Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
10. sayfa BirinciBirinci ... 89101112 ... SonuncuSonuncu

Bobber sevenler buraya...

REKLAM ALANI
    ozturkkaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Inazuma GW250 F
    Arkadaşlar şunu gördümde belki biriniz değerlendirebilir. (mi acaba ?)
    You Shook Me All Night Long ..... Kıyamet gelsede kopsak

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    cafeole - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Boxer - Mondial MR150 - Vespa PX-200E '93
    Harika bir konu açılmış ve çok güzel paylaşımlar olmuş, özellikle springer, sele ve hardtail açısından çok bilgilendirici olmuş. Ayrıca paylaşılan bir bmw videosunda gördüğüm bmw yede gerçekten bayıldım,(Hey gidi BMW hem cafe olursun hem bobber nasıl bir makinasın)
    Ben şuanda üniversite son sınıftayım ve hala daha elime geçen para ile alet edevat alıorum eskişehirdeki evin bodrumunda birşeyler üretebilmek için, bu açıdan başlık altındaki bilgiler gittikçe büyüyen arşivlerim için çok faydalı oldu. Türkiyede böylesine güzel çalışmaların artması gelecek için beni çok umutlandırdı. Fotoğraf yüklemeyi becerebilirsem bende bi kaç güzel örnek atmak isterim. Projeler ne alemde bilmiorum ama, umarım güzel gidiyordur. başarılar diliyorum.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:44 ----------

Bu Hollandalı arkadas şahane bir iş çıkartmış kanımca. Türkiyede ulaşılması kolay bir makina Jawa, yapılan çoğu örneğide hindistan dolmuşu gibi, ama bunu görünce resmen way be dedim... Şahsen ben bile yoksa Jawa mı alsam Vespa yerine diye düşündüm yani

http://www.darkstarkustoms.nl/projects/jawa.php

fullthrottle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Burgman 650 Executive / Snow Owl
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...on-duzen/detay

var mi bilen, dialoga giren? ozellikle springer kovalayanlar icin..
    Wildgoose Rider - Transalp 650

mehmet tufan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BURGMAN
    bazı tasarımlara azım açık bakıyorum, tarz tam benim tarzım lakin yapıma göre yere çok yakınlar ve tek kişilikler. muhakkak isteğe göre ayarlanırda ne bileyim ya. ducati monster'i gördüm geçen gün, sonrasına motor diyesim gelmiyor
    What goes around, Comes back arround...

Motosikleti
    Alıntı fullthrottle adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Gerçekten çok güzelmiş, şaseyide kendisi yapıyorsa hassas işçilik var. ileride lazım olabilir umuduyla kaydettim. Güzel paylaşım

motoru topladım.epey bır parca degisti. piston'lar,subaplar,egzantirik,yag pompası gibi.şimdi cafe racer kıvamına getirecegim
    yarıs gidon,bar end ,amortısor gibi ufak ayrıntıları temin ettim
    geldi büyük sorunu sele internette baktım 300-400$ arası
    nasıl daha ucuza mal edebilirim??

fotograftakı gıbı yapmak ıstıyorum

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:46 ----------

Alıntı fullthrottle adlı üyeden alıntı Mesajı göster

tabla kısmı cocuk parklarındakı korkuluklara benzemıs
    motorun onunu epey yukseltır
    en azından ogrenmıs olduk.ne ıstedıgınızı bılırsenız emınım daha duzgun bırsey yapar

Motosikleti
    fotograftakı gıbı yapmak ıstıyorum

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:46 ----------

Geçen sene tesadüfen siyah süngerimsi bir madde bulmuştum ne çok sert nede çok yumuşak, 10 cm yüksekliğinde ama topuğumla üstüne çıktığımda dahi 2 cm ancak çöküyor, kolay parçalanmayan güçlü ama esnek bir yapısı var.Çok aramama rağmen tam adını bulamadım. Büyük alanların yalıtımında kullanılıyormuş(sünger levha). Hırdavatçılarda falan çok ucuza bulunuyormuş metrekare hesabı. Bunu ince şeritler halinde kesip üst üste koyarak, yada bir seferde sünger testeresi ile ince çalışarak bu cafe racer selesinin şekli verilebilir, üstünüde nispeten biraz daha yumuşak ince bir sünger atıp, iyi bir döşemecide yaptırırsan çok daha ekonomik ve güzel olur bence. Daha sonraları internettede görmüştüm bu bahsettiğim gibi bir çalışma.
    Burada adam annesini yoga matını üst üste yapıştırıp şekil vermiş, aynı mantık.
    http://xs650temp.proboards.com/index...nt&thread=4881
    Kolay gelsin

