Vapur olayının linkinde MC üyelerinden bir kaçı gelip tehtit vari yazılar ve küfür oldugu için kapatıldı ama içerigi ile ilgi küfürsüz kısımı o entry de var , Olayı tekrar anlatayım ;
Bir MC gurubu vapur kapanınca kaplı ortamda egoslarını ile sesyapıyorlar bir de kapalı otam eco vs yapıyor zevkine .
Bir yaşı kemala gelmiş amca bu grubu uyarıyor , evladım rahatsız olduk yapmayın diyor ,
Bu VANDAL mc grubu amcanın üzerine yürüyor ,
Olay bu ...
Grubun adı Anadolu kedisimi neydi
İtlik mesai ili bir iştir , sabah erken kalkmak gerek.
If you try and fail, congratulations. Most people don't even try.
Cunku adaletin duzgun isledigi ulkelerde gercekten suça karistiklari delillendirilmemis insanlari "motosiklet klubu uyeligi" gibi sudan sebeplerle hapsedemezsiniz.
Ama Hollanda kucuk bir ulke. 6 farkli sehirdeki kuluplerini basip $100000 pesin para, bazuka, lav silahi, el bombalari, makineli silah ve bir suru uyusturucu bulup, ulkenin kokain ticaretinin buyuk bolumunu bunlarin yaptigini tespit edince yasaklamislar. Kerane de isletiyorlarmis bu arada...
Yahu acin linki okuyun... Yaziyor hepsi. Hala soru soruyorsunuz.
Zaten kimse "her MC uyesi sucludur" demiyor. Ancak suca yatkin bir kultur icerdikleri kesin, ki bu kadar cok suca bulasmislar, halen de bulasiyorlar. Zaten bahsettiginiz "prensipler"in boyle problemli bir ortam olusturacagini gormek zor da degil. Demek ki olusturuyor da...
Velhasil MC'lerin ne buyugunden, ne de kucugunden hayir gormedik simdiye kadar... Gordugum kadariyla problemli olusumlar. Sizin aciklamalariniz da bunu destekler mahiyette.
O kadar uzun yazıyorsunuz ki, önce yazdıklarınızı unutup alakasız alakasız şeylerden bahsetmeye başlıyorsunuz. Fikir uçuşmaları yaşıyorsunuz ancak farkında değilsiniz.
Yok devleti kanunu kim takarmış, sonra bir bakıyorsun kanunla korunuyormuş, devlet önlemini alırmış, sonra bir bakıyorsun kendileri önlemlerini alırmış.. Bu ne saçmalık. Eğer herhangi bir MC kulüp adına söz sahibi isen kulübün adını belirt ve devam et. Değilsen ait olmadığın yerler hakkında ahkam kesip atıp tutmayı bırak.
Şayet bu bahsettiğin, yere göğe sığdıramadığın bir kulübün başkanı olsaydım sizi bulur, buldurur, kendi yasalarımıza göre hakettiğinizi verirdim zira bu başlık boyunca yazdıklarınız sadece ve sadece insanları bu kulüplerden daha da soğutuyor, insanların iyice bu kulüplere karşı önyargı beslemelerine yardımcı oluyor.
Ne demisim daha once:
Arkadasin soyleyecek bir seyleri var, ancak kafasini tam toparlamamis daha. Yazdiklarindaki tutarsizliklardan habersiz.
Bir de tartisma nasil yapilir dikkat etmeli. Simdiye kadar kendisinin kim ve ne olduguyla ilgili tek yorumda bulunmadim. Lakin o beni ne hikayelere soktu cikardi, Ustelik MC'lerle olan tum iliskimi acikca yazmama ragmen. Fikirleri tartismak yerine yazani hedef alma zayifligini gosterdiginden habersiz.
Son olarak ta gercekleri kabullenmeye hazir degil daha. Ona gore "MC'lerin problemli olmasi mumkun degil. Oyle olduguna dair bir bilgi varsa da bilgi yanlistir. Bitti gitti." Gerci bu tip saplantilar malesef ulkemizin kronik hastaligi. Kimisi bir dine, kimisi bir *izm'e, kimisi bir insana, kimisi bir siyasi olusuma bu sekilde saplantili bir sekilde baglaniyor. Gordugum kadariyla da bu sekilde gercekle baglantisi zayiflamis, saplantili uyeleri olan hic bir olusumdan da kimseye bir fayda gelmiyor.
