Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

[Eskişehir - MT]

Motovento
    REKLAM ALANI
    Stewkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    250 Chopper (artık yok)
    Günaydın Eskişehir-MT herkeze günaydın hayırlı işler bol kazançlar..
    GS6626 Herkeze kazasız belasız güzel sürüş keyifleri diler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Asya 150 T - I
    Alıntı digi_boy26 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İşler yoluna girince bakarsın yine. Biraz sabır Sonuçta bu fedakarlık babanın işleri için, her ne kadar devletin hatası olsa da

Alıntı digi_boy26 adlı üyeden alıntı
    Buna benzer bir olay bizzat tanıdığım bir abimin başına gelmişti. Park ettikleri araçlarını bulamayınca polis devreye girmişti,
    araç bulunduktan sonra da park yerini unutup araçlarını kaybedip polis memurunu meşgul ettikleri için ceza yemişlerdi

Herkese günaydın

Motosikleti
    YAMAHA XT 600E SATILMIŞTIR ARTIK MOTORU YOK
    motoru sattık cüneyt abi rodaj bahanesiyle geliyo yanıma veriyor gazı veriyor gazı.kalp atışlarımı hızlandırıyo..abi durumumu düzeltiyim göstericem sana...

basaranmotor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    günaydın eskişehir mt tüm arkadaşlara keyifli sürüşler

Motosikleti
    Yamaha YZF R125 & Honda Activa
    bunlarda insansa ben hayvanım midem bulandı
    Başlığı gördün mü "BÖYLESİ YOK CBR 125 R" Umarım başkada olmaz Napmışlar motora ya Ayrıca bu renklerin ruhsata işli olduğunu sanmıyorum alan kişiye sorun çıkarır renkten dolayı bence...

Günaydın Eskişehir MT...Hava kapalı gözüküyor bugün yine Ama olsun bana fark etmiyor,yağmur yağsada çıkıyorum yağmasada Tabanvayla aynen doktorlara
    :bounce:[B]тєк вαѕıηαℓıgıη уσℓ¢υѕυ тєк σℓυя...[/B]:bounce:

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Asya 150 T - I
    Alıntı just_hmz_26 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tabanvayla aynen doktorlara
    Neden tabanvayla, yağmur yağar diye mi, yoksa sen de mi tatlı su motorcususun

motosiklet

motosiklet bi hastalık değil herşeyiyle bi yaşam tarzıdır...

Motosikleti
    keeway sl 150
    haklısın bilader de tam bir senede ilk mesaj???????????????????
    hayatta ya tozu dumana katarsın ya da tozu dumanı yutarsın...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Asya 150 T - I
    Hurda kardeş 1 senede epey dikkat çekici bir mesaj olmuş yaw, bunu yazmak için çok düşündün sanırım, zahmet oldu sağol

Motosikleti
    yamaha ybr 125
    merhaba arkadaşlar.
    ybr 125 imi satıyorum. ilgilenenlere duyurulur.
    yabancıya gitmesini istemediğimden ilk size söylüyorum.
    [COLOR="Blue"]ENGİN[/COLOR]de yavaş yavaş, günün minesi soldu,derdim bana arkadaş,bugün de akşam oldu

Motosikleti
    YBR_125_'05_KIRMIZI BROADWAY '92_BEYAZ
    Alıntı Bin9yüz85 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İşler yoluna girince bakarsın yine. Biraz sabır Sonuçta bu fedakarlık babanın işleri için, her ne kadar devletin hatası olsa da
    sağol aytaç ama çok hayallerim vardı. emok'a filan motorla giderim diyordum ulen bu develtin.... neyseki indirim yapılcak.15.000in hepsi ödenmeyecek. o zamanlarda o veznede çalışanın ihmalkarlığı da göz önünde bulundurularak tekrar ayarlama yapılacak. işlerde kesat zaten. dün akşam işe çıkıyım babam biraz dinlensin dedim saat 7den 12ye kadar 35lira ancak topladım

