Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Giriş Seviyesi Cruiser/Chopper Seçenekleri

REKLAM ALANI
    F e L i X - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Merhabalar;

5 yıldır A2 ehliyetim var ama tecrübem tatil yerlerindeki kiralık scooter'larla sınırlı. Şu aralar ilk motosikletimi almak için araştırmalar ve planlar yapıyorum. Cruiser/Chopper tarzı bir araç almak niyetindeyim. Giriş seviyesinde bana ne önerirsiniz?

Şimdiden teşekkürler...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Kocaeli İl Temsilcisi Ezio41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Yamaha XJ6 Diversion F ABS
    Hyosung GV 250 başlangıç için ideal sanırsam .
    mac555 bunu beğendi.

solmyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    7 yıldır kanuni caracal kullanıyorum. bir gün bile üzmedi.
    10dk önce 100km'lik küçük bir izmir gezisinden geldim tavsiye ederim.

Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200ns
    Üretimi devam eden ve ülkemize getirilmeye devam eden modeller şunlar

hyoung gv 250
    Daelim daystar 250
    rks cruiser 250
    LİFAN LF250-B
    Regal raptor dd250 e9b 250 cc
    Regal raptor Daytona 250-350cc
    Regal raptor Spyder 250-350
    küba SUPERLIGHT 200
    Atladığım model olabilir ilk akla gelenler bunlar

üretime devam edenlere küba superlight 200 eklenebilir.

Konu dışı olacak ancak, cross/enduro tercih eden biri olarak,ne yalan söyleyeyim "Venox 250" fena hoşuma gitti, cruiser olsa gerek
    ufukk bunu beğendi.

APALA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ARMadillo
    Alıntı Carbondioxid adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konu dışı olacak ancak, cross/enduro tercih eden biri olarak,ne yalan söyleyeyim "Venox 250" fena hoşuma gitti, cruiser olsa gerek
    venox un üretimi durdruldu bildiğim kadarıyla.
    Aslında benim de dikkatimi çeken bir model.
    Biraz ağır kaçıyordu ama kilo olarak. Ama şekli yeter.
    Güvenebileceğimiz tek gözler, kendi gözlerimizdir.

Seçenek çok gibi görünüyor.
    Bu araçların dayanıklılığı nedir?
    Bir de markalara yabancıyım. Hangisi daha çok tutuluyor ve ikinci elde hangisi rahat alıcı bulur? Hangisini tercih etmek lazım?
    "Where ignorance is bliss, it's folly to be wise" Thomas Gray

lawyer_16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kuba-2300-km-de-kullanmayi-beceremedigimden-dolayi-satiyorum-200-luk-160465482/detay

babamın motorudur, titreşim sorun olmaz diyorsan tavsiye ederim. ama öncelikli olarak hyosung gv 250 veya lifan lf 250 b modellerini tavsiye ederim.

ikinci eli en rahat hyosung. kalite olarak da hyosung en iyilerinden. regaller sorun çıkartıyor. sıvı soğutmalı olduklarından daha çok parçaları ve aynı zamanda çinli oladuklarından bu parçaların arıza çıkarması daha muhtemel. bende motor alma arefesinde ve sonrasında diğer motosikletlerin konularınıda okudum, regal bunların içinde en çok sorun çıkarabilecek marka. her parçasıda ha deyince bulunmaz

lawyer_16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax
    eğer ilerde büyütmeyi düşünüyorsan bunlardan en kolay satacağın lifan ve hyosung'dur. ama farklı bir tavsiye olarak commuter ile başlamanı da öneririm. hem çok daha kolay satarsın, hem farklı bi tecrübe edinir, daha sonra hiç hacim gözetmeden chopper alırsın istediğin kadar büyük olur hiç fark etmez.

Neden düşük CC'li almak gerekiyor? Yüksek CC'li almanın sakıncası nedir?
    Mesela ilk motorumu 900 CC'lik bir araç alsam ne gibi dezavantajları olur?
    Tavsiye eder misiniz?

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Alıntı F e L i X adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Neden düşük CC'li almak gerekiyor? Yüksek CC'li almanın sakıncası nedir?
    Mesela ilk motorumu 900 CC'lik bir araç alsam ne gibi dezavantajları olur?
    Tavsiye eder misiniz?
    Eğitim alarak ve sakin kullanarak bu sınıfta yüksek cc ile başlanabilir. Fakat güç ve ağırlık yeni başlayanın başına beladır. Sakarlık ve acemilik dönemini daha hafif ve zayıf motosikletle geçirmek daha mantıklı.
    Sonuçta mutlaka bazı acemilikler yapıp düşme yada kazaya karışıcaksınız , o zaman ufak cc nin faydasını görürsünüz.
    Dengede tutması , zor bir anda toparlaması , frenlemesi , manevra ve viraj kabiliyeti , dar alandaki kıvraklığı gibi avantajlarınız olur.

Bunu şöyle düşünün , araba kullanamaya bir limuzin ile başlasaydınız neler yaraşdınız. ???

Kendinizi sakatlamadan bir üst seviyeye geçme şansınız daha yüksek olur. Büyük motor zor gelip güveninizi de kırabilir.

