BMW F800 ile Chris Pfeiffer Streetbike Freestyle ilk şampiyonu
Reklamlar
-
Admin
Chris Pfeiffer, dünyanın ilk kapalı alan Streetbike Freestyle Şampiyonu oldu
İsviçre’nin Zürih kentindeki SWISS-MOTO Motosiklet, Trotinet ve Akort Sergisi’nde gerçekleşen etkinliğinin bütün etaplarını birinci bitiren BMW Temsilcisi Chris Pfeiffer ilk Kapalı Alan Streetbike Freestyle Dünya Şampiyonu oldu.
36 yaşındaki Alman yarışmacı ve BMW F 800 ile 9 ülkeden gelen diğer 16 yarışmacıyı geride bırakarak hem Cumartesi günü gerçekleştirilen sıralama yarışlarını hem de Pazar günkü final etaplarını binlerce izleyici karşısında mükemmele yakın bir skorla bitirdi.
Yarışmada ikinciliği eski Dünya Gösteri Sürüş Şampiyonu Brezilyalı AC Farias, üçüncülüğü de Finlandiyalı Joni Tammela elde etti. Chris Preiffer, “Zürih’te kazandığım bu zaferden gurur duyuyorum ve kendimi 2007 yılındaki ‘küçük alan’ şampiyonu ilan edebilirim. Öncelikle, böyle bir kapalı alan freestyle şampiyonası düzenlenmiş olması çok güzel. Böyle kısıtlı bir mekanda bu kadar zorlayıcı yarış çıkarabilecek kadar yetenekli sürücüler bulmayı da beklemiyordum” şeklinde konuştu.
Pfeiffer, “Sürücülerin teknik yetenek anlamındaki gelişimi rampadan havalanma ve yere iniş esnasında daha net anlaşılabiliyor. ABD ve Avrupa’dan gelen 16 önemli sürücünün hiçbiri 54x15 metre boyutlarındaki bir mekanda yarışırken sorun yaşamadılar. Bu sınırlı ‘arenada’ yarışan sürücüler kimsenin daha önce görmediği dönüş ve fırlama hareketlerinden oluşan kombinasyonları başarıyla sergilediler. Gösteriye katılan 60 binin üzerinde seyirci, kapalı alan streetbike freestyle yarışlarında bir üst seviyeye geçtiğimize tanık oldular. Kısa bir süre önce imkansız olarak görülen numaralar şimdi gösteri sporcularının çoğu için standart hale geldi” dedi.
Akrobasi ustası Preiffer “Zürih’te herşey muhteşemdi, Matti Tepsa, Michael ‘Maguh Hilska ve Joni Tammela ile Amerikalı Ernie ‘E-Dub’ Virgil ve Alex Flores gibi yeni genç yetenekler de gördük. Bu çocuklar bu sporu en doğru zamanda yeni ve daha zorlu bir platforma taşıyacaklar ve ben bu ilk yarışmayı kazandığım için çok mutlu ve gururluyum” diyerek genç yeteneklere vereceği desteğe dikkat çekti.
Reklamlar
-
Motoshow2007 kapsamında bir gösteri yapsa tam süper olurdu....
SERTAC OZTURK
BMW F 650 GS/2006 *B Rh (+)*
-
bunlarda hareket mi bee, gelsin benim yaptığım hareketleri yapsın da görelim
-
Chris Pfeiffer benim gercekten cok yakindan takip ettigim basarili biri. Ducati ve Red bull ile de olan sponsorluklari ile bir cok basarili gosteriye imza atti. Stunt show u Uzak doguya tasidi.6 yasinda eski kasa BMW motor kullanirken resimleri var bu is onun dogasinda var artik gercek bir yetenek.Ozelikle showlarini bitirirken seyir halinde yan ayakligi ani bir spin ile durarak motordan atlamasi beni deli ediyor
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
-
Daha ne yapılır ki motorda?....Adam hepsini yapmış...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
alp tunay a aynen katılıyorum. adam aşmış, bitirmiş olayı resmen
-
Ben F800 ile ancak 2 teker üzerinde durabiliyorum
-
çok hoş görüntüler motosiklet kompedanı olmuş kimseler takdir ettim doğrusu
-
-
hareketler muthiş bu adam bu hareketleri yer çekimsiz ortamda mı yapıyo cunku baŞka açıklaması olabilceğini Ben Pek sanmıyorum
-
bir gün memlekete gelecek! izleyeceğiz... göreceğiz...
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
çok güzel bir başlık olmuş , teşekkür
-
çok alakasız bişiy sorucam birii bana motorsiklet fuarının tarıhınıı söleyebilirmı
-
bu adam aşmış abi yk böyle bişi
bir zamanlar benimde bir dl 1000'im vardı:salut:
-
Allah uzun ömür versin
Hayattan umduklarım Hep Arkamda, Önüm Uçurum Arkam Boşluk, Ne Kaybım Var Ne Zararım.Amaçlar İçinde Yaşam, Amaçsızlar İçin KAVGAM!
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler