Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
7. sayfa BirinciBirinci ... 5678917 ... SonuncuSonuncu

Moped Army

REKLAM ALANI
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı motodriftt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    100lük mopetle 110 km hız yaparrsan böyle olur sürekli sorun yaşarsın vidaları gevşer ben paketçiyim kanuni zebrayla 90cc 95 kmh görüyodum bi ara otobüsün rüzgarına girdim 100 gördüm yeminle

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:12 ----------

ön arka aynıboy olursa senin motor 80i geçmez demedi deme
    Şu anda gevşeyen hiç vidası yok maşallah. Düz yolda 100'e kadar dayanıyo. Sürekli gidebildiğim hız 85-90 arası. 90 km hızda motor 7500 devirde çalışıyor.
    Ön arka aynı lastik olsa da arka lastiği 100'lük cub'ların standart lastiğinden hala ince olacak.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sadece Mondial HYENA 100 herşeye yeter
    Sana iyi yolculuklar diliyoruz Mengü kardeş.Yavaş git.Bizim hızla işimiz olmaz Bizler "White line rider"larız...Haa bir de "Low ride,fast live"Bol resim bekliyoruz.Sevgiler
    Motosiklet aşkına

Motosikleti
    Resim çekicem inşallah, tripod bile alıyorum yanıma sabah uyandığımda yağmur yağmıyor olursa çok mutlu olucam.

maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benimki 3960 km'ye geldi, birkaç gün içinde 4000 bakımını yapıcam. Yağı değiştiricem 3000km'de de değiştirdim. Arka fren balatası değişecek, arka amortisörlerin üst takozları değişecek. km saati vidaları boşa dönüyo gevşemiş zırıltı yapıyo saati açıp tamir edicem. seleyi menteşesinden kırdım onu tamir edicem. Benim motorun illa bi yeri sorun çıkarıyo hiç dört dörtlük günü yok malesef, ama bayadır yolda bırakmadı mutluyum o yüzden. Servis bakımına götürmüyorum çünkü 2000km'de bakıma götürdüğümde motoru istediğim gibi yapamadılar, sonra ayar tutturana kadar baya uğraştım, bide motorun sürekli sağı solu gevşiyo 2000km beklesem bakım için, motor ortadan ikiye ayrılır desem yeridir.
    vidaların dibine iç lastik kesip öyle sıkıştır. belki düzelir.

motor vibrasyonu için de ısıya dayanıklı contalardan alıp motoru şaseye bağlayan vidaların altına koymanı tavsiye ederim.. o contalardan bulamazsan sanayide özel pullar var; onlardan alıp dene.

Motosikleti
    Ben vibrasyondan şikayetçi değilim, çok aşırı değil sadece gevşeyen yerleri zırıldıtıyor aslında iyi birşey uyarı veriyor insana.

Yarın yanıma alacağım alet edevat, ayrıca önemli civatalardan somunlardan var biraz, az bişey de elektrik kablosu ve elektrik bandı. umarım hiçbirine gerek kalmaz boşuna taşımış olurum.

Motosikleti
    Tekirdağa gittim geldim beyler, akşama daha detaylı yazarım. Hiç arıza çıkmadı. Dönüşteki istanbul trafiği dahil 7.5 saat sürdü yolculuk.

Motosikleti
    İşte resimler, sabah yağmur yağdığını bile bile çıktım, büyükçekmece'de güneş açınca devam ettim, dönüş yolunun yarısını yağmur altında geldim.
    Dönüşte silivri'de benzinim bitti, bagaj içindeki depomdan aktarma yapıp fulledim

2. resim Yenice diye bir yer. diğerleri tekirdağ

blt_59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motorsuz :(
    memleketimede yakışmış motorun sayende azda olsa hasret giderdim,havalar ısınsın bende düşecem yollara inş.
    eger kask takmıyorsan koruyacak bir şeyin yok demektir

Motosikleti
    gidiş dönüş kaç Lt benzin harcadın? Tam olarak hesapladın mı? Merak ediyorum.Bu yaz senden daha uzun gezi fotoları bekliyoruz )) En deneyimlimiz sensin. )
    Motosiklet aşkına

