Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

[Eskişehir - MT]

REKLAM ALANI
    Stewkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    250 Chopper (artık yok)
    Alıntı ondeer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motoru yüksek devirlerde kullanmamaya özen göster.7000 devir gibi vites yükselt.motoru fazla bağırtma. uzun süreli beklediğin ışıklarda(30 saniye ve üzeri) veya trafik sıkışıklığında motoru stop et. Motora sürekli 2 kişi biniyorsan buda yakıt tüketimini artırır. lastik basınçlarını kontrol et. düşük basınç tüketimi artırır, motoru yorar.Jikleyi açık unutup , uzun süre jikle açık gitme.Sürekli şehir içi kısa mesafe kullanım yakıt tüketimini uzun yola göre ortalama % 40 artırır,bunuda gözardı etme. Baktın hala çok yakıyor ,iyi anlayan birine karbüratör ayarı yaptır.

İyi sürüşler.
    önder bunların hepsini yapıyorum zaten yüksek dewirde kullanmıyorum çok sık vites değiştirmiyorum sabit hızlarda gidiyorum ama nafile ilk defa böyle bi motor görüyorum rodaj desem 700km oldu gözle görülür acayip yakıt sarfiyatı var ismaille konuştum bi servis var kabüratör için akşam ona götürcem ayar çeksin bakalım sorun çözülmezse hurdacıya götürür demir ağırlığından satarım ne vardı ki çin malı alcak eyw önder çok saol.
    GS6626 Herkeze kazasız belasız güzel sürüş keyifleri diler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

uzun süreli beklediğin ışıklarda(30 saniye ve üzeri) veya trafik sıkışıklığında motoru stop et.
    Motor yağları ; sıcaklık arttıkça incelir. Yoğun trafikte motoru stop ettirmen bütün yağın kısa süre içerisinde alt hazneye inmesine sebep olacaktır ve 3-4 dk bekleyip tekrar çalıştırmak ise ; silindir, piston ve diğer elemanların minimum yağ ile ilk hareketi almaları, bundan dolayı da çabuk yıpranmalarına sebep olur...

Kısa süreli stop et- çalıştır yerine motorun sürekli çalışması benzin sarfiyatını artırır ama motorun ömründen yememiş oluruz.

Motosikleti
    YBR_125_'05_KIRMIZI BROADWAY '92_BEYAZ
    Alıntı Stewkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beyler bayanlar acil bişey sormak istiyorum!

2 haftadır yakından takip ediyorum motor 10 ytl benzinle 40-45km yol yapıo bujilere baktım hawa filtresine baktım castrol 15-40 kalite yağ koydum bi sorun yok en fazla 10 liraya 45km yol yapıyor Allah rızası için bana bişey söyleyin yoksa balyoz bulup bahçemde parçalıcam motoru.
    hakan şimdi eskisi gibi olmuyor. ben bu tip hesaplamaları depo hesabı yapıyorum. mesela benim 6lt tam dolu depoyla sakin kullanımda 180km gidiyor. yani benzin pahalılaştıkça gram azalıyor. eray'a da sürekli anlatıyorum bunu o yüzden ben diyorumki para hesabıyla yapmayın bu km hesaplamasını

Motoru yüksek devirlerde kullanmamaya özen göster.7000 devir gibi vites yükselt.motoru fazla bağırtma. uzun süreli beklediğin ışıklarda(30 saniye ve üzeri) veya trafik sıkışıklığında motoru stop et. Motora sürekli 2 kişi biniyorsan buda yakıt tüketimini artırır. lastik basınçlarını kontrol et. düşük basınç tüketimi artırır, motoru yorar.Jikleyi açık unutup , uzun süre jikle açık gitme.Sürekli şehir içi kısa mesafe kullanım yakıt tüketimini uzun yola göre ortalama % 40 artırır,bunuda gözardı etme. Baktın hala çok yakıyor ,iyi anlayan birine karbüratör ayarı yaptır.

İyi sürüşler.
    önder abi sana da iyi sürüşler kırmızı ybr'nle

Alıntı viper_1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motor yağları ; sıcaklık arttıkça incelir. Yoğun trafikte motoru stop ettirmen bütün yağın kısa süre içerisinde alt hazneye inmesine sebep olacaktır ve 3-4 dk bekleyip tekrar çalıştırmak ise ; silindir, piston ve diğer elemanların minimum yağ ile ilk hareketi almaları, bundan dolayı da çabuk yıpranmalarına sebep olur...

