Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

artık birini yakalarsam gerçekten öldürmeden bırakmıyıcam

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    serkanksk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Kasım 2014
    Şehir
    karşıyaka - foça
    Motosikleti
    c800 intruder-honda nc750x
    Şu konuda ki herkes haklı.Vergisini ödeyen kurallara uyan kendine sorguluyor ben neden diyerek.Zar Zor çalışıp alın teri ile arabasını veya motorunu alan arakdaşın değer verdiği malı çalındığında kızıyor kinleniyor.Bir diğer taraftan hırsız yaptığı hırsızlık yanına kar kalıyor.Bunların temel sorunu bence TÜRKİYE de ceza sisteminin basiretsizliği.Hukuk sisteminin adalet üretememesinden kaynaklanıyor.Mağdur olan kişinin mağduriyetinin devlet güvencesi ile sağlanamaması ve kişilerin ceza sistemini kendi yaratması.Ne yazık tır ki bunlar muz cumhuriyetlerinde oluyor.
    Diğer husus ise bir bireyi Ailesi eğitememiş,Din eğitememiş,toplum eğitememiş,eğitim sistemi öğretmen eğitememiş biz yargıç ve hakimlerin ceza vermesini umuyoruz.Ceza eğitim aracı değildir.Nasıl bir toplum olduk sorguladığımız da ahlak hırsızlığı ayıplar,İSLAMİYET yasaklar,kanun engeller fakat buna rağmen vatandaşlar buna eğilir ve yönelirler ise sorun ülkenin sosyal yapısı,kültürel yapısı ve yönetim yapısı ile alakalıdır.
    Bir arkadaşım demiş ki;hırsızlığa devlet bile ölüm cezası vermiyorken sen kim oluyorsun.Sonuna kadar katılıyorum.Çünkü hiç bir canlının yaşam hakkı hırsızlıktan dolayı alınamaz.Fakat gecenin bir yarısı evladının eşinin uyuduğu bir eve girerse onun alnının ortasına bir şarjörü boşaltmak hakkınıda kimse benim elimden alamaz bu da bir gerçektir.Fakat eğitim sistemi güzel olsa,ülkede ki gelir hakça dağıtılsa,kişi kendiniz ezilmiş itilmiş hissetmez ve kolay para kazanma yoluna gitmez ise ve gittiğinde ceza sisteminin caydırıcılığı olursa bence kimse hırsız olmak istemez.
    Saygılarımla


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    İşin öldürme kısmını geçtim de o tiplere nefret beslemeyi bırak, sempati duyan veya masum gören insanlar da varmış da ona şaşırdım. Bana zarar vermiş olması gerekmiyor, kanunları umursamamasından, cahilliğinden dolayı insanların hakkını yiyor, cezası verilmediğinden meydanı boş buluyor. Kusura bakmayın da "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" demek ne oluyor onu anlamadım ? Bir de mesele ehliyet plaka, vergi değil, adamın trafikte umursamazca, saygısızca, hayvanlar gibi araç kullanması... Plaka ve kask olmaması da o tip bir adam olduğunu gösteren işaret oluyor. "Herkesi aynı kefeye koyamazsın" diyen varsa ben de "Evet koyarım" diyorum. Bunlar yüzünden motoculara antipati duyuluyor, motosiklet kullanımı yaygınlaşamıyor. Ben bunları kendim öldürürüm demiyorum ama birgün bir yere bodoslama girdiklerinde de en ufak bir üzüntü duymuyorum, insandan saymıyorum. Olan analarına babalarına oluyor.
    serkanksk bunu beğendi.

  3. #23
    kashmar54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mayıs 2008
    Şehir
    sakarya
    Şu mobil uygulamayi.yapan arkadas bi zahmet.guncelleme yapsin sorunlari düzeltsin. Hirsizi kimse.masum gösteremez sebebi.ne olursa olsun. Meseleye yanlis taraftan.bakiyonuz. insan hayatini 50 kurus goren arkadas. Bi icraat yapta bakalim kolaymi okadar. Bol keseden sallamak kolay. Evine giren hirsiza şarjor bosaltirsin ona diyecegim yokta. Gordugum yerde öldürecem falan, motorculara kötü örnek oluyo filan sende.iyi örnek ol seni örnek alsinlar. Kötüleri yok ederek kötülügü bitiremezsin. Sen.iyi ol örnek ol iyilerin sayisini artir. O hirsizi yilda görüp öldürüesen alkışlanacaginimi saniyon.
    serkanksk bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)