evet dostlar, kışın fazla binilmeyen, genelde kapı önünde açıkta yatan, egzos borusu yer yer pas tutan motorumu yaza nasıl hazırlamalıyım?
evet dostlar, kışın fazla binilmeyen, genelde kapı önünde açıkta yatan, egzos borusu yer yer pas tutan motorumu yaza nasıl hazırlamalıyım?
Egzozu sök Zımparala bi bakımını elinle yap sıcak suya koy . 1-2 saat beklesin . Sonra kurula ıslak bi yeri kalmasın . Motorcuya götür Ateşleme sistemini yenilesin . Tıkır tıkır çalışır.
[B][I][COLOR="#FF0000"][K]aza [A]nında [S]eni [K]orur :thumleft:[/COLOR][/I][/B]
aslında sorun tek egzos da değil. akü çok zayıflamış, sonra bunu yağ değişimi var, belki bujisi var, hava filtresi var, zincir yağı subap ayarı falan filan derken toptan bi bakımdan bahsediyorum. kaça patlar?
konu geceli cok olmus ama genede yazayım
yag 15 buji 10 filtre deieşmiyolar temizliyolar zincir bakımı yapılır aku sarja baglarlar 30-40 tl ye 0 motor almıs olursun
İNSTAGRAM = sakalliesnaf - MAİlL = mehmetmerickekec@gmail.com
MOTOSİKLET = CBF 600 ABS 2007 102K +
TECRUBE = 250K +
egzoz sorun degıl kardesım. ona takma kafanı. pas sökücü falan halleder görünüşü. aküyse, şarj edilir. bizim serviste biz şarj ediyoruz yerıne takıyoruz şıkır şıkır. bujiyi bilmem de, karbüratördeki benzin zamanla oksitlendigi için benzini ileten yollar kapanır. o yolların acılması lazım o da ince iştir ama zor degil kesinlikle. sibop ayarına gerek olmaz. önceden gerektirmiyoduysa tabi. yani senin yaptıracagın sey, karbüratör temizligi ve ayarı, yag degişimi belki de buji degısecek. bundan fazlası degıl
Think Nothing! Just Twist The Wrist
cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. CUB sahibi olarak yine olayı ucuza kapattık desenize
hayırlısı be gülüm
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)