bu linki hiç de mutlulukla paylaşmıyorum. ama 200euro 300euro verdiğimiz motor kilitlerinin hali :(
http://www.youtube.com/watch?v=VC3hFr8p2ck
bu linki hiç de mutlulukla paylaşmıyorum. ama 200euro 300euro verdiğimiz motor kilitlerinin hali :(
http://www.youtube.com/watch?v=VC3hFr8p2ck
GPS takip cihazı al
böyle motorun varsa garajda tut
veya apartmanin altina merdiven girisine koy
alarm tak
alarmli disk kilidi al
direksiyonu kilitle
güvenlik kamerasi tak
benimki bu.
turuncular kilit.
+ alarm
+ direksiyon kilidi.
artık çalarlarsada o motorun ucu münasip yere diyeyim ne diyim...
Alarmlı kilidim var, bide çelik halat kilitim var, hep sırt çantamda gezerim kilitle, bide direksiyon kilidi, tabi çalsalar yine çalacaklar ama hiç olmazsa caydırıcıdır.
Bak şimdi öncelikle iş motorda başlıyor öncelikle motorun çin malı olacak benim motorun direksiyonunu bile kitlemeyi unutuyorum bazen arada anahtarıda üstünde unutuyorum ama park ettiğim motorlar mesela şuan bile motorum honda cbf yamaha ybr lern ortasında hırsı gelse direk onları gmtürür benim motora dönüp bakmaz bile nerde japon motoru görürsem yanına park ediyorum bi ara yamaha r6 nın yanına park etmştim gittim geldim mtoor orda sahibi uzaktan paso motorunu izliyormuş böylece daima içim huzurlu ve rahat oluyor :D
Disk kilidini pek sağlıklı bulmuyorum nedense ufak bir dalgınlıkta diske zarar verilebilir..
Normal Kilidi de mümkün olduğu kadar yerde kalmamasına (vurularak , kesilerek kırılmaması için ) özen göstermek gerek.
Videodaki gibi yani yerde kalmaması daha sağlıklı ve mümkün olduğu kadar bir yere sabit bir yere bağlanması daha iyidir.
Buna extra arkadaşların belirttiği gibi Alarm da takılarak caydırıcılık yapılabilir..
Motosikletimde bulunan kilitler:
1. Motosikletin kendi direksiyon kilidi
2. Alarmlı disk kilidi (55TL)
3. Çelik halatlı kilit (60TL)
4. 10mm lik araba çekme halatı ve asma kilit (25TL)
5. Sanayide Yaptırdığım çelik halat ve asma kilit (20TL)
6. Çelik zincir ve Asma kilit (10TL)
7. Son olarak aklımda 1,5 metre Grade 80*10mm lik kesilmez zincir ve alarmlı asma kilit var (70TL maliyeti)
Akşam kilitleri takması sabah çıkartması uğraştırıyor ama süper caydırıcı. Unutmadan ayrıca Kapalı garajda muhafaza ediliyor
http://www.youtube.com/watch?v=JoFz6WnqPqQ
Adam kafaya koymasın herşeyi keser
12mm lik asma kilidi kesiyor. Daha neyle koruyacağız motosikletleri.
Tedbirimizi alalım gerisi Allah (cc) bileceği iş.
http://www.youtube.com/watch?v=HYJLcA32mv0
@rebel_punto Müdür senin motor ne ?
Ya şu forumda hırsız konusu açıldı mı moralim bozuluyor. Galiba tek yol kapalı garaj
Motor kilitlerinin üstüne elektrik vermek lazım. Oraya elleyen çarpılsın. Kilitçileri böyle bir şey icat etmeye davet ediyorum.
1 adet Disk Kiliti
1 adet Master Lock 12 mm 2 mt halat kilit (Çataldan süpermarketin kepenklerine kilitli)
1 adet King Guard 1,5 mt 8 mm kilit halat (Arka tekerin arasından geçirip motorun selesine doğru kilitliyorum)
1 adet Master Lock 8 mm halat kilit ( Arka tekerden süpermarketin kepenk demirine bağlıyorum)
Bunlara artı olarak motorun kendi direksiyon kiliti (tel maşa) ve branda kullanıyorum.. İlave olarak yatak odamın camında namlusu motora doğru hazır bekleyen airsoft için üretilmiş HK416 80 mt menzilli ve 480 FPS atım gücünde Daha da götürürse ne yapmam lazım bilemiyorum :(
Not : Kilitlerimin hiçbiri yerde durmuyor.. Hepsi belirli bir yükseklikte ve brandada özel olarak açtığım deliklerden geçiriyorum. Kilitlerimi gergin bırakmıyorum hep boşluk kalıyor yani onun bunun çocuğu kesemesin diye elimden gelen herşeyi yapıyorum
aynen kanki
ikinci el çin motor baktım sahininden de
denk getiremedim kafama göre
mecbur sıfır aldım
sıfır alınca yok cizildi
yok toz oldu
ikinci el alinca amaaann 1 cizik fazla eksik ne farkeder diyorsun için rahat
rodaj da yok 2. elde
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:33 ----------
muh hah hah hah
yaşasın tosbaga kilit patlatmak
hacı büyük demir makası olsun yeter ki
kütür kütür patlatiliyor
görev icabi az patlatmadik
diyorum da inanmiyordun
yere yakin olmasi o kadar da onemli degil
sadece birkac saniye fazla sürer
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:41 ----------
mustafa keser
Tek kesin ve işe yarayan çözüm.
Motosiklet sahibi olmamak . Onun dışında çalınmayı engellemek zor . Fakat takip sistemi gibi cihazlarla bulunması kolaylaştırılabilir.
bi motorla camiye 5 vakit namaza gittigini düşünsene
yarim saat erkenden cikman lazım
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:30 ----------
bunda da komsunun kedisi çarpılır yanik tüyleri ayiklamakla ugrasirsin
daha önce başka konuyada yazmıştım yine yazayım iki adet masterlock disk kilidi spy iki yollu alarm direksiyon kilidi 12 mmlik zincir ve yalenin asma kilidi yada materlockun zırhlı kilidi ayrıca iki köpek ve bir tane baretta 92 fs 9mm
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)