İlginç cevaplar gelmiş Neden bir Iron istediğimi açıklayayım yoksa gay, yahut babasının parasıyla kızlara hava atma meraklısı bir ergen olduğum düşünülecek galiba.
Ben motosikletle gezmeyi seviyorum rotanın önemi yok. Elbette ki işe gidip gelirken ya da akşam bir yerlere giderken de kullanacağım ancak en uzun yolculuğum tek seferde 50 km yi geçmez. Bu yüzden konfor benim için çok da önemli değil. Uzun süredir otomobil kullanıyorum zaten konfor istesem otomobili tercih ederdim.
Iron istememin sebeplerinden biri kesinlikle o Harley e özgü ses. Sesten kastımın gürültü olmadığını anlamışsınızdır umuyorum.
Bir diğer sebep de çok basit aslında Iron un görüntüsü 950 den daha hoş geldi gözüme. (Yalan değil Yamaha da çok güzel bir makine) Hatta kız arkadaşımla bu konuda konuşurken "her ikisininde üstünde harley logosu olsa yine Iron u seçerdim" dedim. Ki iki motorun markaları farklı olsaydı zaten bu başlığı da açmamış olacaktım muhtemelen. (Gider yamaha 883 iron alırdım güle oynaya )
Iron dan önce yakıt ekonomisi, fiyatının uygun olması ve tipi sebebiyle Daelim Daystar ı düşünmüştüm. Ancak tek silindirli bir "koreli" olması bazı şeylerin distribütörün keyfine bağlı olması (Bakınız gv250) beni biraz soğuttu.
Kafamdaki tek soru bakım sıkıntısıydı ancak anladığım kadarıyla düzenli bakımı yapılan bir Iron ya da 950 nin ayda bir yolda kalması pek de olası değil. (Bunun cevabını alabilirsem sevinirim)
Son olarak Harley için pazarlama ürünü diyen arkadaşlara;
Haklısınız Amerika pazarlama konusunda gerçekten muhteşem. Aynı malı cilalayıp süsleyip 5 kat pahalıya satabiliyorlar. Tüketim toplumu/kapitalizm başlıklı 25 paragraflık tartışmalar yapabiliriz konu hakkında "ancak" Fanboy lara saydırırken "Hater" gibi görünmekten de kaçınmamız gerektiğini düşünüyorum. (Fanboy ve Hater ın tam karşılığı henüz Türkçe'de olmadığı için kullandım, affola)
Tüm yorumlar için tekrar teşekkürler.