gooner adlı üyeden alıntı
Merhaba tekrardan;
1 ay önce 2004 model Dragstar 650 aldım.Kilometresi 17 bindeydi.Benden önceki sahibi 5 yıl boyunca sadece 5 bin km yapmış.Mesleği gereği yılın 9 ayını şehir dışında geçirdiği için çok binememiş.Kilometresi çok düşük olduğu için piyasa değerinden 2000 lira fazla vererek aldım.İçime sinerek pırıl pırıl bir makineye sahip oldum.İlk gördüğümde fabrikadan çıkmış gibiydi.1 aydır zevkle sürüyorum.
Yağ,yağ filtresi,hava filtresi ve bujilerini yeniledim.Fren hidroliğini de fırsat bulduğumda değiştireceğim.Gelelim sorularıma:
1-) Hava sıcaklığı soğuk olmadığında bile (16-17 derece) bujiyi çekmeden çalıştıramıyorum.Stop ediyor.Bunun nedeni ne olabilir.Sibop ayarı mı yaptırmam gerekiyor ?
2-) Egzozundaki ilk flanşı ve boruyu söktürdüm.Düşük hızlarda tam istediğim sesi alıyorum fakat 70 km hızı geçtiğim zaman ses beni tatmin etmiyor.Şu an egzozun içerisine baktığımda 3 delikli başka bir flanş daha görüyorum.Acaba onu da mı söktürmeliydim ? Aynı motordan arkadaşımda da var.Onun egzozunda hiç flanş gözükmüyor ve sesi yüksek hızlarda bile çok güzel.Yalnız onun egzozundan da sürekli patlama sesi geliyor.
3-) Motoruma artçı olarak bindiğimde hiç rahat olmadığını farkettim.2 yıl RKS Cruiser kullandım.Artçı için çok rahat bir makineydi.Dragstarda ise artçının dizlerini çok kırmak zorunda kalması ve ayaklıklarının konforlu olmaması beni üzdü.Palet ayaklık aldım fakat yine de konforlu değil.Örneğin Shadowlarda da bu durum böyle mi ?
4-) 1. vitese attığımda her zaman olmasa bile bazen tak diye bir ses geliyor.Yani zor atıyor vitesi.Diğer viteslerde bu sorun yok.Yağ gibi geçiyor.Bahsettiğim şey motor soğukken mutlaka oluyor.Sıcakken bir kaç defa yaşadım bunu.
Teşekkürler..