Kısa süreli stop et- çalıştır yerine motorun sürekli çalışması benzin sarfiyatını artırır ama motorun ömründen yememiş oluruz.
    şimdi volkan ve önder abinin mesajlarına cevaben şöle bişey yazayım istedim:

ben kendi motorumla kuryelik yapıyorum . dolayısıyle motor üstünde durdugum en fazla 3dk. kendim dakka tuttum en uzak mesafeye 3dkda varıyorum kendi bölgemde. adreslere uğrama yaparken hep 1 ön sokağa uğradıktan sonra 1 arka sokağa ya da 2 arka sokağa malzemem oluyor. yani motor uğramalarım esnasında en az bi 3-4dk stop edilmiş bekliyor ve tekrar marşa basıp 2-3dk sonra diğer adrese gidiyorum ve yine stop ediyorum bu esnada volkanın dediğine göre yağ dibe inmiş oluyor. .şimdi benim motoru kullanış şeklimde motorun zararına bişey varmı? motoru uğrama esnasında çalışık bırakamıyorum. malum güvenlik icabı. ne düşünüyorsunuz şimdi? 1-2dk yolculuk 2-3dk stop ???...

Ben , bir motosiklet ustasının ağzından dinlediklerimi yazdım.

Alıntı digi_boy26 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben kendi motorumla kuryelik yapıyorum . dolayısıyle motor üstünde durdugum en fazla 3dk. kendim dakka tuttum en uzak mesafeye 3dkda varıyorum kendi bölgemde. adreslere uğrama yaparken hep 1 ön sokağa uğradıktan sonra 1 arka sokağa ya da 2 arka sokağa malzemem oluyor. yani motor uğramalarım esnasında en az bi 3-4dk stop edilmiş bekliyor ve tekrar marşa basıp 2-3dk sonra diğer adrese gidiyorum ve yine stop ediyorum bu esnada volkanın dediğine göre yağ dibe inmiş oluyor. .şimdi benim motoru kullanış şeklimde motorun zararına bişey varmı? motoru uğrama esnasında çalışık bırakamıyorum. malum güvenlik icabı. ne düşünüyorsunuz şimdi? 1-2dk yolculuk 2-3dk stop ???...
    Walla Sinan yağın dibe inme süresi ve mesafesini vs vs düşünmeye pek gerek yok ama "çalıştır-stop et" / "çalıştır-stop et" bir dezavantaj olur gibime geliyo

Motosikleti
    hmm anladım volkanım saol ama maşallahı var çançinçunaçonum'un başka moturlar servisten çıkmazken benim motosikletim yağ balata değişiminden başka şikayetim olmadı. nazar değmesin vurun tahtaya

baksana

çanta çok yakışıyor motora tavsiye ederim sen taktırdınmı volkan ?

varmı artıran

edit: http://www.motosiklet.net/forum/foto...luk-aldim.html

Motosikleti
    KROSS 250
    sinan abi 100 kadranmı var enson bu motorla kaç gördun ve maşallah abi
    sadece sür ...... www.eskisehirenduro.com

Motosikleti
    sağol taha. 120 son ibre var da ben daha 100ü düz yolda görmedim en son ersinle sakarı'ya gittiğimizde görmüştüm bayır aşağı 110 özledim keratayı bee. onun da cbf150'si var. çok gezdik beraber o yüzden demiştim geçen sana çoktandır cbf150 sesi duymuyorum diye kırmızısı var onda da

edit: ahanda ersin mesaj attı. valla iyi andım keratayı bak ondan oldu selam söyledi arkadaşlar hepinize.

Motosikleti
    KROSS 250
    aleykum selam tanımasamda bigun tanısırız insallah
    sadece sür ...... www.eskisehirenduro.com

slayer2694 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2014 zx636r
    sürekli marş-stop motora zarar verir ancak bu tahmin ettiğiniz ölçülerde değil (yani yağ bakımından tahmin ettiğiniz ölçülerde değil).yağın bir görevi de birbirine sürtünerek çalışan metal parçalar arasında yağ filmi oluşturmaktır.yani sizin söylediğiniz gibi motorun yağı şaldır şaldır kartere akmaz hemen stop edince.ayrıca yağ pompası motorun çalıştığı süre içinde sürekli yağ bastığı için motor stop ettiğinde de rezervinde yağ bulunur.sizin marşa basmanızla birlik o da dönerken hemen yağ basıncını yükseltir ve yağ lambası söner.sürekli marş-stop yapmanın akünüze zararı olur.marş esnasında aşırı derecede akım çeker marş motoru.aküden 3-5 dk.da bir aşırı akım çekerseniz aküyü geri doldurmak içinde yüksek devirlerde kullanmanız gerekir.öyle bile olsa bu aküyü yorar.hatta bazen kaynatmasına bile sebep olabilir.eğer marşa basar basmaz yağ lambanız sönmüyor bir kaç sn. sonra sönüyorsa yağ pompası az önce bahsettiğim rezervi tutamıyor demektir,aynı zamanda karterden de hemen yağ çekemiyordur.bu dişlilerin aşınmasından pompanın burçlarının boşluk yapmasından kaynaklanır.bu tür motorlarda sürekli marş-stop yaparsanız motoru kucağınıza almanız fazla uzun sürmez.ama yağ lambanız hemen sönüyosa (hatta çok iyi durumda olan motorlarda marşı bırakmadan bile söner lamba) problem olmaz akü dışında.motosiklet alırkende bu yağ lambasının durumuna bakmanız size motorun yorgunluğu hakkında bilgi verir.sürekli yüksek devirlerde zorlanarak kullanılan motorların yağ pompaları çabuk zarar görür.hatta sürekli redline kullanılan motorlar sürüş esnasında bile yağlamayı kesebilir.

