cub motor nasıl çalıştırılır?
Reklamlar
-
ikinci el cub motor alıcam nasipse. bunları çalıştırırken hafif gaz kolunu çevirmek mi gerekiyor? bi tane beğendik. daha önce kullanmadığım için ben beceremedim sanırım. marşa bastım çalışmadı. gaza bas biraz dedi adam bu sefer yine çalışmadı. fazla bastın dedi. motor 10bin km'de ama bakımları yapıldı. hepsi mi böyle benim motor yıprandığı için mi nazlı çalışıyor? arkasından çalıştı ama sıkıntı olmadı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:46 ----------
cub motor başlığında hiç kullanan yok galiba enteresan.
Reklamlar
-
kardeş o cub motorun markası modeli ne onu yazsaydın daha iyi algılanır, güzel cevaplar alırdın diye düşünüyorum.
Başlığı ve içeriği net olmayan konular pek yardım bulamaz.
Neyse senin soruna gelelim, aldığın cub enjeksiyonlu değil ise çalıştırırken kesinlikle hafif gaz açman gerekir. Ama gazı çok açsan da çalışır, çok açtın çalışmaz diye bişey yok.
Motorun aküsü zayıf olabilir, karbüratör kirli olabilir.
Ben sıfır almanı tavsiye ederim.
-
Birçok motosiklet markası ne olursa olsun motoru soğukken ilk çalıştırmada sıkıntı çıkarabilir bu normaldir
Mmotosikletlerde Jikle denen bir şey var motor soğukken marşa bastığınızda çalışmıyorsa
Jikleyi açarak zengin karışım gönderilerek motor çalışma sıcaklığına gelene kadar 2-3 dk çalıştırılıp sonra kapatılır
Jikle genelde gidon üzerindedir marka modele göre yeri değişebilir.
-
motor lifan tay 100. genelde çin motorlar oluyor cub olarak, o yüzden belirtmemiştim haklısın
-
Gayet normal kardedim benm de 10 bine geldi motor aldigimdan beri havaya gore jikle kullanirim ama yazin bile hafif gaz vererek calisiyor marsa basarken cok hafif gaz vermen lazim cok verirsen moto boguluyor cunku hem marsa basip asiri gaz verdigin icin
-
ridvan35 adlı üyeden alıntı
Gayet normal kardedim benm de 10 bine geldi motor aldigimdan beri havaya gore jikle kullanirim ama yazin bile hafif gaz vererek calisiyor marsa basarken cok hafif gaz vermen lazim cok verirsen moto boguluyor cunku hem marsa basip asiri gaz verdigin icin
peki hiç gaza dokunmadan marşa bassam?
bi de şeyi merak ediyorum, ayak marşıyla çalıştırırken de aynı şekilde gaz vermek gerekiyor mu?
-
kordinaryus adlı üyeden alıntı
peki hiç gaza dokunmadan marşa bassam?
bi de şeyi merak ediyorum, ayak marşıyla çalıştırırken de aynı şekilde gaz vermek gerekiyor mu?
Ayak marsiyla Gaza basmadan calistiramazsn bi vurdurarak calistirirsn gaza basmadan :-D kardes benm motorda mesela 5 yada 10 dakka neyse gezindin diyelim dur motorla kontagi kapat kapatir kapatmaz ac ve frene basip marsa bas calismasi lazim ana teorik olarak gaz vererek calistirman lazim
-
ridvan35 adlı üyeden alıntı
Ayak marsiyla Gaza basmadan calistiramazsn bi vurdurarak calistirirsn gaza basmadan :-D kardes benm motorda mesela 5 yada 10 dakka neyse gezindin diyelim dur motorla kontagi kapat kapatir kapatmaz ac ve frene basip marsa bas calismasi lazim ana teorik olarak gaz vererek calistirman lazim
çalıştırma işini hallettim de, motoru eve getirirken ışıkta stop etti nedense. ayarı var mı onun? bir de 1. vitesten 2ye geçmek, 2'den 3'e geçmekten daha sert. sizde de öyle mi?
-
Git motorun yagini degistir motisikletcilerden yada nerden temin edersen ustunde dort zamanli motosiklet yagi yazsn muhakkak bazi manyaklar var araba motor yaglarini motosikletlere koyuyorlar sonra da boyle durumlar cikabiliyor. Istop etmeside rolantiyi az yukselt hal olur
-
yıpranması ile alakası yok motor o sırada soğuktur o yüzden
-
Marşa basarken hafif gaz vermek gerekir
-
-
snappy x adlı üyeden alıntı
Hocam memnun musun
görmemişim hocam. konulara mesaj yazılınca bildirim gelse keşke.
evet memnunum. çünkü en başında beklentilerim belliydi. 100 cc yarı otomatik motorun çapı belli sonuçta. başka marka model uzun süreli kullanmadığım için kıyaslama yapamıyorum. ama eskiden abimin ybr ve twister'ına binmiştim. 100cc az gelmeye başladı. zaten 1000km'ye yakın kullandım bunu. ybr veya cbf almak üzere satmayı düşünüyorum.
-
kordinaryus adlı üyeden alıntı
motor lifan tay 100. genelde çin motorlar oluyor cub olarak, o yüzden belirtmemiştim haklısın
cub cub dur dostum sen rahat ol , jikleyı cek bas marşa
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
-
Cub almayi düşünen arkadasimiz varsa ben de 2 aydir memnuniyetle kullandigim cubimi YBR cbf almak için satiyorum.
2012 model 6980km'de ruhsatli plakali muayeneli sorunsuz Mondial 100 MFH
http://www.motosiklet.net/forum/sati...f-takasli.html
-
hava soğuksa jikleyi çek,
ÖN FRENİ SIKIP gaz boşluğunu al. Kontağı aç marşa bas.ayak yada el marşı farketmez..
-
yıl olmuş 2015 daha jikle çekiyoruz enjeksiyon diye bişey gelicekmiş duydunuz mu hiç
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)