Motosikleti
    yamaha ybr 125
    viravira26 sana geçirmiş oldugun kazadan dolayı geçmiş oldun diliyorum.
    sinan sana da vergi borcu nedeniyle ybr işinin yatmasından dolayı geçmiş olsun diliyorum.
    [COLOR="Blue"]ENGİN[/COLOR]de yavaş yavaş, günün minesi soldu,derdim bana arkadaş,bugün de akşam oldu

Motosikleti
    YBR_125_'05_KIRMIZI BROADWAY '92_BEYAZ
    Alıntı forester adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar.
    ybr 125 imi satıyorum. ilgilenenlere duyurulur.
    yabancıya gitmesini istemediğimden ilk size söylüyorum.
    aah engin abi aaaah vurdun beni yine damarımdan

Motosiklete hangi yağ konulur, hangi yağ konulmaz.

Herkese selam...
    Birkaç gün önce muhabbeti geçmişti. Birdaha hatırlatmak ve doğru bilgiyi okumanızı rica ediyorum!

Konu : Motosiklete hangi yağ konulur, hangi yağ konulmaz.

Açıklamadan Alıntı:
    Alıntı eralpt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eger motosikletinizi uzun zaman kullanmak istiyorsanız mutlaka motosiklet yagı koyun.. İlle castrol diyorsan GPS yada Castrol GO olabilir. Yalnız sırası gelmişken, magnatec denen yag motosiklet için secilebilecek en kötü yağdır.

Daha önce de başka platfromlarda defalarca söylemiştim. Lütfen motosikletlerinize "motosiklet için üretilmiş" özel yaglardan koyun. tamam belki 3-5 milyon pahalı ama emin olun deger. Eski mesleğim gereği bu konularla çok ilgiliyim ve araştırma yaparım her zaman. Merak edenler için 13 yıl önce İstanbul Motor teknik lisesini bitirdim ve takiben bir Mercedes servisinde 4 yıl servis şefliği yaptım.

Motosiklet motorları genel olarak markaya ve tipe göre değişmekle beraber maximum 8-15 bin devirlere kadar çıkabilmekte. Otomobil yagları ( örn: magnatec) ise motoru o devirlerde yeteri kadar koruyamamakta ve motorun içindeki metal parçalar arasındaki (piston - silindir ve ana-kol yatakları arasındaki) mikron kalınlığındaki yag filmi koparak motora hasar vermektedir. Bildiginiz üzere araba motorları max 6 bin devir civarında çalışmkata ve gunluk kullanımda 2000 ile 4500 devir arasında kullanmaktayız. Doğal olarak otomobil yagları da buna göre üretilmektedir.

Ayrıca bir diğer konu ise motosiklet ile otomobilller arasındaki debriyaj sistemi farkıdır. Arabalarda motor ile şanzıman ayrıdır. Ve debriyaj kuru olarak çalışır. Motora ayrı şanzımana ayrı yag kullanılır. Oysa motosikletlerde motor ve şanzıman aynı yağla yağlanır. Ve debriyajda bu yagın içinde çalışır.

Energy Saving denilen yeni tip yaglar API (American Petroleum Istıtute) SJ ve ve SL seviyesindeki yaglar motosikletin debriyajının kaydırmasına sebep vermektedirler.

Motosiklet yaglarının tamamı bu sistem gözönünde bulundurularak üretilir ve debriyaj kaydırmasını engeller. Ayrıca bir diğer husus ta otomobil yaglarının sadece motor yaglanması için üretildigidir. Oysa motosiklete konulan yag aynı zamanda şanzımandaki dişlileri de yaglama görevi bulunmakta ve otomobil yagları dişli yaglamaya uygun değildir.
    Bu yüzden motosikletinizde mototsiklet yagı kullanırsanız viteslerin çok daha rahat gectigini daha akıcı oldugunu göreceksiniz.

Lütfen kimse "ben şimdiye kadar otomobil yagı kullandım hiç birşey olmadı" demesin. İçin için zarar veriyordur ve bir gün ortaya çıkar. Eskiden motosiklet yagı mı varmış gibi bir mantıgı da kesinlikle kabul etmiyorum. Eskiden motorlar bu kadar teknolojik, bu kadar güçlü ve zorlanmış değildi. şu anda 600 cc bir motordan 136 beygir güç alınabiliyor. Tabiki bu da çok hassas bir yaglama gerektirmekte ve motorun toleransları çok aza inmiş durumda..

