Balkan ülkelerini motosikletle gezecek
-
08 Haziran 2012, 13:38
Admin
Motosiklet tutkunu Ankaralı iki kız kardeş, motosikletle Balkan turuna çıktı. Başkant’ten Cesur yürekler, dokuz ülkeyi gezerek toplam dört bin kilometre katedecek. Ekip, Balkan ülkelerindeki Türk mimari yapılarına uğrayacak.
Cesur yürekli iki kız kardeş, kadınların gücünü göstermek amacıyla motosikletle Balkan turuna çıktı. Ankaralı motosiklet tutkunu Seden Güzel ve Serpil Kalaycı Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Karadağ, Sırbistan, Hırvatistan, Arnavutluk ve Yunanistan’ı motor üzerinde geçecek ve toplamda dört bin kilometre yol katedecek. Başlangıçta dört kadın olarak yolculuğu yapacaklarını ifade eden grubun lideri ve sözcüsü Seden Güzel, diğer iki arkadaşlarının işleri dolayısıyla geziye katılamadıklarını fakat kendilerinin bu geziyi aksatmadıklaranı aktardı.
Kadın dayanışması
Motosiklet üzerinde dört bin kilometrelik bir etabı tamamlayacaklarını belirten Güzel, bu yolculuğun kolay olmadığını fakat kendilerinin başarıyla tamamlayacaklarını ifade etti. Amaçlarının motosiklet camiasına bir şeyler kanıtlamak olmadığını aktaran Güzel, bu tür yolculukları kadınların da yapabileceğini göstereceklerinin altını çizdi. Güzel, hedeflerinin seneye kadın sayısını artırarak bir kadın dayanışmasıyla yolculuklarını tekrarlamak ve her yıl gerçekleştirmek olduğunu ifade etti.
Sistemli yolculuk
Sistemli bir yolculuk yapacaklarını anlatan Güzel, günlük belirlenen noktalara uğrayarak yolculuklarını sürdüreceklerini hatırlattı. Balkanlarda Osmanlı izlerini arayacaklarını söyleyen Güzel, “Türk izlerini de takip edeceğiz. Balkan ülkelerindeki Türk mimari eserlerine uğrayacağız. Gittiğimiz yerlerdeki Türk konsoloslukları ve elçilikleriyle temasa geçeceğiz” dedi.
Uydudan takip
Kız kardeşlerin kollarına bağladıkları GPS cihazı da internetten takip edilmelerini sağlayacak. Uydular kullanılarak 10 dakikada bir coğrafik bildirim alınacak ekibin yeri Google haritalarında tespit edilecek. Sistem acil bir durumda, uluslararası yardım kuruluşlarına sinyal gönderecek.
Kaynak: Oğuz DEMİR/Hürriyet
Reklamlar
-
08 Haziran 2012, 14:01
Seden hanım ve eşi tankut beyin asya yolculuklarını takip etmiştim..gerçekten müthiş bir yolculuktu...yolları açık olsun...
-
08 Haziran 2012, 14:04
litrelik endoru ile dedem de gezer 4000 km yolu moped le gezinde alkışlayalım
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
08 Haziran 2012, 14:51
F54 adlı üyeden alıntı
fatih gel çocum.. ben sana elimi aniden bırakıp kaçma demedim mi.. hadi eve gidiyoruz
-
08 Haziran 2012, 15:12
K o r @ y adlı üyeden alıntı
fatih gel çocum.. ben sana elimi aniden bırakıp kaçma demedim mi.. hadi eve gidiyoruz
ha ha .. yılın espirisi
-
08 Haziran 2012, 21:00
Ne oldu abisi senin zoruna giden ne sen balkanlar turu yapamiyon diye mı hircinlik
-
08 Haziran 2012, 21:59
olaki hayabusa vericem desem, benim cevremde tanıdıgım hiç bir hanım arkadaş, birak kız kıza gitmeyi, babası, kardeşi, kocasıyla bile o yola motor sürerek gitmez.
dip not : sanıyorum dedem de gitmez.
-
08 Haziran 2012, 23:46
mesele hemen cc meselesine dönmüş olay o değil
xt125r>xt660r>dl650+ybr125>cbf1000>660 tenere
-
09 Haziran 2012, 00:04
F54 adlı üyeden alıntı
seden hanım ın daha önce gittiği yollalrı görseniz ağzınız açık kalabilir...
-
09 Haziran 2012, 00:41
kesin bulgar maciridir bunlar .biz daha o kadar genis olamadik cok sukur..
