Sinaver adlı üyeden alıntı
Merhaba,
tecrübelerinden dolayı tavsiyeni almak istedim. 1000 cc üzeri bir chopper alıp bobber yapacağım. sorunum boyumun 195 cm olması. altımda sırıtmayacak en cüsseli motor hangisidir acaba? şimdiden teşekkür ederim. kazasız belasız...
Selamlar; yani 1000+ cc olup da 1.95'lik birisinin altında sırıtacak bir cruiser yoktur. O tamamen senin kendini dışarıdan nasıl gördüğün ile alakalı. Benim kardeşim 1.91. GV250 sürüyordu bir ara. Şu anda sadece otomobil kullanıyor.
Bütçe durumlarını bilmediğimden söylüyorum bu tarz makinelerde en iri olanlar tercih edilecekse tek bir durak var; o da Amerikanlar. Amerikanlar deyince bütçenin 100.000 TL civarında olmadığını da düşünerek Indian ve Victory gibi seçenekleri eliyoruz. Kaldı ki o motosikletler zaten şaheser gibi, üzerinde oynamaya gerek yok. Harley-Davidson seçeneği elimizde kalan tek Amerikan o halde.
Ben sadece motosiklete ayrılacak bütçenin 20-25.000 TL aralığında olduğunu farz ederek yorum yaparsam daha doğru olacak sanırım:
Harley-Davidson Sportster XL1200C bu fiyat aralığında bulabileceğin bir motosiklet. Benzer şekilde 5-6 yıllık XR1200'leri de bir incelemende fayda var ancak onların şasi bobber için ne kadar müsaittir, orası tartışılır. Üstelik bu iki motosiklet senin istediğin iri görüntüyü sağlayabilir mi bilemem. Spor modeller olduğundan kısa aks mesafeli ve çok geniş olmayan motosikletlerdir.
Japonlara gelirsek;
Honda'da bu motor hacminde bobber modifikasyonuna en uygun 2 model VTX1300 ve VT1100 Shadow'dur. Yalnız benim farazi olarak belirlediğim bu fiyat aralığında VTX1300 bulmak oldukça zor. VT1100'ler ise 15-16.000 bandında ama neredeyse 18-20 yıllık makinelere denk gelirsin.
Yamaha idealdir bu tarz modifikasyonlar için. Çok sorun yaratmaz. XVS1100 Dragstar çok iri olmamakla beraber güzel cevap verebilir bobber işine. Ancak Wild Star 1600'den daha güzel sonuçlar alırsın şasi sayesinde. Bir de Royal Star var ama klasik olarak kullanılması bence daha makbul.
20 yıl ve civarı yaşlarda bir motosiklet tercih edilecekse benim diğer önerim Kawasaki VN1500, VN1600 olacaktır. Bu aletler hem muadillerine göre fazlaca iri, hem de sürüş zevki açısından birkaç adım öndedir.
Ancak bu iş için biçilmiş kaftan Suzuki VL1400 veya VL1500 Intruder'dır. Kim ne derse desin. Yaşına rağmen de en az sorun çıkması muhtemel motosikletler bunlardır.Özellikle de VL1400 ama kısa aks aralığından dolayı sana küçük görünebilir.
Bir de alışılmışın dışına çıkmak gerekirse Bavyeralıyı da bir görmek gerek. BMW R1200C. Temizini denk getirirsen mükemmel bir motosiklettir. Mutlaka bir değerlendirmelisin diye düşünüyorum.
Bundan sonrası sana kalıyor. Bunlardan denk getirebildiklerini deneyip karar vermen lazım. E tabii bir de maddi konular var. Aslında bobber dediğin motor için en ideali 600-1000 cc arası olanlardır. Bu konuda da Kawasaki VN800, Suzuki C800 veya VL800 Volusia gibi motosikletler en çok tercih edilenlerdir genelde.
Şimdiden hayırlı olsun kardeşim.