Sevgili Zafer80, Peygamberimizin eşlerinin karaçarşaf giydiğini gerçekten %100 bilerek mi yazıyorsun. Yoksa aklında bir yerlerden öyle mi kaldı, yani sonuna kadar emin misin...? Eğer %100 emin değilsen senin laflarının nereye gidebileceğini hiç düşünüyor musun? Öyle olmadıkları halde Hz. Muhammed ve eşlerini farklı gösterceğini hiç düşünüyor musun? Bu konularda yazmadan önce gerçekten çok hassas davranıp konuya hakim olmak gerekir, yoksa insanları istemeden de olsa yanlış yönlendirebilirsin.
Diyelim ki giydiler, niye böyle bir kıyafet tercih ettiklerini de iyi yorumlamak lazım. Mekke ve S. Arabistan'ın iklimi belli, ağız yüz örtmek en mantıklı durum, hem sıcak hem çöl ikli mi ama renk bence beyaz olmalıydı. Erkekler bile ağız yüz örtermiş o zamanlar, hatta şu anada bile örtüyorlar. Şimdi niye dizimiz ve göbeğimize kadar serbest aynı baskı bize de uygulansın. Hz. Muhammed Efendimiz'de giyermiş mutlaka bu durumda çarşaf benzeri heryeri örtülü kıyafeti değil mi? Bu konu uzun ve derin örtünme ile ilgili ayetler mevcut.
İnsanları yargılamadan önce iki kere düşünmek lazım değil mi? Yanlış anlama ben seni yargılamıyorum hatta yaptığını düşünüp hatanı göstermeye çalışıyorum.
Reklam filmine gelince gayet isabetli olmuş... Farkedilmek için daha ne yapmak lazım hakikaten. Fakat Türkiye'de yapılsa ben yine de altıma bir şeyler çekerdim, hatta Hollanda'da olsam böyle bir film reklam çekimine katılsam yine de altımda birşey olurdu, çünkü ben buyum utanırım kardeşim... Ama adamları da hemen yargılamayın çünkü benle aralarında çok fark var, hemen yargılamayı bıraktığımız da asıl amaç gözükecektir...
Hemen yargıya varmakla ilgili, eğlenceli bir video koyayım ben de bari...