Artık Bende Chopper Sahibiyim...
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Raid örümcek spreyi (tamam vurmayın çıkıyorum)
-
hayırlı olsun. yolda gezen güzel motorlardan biri.
falçata ile çok yavas şekilde spider yazısını sökebilirsin. olmadı. spider yazısı fön makinası ile çıkabilir.
-
crxforever adlı üyeden alıntı
hayırlı olsun. yolda gezen güzel motorlardan biri.
falçata ile çok yavas şekilde spider yazısını sökebilirsin. olmadı. spider yazısı fön makinası ile çıkabilir.
fön makınasıyla uzun sure ısıttıktan sonra gevşeyebilir mi yani hocam ?
-
Hayırĺı olsun hocam.. Isı tabancası veya saç kurutma makinası ile ısıtarak çıkartınız.. İz kalırsa gaz yağı ile siliniz..
-
Kazasız belasız güle güle kullan.
Bir scooter sonrası gidon açısı nedeniyle özellikle kısa mesafe dönüşler oldukça zorlayacaktır. Vakit buldukça boş bir alanda, düşük sürat ve dar dönüş çalışması öneririm. Bir de insan ister istemez arka fren ve vites pedalına alışana kadar ayaklarına bakabiliyor, ben yaşamdım
-
Mitoqondri adlı üyeden alıntı
Hayırĺı olsun hocam.. Isı tabancası veya saç kurutma makinası ile ısıtarak çıkartınız.. İz kalırsa gaz yağı ile siliniz..
tesekkür ederim hocam..
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:24 ----------
shadowmaster adlı üyeden alıntı
Kazasız belasız güle güle kullan.
Bir scooter sonrası gidon açısı nedeniyle özellikle kısa mesafe dönüşler oldukça zorlayacaktır. Vakit buldukça boş bir alanda, düşük sürat ve dar dönüş çalışması öneririm. Bir de insan ister istemez arka fren ve vites pedalına alışana kadar ayaklarına bakabiliyor, ben yaşamdım
tesekkür ederim.. haklısın hocam dönmekte ve ayaklarımı öne doğru uzatıp freni ve vitesi kontrol etmekte zorlandım. geniş bir pazar yerinde antreman yapıyorum
-
spayder modeli vitesli olarak ilk makine deneyimi için zordur,kuba alsaydınız çok zorlanmazdınız çünkü chopper motorların en büyük handikapı viraj ve dönüşlerde hantal olmasından ötürü manevra kabiliyeti düşüktür.Şİmdi skuter ile kıyas tutamayız bu motorun manevralarını,gün gelecek aralardan geçemeyeceksiniz mesela.spyder in bu yönden handikapları var doğrudur ama keyifli bir motordur.
Sİzin T gidondan ötürü yorucu dediğiniz konu aslında vitesli bir motor tecrübeniz olmamasından kaynaklıdır ve pedal vs gibi karmaşalar yaşamanızda normal.şimdi ben bu işlere temelden eğitimli başladığım için söylediğiniz sıkıntıları yaşamam zor zira şuan çektiğini sıkıntılar temel motor kullanımı ile alakalı olan bilgi eksikliğinizden kaynaklı o yüzden bende normal karşıyorum sıkıntılarınızı,artık trafikde kazasız tecrübeleneceksiniz,çare yok ama ben buna cesaret edemezdim ne yalan söylim.
motorunuz kaç model ve kaç km de aldınzı bu arada merak ettim?
-
BlackGhost adlı üyeden alıntı
spayder modeli vitesli olarak ilk makine deneyimi için zordur,kuba alsaydınız çok zorlanmazdınız çünkü chopper motorların en büyük handikapı viraj ve dönüşlerde hantal olmasından ötürü manevra kabiliyeti düşüktür.Şİmdi skuter ile kıyas tutamayız bu motorun manevralarını,gün gelecek aralardan geçemeyeceksiniz mesela.spyder in bu yönden handikapları var doğrudur ama keyifli bir motordur.
Sİzin T gidondan ötürü yorucu dediğiniz konu aslında vitesli bir motor tecrübeniz olmamasından kaynaklıdır ve pedal vs gibi karmaşalar yaşamanızda normal.şimdi ben bu işlere temelden eğitimli başladığım için söylediğiniz sıkıntıları yaşamam zor zira şuan çektiğini sıkıntılar temel motor kullanımı ile alakalı olan bilgi eksikliğinizden kaynaklı o yüzden bende normal karşıyorum sıkıntılarınızı,artık trafikde kazasız tecrübeleneceksiniz,çare yok ama ben buna cesaret edemezdim ne yalan söylim.
motorunuz kaç model ve kaç km de aldınzı bu arada merak ettim?
evet katılıyorum çoğu dediğinize elimden geldiğince pişmeden yoğun trafiğe girmeyeceğim. umarım kazasız olur.
motorum 2012 model 12binde
-
Güzel günlerde, kazasız belasız kullan hocam.
