Motorun fiyatı hariç her yeri güzel duruyor. 125cc bir yuki için fiyatı bence çok fazla. Tarzı farklı olsa da daha ucuza sıfır km çok fazla seçenek var. 250cc motor fiyatına 125cc alıyorsun.
Motorun fiyatı hariç her yeri güzel duruyor. 125cc bir yuki için fiyatı bence çok fazla. Tarzı farklı olsa da daha ucuza sıfır km çok fazla seçenek var. 250cc motor fiyatına 125cc alıyorsun.
yukinin funrider i avrupadaki benda fox125cc TR ile tek farkı avrupada kayış aktarmalı satılıyor TR de zincir aktarma.
benda, keeway, italjet, benelli gibi markalar çinlilerden açık farkla daha kaliteli ama sürekliliği yok.
mondial buccaneer 250 de avrupadaki italjet buccaneer 250i ama gel gör ki mondial güzelim motoru piç etti
fiyat 50bin civarı olsa bütçeyi zorlayıp alabilirdim, senelerdir hyosung aquila gv125 TR ye gelsin diye bekliyordum.
bu arada regal raptor pilder de çok farklı bir motora benziyor
Pilderin de 400cc si var 30 beygir
https://www.regalraptor.cl/moto-id-1...ilder-400.html
mondial buccaner geldi aklıma egzozları kesince baya harley gibi ses var ama gidiş zayıftı ki oda 250cc idi
çin malı getiren çoğu firma, çinden 2-3 parti mal getiriyor ardından kesiliyor. Ne yedek parcası ne de baska birşeyi bulunuyor. Tavsiyem uzak durun. Motomania'nın şu videosunu da izlemenizi tavsiye ederim
https://www.youtube.com/watch?v=4WUJjtjf86s
Motomaniayı çok izler, sever, düzeyli bulurdum. Öğretmen olması, türkçesi gayet iyi...Çok motora binen bir tarzı yok gibi (videolar hep odada, motor yanında) olsa da verdiği bilgiler fena değildi. Sonra birgün denk geldi dükkan kiralamakla alakalı videosunu izleyekoyuldum. O adam gitmiş, yetine mafyavari, ağzı full bozuk bambaşka biri gelmiş. Neymis; dükkan sahibi buna sözvermiş, bu kapora vermemiş, adam habersiz başkasına vermiş filan. Adama etmediği küfür hakaret kalmadı. Yorum yazdım, hocam bu sekilde 3. kişilere alenen küfretmeyin, hem burası açık platform çocuk var kadın var diye. Abuk bir cevap yazmış "ederim, hakediyor" gibisinden...Sonra peki dedim, olay yerini terkettim....
Bu işlerde bana göre saygı sevgi makbul. Kabadayı, küfürbaz motorcu seven varsa seyredebilir tabi...
Gelelim çin konusuna...En azından bundan 10 yıl öncesinden daha iyi durumdalar. Çin bütçe motoru, milletin parası olsa ve "bulsa" gider Japon alır.
Lafın özü çinli alırken başına ne gelebileceğinden sağır sultanın bile haberi var artık...
Merhabalar,
Ürünü araştırdım. BENDA Motors üretiyor ama kendi sitesinde bile detaylı teknik veri olmadığı için farklı alternatifleri aramak zorunda kaldım. Sonunda İtalya'da olan bir web sitesinden buldum. Ürün görseli aşağıda;
İlgili sitenin adresi: https://zerotrentagarage.com/portfol...black-night-2/
Tablodaki verileri (Türkçeye çevirdim)
Motor: 125 CC VTWIN, 8 supaplı, sıvı soğutmalı.
Emisyonlar: EURO5
Vitesler: 6
Maks. Güç (Kw/dk): 10/8500
Maks. Tork (N.m/dk): 14/6500
Motor Besleme: EFI (Elektronik Yakıt Enjeksiyonu)
Ateşleme Sistemi: Elektrikli
Frenler (ön/arka): Disk/Disk (CBS verisine ulaşamadım ((Combine Breake System / Kombine Fren Sistemi / Frenlerin birbirine bağımlı halde çalışması))
Maks. Hız: 120 (Km/sa.)
Yakıt Tankı Kapasitesi (Lt.): 15
Yakıt Tüketimi (Lt./100 Km.): Yaklaşık 2 Lt. / 100 Km.
Jantlar: Ön: 16 ", Arka: 15"
Lastikler (ön/arka): Ön: 120/80-16, Arka: 150/80 - 15
BOYUTLAR
U. x G. x Y. (mm.): 2120 x 836 x 1050
Aks Mesafesi (mm.): 1410
Yerden Yükseklik (mm.): 160
Kuru Ağırlık (Kg.): 165
Maks. Yükleme Kapasitesi (Kg.): 150
şeklinde verileri var. Şimdi motosiklet çok güzel görünüyor, bir şey diyemem. Teknik verileri her şeyi ortada. Yorumlar size kalmış. Motorun "şekille" gitmediğini bilen biri olarak bir şey demiyorum [/SIZE]
Ürünle ilgili "acaba ne sattıklarını bilmiyorlar mı yoksa beni oruç mu çarptı" diye gözlerimi silerek tekrar tekrar baktım.
Yuki'nin sitesi: Şanzıman: 5 Vites Mekanik
Linki: https://www.yukimotor.com.tr/product...ider-benzinli/
Görseli:
Bir önceki mesajda İtalyan sitesinde tablodaki verileri.
Son olarak bir kaç gün önce incelemesini yapan Motopark TV YouTube videosundaki vites göstergesi;
Bi bilen bana bir anlatırsa sevinirim
Motosiklet kara sevda gibidir, kör bırakır!
bu üç kaynaktan en az güveneceğim yuki'nin websitesidir. o yüzden yuki funrider 6 vitestir diyebiliriz bence
5 değil, 6 vitesli, sitesindeki bazı bilgiler gerçek değil. motor gücü 14,5 ps değil, 10..2 kw yani 13,67 ps dir. yol ve hava şartlarına bağlı 110 km yi görüyor, km yi fazla ölçüyor, 50 km yol yapınca 54 km ölçüyor. 6. viteste 25 km hızla tapır tapır gidebiliyor. yığma kesilme yapmıyor. adı gibi keyifli bir motor. an itibari ile 115 bin olmuş, hayırlı olsun.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:17 ----------
kullanıcısı olarak kesin bilgi, 6 vitesli ve 11000 devire çıkabiliyor. 127 km hızdan sonra gaz kesiyor.
yedek parça ve sağında solunda gevşeme gibi sorunları varmı
yedek parçası 1-2 ayda geliyor ama genel olarak bayilerde bazı parçaları var. 1000km’den sonra bazı vidalar hafifte olsa gevşiyo sıkman gerekiyor. Yıkama sıklığına ve net kurulama miktarına bağlı olarak da gidondaki bazı vidalarda ufak tefek paslanmalar oluyor onun dışında şu anda benim arka disk balatada gıcık bi ses var gideremedim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)