Daha önceden birkaç yurtdışı sitesinde kawasakilerin otomobil myagı kullanıldıgında garantiden çıktıgını okumuştum ve sitelerin hemen hepisnde şiddetle motosiklet yagı kullanılmasını öneriyorlar..

Motosikletinizin daha uzun ömürlü ve daha rahat çalışmasını istiyorsanız kesinlikle motosiklet yagı kullanın

Otomobil yagı ile motosiklet yagı arasındaki vereceginiz fark 5-10 milyon olur en fazla ki o da nerden baksanız ~4000 km götürecek sizi. Oysa 10 milyonluk benzinle bir çok motor 100 km bile yapamıyor..

Motosikletiniz için 4000 km de bir 10 milyon fazla verin lütfen.
    İlgili Link ve Siteler:

Bu linkden de kontrol edebilirsin:

http://www.castrol.com/castrol/subse...tentId=6006939

Motosiklet için de bu yağları tercih etmen gerekir:

http://www.castrol.com/castrol/subse...tentId=6008855

Bu linkte yanlış yağ seçimi ve zararları ile ilgili yazıları bulabilirsiniz; özellikle #6 no'lu mesaj'a dikkat:

http://www.motosiklet.net/forum/tekn...tml#post418284

headhunter251 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 Fazer
    Volkan abi msj.ın yorumsuz.Başka bişi demiyorum

Evet bazen birimizin bildiği diğerimizin bildiğiyle bir olmuyor.Bu nedenle orta yolu bulma çalışmaları sırasında kullanılan bikaç yanlış cümleler(eminimki istemeyerek söyleniyor genelde)tarafları incitebiliyor.Bu tür tartışmalar inanın çok basit şeyler.olmaması gerektiği kanısındayım.Ne demek istediğimi bilmem anlatabildim mi

Bu msj.ından dolayı çok teşekkür ederim abi.

Bu arada İsmail abi hayırlı olsun XTsiz kaldık deseneama olsun altımızda taş gibi MZ var Allah'a şükür ben seni tabanway bırakman abi hiç şüphen olmasın
    ..:: Nerde O Eski Günler? ::..

Motosikleti
    Yamaha YZF R125 & Honda Activa
    Alıntı Bin9yüz85 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Neden tabanvayla, yağmur yağar diye mi, yoksa sen de mi tatlı su motorcususun
    Ben artık motoru olmayan bir motorcuyum O nasıl oluyorsa Ama arama çalışmaları devam etmektedir en kısa zamanda aranızdaki yerime tekrar döneceğim Bu arada yarın tam 1 ay olacak...Geçen ayın 13nde kaza olmuştu ve o zamandan beri küçük narkozlarla idare ediyorum
    :bounce:[B]тєк вαѕıηαℓıgıη уσℓ¢υѕυ тєк σℓυя...[/B]:bounce:

bbaday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ismail dayının mobilet'in hayırlı olsun bi ara verde bi tur atayım

phenemenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yoq...
    dün itibariyle motorumu bende sattım arkadaşlar 2 tekere biraz ara vericez bakalım...

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    ağalar kafaya koydum susturucuya ellemeden 2 delikli kapağı çıkaracam tigerda gordum harıka bır ses vardı
    TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU

BeYfa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CıbıRepSol
    Alıntı phenemenon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dün itibariyle motorumu bende sattım arkadaşlar 2 tekere biraz ara vericez bakalım...
    hayırlısı olsun bea zaten yakışmıyou scooter fln bırak yalanya ısterse 1000 lığı olsun

Ya Millet Motorunu Satıyor Ya Ne İş
    [B][I]hiçbirimiz bu hayattan sağ kurtulamayacağız ki..:mrgreen:[/I][/B](FaRuK)

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)

Bu Konudaki Etiketler