Motosikleti
    Alıntı mes adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gidiş dönüş kaç Lt benzin harcadın? Tam olarak hesapladın mı? Merak ediyorum.Bu yaz senden daha uzun gezi fotoları bekliyoruz )) En deneyimlimiz sensin. )
    Gidişte (ortalama 100km'de) 1.93 LT, dönüşte 2.22 litre benzin harcadım. Toplam 300 km yol yaptım 6 litre benzin yaktım diyebiliriz.
    Dönüşte rüzgar vardı 70'i geçemedim pek. Sabah giderken 85-90 arası gittim bazen 100'ü bile geçtim. Yol boyunca en az 3 kere 110'u gördüm

h2rx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyena 100 X / Spacy α
    selam mopetci genclik. sizler sayesinde gorup ,farkettigim hyena ile aranizdayim. rodajdaki yakit tuketimi hakkinda fikriniz var mi? malum depo kucuk , yanimizdan 0,5lt benzin ayirmamakta fayda var.

Motosikleti
    Alıntı h2rx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    selam mopetci genclik. sizler sayesinde gorup ,farkettigim hyena ile aranizdayim. rodajdaki yakit tuketimi hakkinda fikriniz var mi? malum depo kucuk , yanimizdan 0,5lt benzin ayirmamakta fayda var.
    Motor henüz 250km'deyken full depoyla 121km yol yapmıştım ve benzinim bitmişti. Sözde yedek depo var ama yedekte de benzini bitirince aynı miktarda benzin alıyor. Musluk aşağı çevrikken açık, ortada kapalı, yukarda (sözde) yedek depo
    Tek kontakta 110km de bir benzin alırsanız yolda kalmazsınız devamlı tam gaz gitseniz bile daha fazla yaktırmanız mümkün değil. Dün tekirdağdan dönüşte rüzgara karşı tam gaz bi depoyla (2.6 lt) 117km yaptım , benzinim bitti ama sağa çekip bagajdaki scooter deposundan aktarma yapıp fulledim. Bi depo doldurup bi hafta kullanıyosanız hep kısa mesafelere gidiyosanız menzil 90km'ye kadar düşebilir. Bir de ipucu, eğer benzin bittiyse ve boşa aldığınızda stop ettiyse bi daha çalıştıramadıysanız, jikleyi kapayın motor çalışacaktır jikleyi ortaya getirin bu şekilde yaklaşık 2 km daha gidersiniz.

h2rx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyena 100 X / Spacy α
    verdiginiz ipuclari icin tesekkurler. benimde bi gozlemim oldu elektrik marsiyla calismakta zorlanan motor 2-3 defa ayak marsi yaptiktan sonra el marsiyla kesin calisiyor. bu olay sizde de oldumu acaba. birde motor park halindeyken benzin muslugunu acik veya kapali tutmanin bir zarari varmi?

Motosikleti
    Alıntı h2rx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    verdiginiz ipuclari icin tesekkurler. benimde bi gozlemim oldu elektrik marsiyla calismakta zorlanan motor 2-3 defa ayak marsi yaptiktan sonra el marsiyla kesin calisiyor. bu olay sizde de oldumu acaba. birde motor park halindeyken benzin muslugunu acik veya kapali tutmanin bir zarari varmi?
    Benim motor jiklesiz bütün gün güneş altında dursa bile çalışmıyor, illa jikleyi çekecen ilk 2-3 dakika. Marşla zor çalışma için ön fara röle bağladım farı açıkken marşa basınca farı kapıyor, akü biraz küçük olduğu için ön far arka stop yanarken marş basmayabiliyor. Ben de motor soğukken ayak marşıyla çalıştırıyorum, biraz daha uzun bir marş kolu aldım ayakla çok rahat çalışıyor. Benzin musluğunu açık bırakabilirsiniz ama güneş altında beklerken bir miktar benzin karbüratörden uçabilir uzun vadede depodan benzin çekip buharlaştırmaya başlar belki ama emin değilim. Fakat benzin musluğu açık kaldı diye motorun boğulması veya altına benzin akıtması söz konusu değil.

