Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Chooper üzerine...Chopper ve Türkiyede chopper

REKLAM ALANI
    ARBETUS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '93 Kawasaki EN 500 Vulcan
    Güzel ülkemde, imkanlarım dahilinde kendi bobberımı yapmaya çalışan birisi olarak şunları söyleyebilirim; Gerçekten insanlar bilmem nereleriyle gülüyorlar. Ape Hanger Gidonum var yorumlar basit "kolların ağrımıyor mu? Ağrısa takar mıyım kardeşim? "Bu bana göre değil" Zaten sana al demedik ki! "Orijinali daha güzeldi" Bla Bla Bla. Ama aynı adam açsın discovery channel ı baksın ordan chopper builder'a "Adamlar yapmış be!" Benim gibi birşeyler yapmaya çalışan adamlar var elbet. ama bürokrasi kişilerin ön yargısı insnaları ebgelliyor. Hala devrima rabalarındaki zihniyet hakim toplumda. Yerli malıysa dandiktir. Biz yapamayız biz edemeyiz. Bugün TT custom avrupanın en büyük Custom atölyesine en geniş custom kadrosuna sahip bir atöye. Tamam şu anda fiyatları pahalı. belki tek olduğu li yıllard aBu ülkede %için böyle. SAdece bu da değil. 60 lı 70 li yıllarda %100 yerli Jawa motosikletler üretiliyordu. şimdiki gibi sadece montaj değil üstelik bloğuna Kadar burada dökülüyorlardı. Şu anda bile KTM in aluminyum motor blokları bu ülkede üretiliyor. Ama her zaman olduğu gibi, Hi bir başarı cezasız kalmaz bu ülkede...
    '04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

İstanbul/Fındıkzade Bosna-Hersek/Sarajevo
    Motosikleti
    Keeway landcruiser 250/Arctic cat prowler 650
    dostum nasıl anlaşılıyo yazdıklarım bilmiyorum ama bak bende gider gidonumu değiştirim ki yapıcam bunları egsozumu vs herşeyimi yaptırırım sorun bi değil kişinin kendi zevkine göre yaptığı şeylerde tabiki sınır yoktur istediğini yaptırırsın istersen gider alırsın yapılmışını sana kalmış ama işin ticari boyutu bizim ülkemizde farklı bu bi gerçek kimse hayır öyle değil demesin eğer diyosanız da bana kanıtlaryın beni inandırın düşüncelerinize örnek gösterin adamlar kaliteli yapıyor biz kalitesiz yapıyorz daha çok para kazanamak için bu yüzden mercedes 0403 otobüsleri 2000 yılından sonra her yolculuktan sonra vidaları gevşedi vs biz yapmış olmak için yapıyorz amannn yapıyımda vakit geçsin.. yada salla ben mi binicem sanki... bu bi gerçek bu mantık düzelmediği sürece yerli mal almam kimse kusurabakmasın. gider çinli alırım ama yerli almam.

_alp_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VTX 1300
    Alıntı MFM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    baya zaman geçmiş ama okuyunca yazıyım dedim belki tepki göstericeksiniz ama Türkiyede motor üretilse ben almam şahsen... neden diyceksiniz harley çizme aldım 10 gün önce 2006 dan beri yeşil üretiyormuş Türkiye de iyi güzel bi dünya para verdik alırken su geçirmez dimi diye sordum çokta beğenerek aldım bana tabiki geçirmez bu harley dedi... ilk yağmurlu havada çorabım sırılsıklam :S:S söylenicek söz yok 4 yıl yerli olmayan harley çizme kallanımından sonra ve hala kullanılıyor su geçirme olayı kesinlikle yok ama bizim yerli üretimde daha 6. gün telefon açtım bana verilen cevap beyfendi hiç bir harley çizmenin su geçirmezlik garantisi yoktur... ne dedim neeeeee pardon acaba bu yerli olduğu için olabilirmi? hayır dedi hiç bir harleyin yoktur.... paramın iadesini istiyorum yeşilden bidaha terlik bile almam dedim kapadım :S bi çizmeyi böyle üreten üreticiler motoru nasıl üretir düşünün.... :S yolta tekerleği çıkar firenler patlar havaya falan uçar maazallah :S
    Dostum genelleme yapmak cok da dogru degil... Ben bundan 2 yil once YDS'nin yunuslar icin yaptigi motosiklet botundan aldim... kac kere siddetli yagis altinda giydim, corabim damla islanmadi... hala da ilk gunku gibi saglam ve rahat... bir kere motoru yatirdim, sadece surtunmeden bagciklari yirtildi... ayni zamanlarda motobot diye bir bot cikmisti... yaklasik ayni fiyata... o da "yerli mali"ydi ama su gecirmez diye alanlarin elinde patladi... istenirse cok kaliteli yerli uretim yapmak mumkun... yeter ki "ucuza mal ediyim, satabildigimi satip, koseyi doneyim" zihniyeti olmasin...
    http://www.ataturkungencligehitabesi.com/

Okuyup da bugunu anlayamayan ahmaktir...

geronimo0680 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    harley davidson sportster xl 883 custom
    kar amacı gütmeyen planlı bir ekonomik sistemde kaliteliyi ucuza üretmek mümkündür.

