda bir arkadaş da değinmiş birim maliyeti bir honda dan daha ucuza geliyor bu motorların..Ayrıca araştırın gerçekten parça fiyatları özellikle BMW den daha hesaplıdır...
Kimi arkadaşlar da yerli kullanılmasından bahsetmişler ama şunuda gözden kaçırmışlar, kusura bakmayın benim haberim yokken yerli bir motor firmamız mı çıktı ? Yada çinden gelen kalitesiz parçaları Türkiyede montajlamak ne zaman yerli üretim oldu, benim komşuya alma dediğim halde geçen yıl aldığı sözde yerli, 7500 km yi görmeden dağılan motor mu yerli oldu?
Unutmayın polise motor alınıyor, günde en az 12 saat çalışacak bu motor, yıldada en az 60000 km yol yapacak...
1996 yılında Emniyetin açtığı ihaleye o zaman da teklif vermişti harley, biz o zaman araştırdığımızda Dünyada sadece iki firmanın Pois departmanı olduğunu tespit edip yukarıya bildirmiştik, Sadece Harley ve Honda ... Ama ne hikmetse yinede ihaleyi Borusan almıştı...
Nihayet bu yanlışlardan yavaş yavaş dönülüyor derken yukarıdaki bazı yorumları görünce gerçekten üzüldüm...