Motosikleti
    s [IMG][/IMG]

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:39 ----------

emektar seyhanımla tekirdagıma giriş 3 senede 10 bin artmışız çalışıyor memleketimin insanı

Motosikleti
    Alıntı blt_59 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    shttp://e1204.hizliresim.com/w/j/4j65y.jpg http://<a href="http://bit.ly/c25MCx...3p.jpg</a></a>

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:39 ----------

emektar seyhanımla tekirdagıma giriş 3 senede 10 bin artmışız çalışıyor memleketimin insanı
    Sizde de aynı motor çantasından varmış, ne kadara almıştınız ? Ben 2006 yılında 35 liraya almıştım, çanta tablası çok dandik bi kere scooter'ımdan düştü, tablayı kılavuz alıp çantaya delikler açtım, bagaj demirine sıkı sıkı vidalayıp kullanıyorum.

Motosikleti
    2007 de almıştım seyhanı üzerinde vardı,ama aynısınfan enişteye almıştık 2009 da 65 tl ye ,hakkaten baglantıları çok dandikti tablayı motora sabitledik sonrada çantayı tablaya sabitledik öle kullanıyor,bnm şimdiki seyhana shad 33 litre aldım kilitleri çok saglam ve kullanışlı 130 tl ye almıştım şimdi ne kadar bilmiyorum,dikkatli olmak lazım artçı içinde tehlikeli dayanıyolar neticede..

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:52 ----------

bu arada tekrar gitmeyi düşünürsen haberim olsun müsait olursam kesin gelirim

Motosikleti
    Alıntı blt_59 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2007 de almıştım seyhanı üzerinde vardı,ama aynısınfan enişteye almıştık 2009 da 65 tl ye ,hakkaten baglantıları çok dandikti tablayı motora sabitledik sonrada çantayı tablaya sabitledik öle kullanıyor,bnm şimdiki seyhana shad 33 litre aldım kilitleri çok saglam ve kullanışlı 130 tl ye almıştım şimdi ne kadar bilmiyorum,dikkatli olmak lazım artçı içinde tehlikeli dayanıyolar neticede..

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:52 ----------

bu arada tekrar gitmeyi düşünürsen haberim olsun müsait olursam kesin gelirim
    Sanmıyorum bir daha gideceğimi, gidiş kolaydı da dönüşte motorun canı çıktı sürekli karşıdan rüzgar vardı, bi ara motorun şiştiğini bile düşündüm. Bozulacak diye korka korka döndüm. sabah giderken trafik yoktu ama dönüşte vardı hep emniyet şeridinden gittim. Sanki tekirdağ'dan dönüşte yokuşlar daha dik, inişler daha düz. Sabah giderken ondan daha hızlı gittim galiba.

Motosikleti
    aynı anda facebook moped army türkiye....bekleriz )

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:05 ----------

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:08 ----------

Bu motorla heryere gidilir.Hemen ümitsizliğe kapılma.Ancak dediğin gibi rüzgarda kullanmak sıkıntı yaratıyor.Büyük motorlarda da değişen bişey yok ))
    Motosiklet aşkına

Motosikleti
    Alıntı mes adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu motorla heryere gidilir.Hemen ümitsizliğe kapılma.Ancak dediğin gibi rüzgarda kullanmak sıkıntı yaratıyor.Büyük motorlarda da değişen bişey yok ))
    Öyle diyorsunuz da tekirdağa gidip gelmeden önce en ufak zangırtı zırıltı çıkarmayan motorum, şimdi 300 km yol yaptıktan 5500-6000 devir civarında motor viteste ama yüksüz çalışırken aşırı bir şekilde titriyor ve motor içinden tırıl tırıl ötüyor. Umarım sadece yağ incelmiştir ondan ses yapıyodur, 200 km sonra yağ değiştiricem bu sefer 10-40 değil 15-50 koyucam görücez bakalım ne olacak. Rulmanlar aşınmış da olabilir aşındılarsa yazın rulmanları değiştiririm, motoru açmışken de 107 cc'lik silindir takıcam.

7. sayfa BirinciBirinci ... 5678917 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)