Qweasdnon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar XVS650
    @greyhorse bende sele olayına girdim...Sactan deniyorum ama işti güçtü bayramdı derken bu ara foruma bile giremiyorum...Ama fotoları paylaşırım bittiğinde...Senin resmini koyduğun selenin arka bombe kısmı fiber iyi olur..Hatta belki ahşap bile olabilir sanırım...Cafeolenin dediği madde acaba stüdyo yalıtımlarında kullanılan siyah renkli yumurta kabı şekilli yalıtım süngeri mi?

qweasdson yay'dan kullanmayacagın ıcın elıne ornek fotograf alıp rahatlıkla sanayıde yaptırabılırsın ugun kesım kavıs verdıkten sonra cok guzel olur
    ole verdıgın baglantıyıda ınceledım.fıkır verme acısından super oldu
    bırkac foruma daha baktım.kopuk,sunger,sac orneklerınden sonra
    ahsap kullanmaya karar verdım
    dun kerestecıden kolay sekıl verebılecegım
    uygun olcude kavak agacı kerestesi aldım çatılarda mahya olarak kullanılıyormus
    agırda degıl.once dekupaj'la kaba seklını verdım sımdı ınce ince iş'i kaldı
    sonrasındada sunger ve kaplama buradan fotografları paylasmaya calısacagım

ole'nin bahsettıgı bınaların dıs cephelerınde kullanılıyor
    ızalosyon ıcın bır cesıt kopukumsu, sungerımsı bırsey
    adını hatırlayamadım

saglıcakla

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Alıntı greyhorse adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    qweasdson yay'dan kullanmayacagın ıcın elıne ornek fotograf alıp rahatlıkla sanayıde yaptırabılırsın ugun kesım kavıs verdıkten sonra cok guzel olur
    ole verdıgın baglantıyıda ınceledım.fıkır verme acısından super oldu
    bırkac foruma daha baktım.kopuk,sunger,sac orneklerınden sonra
    ahsap kullanmaya karar verdım
    dun kerestecıden kolay sekıl verebılecegım
    uygun olcude kavak agacı kerestesi aldım çatılarda mahya olarak kullanılıyormus
    agırda degıl.once dekupaj'la kaba seklını verdım sımdı ınce ince iş'i kaldı
    sonrasındada sunger ve kaplama buradan fotografları paylasmaya calısacagım

ole'nin bahsettıgı bınaların dıs cephelerınde kullanılıyor
    ızalosyon ıcın bır cesıt kopukumsu, sungerımsı bırsey
    adını hatırlayamadım

saglıcakla

Siz bu isi yuzunuze gozunuze bulastirmadan hemen mudahel ediyim

Esim ic mimar oldugundan bu tip isler onlarin gunluk hayati durumunda,

Cafe racer tarzi bir sele yapmak istiyorsaniz arkadaki bombeyi ya esnek marine kontrasini bukerek ve uzerine dosemelik sunger yapistirarak , verebilirsiniz yada direk slikon sungeri keserek .

Oyle catida kullanilan 3. kalite kavak agaci ile yaptiginda 1 sene sonra o ahsap isler, ve gordugun goruntuyu sen bile inanamazsin

Bu is sandiginizdan daha basit oyle proje haline filan getirmeye de gerek yok.

Dosemelik Slikon sungeri tum doseme atolyelerinde bulabilirsiniz. Gidin sanayide bir dosemeciye verin olculeri sabahina hazir alin. Oyle evde yapmak ile ugrasmayin, duzgun kesemezsiniz ve egri bugru durur.

Hani sunger cidden para degil o yuzden diyorum

Metal olmaz, cunku gereksiz bir agirlik ve motor giderken zirilti yapacak. Marine kontrasini yada su kontrasi ni bukmek icin iskence lazim, Oda sizde yoktur.

