Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Chooper üzerine...Chopper ve Türkiyede chopper

REKLAM ALANI
    zekai - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba KB150-25

Alçak motosiklet olarak bilinen bu motosikletler chopper olarak sınıflandırılırlar.Chopper motosikletler aslında cruiser motosikletlerin kişinin isteğine göre düzenlenmesi sonucu ortaya çıkan bir motosiklettir.Chopper motosikletlerin tarihi oldukça eskilere dayanmaktadır.savaş sonrası evlerine dönüş yolunda olan kişilerin motosikletlerini daha hafif ve olduğundan biraz daha hızlı yapmak istemeleri sonucu ortaya çıkan yepyeni bir sınıftır.Chopper kelimesi ise kesmek kırpmak biçmek anlamına gelmektedir.Ayrıca bir helikopterin peranesinin çıkardığı chop chop chop sesininde ilham kaynağı lduğu söylenenler arasındadır.Her chooper kendi sınıfında tektir ve bir başka eşi benzeri yoktur.Tamamen kişiye özeldir.Sadece motor kısmı hariç.Motor aksamı ve tekerleğe aktarma Dünya üzerindeki her chopper motosiklette aynıdır.Bu yönden bakarsanız aslında chopper motosikletlerin dünyada eşi benzeri olmadığı söylenemez ve birçoğunda kullanılan aksesuarlar aslında aynıdır.
    Örneğin aynalar çoğu yaprak şeklinde yada malta hacı şeklinde ayna kullanırlar.
    Chopperlar üzerinde yaklaşık 256 adet parça kişiye özel olarak dizayn edilebilmektedir.Hız amacı gütmeyen sadece gezi amaçlı motosikletlerdir.

Peki Türkiyede chopper.?
    Chopper aslında Türkiye haricinde birçok ülkede kişilerin kendi evlerinin garajında bile yapabildikleri basit bir motosiklet halini almıştır.Fakat Türkiyede chopper kullanmak bi chopper sahibi olmak gerçekten büyük paralara mal olmaktadır.Türkiyede şu an şiye özel motosiklet yani Custom Motorcycle yada Custom chopper üretimi yapan bir firma var Türkiyede ki en ucuz chopper motosiklet kişiye yaklaşık olarak 35 milyar gibi bir paraya mal olmaktadır.Fakat Türkiyede bu zevki tadabilecek Alt sınıftan bir motosiklet tutkunu vatandaş yoktur.Sadece gerçekten A segment müşteriye hitap edebilecek bir firmadır.
    Peki ya Alt segmentten motorcular ne yapmalıdır.?
    Ayrıca ülkemizde bunu kişiler kendileri bile üretse trafiğe çıkmak için bir dünya savaş vermesi gerekir.Gerçi Bir kişi yapıp diğerlerine rakip çıkmaya kalksa Türkiyede herhalde 10-15 gün sonra kafasını keserler....
    Bu arada hidrojenle çalışan arabayı yapan 4 üniversiteli Türk arkadaşın ne olduğunuda merak etmiyor değilim....Çocukları sadece 1 defa televizyonda izledim...Umarım kötü birşey yapmamışlardır diyecem ama akaryakıt üzerinden trilyonlarca lira kaldıran ağaların bu olay biraz zoruna gitmiştir sanırım....
    Makine mühendisleri odası,Emniyet,Patent firmaları bunlardan sadece birkaçı...
    Aslında Türkiyede de chopper motosikletin yaygınlaşmasını çok isterim her evde bir chopper gibi fakat diğer yönden düşündüğümde ise bu motosikletlerin altı gerçekten çok alçak...Türkiyemin yollarında gitmeye kalktığınızda varın olacakları siz düşünün.?
    Aslında Güzel Türkiyemin bozuk yollarında isterdimki % 100 Yerli malı yurdun malı bir motosikletimiz olsaydı....Öyle birkaç firma var kendilerini Türk malı sanan buradan onlara sesleniyorum....heeeeeyyyyyyy motosikletleriniz motor kısmı nerede üretiliyor.?
    Şase kısımları nerede üretiliyor.?
    Jantları lastikleri farı sinyali daha doğrusu baştan aşağı nerede üretilip geliyor...
    iki vida takmakla bir etiket yapıştırmakla isminin Türkçe yada Türk olmasıyla Yerli üretim motosiklet olunmaz.....
    Neyse umarım kısmet olurda bir gün motoruda dahil Türkiyede üretilen bütün patentlerinin üzerinde Made in Turkey yazan Motosikletlerimiz olur....
    Sizce bu bir hayal midir arkadaşlar.?
    Yazı eleştirilere fikirlere tamamen açıktır arkadaşlar...İstediğinizi yazabilirsiniz....
    Oh be rahatladım....
    zekaiyuce