Motosikleti
    Kawasaki VN 800

İyi sürüşler.

zaten bizim motorlar 10 bın devır var , 2 kişi biniyor biraz fazla yakacak dogru hakancım arka tekerı şişir biraz ben şişirdim faydasını cok gordum , ve bence senın on dısk tekerı sıkıyor bence onuda bıraz gevselttır . diyorsun kı sıkı olması gerekıyor sen benımkını bır dondur 2 tur atıyor .

ve benım hava fıltrem sungerlı ıyı bır temızledım motor ucak gıbı oldu çekişi ve sesi bile değişti
    TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU

Motosikleti
    teşekkür burak hacım . şimdi ilaçcı arkadaşlarımızın neden kontak kapatmadıklarını daha iyi anladım

Motosikleti
    Yamaha YZF R125 & Honda Activa
    sağol taha. 120 son ibre var da ben daha 100ü düz yolda görmedim en son ersinle sakarı'ya gittiğimizde görmüştüm bayır aşağı 110 özledim keratayı bee. onun da cbf150'si var. çok gezdik beraber o yüzden demiştim geçen sana çoktandır cbf150 sesi duymuyorum diye kırmızısı var onda da

edit: ahanda ersin mesaj attı. valla iyi andım keratayı bak ondan oldu selam söyledi arkadaşlar hepinize.
    Aleykumselam...Geçen bizde biraz mesajlaştık numarasını değiştirmiş Valla özledim abi ya gelsede bi Bursa yapsak
    :bounce:[B]тєк вαѕıηαℓıgıη уσℓ¢υѕυ тєк σℓυя...[/B]:bounce:

BeYfa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CıbıRepSol
    http://www.motosiklet.net/forum/1024981-post10650.html

Umut Sen Anla Hiç Bişi Demiyorum...
    [B][I]hiçbirimiz bu hayattan sağ kurtulamayacağız ki..:mrgreen:[/I][/B](FaRuK)

BLaCK_j.W.a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fz S600
    Günaydın MT....Her zaman olduğu gibi yine sabah oldu
    insan kadar kendine guvenen bir aciz gormedim!
    insan kadar nankorunu bahsettiginiz kedilerde bile gormedim!........ Sagopa Kajmer

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    günaydın eskişehir mt sınava greceklere başarılar
    TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    ramzey QM200GY
    GÜNAYDIN

eminn26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2012 Honda CBF 1000 FA
    herkese mrb arkadaslar

sabah sınav vardı....

öğleden sonrada var:(

sınava gireceklere başarılar...
    2008 HONDA CBF 150 < 2014 SUZUKİ INAZUMA < 2012 HONDA CBF 1000 FA

Stewkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    250 Chopper (artık yok)
    yok hamza 277 olması lazım
    muhtemel maç kadromuz´isimli üyeden Alıntı
    1.digi_boy26 (sinan)
    2.mterayes26(eray)
    3.stewkan(hakan)
    4. as_doper (durmuş)
    5.viravira26 (ali)
    6.woxter (taha)
    7.oldcityboy(ismail)
    8.umut_utu (okundugu gibi)
    9.halidbin (cüneyt abi)
    10.viper_1 (volkan)
    11.just_hmz (dersaneden vakitli çıkarsa)
    12.cbr125 (şafak) ?
    13. pessimistyle (uğur) ?
    14.ozi2002 (oğuzhan emr.). ?
    15. eminn26 (emin) ?

güncelleme yapalım yine de
    herkeze günaydın..
    beyler maçtan ve mangaldan ne haber? ben fikrimi söyliğim öğlen mangal yakalım aksama kadar onları yakarız aksam üzeride maçımızı yaparız herkeze uyacak şekilde plan yapalım..!
    GS6626 Herkeze kazasız belasız güzel sürüş keyifleri diler

Motosikleti
    honda cbf-150
    slm eskişehir mt. volkan ben esk'deyim abi.ama şimdi motor özmert'te ben kütahyaya dönecem salıya kadar kalacak muhtemelen. salı aksam burdayım 10 gün tatil var. grsrz.
    sanatı sanat için değil halk için yapıorum:mrgreen:

::ressam::

Motosikleti
    keeway sl 150
    Konuyu Toplam 5 üye okuyor. (2 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)
    AS_DOPER, defender2023
    selam eskişehir mt nasılsınız sınavı olan arkadaşlara başarılar...
    ooo orhan sende mi burdasın maç yapacaz geliyosan ekle listeye kendini

sinan hadi işi hızlandırın yarına az kaldı bu akşam tarcın da olucam ben değişiklik olsun gelenlerle görüşrüz

byee....

bu arada el_dios arkadaşım hoşgeldin gece geç dönecek olursan görüşelim tanışmış oluruz tel no: 0 505 500 00 61
    hayatta ya tozu dumana katarsın ya da tozu dumanı yutarsın...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)

Bu Konudaki Etiketler