Sarıyere yakın biryerdeyseniz görüşelim sadece 2 hareketle neden ufak cc olduğunu size canlı olarak gösterebilirim.

Alıntı acayüp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eğitim alarak ve sakin kullanarak bu sınıfta yüksek cc ile başlanabilir. Fakat güç ve ağırlık yeni başlayanın başına beladır. Sakarlık ve acemilik dönemini daha hafif ve zayıf motosikletle geçirmek daha mantıklı.
    Sonuçta mutlaka bazı acemilikler yapıp düşme yada kazaya karışıcaksınız , o zaman ufak cc nin faydasını görürsünüz.
    Dengede tutması , zor bir anda toparlaması , frenlemesi , manevra ve viraj kabiliyeti , dar alandaki kıvraklığı gibi avantajlarınız olur.

Bunu şöyle düşünün , araba kullanamaya bir limuzin ile başlasaydınız neler yaraşdınız. ???

Kendinizi sakatlamadan bir üst seviyeye geçme şansınız daha yüksek olur. Büyük motor zor gelip güveninizi de kırabilir.

Sarıyere yakın biryerdeyseniz görüşelim sadece 2 hareketle neden ufak cc olduğunu size canlı olarak gösterebilirim.
    Samimi davetiniz için teşekkür ederim. Ben Beylikdüzü'ndeyim. Oralara en son 2-3 sene önce geldim herhalde (:
    Açıkçası benim gönlümde bi' Kawasaki Vulcan VN900 Custom yatıyor ama düşük CC yönlendirmeniz kafamı biraz karıştırdı.

Motosikleti
    Sportster Iron883
    Yüksek cc de de kıvrak makineler var ben 1200 km scooter tecrübemden sonra harley davidson 883 iron a geçtim eğitim de aldım hiç bi sıkıntım yok özellikle motorda abs olması sayesinde diskleri fren yaparak kitleme şansınız yok maddi sınırlama yoksa harley davidson tavsiye ederim 883 cc lık iron dan başka modeli varsa

ufukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kymco venox
    Alıntı F e L i X adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Samimi davetiniz için teşekkür ederim. Ben Beylikdüzü'ndeyim. Oralara en son 2-3 sene önce geldim herhalde (:
    Açıkçası benim gönlümde bi' Kawasaki Vulcan VN900 Custom yatıyor ama düşük CC yönlendirmeniz kafamı biraz karıştırdı.
    konu başlığında giriş seviyesi dediğiniz için düşük cc ler önerilmiş
    yeterli tecrübeniz varsa yüksek cc olarak
    suzuki maruder vz 800
    honda shadow 750
    yamaha dragstar 1100
    kawasaki en son sıra
    benim öncelik listem göz zevkim bu
    misal arıza çıkarmayacağını bilsem eski model yamaha v-max favorim
    er odur ki dünyada koya bir eser,
    esersiz kişinin yerinde yeller eser

Alıntı ufukk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    konu başlığında giriş seviyesi dediğiniz için düşük cc ler önerilmiş
    yeterli tecrübeniz varsa yüksek cc olarak
    suzuki maruder vz 800
    honda shadow 750
    yamaha dragstar 1100
    kawasaki en son sıra
    benim öncelik listem göz zevkim bu
    misal arıza çıkarmayacağını bilsem eski model yamaha v-max favorim
    Evet; giriş seviyesi dedim çünkü yeni başlayanlar için genelde öyle öneriliyor ama sorularla bunun sebeplerini de anlamaya çalışıyorum.

Siz sıralamayı yalnız estetik değerlendirmeyle mi yaptınız; yoksa motorların niteliğine bağlı değerlendirme de yaparak mı sıraladınız?

ufukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kymco venox
    bence chopper bol nikelaj, gür eksoz sesi, heybetli bir görüntüdür ve göz zevkime göre sıralama yaptım
    bu az yakar , parçası ucuzdur diye bir kıyaslama yapmadım bu kıyaslar ticari amaçlı benim seçimlerim zevk amaçlı
    tabi kendi bütçeme göre bir sıralama yaptım çok param olsaydı v8 boss hoss alırdım

Alıntı ufukk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bence chopper bol nikelaj, gür eksoz sesi, heybetli bir görüntüdür ve göz zevkime göre sıralama yaptım
    bu az yakar , parçası ucuzdur diye bir kıyaslama yapmadım bu kıyaslar ticari amaçlı benim seçimlerim zevk amaçlı
    tabi kendi bütçeme göre bir sıralama yaptım çok param olsaydı v8 boss hoss alırdım
    Benim de çok param olsaydı herhalde Harley-Davidson V-Rod Muscle alırdım.
    Subjektif olacak ama Kawasaki'yi neden son sıraya aldığınızı anlayamadım. Bence Vulcan VN900 Custom çok havalı görünüyor.

tayfungun45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BS6 Dominar 400 UG
    Sıfırını bulamassın ama temiz bir ikinci el olursa Mondial 250 MCT güzel bir tercih olabilir bence
    bütçe ye göre tabi gv 250 de güzel . RR de bu sınıfta tercih edilen motorlardan.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)