Motordan Beyaz Duman Atması(KesinBirBilgiGerek)
Reklamlar
-
MOTORDA ÇALIŞIRKEN BEYAZ DUMAN ATMA FALAN YOK. AMA MOTOR DURMA HALİNDE KALDIRIRKEN DİP GAZ YAPINCA 1-3 SANİYE ARASINDA BEYAZ DUMAN ATIYOR SONRA KESİLİYOR, YAVAŞ GAZ VERİNCE ÇIKMIYOR BEYAZ DUMAN KAFAMI KURCALIYOR, KAFAYA TAKDIM GALİBA BANA KESİN BİLEN BİRİSİ BİLGİ VERİRSE ÇOK SEVİNİRİM. GÜZEL HABERLERİNİZİ BEKLİYORUM...
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:07 ----------
Motor Yağında eksilmede yok hergün kontrol ediyorum bir yardımcı olsanız..
Reklamlar
-
Beyaz duman dediğin buhar olabilir dikkatli bakmalısın..Otomobillerde de görürsün ona benzer bişeymi??? havalar soğuk..sebebi odur..
-
motorunun markası modeli olursa daha detaylı yardımcı olabilir arkadaşlar motor zorlanınca daha zengin yakıt karışımı sebep olabilir jigle çekiktir
ama duurum normal bence gazı kökleyince yakıt oranı fazla oluyor hepsi yanmıyor ve koyu dumana sebep oluyor diyebilirim
benim motorda ilk ısıtırken jigleyi açıyorum ve türlü renkte duman atıyor
-
usta bunun yağla alakası yok.motorunuz su soğutmalıysa ki öyle gözüküyo. motor conta yakmış conta istiyo.büyük bi ihtimal hararet yapmış. su eksiltiyomu arada kontrol edin.yoksa motor ömrünü kısaltırsınız. eğerki motorunuz hava soğutmalıysa havada bulunan nem, çiğ vsvs etkenler ekzozunuzun içine girip buhar şeklinde çıkıyo. ama bu ilk çalıştırmada olur motor çalışmış 15 dakka sonra yapmaz kolay kolay
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:27 ----------
bu arada konu yanlış yerde açılmış moderatörlein düzeltmesini rica ederim.
aynı konudan bir adet daha var:http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/140147-motordan-beyaz-duman-atmasi-kesinbirbilgigerek.html
-
merhaba,
havalar soğuk bu sebepten dolayı buharla birlikte geliyor.
-
Beyaz dumanın dier anlamıda yağ yaktığının gostergesidir.
-
HONDAANTALYA adlı üyeden alıntı
Beyaz dumanın dier anlamıda yağ yaktığının gostergesidir.
Yağ yakan motor mavi duman atar, beyaz duman soğuk havalarda ilk çalıştırmada çıkar motor ısınana kadar zengin karışımla çalışır buda beyaz duman atmasına sebep olur. En azından bizdeki araçlarda böyle
-
-
HONDAANTALYA adlı üyeden alıntı
Hmmmm , bizdeki motosikletide bosuna rektiifiye soktuk ozaman
Amane hikmetse artık beyaz duman atmayı kesti
vh vh..
Sabah akşam beyaz duman atıyorsa vardır bir sıkıntı, ben ilk çalıştırmayı söylüyorum. Motor ısındıktan sonra o beyaz dumanın kaybolması lazım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)