Elyaf ile yapmak guzel bir secenek, ama Ben olsam direk slikon sungeri kestirir bu isi bitiririm.

http://www.istanbulsunger.com/index-3.html

Bakin burda nasil ahsap uzerine sunger ile sekil verilmis

Iste burda da marine kontrasi yada su kontrasi uzerine kesilmis yesil slikon sunger

[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

Motosikleti
    @greyhorse

Selamlar. Siz komple deri döşeme bir cafe selesi istediğinizden, ve o seleninde en hafif şekilde yapılması gerektiğinden daha önce gördüğüm yöntemi açıklamaya çalıştım. Benim arşivimde çok güzel bir fotoğraf vardı, fakat fotoğrafı hem arşivimde hemde o anda internette bulamadığımdan yapabildiğim kadar tarif ettim. az önce fotoğrafı buldum, elimdeki sünger benzeri maddeninde fotoğrafını çektim. Kesinlikle ahşaptan daha iyi olacağına eminim.Fakat ahşabı fiber kalıbı olarak kullanacaksanız bilemem tabi.
    Birde normal mobilyacıların kullandığı en sert sünger olsa dahi dış etkenlere (su ve güneş gibi) sürekli açık olacağından zamanla sertliğini kaybetmesi bununla beraber üstündeki deriyide kırışmaya müsait hala getireceğini ve zaman içerisinde çirkin bir görüntü oluşturacağını düşünüyorum.
    Fotoğrafı eklemeye çalışacam eğer ekleyemessem size mail olarak atabilirim,yardımım dokunursa ne ala.

sanırım oldu. burda anlatmak istediğim yapım şekli açıkça gözüküyor.

http://www.flickr.com/photos/56223874@N04/5198428557/

buda bendeki malzeme, parmağımla tüm gücümle bastırmama rağmen ancak bukadar çöküyor. 65 kilo olarak üzerine çıktığımda belki yarım cm daha çöküyordur.

http://www.flickr.com/photos/56223874@N04/5199022458/

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Alıntı cafeole adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @greyhorse

Selamlar. Siz komple deri döşeme bir cafe selesi istediğinizden, ve o seleninde en hafif şekilde yapılması gerektiğinden daha önce gördüğüm yöntemi açıklamaya çalıştım. Benim arşivimde çok güzel bir fotoğraf vardı, fakat fotoğrafı hem arşivimde hemde o anda internette bulamadığımdan yapabildiğim kadar tarif ettim. az önce fotoğrafı buldum, elimdeki sünger benzeri maddeninde fotoğrafını çektim. Kesinlikle ahşaptan daha iyi olacağına eminim.Fakat ahşabı fiber kalıbı olarak kullanacaksanız bilemem tabi.
    Birde normal mobilyacıların kullandığı en sert sünger olsa dahi dış etkenlere (su ve güneş gibi) sürekli açık olacağından zamanla sertliğini kaybetmesi bununla beraber üstündeki deriyide kırışmaya müsait hala getireceğini ve zaman içerisinde çirkin bir görüntü oluşturacağını düşünüyorum.
    Fotoğrafı eklemeye çalışacam eğer ekleyemessem size mail olarak atabilirim,yardımım dokunursa ne ala.

sanırım oldu. burda anlatmak istediğim yapım şekli açıkça gözüküyor.

http://www.flickr.com/photos/56223874@N04/5198428557/

buda bendeki malzeme, parmağımla tüm gücümle bastırmama rağmen ancak bukadar çöküyor. 65 kilo olarak üzerine çıktığımda belki yarım cm daha çöküyordur.

http://www.flickr.com/photos/56223874@N04/5199022458/
    Ben sungerci degilim ama birinci malzeme bildiginiz dosemelik sunger

Ikincisi ise daha cok ses yalitiminda kullanilan yuksek yogunluktaki sunger. Icinde agir metaller var. Sungerin cok cokmemesi bir marifet degil.

Onemli olan vucut isisini emmesi

Yumusakligi

4 saatlik bir oturmadan sonra dahi geri toparlanmasi

Bu saydiklarim sadece dosemlik sungerlerde olur.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

Motosikleti
    -Bunu ince şeritler halinde kesip üst üste koyarak, yada bir seferde sünger testeresi ile ince çalışarak bu cafe racer selesinin şekli verilebilir, üstünüde nispeten biraz daha yumuşak ince bir sünger atıp, iyi bir döşemecide yaptırırsan çok daha ekonomik ve güzel olur bence.-

İlk yazdığım tarifte -üstüne nispeten biraz daha ince sünger atıp- derken orta sertlikte döşemelik bir sünger kastetmiştim. Bu kısım kaçırılmış sanırım.