Söylediğim şeylerin o MC kulübü bağlamadığını söyledim zaten. Okuduğunu anlayamıyorsan bu senin kendi sorunun. Genel olarak MC kültürünün neyi ifade etmek istediğini anlatıyorum BİLALE ANLATIR GİBİ. Zaten yazdığım herşeyi verdikleri röportajlarda, paylaştıkları bazı yazılarda ve hellsangels world resmi sitesinde bulabilirsiniz. Yazdığım hiçbirşey halka açık paylaştıkları dışında birşey değil.
Organize davasından sorun yaşadılarsa, Hells Angels'ta buna göre önlemini alır iyi veya kötü bundan sonra öyle devam eder dedim.
Bazı ülkelerde farklı kurallar olabileceğinden ve VANDALLAR SÜRÜSÜ olmadıklarından elbetteki patch hakları kanunlarla korunuyor. Ama hemen sonrasındaki cümlemde haklarını kanunla aramıyorlar dedim zaten.
Bence o kadar uzun yazmışken bile yazdıklarımı anlamamışsın. Yani keşke daha çok anlatsaydım.
Tüm konu boyunca yazdıklarımı özet olarak geçeyim.
Toplum normları adamların umrunda değil.
Sizin ne düşündüğünüz adamları bağlamıyor.
Bir sorunuz varsa gidin onlara sorun.
Soramıyorsanız burda asarız keseriz yapmayın komik oluyor.
MC kültürü hakkında konuşmak için bir MC üyesi olmama gerek yok.
Şahsi hayatınızdaki ezikliği forumlara vurarak kültürün yanlış tanınmasına sebep oluyorsunuz. Söylediğimi cımbızla alıp konuşmayın.
Önyargısız şekilde sorusu olan, öğrenmek isteyen varsa özel mesajla dilediği zaman ulaşabilir. Konuya attığım mesajlara son veriyorum.
Amma yazmissiniz cogunun 2. satirini okumadim. Sabah metroda TSK kamuflajli parka (3 yildiz rutbesi uzerinde) giyen yasli bir amca gorunce gulumsedim.
aradan uzun zaman geçmiş lakin sonradan okuyan arkadaslar için yazıyorum
gidip başka mc nin patch lerini çalıpda yeleginize işlemediğiniz sürece bişey olmaz
tuhafiyelerde satılan kuru kafa , piston
,motorsiklet vb patchler için dayak yiyeni hayatımda duymadım .
Sidik yarıştırmanın anlamı yok.
MC avukatlıgına soyunmaya da gerek yok. Konuya yazdıgım yazılarla ilgili bir MC üyesi arkadaşımız DM yoluyla konuyu güzelce anlattı, gelip burada kımseyle laf dalaşına girmedi.
O nedenle burada sayfalarca tartışmanın anlamı yok; MC denen olayı sevedebiliriz sevmeyede biliriz
Bir RC kulübün eski "Sekreter/Sözcü" üyesi olarak şunu söyleyebilirim. 3 parça olan yamalar RC ve MC lerin tarzına özdeşleştiği için, Free Rider'ların sırt yamaları tek parçadan oluşursa hiçbir MC veya RC bir şey demiyor. Tabii ki MC veya RC ibaresi, %1 ibaresi, Death head vb. logolar olmamak şartıyla.
Ben şu anda Free Rider olarak motorculuk hayatıma devam etmekteyim. Kulüp yamalarımı söküp yukarıda belirttiğim kurallar içinde Free Rider yamaları diktim yeleğime. Öyle de pek çok büyük kulübün etkinliklerine gittim. Herhangi bir sorun yaşamadım.
Ne zamandır bu gereksiz konu hortlamıştı 😄😄 .
Sonradan birkaç büyük mc nin etkinliklerine katıldım, yedik içtik şarkılar söyledik, burada atıp tutanları dinlemeyin hepsi çok kafa adamlar.
Bir MC üyesi yolda bana gülümseyip yol verdi. MC'leri sevelim, sevdirelim.
Kamu spotu tadında
Motosiklete başlayacak, fikir alacak birisi bu konuya denk gelse beddua eder. Motosiklet sayfasını hayatında kapatır. Yolda giden motosikletliye de bir tekme atar. Bune amk ne kullanıyorsunuz siz?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)