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Bire bir katılıyorum. Canım ülkemde, hiçbişey yapmayalım, yapamayalım diye, adına bürokrasi denilen bir yığın engel var. İnternette aratın, virago chopper yazın, shadow chopper yazın, regal raptor chopper yazın, keeway chopper yazın, ne yazarsanız yazın. Karşınıza, yukarıda da söylendiği üzere bizim ancak 30-35 bin liraya sahip olabileceğimiz aletleri, bizim ancak hayal edebileceğimiz değişiklikleri evlerinde yaptıklarını göreceksiniz, sadece amerika avrupada değil, uzak doğu ülkelerinde de çıkacak karşınıza.

Hell ride filmini izlemişsinizdir, final sahnesine dikkat edin, ne diyor Carradine; "motor sektörü çok büyük bir sektör, motor kardeşliği, sürücü kardeşliği, çete kardeşliği, ve daha bir sürü saçmalık" vs. vs. vs. "ve bu sektörün sışında kalamazdım" (aşağı yukarı yazıyorum).

adamların tek derdi; para, para, para. Senin ne alabildiğinle, fikirlerinle, kişiliğinle ilgilenmiyorlar, chopper kardeşliğini bağıran amerikan malı chopper sahibi birinin yanına çin motoruyla gidin bakalım ne muamele görüyorsunuz.

traş hocam bunlar. yemesinler kimseyi.

Motosikleti
    Kuba KB150-25
    Başka söyleyecek sözü olan yok mu.?
    zekaiyuce

rockydrummer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda shadow vt 600 c
    güzel ülkemizin bom bozuk yollarında çokda alcak olmayan ape hanger lı bir chopper ile sürmeye çalışırken kırmız ışıkta yanımda duran bir kuryenin salya sümük içten kahkaha atıp " kusra bakma kardeş..ilk defa görüyorum böyle gidon hahaha " demesi benim düşüncemi sanırım az çok tahmin ettiriyordur...

özellikle birde kendini "türk firması sanan" mevzusuna katılıyorum... ben yerli chopper vs mevzusunda değilim gerçe...sadece kendi kültürümüzü nasıl biliyosak, başka kültürlerdende az çok haberimiz olsun, saygılı falan olmasını bilelim.. konu çok farklı yerlere kaycak şimdi..ben kesiyorum burada =)...

davids - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    şöyle türkiye yollarına göre,dağ taş arazi vız gelecek,gerçekten kaliteli bir enduro istedim tamamen türk yapımı.
    hayat şansa bırakılacak kadar uzun değil

Motosikleti
    Kuba KB150-25
    bi gün gerçekten olacak arkadaşlar...enduromuzda olacak chooperimizde racingimizde...
    zekaiyuce

MkD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    92 301 98 vstar
    türkiyede vida sıkanların kazandıkları paraları ileride birlestirdikleri parçaları yapmaya harcamalarını umuyorum

Motosikleti
    Kuba KB150-25
    Bende öyle ümit ediyorum MkD...
    zekaiyuce

Motosikleti
    Triumph Tiger 800
    arkadaşlar biraz da hükümetten daha da doğrusu genlerimizden kaynaklanıyor.

bakın özellikle ruslar pahalı da olsa kendi üretimlerini tercih ediyorlar ama bizim hükümet; "yurtdışında daha ucuz ordan getirmek daha mantıklı" diyor ve de sanayimiz gelişmiyor, işte Atatürk bunun önüne geçmek için bir dünya yatırım yaptı, yaptırdı ama özellikle özal döneminden sonra esnaf zihniyeti devlete egemen olduğu için birtürlü gelişemiyoruz ve birkaç yılda kendini amorti edecek fabrikaları kuramıyoruz.

hacettepe'de otomotiv mühendisliği okuyan arkadaşım var, açıkcası çok sevinmiştim bölümün açılmasına ama meğerse mercedes destek atmış da öyle açılmış bölüm, yani öğrenciler mercedes tarafından istihdam edilecek.

keza "devrim" isimli iki arabamızın başına gelenleri de biliyorsunuzdur.

velhasıl bu ülkede sanayiinin gelişmesi maalesef istenmiyor, işte Ecevit gbi, Atatürk gibi adam lazım ki ülke kalkınsın.