Motosikleti
    Triumph Tiger 800
    Alıntı geronimo0680 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kar amacı gütmeyen planlı bir ekonomik sistemde kaliteliyi ucuza üretmek mümkündür.
    refah devleti dönemlerinden bahsediyorsun, obama ile bir dönem ona benzer birşeylere geçilmesi konuşulmuştu ama yattı o sistem.

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Alıntı zekai adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sen tt custom dediğin adamların ürettikleri motosikletin Türk malı olduğunu mu sanıyorsun.????
    Mühendislik - Yerli
    Şasi - Yerli
    Elektronik aksam - Yerli
    Aktarma - Yabancı
    Motor - Yabancı

a) Giydiğim gömlek Rusya'da yetişen pamuktan Kazakistan'da dokunan kumaşla Pakistan'daki fabrikada Türk firması tarafından yapılmışsa nerenin malı olur?

b) Dünyanın herhangi bir yerinde en ufak civatasına dek her parçası o ülkede üretilmiş bir araç olduğunu zannediyor musunuz? Çin malı motorların bile çoğunun elektronik parçaları Tayvan'da, lastikleri Malezya'da, alüminyum parçaları Hindistan'da üretiliyor.

%100 yerli malı dediğimiz şey 1970'lerden itibaren bitti, küreselleşme oyunu kazandı. Türkiye'de motosiklet üreten çıksa "Türk işçilerini sömürüyorlar" dersiniz bu sefer

Alıntı geronimo0680 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yaşasın komünizm diyorsun yani

Alıntı Khutuck adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mühendislik - Yerli
    Şasi - Yerli
    Elektronik aksam - Yerli
    Aktarma - Yabancı
    Motor - Yabancı

a) Giydiğim gömlek Rusya'da yetişen pamuktan Kazakistan'da dokunan kumaşla Pakistan'daki fabrikada Türk firması tarafından yapılmışsa nerenin malı olur?

b) Dünyanın herhangi bir yerinde en ufak civatasına dek her parçası o ülkede üretilmiş bir araç olduğunu zannediyor musunuz? Çin malı motorların bile çoğunun elektronik parçaları Tayvan'da, lastikleri Malezya'da, alüminyum parçaları Hindistan'da üretiliyor.

%100 yerli malı dediğimiz şey 1970'lerden itibaren bitti, küreselleşme oyunu kazandı. Türkiye'de motosiklet üreten çıksa "Türk işçilerini sömürüyorlar" dersiniz bu sefer

Yaşasın komünizm diyorsun yani
    Aslına bakarsanız sadece mühendislik yerli. O da ithal firmaların kataloglarından seçebildikleri kadar yerli.

Daha önce yazılmıştı. Adamlar boru bükme makinasını yeni aldılar. Gidondan tutun, arka plakalığa kadar hepsi hazır malzeme. Onlara sadece müşterinin seçtiklerini bir araya getirmek kalıyor. Yani hazır malzemelerden komposizyon.

Nerden biliyorsun diyebilirsiniz. İçerden bilenleri biliyorum dostum.

Motosikleti
    Triumph Tiger 800
    küreselleşme var haklısınız ve de bunun gereği olarak tüm ülkeler farklı parçaları en ucuza mal olacak şekilde ürettiriyor bakın ürettiriyor diyorum, mesela harley de dediğiniz gibi farklı ülkelerden gelen parçalardan toplanmış olabilir ama sonuç olarak abd kendi fabrikasını kurup ürettiriyor, zekai'nin demek istediği bizim hiç motor aksamı üretememeiz ki ben de ona bu noktada katılıyorum, kendimiz herşeyi üretmeden kapitalist sisteme müdahil olup yeni dünyanın gereksinimi bu demek çok saçma, bahçeden elma toplayamayıp kapitalizm gereği pazardan elma almaya benziyor bu, imkanın varsa yapacaksın yoksa yaratcaksın ondan sonra küresel sistemle ilişkiye gireceksin.

draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 650
    Türkiye de üretilir üretilmesine de, maliyetleri kurtarmadığı için bu şekilde. elin çinlisi günde 2 dolara çalışıyor (az değil mi ama kendi ülkesinde bu paranın alım gücü yüksek). Birde talep olacak, sen yüksek maliyetle üretirsen doalyısı ile pahalıya satacaksın, ülkenin alım gücü yoksa, ihracat ta yapamadıktan sonra kimse bu işe giremez. Tek umudum custom işleri yapan firmaların çoğalması..
    İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler