Of of of yakıyor abi Allah kaza bela vermesin süper valla kesin bekleriz
---------- Post added at 22:44 ---------- Previous post was at 22:24 ----------
Gençlik Marmarise 28 km uzaklıkta İnbükü Orman kampı var 4 kişilik çadır ve elektirik alırsak 10 Tl vercez arkadaşlar kişi başı değil toplamda yani çok ucuza geliyo oraya da bakarız.
---------- Post added 13-07-2012 at 00:15 ---------- Previous post was 12-07-2012 at 22:44 ----------
Uploaded with ImageShack.us
- Öncelikle 20.07.2012 CUma akşam 19.00-20.00 arası ya da işten çıkışlara göre 20.00- 21.00 arası hareket ediyoruz
- Gündüz sürüşüyle, 200 kilo yükle ( 89 ben, 80 babam, kalanda bagaj) ve 125 cc lik motorumla 4 saatte vardığımı düşünürsek, Gece sürüşüyle kimsenin artçısı yokken yine 4-5 saat arası varırız diye düşünüyorum. Ortalama hızımız 60-70 arası olacaktır.
- Toplamda yolumuz belediyenin önünden hareket edersek köyde bizim evin avlusuna girene kadar 192 km dir. Fakat bunun dışında gezilerimizle birlikte toplam 600 km yol yapmayı planlıyoruz. Buna dönüşte dahil.
- Grup sürüşünün biraz daha yavaş olması gerektiğini ve birbirimizle gece aramızı açmamız gerektiğini düşünürsek yol tahminlerim şu şekilde oluyor
-----> Tavas 40 dk- 1 saat arası
-----> Tavastan - Kale 40 dk- 1 saat arası Kale de 15 dk lık mola
-----> Asıl yol bundan sonra arkadaşlar Kale den haritada gördüğünüz Karabörtlen kavşağına kadar 1 saat yol alırız diye düşünüyorum ve tam kavşakta 2. molayı veririz ya da biraz öncesinde çeşme var oralarda mola veririz 15 dk
-------> Daha sonra en güzel ama gece sürüşü olacağından en tehlikeli yola gelicez, virajlı ve hız yapılmaması gereken bir yol burayı 40 dk da bitiririz evellallah yol çıkışında kısa bir mola 10 dk
-------> Daha sonra eve varana kadar mola yok arkadaşlar buda rahat 1 saat sürer.
Yol tahminleri yolun durumuna ve grup sürüşüne göre değişebilir.
Cuma gece varınca hemen yemek uyku moduna geçeriz. Cumartesi günü erkenden :
- Öncelikle bizim eve en yakın koya gidip şiftahı atarız.
- Daha sonra Dalyana geçeriz. Yani Cumartesi 17.00-18.00 e kadar denizde zaman geçiririz arkadaşlar. Daha sonra motorları yükleyip tekrar yola çıkıyoruz resimlerden de koyduğum çadır kampına geçiyoruz. Cumartesi hava kararmadan çadırımızı kurmamız gerek.
Çadır kapı için 2 seçeneğimiz var. Birisi Marmaris Çubucak çadır kampı, diğeri de Marmaris İnbükü çadır kampı. Çubucak çadır kampının ana sayfası burada arkadaşlar. 4 kişilik çadır fiyatı 35 TL sanırım. Çok olursak 2 guruba böleriz hiç olmadı çadırın önüne hasır serer orda yatarız sorun değil. Kişi başı 10 Tl oluyor çokta değil heralde. http://www.cubucakcamping.com/index.php?dil=tr Çubucak kampının ulaşım için resmide aşağıda Datça yolunda
Diğer İnbükü kampının ana sayfasını bulamadım. Orada güncel fiyatlar ne kadardır bilmiyorum. Yaklaşık olarak aynıdır belki biraz ucuz olabilir. Buranın ulaşım fotosunuda veriyorum aynı yol üzerinde 2 kampta arkadaşlar.
Pazar günü dönüşte de duruma göre 19.00- 20.00 arasında yola çıkarız. Dönüş daha uzun sürcek çünkü.
Arkadaşlar gezi planı budur. Çadır kurduğumuzda mangalımızıda yakıcaz nasip olursa. Çayımızı da demlicez. İnşallah kazasız belasız güzel bir gezi yaparız.
