capozzz adlı üyeden alıntı
Estafurullah, benim de yazarken ayarimi kaçırdığım oluyor, karşılıklı kusura bakmayalım.
Madem ben sana bundan sonra öyle bir pozisyona girmemek için alabilecegin önlemlerden bahsedeyim. Düşmek ile kaza yapmak aynı şey değildir bunu unutma. Motosiklet kullanan herkes birgün düşecek, bu işin fıratı bu. Ama kaza yapmamak ya da bu olasiligi minimize etmek bizim elimizde.
Uzaktan sağdaki arabayi gördün, yanına daha yaklaşmadan önce hızını kontrollü hale getirmelisin, daha yaklaşmadan önce korna ve Selektor ile kendini duyurmalı ve göstermelisin. Tüm bunlardan sonra, seni gördüğünden emin olduktan sonra bile ondan her türlü hareketi beklemeli ve kaçınma manevrası yapmaya daima hazır olmalısın. Bu sadece bu konu için bir örnek, daha bir sürü tedbir ve kacınma şekli var. Bunları öğrenip uygulamaya başlarsan zamanla refleks haline geliyor ve düşünmeden zaten uyguluyoruz.
Motosiklete 11 yıl önce başladım. Ben başlarken böyle eğitim falan gibi bilinçler yoktu. Düşe kalka öğreniyordu herkes. Ben de ilk 2 motorumda öyle yaptım, defalarca düştüm. Ama ikisi de 125 cc idi. Düşünce öyle sürüklenme olmuyordu. 3. Motorum dragstar 650 oldu. Bu arada teori kitaplarını da okumuştum. Buna rağmen bir gece yoldaki dikine oluga girdim. Yapacağı etkiyi hafife aldım, cok buyuk hata. Birden motor altında deliler gibi oynamaya başladı, bak 60 km hız ile giderken düştüm. Motor bir 50 mt sürüklendi. Ben yana yatırıp motor kayarken üzerinden ayrılabilidigim için hafif siyriklarla atlattım. Çok büyük sans, motora yapısmayi tercih etsem tüm o taklalari beraber atacaktik motorla. Kim bilir neler olacaktı. Kendim yaşadığım için sana böyle diyorum şimdi.
Neyse işte sebep buydu. Sen de ne seçersen sec umarım kaza bela yasamazsin