Selamlar,
Forumdaki 400küsür mesajın 200küsürünü okudum, inceledim, not aldım. Yüzlerce cevap, onlarca tecrübeye şahit oldum diyebilirim. Herkesin kalemine, yüreğine ve sabrına sağlık. Hiç bişey bilmeyerek girdiğim bu forumdan, bir amatör donanıma sahip olarak çıktım 2 haftada. Lakin; her yeni başlayanın olduğu gibi benimde bir çok soru işaretim var. Her ne kadar cevaplarda "Haa bak bu sorumun cevabı bu imiş" diye okuduğum yorumlar olsa da yetinemedim, dayanamadım ve bende bir konuya adım atayım dedim
Cevap verip, sabır gösteren herkese şimdiden çokça teşekkür ederim.
İlk sorum şu şekilde olacak; tecrübem ciddi manada sıfır. İki haftadır Samsun'da gitmediğim motorcu kalmadı. Bırakın sürmeyi oturmaya dahi cesaret edemedim. O yüzden önce ehliyet, sonra özel ders, sonra motor şeklinde bi sıralama yaptım kafamda. Bu sıralama doğru mudur, yoksa scooter ile mi başlamalıyım?
İkinci sorum şu; Türk malı mı, Çin malı mı? Regal Raptor ile Kanuni arasında gidip geliyorum sürekli. Gittiğim dükkanların çalışanlarından bir tanesi "Ev alma komşu al" atasözüne atıfta bulunarak "Motor alma, usta bul" dedi. Acaba bulduğum, tanıştığım usta ile kurduğum samimiyet, motorun bana çıkartacağı sıkıntılar için bi rahatlama yöntemi olur mu? Yoksa "x markayı alırsan feriştahı gelse rahatlayamazsın" mı dersiniz?
Üçüncü olarak; öğrenci olarak elden taksitli alabileceğim bir motor türü var mı? Ve bu tarz alışverişler hakkında tecrübeleriniz var mı?
Dördüncü olarak; kendime kask, mont, ayak demiri vs gibi bir aksesuar&koruma listesi hazırladım, sizce bu listede olmaz ise olmaz ne olmalı?
Beşinci olarak; aldığımız her motorda uygun direksiyon bulduğumuz taktirde yükseltme şansımız var mı, yoksa belirli modellerde mi yükseltme yapılıyor?
Altıncı olarak; giriş seviyesi bir motorun (2000-4000tl bütçe ile satın alınmış) aylık masrafı tahmini bir ortalama ile ne olur?
Yedinci olarak; ikinci el motor alırken en fazla neye dikkat etmeliyim?
Sekizinci ve son olarak; sizin ilk choppera başladığınız ilk motorunuzun modeli ve yılı nedir, ne kadar süre kullandınız?
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim, yeterli bilgiyi edindiğin vakitte konudan alıntılar yaparak soruların altına yerleştirip, herşeyi bi arada bulabileceğimiz bi konuya çevirmeye çalışacağım.