Arkadaşlar aşağıda gezi için gerekli olan malzemeleri belirticem. Özellikle herkesin getirmesini istediğimiz bazı malzemeler var bunlara dikkat edelim lütfen. Motorun büyüklüğüne göre malzemeleri dağıtabiliriz onda bir sıkıntımız yok arkadaşlar.
Gerekli malzeme listesi
GENEL MALZEMELER
-2 kişilik veya daha fazla kişilik çadırları olanlar ne olur ne olmaz diye yanlarına alsınlar arkadaşlar. Büyük çadırı olanlar belirtirlerse ona göre ayarlamayı yapabiliriz.Onun dışında bizim köyde 4 kişil ve 2 kişilik çadırlar var onlarıda alıcaz. Ama çadırı olanlar lne olur ne olmaz motorlarına yüklesinler.
-Uyku tulumu veya battaniye türü şeyler. Arkadaşlar çadırda yatarken altınıza sermek için ve soğuk olursa diye üzerinize en az 2 adet almanızda fayda vardır.
-Çakısı olanlar alsın her zaman için lazım olur.
-Çakmak
-Çatal-kaşık türü ufak tefek araç gereçler
-Tuvalet kağıdı dileyen alabilir
-Kampta elektrik alırız büyük ihtimalle ama ne olur ne olmaz fener ve daha güçlü aydınlatması olanlar alsın elektirik olmazsa işimize yarar.
-Gece yol yapcamız için üşüyebiliriz. Bu neden streç filmler oluyor onlardan alırsanız üzerinizi sararsınız ve üşümenizi engeller.
-Ufak mangalı ben alacağım
-çaydanlığıda ayarlarız
-Gece vizörünüzü silmek için motorunuzda bez bulundurmanız faydalı olur
MOTOSİKLET MALZEMERİ
-Yedek kontak anahtarı; çok sağlam bir yerde korumaya alınmalı
-Motosiklet takım çantası
-Yedek iç lastik(Tubeless olmayanlar mutlaka alsın)
-Yedek debriyaj teli
-Yedek gaz teli
-Yedek Silindir Sayısı kadar buji
-Buji anahtarı
-Küçük bir parca ince zımpara
-Yedek sigorta değişik amperlerde
-Yedek sinyal ampulü
-Yedek far ampulü
-Lastik tamir tüpü
-12V lastik pompası yada el pompası olan getirise iyi olur
-Kask torbası
-Kask vizör temizleme bezi
-Bugu önleyici sıvı
-Motor örtüsü olan getirebilir
-Lastikli kanca ve file
-Yük bağlantı kemeri
-Halat ; 5-6 metre motoru gemide bağlamak ve rüzgarda bağlamak gibi durumlar için
-Disk kiliti; yedek anahtarları güvenli bir yerde, grup arkadaşında yada yolcunda
-Küçük bir torba içerisinde uyumlu ölçülerde birkaç adet somun, civata ve vidalar
-Yağ değiştirme zamanı geldiyse geziden önce değiştirelim
-Zincir yağı; Her 200 ~ 250 km de bir zincir yağlanmalı
-3-4 cm genişliğinde reflektör yapışkan bant; tabela yapanlardan alınabilir
-Benzin aktarma için pompalı hortum; oto aksesuarcılarından temin edilebilir
-Takım Tornavida, lokma, alyen, pense, karga burun 38. Flaşörlü lamba ve pilleri (mümkünse mıknatıslı ve askılı)
ÖZEL EŞYALAR
-Havlu
-Pantolon motor üzerinde gece sürüşlerinde gerekli
-Tişört
-Terlik
-Çorap; birkaç tane
-İç çamaşırı
-Mayo
-Kullandığınız ilaçlar varsa getirin
-Sivrisinek savıcı sprey
-Diş fırçası
-Diş macunu, kulak temizleyici
-Şampuan
-Cep telefonu ve şarj aleti kulaklık mikrofon seti
-Fotoğraf makinesi; digital olması iyi, pilleri ve şarj cihazı, hafıza kartı
-Tuvalet kağıdı; 2-3 adet, ıslanmaması için naylon torbada
-Islak mendil, kolonyalı mendil, kağıt havlu
MOTOSİKLET GİYİM KUŞAM
-Kask; mümkünse yedek bir tane daha almalı
-Kask vizörü; yedek kask vizörü
-Eldiven
-Bellik
-Balaklava veya Maske
-Gözlük
-Bandana
-Mont
-Dizlik
-Pantolon
-Çizme; bilek korumalı
-Kulaklık; sünger, 3M veya KOYOTE K310 kullan at, Bauhaus'ta satılıyor
-Reflektör gece sürüşü yapcağımızdan bu önemli arkadaşlar.
