Sana iyi yolculuklar diliyoruz Mengü kardeş.Yavaş git.Bizim hızla işimiz olmaz Bizler "White line rider"larız...Haa bir de "Low ride,fast live"Bol resim bekliyoruz.Sevgiler
Motosiklet aşkına
Resim çekicem inşallah, tripod bile alıyorum yanıma sabah uyandığımda yağmur yağmıyor olursa çok mutlu olucam.
Ben vibrasyondan şikayetçi değilim, çok aşırı değil sadece gevşeyen yerleri zırıldıtıyor aslında iyi birşey uyarı veriyor insana.
Yarın yanıma alacağım alet edevat, ayrıca önemli civatalardan somunlardan var biraz, az bişey de elektrik kablosu ve elektrik bandı. umarım hiçbirine gerek kalmaz boşuna taşımış olurum.
Tekirdağa gittim geldim beyler, akşama daha detaylı yazarım. Hiç arıza çıkmadı. Dönüşteki istanbul trafiği dahil 7.5 saat sürdü yolculuk.
İşte resimler, sabah yağmur yağdığını bile bile çıktım, büyükçekmece'de güneş açınca devam ettim, dönüş yolunun yarısını yağmur altında geldim.
Dönüşte silivri'de benzinim bitti, bagaj içindeki depomdan aktarma yapıp fulledim
2. resim Yenice diye bir yer. diğerleri tekirdağ
memleketimede yakışmış motorun sayende azda olsa hasret giderdim,havalar ısınsın bende düşecem yollara inş.
eger kask takmıyorsan koruyacak bir şeyin yok demektir
gidiş dönüş kaç Lt benzin harcadın? Tam olarak hesapladın mı? Merak ediyorum.Bu yaz senden daha uzun gezi fotoları bekliyoruz )) En deneyimlimiz sensin. )
Motosiklet aşkına
selam mopetci genclik. sizler sayesinde gorup ,farkettigim hyena ile aranizdayim. rodajdaki yakit tuketimi hakkinda fikriniz var mi? malum depo kucuk , yanimizdan 0,5lt benzin ayirmamakta fayda var.
Motor henüz 250km'deyken full depoyla 121km yol yapmıştım ve benzinim bitmişti. Sözde yedek depo var ama yedekte de benzini bitirince aynı miktarda benzin alıyor. Musluk aşağı çevrikken açık, ortada kapalı, yukarda (sözde) yedek depo
Tek kontakta 110km de bir benzin alırsanız yolda kalmazsınız devamlı tam gaz gitseniz bile daha fazla yaktırmanız mümkün değil. Dün tekirdağdan dönüşte rüzgara karşı tam gaz bi depoyla (2.6 lt) 117km yaptım , benzinim bitti ama sağa çekip bagajdaki scooter deposundan aktarma yapıp fulledim. Bi depo doldurup bi hafta kullanıyosanız hep kısa mesafelere gidiyosanız menzil 90km'ye kadar düşebilir. Bir de ipucu, eğer benzin bittiyse ve boşa aldığınızda stop ettiyse bi daha çalıştıramadıysanız, jikleyi kapayın motor çalışacaktır jikleyi ortaya getirin bu şekilde yaklaşık 2 km daha gidersiniz.
verdiginiz ipuclari icin tesekkurler. benimde bi gozlemim oldu elektrik marsiyla calismakta zorlanan motor 2-3 defa ayak marsi yaptiktan sonra el marsiyla kesin calisiyor. bu olay sizde de oldumu acaba. birde motor park halindeyken benzin muslugunu acik veya kapali tutmanin bir zarari varmi?
Benim motor jiklesiz bütün gün güneş altında dursa bile çalışmıyor, illa jikleyi çekecen ilk 2-3 dakika. Marşla zor çalışma için ön fara röle bağladım farı açıkken marşa basınca farı kapıyor, akü biraz küçük olduğu için ön far arka stop yanarken marş basmayabiliyor. Ben de motor soğukken ayak marşıyla çalıştırıyorum, biraz daha uzun bir marş kolu aldım ayakla çok rahat çalışıyor. Benzin musluğunu açık bırakabilirsiniz ama güneş altında beklerken bir miktar benzin karbüratörden uçabilir uzun vadede depodan benzin çekip buharlaştırmaya başlar belki ama emin değilim. Fakat benzin musluğu açık kaldı diye motorun boğulması veya altına benzin akıtması söz konusu değil.
2007 de almıştım seyhanı üzerinde vardı,ama aynısınfan enişteye almıştık 2009 da 65 tl ye ,hakkaten baglantıları çok dandikti tablayı motora sabitledik sonrada çantayı tablaya sabitledik öle kullanıyor,bnm şimdiki seyhana shad 33 litre aldım kilitleri çok saglam ve kullanışlı 130 tl ye almıştım şimdi ne kadar bilmiyorum,dikkatli olmak lazım artçı içinde tehlikeli dayanıyolar neticede..
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:52 ----------
bu arada tekrar gitmeyi düşünürsen haberim olsun müsait olursam kesin gelirim
eger kask takmıyorsan koruyacak bir şeyin yok demektir
Sanmıyorum bir daha gideceğimi, gidiş kolaydı da dönüşte motorun canı çıktı sürekli karşıdan rüzgar vardı, bi ara motorun şiştiğini bile düşündüm. Bozulacak diye korka korka döndüm. sabah giderken trafik yoktu ama dönüşte vardı hep emniyet şeridinden gittim. Sanki tekirdağ'dan dönüşte yokuşlar daha dik, inişler daha düz. Sabah giderken ondan daha hızlı gittim galiba.
aynı anda facebook moped army türkiye....bekleriz )
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:05 ----------
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:08 ----------
Bu motorla heryere gidilir.Hemen ümitsizliğe kapılma.Ancak dediğin gibi rüzgarda kullanmak sıkıntı yaratıyor.Büyük motorlarda da değişen bişey yok ))
Motosiklet aşkına
Öyle diyorsunuz da tekirdağa gidip gelmeden önce en ufak zangırtı zırıltı çıkarmayan motorum, şimdi 300 km yol yaptıktan 5500-6000 devir civarında motor viteste ama yüksüz çalışırken aşırı bir şekilde titriyor ve motor içinden tırıl tırıl ötüyor. Umarım sadece yağ incelmiştir ondan ses yapıyodur, 200 km sonra yağ değiştiricem bu sefer 10-40 değil 15-50 koyucam görücez bakalım ne olacak. Rulmanlar aşınmış da olabilir aşındılarsa yazın rulmanları değiştiririm, motoru açmışken de 107 cc'lik silindir takıcam.
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)