Yalnız cruiser custom ve chopper farkını öğrenelim artık.
Yeri geldiği için söylüyorum, lafım sana değil. 10 yıldır adam cruiser'a biniyor ama chopper diyor, öyle biliyor. Garip.
Senin motorun da chopper değil cruiser
-
MotorKafa adlı üyeden alıntı
Güzel günlerde, kazasız belasız kullan hocam.
Yalnız cruiser custom ve chopper farkını öğrenelim artık.
Yeri geldiği için söylüyorum, lafım sana değil. 10 yıldır adam cruiser'a biniyor ama chopper diyor, öyle biliyor. Garip.
Senin motorun da chopper değil cruiser
hocam senin belirttiğin bu ayrıma bende çok takılmıştım fakat motor konusunda bilgili bulduğum birkaç büyüğüm bu modeli chopper olduğunu söyleyince bende davamlı o sekilde kullandım. ama tabiki başkalarının fikrine güvenip araştırmamak benim suçum.
-
spyder benimde hoşuma giden bir model ancak hem fiyatından ötürü hemde bir kaç özelliğinden kaynaklı kafamda soru işaret iolan bir makine.
mesela bizim superlightler konfor açısından çok rahat makineler ama regellerde o yok,yerdeki ufak taşı hissediyorsunuz birde 1. vites dişlisi sorunu vardı kronik olarak,fabrikasyon bazlı 1. vites dişlisinde senkromeç hatası vardı ve değiştilmekzorunda kalınıyordu.2012 modellerinde varmıdır bu sorun bilemiyoru martık sizin tecrübelerinize göre yorum yapacaz.birde makine kaç cc?
-
BlackGhost adlı üyeden alıntı
spyder benimde hoşuma giden bir model ancak hem fiyatından ötürü hemde bir kaç özelliğinden kaynaklı kafamda soru işaret iolan bir makine.
mesela bizim superlightler konfor açısından çok rahat makineler ama regellerde o yok,yerdeki ufak taşı hissediyorsunuz
birde 1. vites dişlisi sorunu vardı kronik olarak,fabrikasyon bazlı 1. vites dişlisinde senkromeç hatası vardı ve değiştilmekzorunda kalınıyordu.2012 modellerinde varmıdır bu sorun bilemiyoru martık sizin tecrübelerinize göre yorum yapacaz.birde makine kaç cc?
sürdükçe tecrübelerimi paylaşırım hocam ama bu gün sürdüğüm kadarıyla 1. vitesi normal geldi. bide arka amortisorlerin sertliğinden bende çok rahatsız olucağımı düşünüyordum fakat bekleğimden iyi geldi. tamam sonuc olarak bi superlight olamaz ama benim Nostaljiden daha rahat diyebilirim.
-
Hayırlı olsun dostum kazasız belasız ve bin ama ekipmansız binme kal sağlıcakla
-
hyo kenan adlı üyeden alıntı
Hayırlı olsun dostum kazasız belasız ve bin ama ekipmansız binme
kal sağlıcakla
cok tesekkür ederim hocam..
-
hayırlı olsun, motor on numara!!!! çok şekil yaa
-
çok tesekkür ederim.. daha iyileri sizlerin olsun..
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Hayırlı olsun,çok keyifli,güzel bir motosiklet almışsınız.
Güzel günlerde,keyifle sürmeniz dileğiyle...
-
iyi dilek ve temennileriniz için çok tesekkür ederim sağ olun..
-
Chopper / Cruser ayrımı kavramsal olarak görünümleri çok yakın olduğu için zor haklısınız.
Chopper kelime olarak kesip biçmekten gelen Amerikan İngilizcesi bir kaynağa dayanıyor. Yani atölyede daha üretimin başındayken motor, gidon, sele, jantlar, lastikler, elcikler, aynalar, çamurluk ve ne varsa tüm parçalar ayrı ayrı alınıp birleştiriliyor ve bir chopper motorun, ustası mutlak benzerini yapmadığı sürece ikinci bir eşi yok.
Bu anlamda Harley Davidson ve diğer markaların klasik tüm modelleri de dahil bizim motorlarımız Custom.
Bir Custom atölyede sadeleştirilip Bobber haline de getirilebilir ya da bir sürü parçası değişip melez bir Choppera da dönüşebilir.
Benim bilgi hazineme göre motorunuz bir Custom, tıpkı benim Superlight 200 gibi.
Ne olursa olsun güzeller işte
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)