İstediğimiz elinizde ne kadar korumalı giysiniz varsa giyebilmeniz. Güvenliğimiz en önemlisi
Evraklar
Ruhsat; fotokopisi zarar gördüğünde kolay çıkarmak için ve ağzı fermuarlı naylon koruma içinde
Ehliyet; ehliyetin bir fotokopisi motorun uygun yerine gizlenecek, motor çalındığında esaslı delil, bir fotokopisi de kaybolduğunda kolay çıkarmak için
Sigorta poliçesi; zeyilnamesi yapılmış
Aracın muayenesi; tamamlanmış
Vergiler ödenmiş Temmuz bandrolü için 30 una kadar süre var onda sıkıntımız yok
Kimlik kartları; muhakkak fotokopisi alınmalı kaybolmaya çalınmaya karşı
Banka kartları; muhakkak fotokopisi
Yol haritası; ağzı fermuarlı naylon koruma içinde
Para; bir kısmı elbisede bir kısmı acil durum için motorun uygun yerine ağzı fermuarlı naylon torba içinde gizlenmiş olarak
Sağlık sigortası belgeleri
MUTFAK MALZEMESİ
-Kaşık
-Bıçak ,çatal
-Metal bardak izoleli
-Tas ve tabak
-Çay, Tuz
-Şeker; Poşet
-Kahve; poşet
-Konserve, şişe açacağı
-Ufak ocak ve özel tüpleri
-Bulaşık süngeri
-Deterjan
-Çöp poşeti;
-Çakmak
-Su; en az 2 lt
-Çikolata, kuru yemiş
-Kamp çaydanlığı
-Kamp ocağı coleman benzinli
Arkadaşlar listede bu şekilde. İsteyen istediklerini yüklesin. Alt tarafı 2 gün gitcez gelcez demeyin gerekli olabilir. Aralarında gereksiz malzeme de çok ama aklımıza gelenleri aldık. Siz eleme yaparsınız kafanıza göre. Özellikle motosiklet malzemelerindeki yedekleri(sigorta, ampul) ve korumalı giysilerimizi unutmayalım. Arkadaşlar ellerinde kamp için işimize yarayacak şeyler olanlar örneğin kamplara özel aydınlatması olanlar vesaire getirsinler lütfen.
Ayrıca grubu tehlikeye atacak şekilde sürüş yasaktır sürüş kurallarınıda veriyoruz.
1-En önde her zaman yolu bilen gider dönüşümlü olarak değiştirilebilir
2-En önde giden arkasındakine göre hızını ayarlamak zorundadır aynadan baktığında kuruk çok uzuyorsa hızını yavaşlatmalıdır .
3-Gece yolculuğu yapıcağımız için yanımızdan ve arkamızdan arabe geçtiği zaman aynadan veya görmek sureti ile ekibi hızlı bir şekilde saymakta fayda var
4-Ekipte scooter ve vitesli motorlar olucektır sabit -80-70 km hızlar bizi ve motor yakıt sarfiyatını etkiler bence ortak sabit hız 60 km/h olmalaı
5-yolda giderken bir olay gerçekleşirse korna ,sellektr yontemi ile biririmizi uyarlmalıyız ve tüm ekip durmalıdır.
6-Ehliyetsiz , kasksız eksik evrak ve alkolü araç kullanımı yasaktır.
7-herkes yola çıkmadan önce motorunun gevşeyebilcek olan parçalrını teker teker kontrol edip , yağ değişim vakti gelmiş ise değiştirip yanına bir yedek buji ve değişebilcek ufak parçalaarını alıp o şekilde gelsin .
8-Toplu sürüş esnasında yanınızdaki veya etrafınızdaki bir motorsürücüsüne şaka yapmak tüm ekibin kaza yapmasına maal olabilceceği için bu tür şeylerden kaçınılmalı .
