87 bin fiyat etiketi ile ölü modellerden birisi
Çift silindir, 125 cc ve V motor, epey ilginç bir kombinasyon olmuş. Gerçi 8000 küsür devirde anca 14 bg güç veren makine adama kafayı yedirtir. Şekil şemal hoş gözüküyor o ayrı konu.
Bence cok guzel.bir de regal raptorda var aynisi
https://regalraptor.com.tr/regal-raptor-pilder-125--14
Büyük ihtimal seçim falan geçsin 125cc araba ehliyeti muhabbeti olucak gibime geliyor bu modelleri o kesim kapış kapış alır ..
Aynı tasarıma sahip keeway 302c modeli var kağıt üzerinde teknik özellikleri güzel gözüküyordu gelsin diye beklediğim modellerden biriydi.
Aynısı mı ? İyice bir bakın bence çünkü alakaları yok.
Motorun teknik özelliklerinde 14.5 Nm tork var demiş. 125 cc motorda bu kadar tork olması mümkün değildir. Bir Yuki klasiği olarak ya hacim yanlış, ya da tork değeri... Diğer yandan silindir sayısı da yanlış olursa hiç şaşmam.
Açıklamalarda Yuki mühendisliği gibi ifadeler kullanıyorlar ki çok gülüyorum. Yuki'de çalışan mühendis arkadaşlar okuyorsa üzerlerine alınmasınlar, siteyi onların yapmadığını biliyorum. Çin'den model getirtip birkaç özelleştirme yapıp burada Yuki diye satmak mühendislik değildir.
Modele bir şey demiyorum belki iyidir ama Yuki'ye güven olmaz. Önce marka isimlerini bir değiştirsinler.
125cc su soğutmalı 15BG lik Derbi Terra Adv. Kullandım beş sene kadar, tek kişi uzun yol 90-100km/h hız her yere götürürdü. Son hızı düzde 115km/h, yokuşta 120 nin biraz üzerine gelirdi. 100le girdiğim rampadan 75-80 civarı çıkardım. şimdi aynı kasayı daha alt kalite malzemelerle malagutti olarak üretmeye başlamışlar.
Bu da kaliteli bir çinliye benziyor, Avrupa fiyatı 4.300Euro civarı
Servis, bakım, yedek parça muhtemelen yine kumar, yine Allah’a emanet.
Geçen sene sıfır Yuki motosiklet alıp kullanmış ve 4 ay sonra da zararına satmış biri olarak size önereceğim tek şey Yuki markasından uzak durun. Yetkili satıcıları da servisleri de tam bir fiyasko. Tamam Çinli motosikletler belli bir kalitenin altında genelde ama Türkiye'deki iş bilmez Yuki gibi fason şirketler tek yaptıkları montaj işini de o kadar berbat yapıyorlarki bu motosikletler daha alır almaz dökülmeye ve sorun vermeye başlıyorlar.
Ben bu motoru bir kaç topikte daha paylaştım. İlk fırsatta gidip yakından göreceğim. Proporsiyonları harika. Fat Bob ve Sportster karışımı gibi. Enjeksiyon, su soğutma. Abs bilm. var mı. Ama cidden tasarım güzel. Cücük gibi de değil, 2130 mm boy du sanırım. Ses yok haliyle, sadece şekil..🙂..Keşke Bajaj Hero filan olsaydı..
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:52 ----------
Vtwin değil hocam...Ordan kazanıyor Yuki..
İnceleme gelmiş
https://youtu.be/LesxiHdzDEY
Bu motoru cumartesi günü bayide gördüm
Blok çok ilginçtir 650lik gibi baya kaba saba kocaman
Ya plastik/metal parçalarla kaplamışlar yada 2.5 3 lt yağ alıyor
Yuki yazısının üstüne Harley logosu at sırıtmaz öyle bir motor
Yorumu yazarken bir yandan da videoyu izliyordum Motopark TV nin 2.2lt yağ alıyormuş 125cc için fantastik bir rakam
makinesi çok ilginç
- silindir başına 4 supap,
- su soğutma
- vtwin
- enjeksiyon
- 14 beygir ve 14 nm tork?
bu makineyi hangi üretici geliştirmiş çok merak ediyorum aradım bulamadım.
250cc 25hp olaymış hiç düşünmeden bir tane alırmışım :( tipi çok hoşuma gitmişti
250 ya da 300 lük gelebilirmiş. O beklenmeli...140-150 km hız yapabilseler harika olur. Bu haliyle çok zayıf, zira 180 kg...
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:20 ----------
Tabi 250 lik gelse fiyat uçuklaşır, 120-130 oluverir o zamanda daha kaliteli alternatifler araya girer, vs vs..Bir hayalin sonu daha...😁..Bizi Xpulse paklar anca...
125cc V motor? İlginç olmuş...
Tasarımı da şaşırtıcı şekilde hoş duruyor. Sanırım müşteriyi tasarım ile etkilemek istemişler.
= = = Be Aprilia racer! = = =
ana üretici benda motorcycles
https://www.bendamotorcycles.com/en/file/3/fox-125cc
Zamanında Yamaha'nın ürettiği 125cc V-twin motoruda vardı (bkz. (Xv) Virago 125), Yamaha'nın bloğu 11 beygir ve silindir başına düşen subap sayısı 2 bir ihtimal Yamaha'nın klonumu diye düşündüm ama tek ortak noktaları zannedersem ikisininde 5 vites olması.
Pilderin sesi cok guzel
https://youtu.be/hgAAWNu72Ek
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)