@Zeda fiber güvenli olur mu?Sac daha mantıklı değil mi?
@Zeda fiber güvenli olur mu?Sac daha mantıklı değil mi?
abi fiberi,konstrüksiyon olması hesabına kafes telinin üstüne yapcaz mis gibi olcak..yani bence.fiber kırılma yapsa bile ki bence çok zor.içindeki tel kafes dağılmasını önliycek.teoride böyle bi fikrin pratiğiyle iligili fikirler nedir aceb?
Piyasada bulunabilecek bobber yapmaya müsait diğer modeller;
Hem bobber hem cafe racer'a uygun bir model...
Eski bir Yamaha xj
[IMG][/IMG]
Suzuki gs650
[IMG][/IMG]
Suzuki gs750
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
@Derya,dediğin mantıklı geliyor...Uygulayan da(kocc'muydu?) var...Ama o çamurlukta uygulamıştı...Selenin üstünde devamlı ağırlık olucak...Sac daha iyi olur sanki...
evet o söylemişti.sele konusundada fiberle içli dışlı huyunu suyunu bilen birinin yorumu lazım tabi.ama kalınlaştıkça mukavemeti gayet iyi yükselen bi malzeme diye biliyorum
Bu başlık çok güzel gidiyor gerçekten...Bayaa faydalı bilgiler çıkacak gibi buradan...
Aslında böyle mevzuları,sanayiiyi,bobberı mobberı filan DeliÇerkes iyi biliyordu...Kendi isteğiyle ayrıldı sanırım forumdan...Hangi mevzu olsa önceden ya denemiş ya girişmiş çıkıyordu adam...O yüzden burdan sesleniyorum "Eyyy Sayın DeliÇerkes,bunu harici olarak okuyorsanız bir el atın,bir şey yapın"...
Simdi tekne, otomobil, ucak ve savunma sanayi ile ilgili bir cok kompozit is yapmis biri olarak fiber sacdan her zaman daha iyidir.
Qweasdnon msn den sana daha detayli bilgi veririm, cunku bazi urunler benim sirektin web sitesinde varm burdan reklam gibi olur.
Fiber neden daha iyidir der isen,
Birincisi agirlik
Ikincisi dayaniklilik
Ucuncusu kolay tamir
Dorduncusu kolay sekil verme
Sana istiyor isen carbon dan sele yapabiliriz. Sonucta verididin sitedeki tum formuller dogru tek fark cam elyaf yerine carbon fiber kullanacaz. Carbonun bugun m2 fiyati 35 Euro civarinda. Sana 1m2 3-4 kat cikarabiliriz ki bu sana yeter. Hatta 4 katta kalinlik olsun diye cam elyaf takviyesi yapariz.
Simdi cam elyafin icine tel gibi bir malzeme ile destek vermek dogru degil. Kompozit olarak bir birine kaynayan malzemelerin birlesmesi gerekmektedir. Fiber kendi halinde camurluk icin yeterli bir malzemedir, Bundan daha fazla takviye ye gerek yok.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
yanlış anlaşılmasın ama, bu aletlere biz demir at demiyor muyuz. metalin içinde ne işi var fiberin, elyafın. Yapmak istediğiniz tüm değişiklikler oldskool tarzını yansıtan değişiklikler. Oldskool demek, herşeyin el emeğiyle yapıldığı, ağır işçilik vs. demek değil mi. Elyaf, fiber, vb. oldskool tarzının birebir zıttı.
öte yandan Türkiye' de yaşıyoruz. Herşeyi hesaplı kitaplı yapmak zorundayız konusu var.
acıkcası henuz bır zorlukla karsılasmadım,oncelıkle motoru toplayıp muayeneye goturmeyı dusunuyorum,cunku 5 yıldır muayene ve vergıden muaf tutulmus
sonrasındada cafe tarzı motosıklet ınsa etmek ıstıyorum,arka kuyrugu kesmek ıstemıyorum,su an kuyrugunu kestıgım macıtım var bır defa kaynak yerınden attı.yukleme sırasında bırdaha kaynak yaptım
umıt edıyorumkı bırdaha olmaz(kaynakcı olmamamın sonucu)sımdılık motoru dagıttım
2 kutu parca oldu.sası'yı boyaya verdım.sımdı motor aksamının yenılenmesı gerekıyor
pıstonlar subap,zıncır mecburen ınternet uzerınden getırtecegım
boyle projelere basladıgınızda heran para cıkarmaya hazırlıklı olmalısınız
alıskanlık halıne gelmelı,bunu bana yazan adam bırde amerıkalı
vay halımıze
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:39 ----------
bende bırının yalancısıyım burada hurdacılarda 10-15 sene oncesınde flathead bıle gorulmus.konustugum kısı motor tamırcısı klasıklerden konusuyorduk ve bırden adam acıldı" ya hurdacıda haliy deyvidsun gordum plaka yoktu,yaylı selesı vardı .yannımdada parra yoktu,kıymetını bılmemısız desene be ya "
rivayetmi gercekmi bilemem
senin istedigin seleyi anladım
yaylı sele degılse hıc gerek yok sac ıle ugrasmana
en basıt yontem zeda'nın bahsettıgı fıber ve kopuk ıle koltuk yapman sekıl vermende kolay olur
motorların fotograflarını ceker cekmez ekleyecegım
memnun olurum havalar daha fazla sogumadan ıyı olur
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:45 ----------
dragstar
salas gorunumlu drag
yaylıda fena durmuyor hanii
@GreyHorse yaylı sele çok güzel,ben de çok beğeniyorum ama dragstar üzerinde yapacağım değişiklikler tam bir bobber olayı değil...Sadece bu tarzdan esinlenilmiş chopper yapmak istiyorum diyelim...Ancak ikinci bir motor bulursam old-school bobber semalarına yükselirim...Cillop motoru kesmeye biçmeye kıyamıyorum...
Aslında yapacağım seleyi arkaya doğru "ghost seat" olacak şekilde uzatadabilirim...Aslında biraz radikal olur ama bmwlerin 1200c de ki gibi yeri geldiğinde artçı yeri geldiğinde sürücü için sisibar olarak kullanabilecek şekilde de ek yapabilirim...
Gördüğün gibi daha bende kafamda netleştiremedim...Ama extradan bir sele yapacağım net...Konuştukça,tartıştıkça başka başka fikirler çıkıyor, daha bir güzel oluyor...
daha once bendeydı ıhtıyactan orjınalıne cevırıp satmıstım.cafe projesı ıcın uygun bır motordur
bugun sahıbını gordum
oda satıyor eger ılgılenen olursa telefonunu verebılırım
1981 cm 400
[IMG][/IMG]
aslında kesıp bırcmen gerekmıyor motoru hardtaıl yapmanada gerek yok softtaıl olmasının bır avantajı .sadece uzerındekı fazlalık gorunen plastık ve buyuk krom parcaları cıkarıp daha sade parcalarla degıstıreceksın
Bak ne buldum
http://cgi.ebay.de/Harley-Solositz-S...item27b58c2a71
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:15 ----------
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/LAST-...item1e5ee1a66e
Bide buradaki jant nasıl? 300 $ civarına geliyor ama sanırım bobber değil de chopper çalışması için çok uygun
İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035
Yazıları okudum,hepside harika... ellerinize ve emeğinize sağlık. Eğer ilginizi çekerse; facebook'ta sayfam var beklerim,üstelik renk katmış olursunuz...
http://www.facebook.com/pages/BOBBER...E/311641650549
@Draggy sele tipsizmiş yahu....Jantlar bizim motorlara göre kalın değil mi?
Ben en başta ufak ayrıntılardan başlamayı düşünüyorum...Aynalar,elcikler,far,riser,sele,siny aller,stop gibi...
250 cc jawa dan bobber olmazmı acaba bi baksanız fotoda koyarım belki.
[B][/B]rüzgarı yüzünüzde hissedemediğiniz gün bi terslik var demektir.:bounce:
Ya biri kanıma girdi yine. 75 model BMW r75 buldum. 750 cc kafam allak bullak oldu yaw
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:30 ----------
Ben 350 twin den yapmayı çok istemiştims esinden dolayı ama kısmet olmadı. Bence olur. neden olmasın ki?
'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
www.bluecollarbobbers.com
burada guzel bobber kitler mevcut, begendiginiz motorun resmine tiklayip gerekli malzeme listesine ulasabiliyorsunuz. Hem fiyat hem model arastirmasi acisindan bilgi vermekte diye paylasmak istedim.
lakin benim vn800 de bu yola girdi onumde guzel bir kis mevsimi var! haydi garaja!
Wildgoose Rider - Transalp 650
Garajı olanlar ne şanslı
İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035
Teşekkürler,evet, linki daha önce ben de vermişmiydm bilmiyorum ancak tutulan modeller için kitler var verdiğin linkte...Daha önce de belirtmiştim ben böyle hazır olayı pek sevmiyorum...Sonuçta gidip alsan aynı kitten başkasında da olması can sıkıcı olabilir...
VN800'ü merak ettim neler yapmayı düşünüyorsun?
@Draggy sende yedek parça da bol, işin de ciddi takipçisisin...Sen artık daha önce dediğin gibi atölye niyetine ucuz yollu bir yer tutarsın artık
Bu arada toto rahat eder ama bende kurt var 2 gün sonra gözüme batmaya başlar o benim...
Şöyle bir seat pan buldum,istersen yaysız olarakta takabiliyorsun...
[IMG][/IMG]
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Solo-...Q5fAccessories
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:48 ----------
@Arbetus R75 olayı şahaneymiş...Çok masrafı yoksa,fiyat iyiyse kaçırma derim...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)