Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Keeway Supershadow Orjinal Jantları ?

REKLAM ALANI

Arkadaşlar merhaba. Keeway Supershadow için jant özellikleri nelerdir? Yani yeni bir jant alırken motorumla uyumlu olması için neye dikkat etmem gerekiyor? Bunun bir inch değer vs özellikleri vardır heralde değilmi?

Bir diğer konu custom için uygun güzel jantları nerden bulurum istanbul da yada internetten?

Teşekkürler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Arkadaşlar yokmudur bilen yav :(

solmyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arka 15 ön 18 inç. arka için çin malı chopper jantları uygundur.

örnek : http://www.sahibinden.com/ilan/yedek...12450666/detay

ilan benim
    Vaynakh bunu beğendi.
    motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı

Ben jant aratırken bunlara dikkat etmem yeterlimi? Arka 15" diyelim Harley Jantı buldum. Bu benim motoruma uyarmı? Bunların evrensel bir boyutlaması varmıdır yani?

solmyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    jant açıklığı değeri var, en değeri var. o da inç olarak yazılır. mesela 2,5"*15 jant'a 140mm'den kalın lastik takmak iyi olmaz, gibi. fren kampana ise sorun olmaz ama disk ise kesin uyumluluk aramak lazım. jantın açıklığı da, jant mafsala sığacak mı, fazladan burç gerekecek mi sorunlarda önemli. bir de çap falan değiştiriyorsanız, lastikler beraber, motorun bir yerine sürter mi diye çap hesabı da yapmak lazım.
    Vaynakh bunu beğendi.
    motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı

shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    Jantın çap ölçüsü aynı olmalı, genişlik ise fazla değişmemesi gereken bir durum, çamurluğun genişliğine dikkat etmelisiniz. Jant olabilecek üretim hatalarının telafisi için bence yurt içinden alınmalıdır garanti vs için.
    Vaynakh bunu beğendi.

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Eğer arka ve ön çatal ve çamurluklarda değişiklik yapmak istemiyorsanız orjinal lastik ölçülerinizin çok dışına çıkmamak lazım.Yanılmıyorsam ön lastik 3.00-18 arka lastik 130/90-15 olması lazım.Alacağınız jantların bu lastiklere veya türevi lastiklere uyumlu olması lazım.Jant uyumu için çap mutlaka aynı olmalı lastik genişliği bir kaç cm fazla yada eksik uygun olur herhalde,yükseklik jant uyumu için çok önemli önemli değil.Ön lastiğin yükseliği ile çok oynarsanız km doğru göstermez.Jant uyumundan sonra o lastiklerin motora uyması için çok fazla ölçülerle oynamayın derim.Güçsüz bir motosiklete çok aşırı kalın lastik hem performansı düşürür hem yakıt tüketimini arttırır.Normalde hem arabalar da hem motosikletlerde lastik ve jant ölçüleri o aracın güç,ağırlık ve benzeri özellikleri göz önünde bulundurularak optimum bir jant-lastik ölçüsü belirlenir.Çok ince lastik takarsanız da yol tutuşunu kötü etkileyebilir.

Bunların dışında Kee-way Supershadow uyumlu yerine Yamaha Virago 250 uyumlu jant diye de sağa sola sorabilirsiniz.Motorunuz Virago 250 klonu olduğudan dolayı belirli parça ve aksesuarlarda uyumlu olabilir diye düşünüyorum.
    Vaynakh bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)