ÇARPIK PABUÇ ÇARPIK AYAĞA UYAR
-
09 Haziran 2012, 00:47
Blog lari varsa biz de takip edelim.
Rota ilginc hatta korkutucu. Cesaret ister yani.
Umarim geride destek hizmetleri de vardir
. Ornegin nerede olduklarinin izlenebildigi GPS, acil numaralar vs. Yoksa da isleri daha zor. Ama desteklerimiz onlarla.
Onlar gezsin, biz buradan gurur
duyariz.
-
09 Haziran 2012, 00:49
Bu garılardan hayır gelmez Evinde otur yemeğini yap kardeşi cık cık cık
-
09 Haziran 2012, 01:00
hello_moto adlı üyeden alıntı
Blog lari varsa biz de takip edelim.
Rota ilginc hatta korkutucu. Cesaret ister yani.
Umarim geride destek hizmetleri de vardir
. Ornegin nerede olduklarinin izlenebildigi GPS, acil numaralar vs. Yoksa da isleri daha zor. Ama desteklerimiz onlarla.
Onlar gezsin, biz buradan gurur
duyariz.
Uydudan takip
Kız kardeşlerin kollarına bağladıkları GPS cihazı da internetten takip edilmelerini sağlayacak. Uydular kullanılarak 10 dakikada bir coğrafik bildirim alınacak ekibin yeri Google haritalarında tespit edilecek. Sistem acil bir durumda, uluslararası yardım kuruluşlarına sinyal gönderecek.
daha önceden yaptıkları bir gezi için linke göz atabilirsin...aslında burda eşiyle birlikte gitmişti...
http://www.enduroclub.org/forum/show...anzanya-Afrika
not: bu gezi motorla değilmiş ama ilgili forumda isteyen bulabilir...çok değişik gezi raporları var oku oku bitiremiyo insan...kaç kere sabah ettiğimi bilirim....
-
09 Haziran 2012, 01:13
gocunduğumdan değil allah yollarını açık etsin...kazasız belasız eve dönsünler inş...LAKİN...
----------------------------------------------------------------------------------
mesele tabiki cc olacak...sadece o değil parada var altlarındaki motorlar kaç para...ben olası terslikte uçağa atlayıp hemen dönebileceksem...istediğim yerde...kalıp dinlenebileceksem...motoruma hemen çekici vs çağırıp peşinden taksiyle gidebileceksem
sadece o yolu değil üstüne...çine bile gider gelirim...hem benim motorun fabrikasınıda görmüş olurum...
----------------------------------------------
50cc mopetlerle fransadan türkiyeye gezmeye gelen turistleri örnek alsınlarda görelim...
kadın dayanışmasıymış....breh breh breh breh breh.....
yinede yolları açık olsun....
-
09 Haziran 2012, 01:42
zalim17 adlı üyeden alıntı
mesele hemen cc meselesine dönmüş olay o değil
evet mesele cc döner çünkü küçük cc ile o kadar yolu yapmaya herkez cesaret edemez motor büyük güçlü kaliteli olunca hiç fark etmez herkez gider yani..
---------- Post added at 00:42 ---------- Previous post was at 00:39 ----------
atiTheSun adlı üyeden alıntı
olaki hayabusa vericem desem, benim cevremde tanıdıgım hiç bir hanım arkadaş, birak kız kıza gitmeyi, babası, kardeşi, kocasıyla bile o yola motor sürerek gitmez.
dip not : sanıyorum dedem de gitmez.
evet benim dedem de hayabusa ile o yolu gitmez
-
09 Haziran 2012, 02:47
-
09 Haziran 2012, 02:58
bak yine sesli güldüm
-
09 Haziran 2012, 08:36
helalolsun kızlara diyorum,olayı cc meselesine
döken veya güzel bir başlığı hemencecik sulandırma
ve dalga konusu haline getiren arkadaşları da kınıyorum.
Para her şeydir diyen, para için her şeyi yapabilendir...
Nasıl bir hayat yaşıyorsan, öyle ölürsünüz. Nasıl öldüyseniz, öylede dirilirsiniz.
http://gezginpardus.blogcu.com/
-
09 Haziran 2012, 09:41
cc elbette önemli,yüksek cc ile daha rahat yolculuk yapılacağı da kesin ama herşey de değil, antika sınıfındaki motoruyla (sırf bozulma ihtimali var diye) dünya turu yapan da var ybr ile dünya turu yapan da
xt125r>xt660r>dl650+ybr125>cbf1000>660 tenere
-
09 Haziran 2012, 10:14
ne ışiniz var kız başınıza orda
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)