9-en arkadan gelen kişi ekibi toplayan kişi olur yani bi durum esnasında müdahalede bulunan kişi en arkdaki olacağıdan en öndekinin gözü aynadan ortadaki sürücüde olmalı ortadaki sürücünün ise en arkdakinde olmalıdır .
10-En öndeki , ortadaki ve en arkdaki sürücü foforlu yelek giymelidir bu tür altın kurallara uyduğumuz sürece kazasız belasız gidip dönebilirz sanırım .
Umarım kazasız belasız güzel bi gezi yaparız. Selamlar
[COLOR="#FF0000"]"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir."[/COLOR] MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
tubeless olsun yada iç lastikli motosikletiniz için lastik tamir spreyi almanız yeterli
ben denizliye gelirken sadece bunu taşıyorum bide el feneri
İnna lillahi ve inna ileyhi raciun
[COLOR="#FF0000"]"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir."[/COLOR] MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
son durum nedir
sonraki tura bende katılacağım kısmet olursa
Aga işimize hangisi gelirse orada kamp kurarız sıkıntı yok iki kamp yeri yanyana zaten
---------- Post added at 17:30 ---------- Previous post was at 17:27 ----------
Belirtilen tarih ve saatte yola çıkılacak. 20.07.2012 de akşam 20.00 gibi yola çıkarız nasip olursa
şuan katılan kaç kişi.?
program iptalmi oldu kimseden ses çıkmıyor...
nasılsınız arkadaşlar..........
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Arkadaşlar facebook sayfasından takip edebilirseniz sürekli konuyla ilgili bilgi bulabilirsiniz https://www.facebook.com/groups/1109..._comment_reply
Gezi planlandığı gibi uygulanacaktır arkadaşlar Telefon numarası isteyen arkadaşlar özelden mesaj atsın telefon numaralarını özelden yollayalım
---------- Post added at 13:29 ---------- Previous post was at 13:16 ----------
sağolasın ramazan abi sen nasılsın
Arkadaşlar yarın saat 19.00-19.30 arasında motorlarımız yüklenmiş bir biçimde Denizli Belediye Meydanında toplanıyoruz herkes geldiğinde yola çıkıcaz nasip olursa. Lütfen geç kalmayalım geç kalıcak olan arkadaşta haber versin telefondan(5543599687). Hayırlı akşamlar. Oruç tutacak arkadaşlar yolda açarlarsa seviniriz. Çok geç yola çıkmamamız gerekiyor.
Arkadaşlar gezimizi bitirdik sağ salim çok şükür. Fotoları paylaşacağız yakında
Arkadaş tam ramazana getirdiniz geziyi sıcaktan çıkamadım :(
oyy oyy oyy. hilmi yakmış ortalığı. mert sen de şu saydam vizörlerden bul artık. etrafa korku salıyon yaa iyi eğlenmişsinizdir umarım. yanlız neden plaj fotoları yok?
denize akdar gittinizde havuza girdiniz , yamahayı yolda mı çarptınız geçmiş olsun, birde oto eletrikçide ne iş ?
Ali abi vizör bulamadım ya gecede böyle gittim geldim Abi plaja da çok gittik de çok fotoğraf çekemedik ya işte son anlarda çekebildiğimiz kadar çektik keşke sizlerde olsaydınız eğlendik abi güzeldi şükür kazasız belasız geldik
---------- Post added at 11:35 ---------- Previous post was at 11:33 ----------
Yok abi kamp yerinin içinde bu havuz öğleyin sıcakta havuzun gölgesinde girdik suya akşamlar denize gittik Yamaha da sıkıntı yok abi çarpma falan olmadı çok şükür.
Abi o elektirikçi işi de şeyden benim giderken farlar gitti duy yandı ondan dolayı 200 km farsız gittim. Ertesi günde sanayiye gittik h4 taktırdım güzel oldu. Dönüşte sıkıntı yaşamadık. Birde Hilminin motor çalışmadı kontak kablosunun soketinde küflenme olmuş onu değiştirdik.
gezi güzeldi dönüşte kovulmam haricinde:DD inş bundan sonra daha güzel geziler yaparsınız...bugün yanınıza urucam inş bi görüşelim
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)