çok şükür, tübitak, aselsan vs. bazı atılımlar yapıyorlar ama onların mühendisleri de "intihar ediyor"

Motosikleti
    92 301 98 vstar
    evet devrim arabaları yapıldıgında dışarıdan daha ucuza alırız nasıl olsa diyerekden üretimden vazgecilmis

Motosikleti
    Kuba KB150-25
    Birde şu soru geliyor aklıma...Şimdi diyelimki .türkün birisi çıktı yaptı izinlerini aldı firmasını kurdu üretti sürdü piyasaya.Acaba içimizden kaç kişi lan suzuki varken yamaha honda kawasaki varken kim alır bunu diye düşünürmü...???
    Belki türkün yaptığı ondan daha iyidir ama malum markalar artık içimize o kadar işlemiş ki....Korkarım yapılsa bile gözü görmez çoğu motorcunun japondan başkasını...
    Haksızmıyım acaba.?
    zekaiyuce

Motosikleti
    92 301 98 vstar
    birazda öyle tabi
    üstünlüğünü kabul ettirecek şekilde yapılsada ne biliyim güçse güç sağlamlıksa sağlam olsa o zamanda zaten sıfırdan yapıldıgından pahalı oluyordu üzerine birde bunlar eklenince motor el yakar alınmaz hale gelir satış olmayınca firma iş yapamaz zarar eder
    tüketicide kaliteli oldugunu görsede verecegi paradan daha ucuza gene aynı kalitedeki baska bir makineyi alabilir
    zor ama yapılabilir belkide şimdiki markalarda zamanında zorluklar çekdiki bugünlere geldiler

devlet işlerinde kullanılan motosikletler üretim yapan yerli firmanın motorlarıyla degiştirilse devlet biraz cok para harcar ama hem türk malı motosiklete destek cıkar hemde zaten satısdan aldıgı vergıydı suydu buydu zamanla zarar diye birsey söz konusu olmaz

polis ekiplerine yunuslara fln bmw alıyoruz yerli bir firma yapsada o alınsa birazda sivil halkdan alan olursa az az satış olur kullanıcı kitlesi yavasda olsa büyür
    gecen forumda konu vardı harley verilmiş 2 tane polis ekiplerine adamlar polislerin altını harleyle bir düzseler tamam içleri rahatlıyacak

TranQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki vz800 marauder
    Bence Türkler ne kadar üretmek istede dışardan müdahale olur... Ayrıca milletimiz çalışmayı bir şeyler ortaya çıkarmayı ne yazık ki seven bir ülke değil.. Bundan dolayıdır ki işsizlik çok...

Chopper motosikletleri bende çok severim ve almaya kalkışsam maddi durumum yetmez

Ayrıca 250 parçası değişebileceği söylenmiş herkes kendi garajında yapabilir denmiş bu kadar kolay bir şeyse neden Türkiye de bir üretim fabrikası kurulmuyor... Gerçi motoru değil de insanımızı değiştirmek lazım... Hem Türkiye de üretilmiş olsa dahi o üretim fabrikası da elimizden gider... Çünkü elimizde olanları da maalesef sahip çıkmıyoruz

Galiba ben konu dışına çıktım:( Eğer yanlış bir şey yazdıysam özür diliyorum...
    Kalbimde bir ürperme hissediyorum,Geçmek bilmeyen kış soğuğu gibi

AMON AMARTH

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Türk mallari taaa ezelden beri dünyada bir ucuz çin mali gibi ayni seviyede tutuluyor mesela BEKO avrupada yaygin , Türkiyede iyi marki görülürken avrupada ise ucuz çin mallarindan bile dandik görülmekte . Gerçekten Türk mallari maalesef kaliteli yapilmiyor belki çin mallarindan daha iyi olabilir ama dünyaya açildigimizda ne dogru dürüst reklam yapildi nede kaliteli birseyler üretildi , kendimizi ucuz gösterdik bu maskeyle yola çiktik simdi o maskeyi çikarabilmek için çoook para lazim hepsinden daha iyisini yapip büyük kampanyalar , reklamlar yapilmalidir buda 1 yada 2 trilyona yapilacak birsey degil . Türkiyenin herseye yeniden baslanmasi lazim bu riskide kimse göze almiyor bu yüzden Türkiye kendi üretiminden korkuyor ve çekiniyor . Örnegin TTchoppers Istanbulda açildi adamlar American chopper OCC gibi nerdeyese ayni seviyede yapmaktalar motorlari Harley davidsondan getirtiyorlar diger gövdeyi tamamen kendileri yapiyor ama gelin görünki avrupada bir defa televizyonda Discovery channel'de çikmis 15 dakika sürmüs bu kadar ama chopper gazetelerinde yada dergilerinde hiç çikmadi görmedim .