Bu şekilde yapılırsa sünger çökmez ama oturulduğunda en üstteki döşemelik sünger ısıyıda emer, rahatlıktanda ödün verilmez, sonra sürekli oturulan yerlerdeki suni deri çatlamaları oluşmaz. Aynı fabrikasyon seleler gibi uzun süre diri ve sağlıklı kalır. heleki su geçirmez (çanta yapımında kullanılan kumaş) kumaş kullanılırsa ne ala..

Motosikleti
    VN 800~
    Honda Cbx 750 den duzgun bı bobber olurmu ? ses ı cok onemlı bnm ıcın ve Km de kac yaktıgı hakkında bılgım yok varsa lutfen bırı yardımcı olabılrmı . Yada bana 5 bın lıraya kadar cruiser tavsıyesınde bulunabılırmı mumkunse tok sesli ve 200 -220km ibresi olan normal standart benzın yakan sehır ıcı kullanımlık.+600 cc de olabılır 8 bıne kadar cıkabılırım bıraz borc alarak.Tavsiyelerinizi bekliyorum Oneri ve dusuncelerınız ıcın sımdıden tesekkurler

draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 650
    CBX leri çok konuştuk ama cafe racer daha hoş duruyor o motorda... 5.000 e kadar limitin varsa yeni modellerden gv-250, deneyimim var yüksek cc arıyorum dersen, 2000-2005 arası bir japon ...
    İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035

ARBETUS

muayene işini hallettim,tanıdıgım t100'u hardtaıl yapan arkadas muayeneden gecırmıs.hep askıya alıyordum hardtaıl yapmayı kit'im duruyor kısa surede montajını gerceklestırecegım.evet depo,körük senden eksik olma sagol
    su anda ön takıma polısaj yaptıgımdan cıkardım koruklerı
    eskıtme gorunumu daha bır hosuma gıttı

Zeda

aklıma gelmedi degil polyester yada elyaf ile calısmak keresteye nazaran daha kolay ve hesaplı elımde ekıpman oldugun ıcın ahsap ıle calısayım dedım.birde daha once hobı olarak eyer bakımı,yapımı,tamırı ıle ugrasıyordum.(at eyer'ı gıbı olacak).ben kuyruk kısmının sert olmasını istedim
    arkaya numara koymak ıstıyorum.tamamını deri kaplama yapmacagım
    yorgun oldugumdan son seklını veremedım.montajını gerceklestırdıkten sonra fotograflıyacagım umarım
    ıstedıgım gıbı olur olmassa baska alternatıf deneyecegım

cafeole

kullanım rahatlıgı pek olmayacak yarıs tıpı gıdon taktım boydan zaten uzun her herşekilde 1 saatlik kullanımdan sonra dinlenmem gerekecek )

dedıgınız gıbı sungerı ıyı secmemde fayda var
    curume hususunda ahsap ılaclı bırde sunı derı yapacagım ıcın uzun sure saglamlıgını muhafaza eder[COLOR="Silver"]

sele kısmen tamam.dosemecıye verdım bır aksılık olmazsa yarına montajını gerceklestırecegım
    bu arada ne yapayım dedım
    bır tane plakalık yaptım.sıyah olan su an kullandıgım olcu almak ıcın soktum
    daha sonra farklı sekılde yapmaya karar verdım.kabası cıktı.el motoruyla ınce ıs'i kaldı sonrada boya

Motosikleti
    dorado poseidon
    birer sanat eseri abi yaa! emeğine sağlık

Aşağıdaki resimdeki gibi bir rojeye başladım 1954 BSA kulanacağım aynı fotoğraftaki gibi, kısmetse agustos sonu binerim gibi....
    ama yasal mevzuat bu arka amortisor iptali durumlarında sıkıntı çıkarıtıyormu
    bu motorlar muayneden geçermi geçmezmi geçmez ise neden ?

aksoyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Ybr125 ,pulsar ns 200 , kawasaki er6n
    motosiklet muaynesinde bana bi ileri git gel sinyal yak kapat yaptırdılar sonra egzoza baktılar gönderdiler bu boberlarda muaynede sorun çıkartacakları tek şey egzoz olacağını düşünüyorum.düşüncelerinizi bilgilerinizi eksit etmeyin bu konuda benimde bi bobber projem olacak inşallah muayne konusunda pek bi bilgi bulamadım aratırken...
    Herkesten hızlı sürmek,yalnız süreceğinin garantisidir Zonguldak-MT

10. sayfa BirinciBirinci ... 89101112 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)