Neyse belki ilerde bir zengin Türk babayigit biri çikarda Türk mallarinin yüzünü AK eder böylelikle chopperini'de bineriz arabasinida,,, sanayimiz güçlenir INSALLAH . (Hayali bile güzel)..

Saygilar...

alacaksanız ben yapayım bundan hatta aynısından daha ucuzundan ilk bi kaç sefer kalkiteyi tutturamam ama daha sonra harleye kafa tutarım.

kanucan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı zekai adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bi gün gerçekten olacak arkadaşlar...enduromuzda olacak chooperimizde racingimizde...
    chopperımız var zaten TT CUSTOM CHOPPERS çok harika makinalar üretiyolar ve amerikan choppers'ı devirmiş durumda

Motosikleti
    Kuba KB150-25
    sen tt custom dediğin adamların ürettikleri motosikletin Türk malı olduğunu mu sanıyorsun.????
    zekaiyuce

İstanbul/Fındıkzade Bosna-Hersek/Sarajevo
    Motosikleti
    Keeway landcruiser 250/Arctic cat prowler 650
    baya zaman geçmiş ama okuyunca yazıyım dedim belki tepki göstericeksiniz ama Türkiyede motor üretilse ben almam şahsen... neden diyceksiniz harley çizme aldım 10 gün önce 2006 dan beri yeşil üretiyormuş Türkiye de iyi güzel bi dünya para verdik alırken su geçirmez dimi diye sordum çokta beğenerek aldım bana tabiki geçirmez bu harley dedi... ilk yağmurlu havada çorabım sırılsıklam :S:S söylenicek söz yok 4 yıl yerli olmayan harley çizme kallanımından sonra ve hala kullanılıyor su geçirme olayı kesinlikle yok ama bizim yerli üretimde daha 6. gün telefon açtım bana verilen cevap beyfendi hiç bir harley çizmenin su geçirmezlik garantisi yoktur... ne dedim neeeeee pardon acaba bu yerli olduğu için olabilirmi? hayır dedi hiç bir harleyin yoktur.... paramın iadesini istiyorum yeşilden bidaha terlik bile almam dedim kapadım :S bi çizmeyi böyle üreten üreticiler motoru nasıl üretir düşünün.... :S yolta tekerleği çıkar firenler patlar havaya falan uçar maazallah :S

Motosikleti
    Kuba KB150-25
    oda senin kararın MFM.....bizler alışmışız tabi illa american malı olacak vs vs diye.....harley denen markanın geçmişini nasıl başladığını karşılaştığı sorunları araştırdın mı.?bu güne nasıl gelindiğini.?
    zekaiyuce

İstanbul/Fındıkzade Bosna-Hersek/Sarajevo
    Motosikleti
    Keeway landcruiser 250/Arctic cat prowler 650
    Alıntı zekai adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    oda senin kararın MFM.....bizler alışmışız tabi illa american malı olacak vs vs diye.....harley denen markanın geçmişini nasıl başladığını karşılaştığı sorunları araştırdın mı.?bu güne nasıl gelindiğini.?
    evet az çok baktım kaç yılında başlamışlar ne için motor üretmişler nasıl üretmişler nereye vermişler vs tamam da şimdi şöyle bişey var abi sakın yanlış anlaşılmasın ben amerikancı veya batıcı değilim ne varsa onlarda var vs diyen özenti birisi değilim ben kaliteciyim. benim dikkat çekmek istediğim şey tamamıyla bizim ülkemizde kaliteye önem verilmemesi ve biz bu ürünlere para veriyorz ve kalitelisini alma hakkına sahibiz... ülkemizde üretilsin harley kalitesinde bi chopper almassam ozaman gel yüzüme tükür ya hadi onun kalitesini geçtim ya %70 inide razıyım ama gel görki bizim firmalarımız daha adamların çizmelerini üretemiyor... tamamıyla benim fikrim ben böyle düşünüyorum ve tepkimide ancak böyle gösterebilirim.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler