Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

[Eskişehir - MT]

REKLAM ALANI

Motosikleti
    YBR_125_'05_KIRMIZI BROADWAY '92_BEYAZ
    Alıntı just_hmz_26 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Püfff durup dururken canım sıkıldı,böyle bi bunalım hali çöktü üzerimeYok yok harbi motorsuz durmak motorcu adama yaramıyor evde kendi kendime motor sesleri çıkarır oldumSıyırıyorum hafif hafif
    adamım sen iyi değilsin.seni o.g.ü'de bi piskilog va gösteriyims seni

Alıntı torento_1987 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    her viraja girerim sinan abi. naked falan demişin ,, girerim ama çıkarım mı bilemem , ama girerim sonuçta. artık ben bol keseden atayım nasıl olsa sezon kapalı şimdi,,,
    seni ilk fırsatta söğüt virajlarına davet ediyorum adamım

Alıntı oldcityboy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eskişehir mt.hepiniz yazı mı bekliyorsunuz.bazılarınız motora biniyo bişi diyemem de.bazılarınız heç binemiyoo(buzulu) da ondan dedim.
    amanin ünnen gelin 954 R RI
    soysunda gitsin hıHAYRI
    954 soyamasa hıyarı
    XT YAPAR AYARI.... muhahaha
    yaz gelsede kopsak yaa...dimii
    az kaldı az. kopcaz evet. mtde motora binen az.

cineyt abiiii ne diyo adam bak. bilemiyorum artık sen sölersin gerisini...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Yamaha YZF R125 & Honda Activa
    Alıntı digi_boy26 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    adamım sen iyi değilsin.seni o.g.ü'de bi piskilog va gösteriyims seni

seni ilk fırsatta söğüt virajlarına davet ediyorum adamım

az kaldı az. kopcaz evet. mtde motora binen az.

cineyt abiiii ne diyo adam bak. bilemiyorum artık sen sölersin gerisini...
    Sinan abi bi Bursa yapalım benim hiçbişicim kalmazValla sıkıldım ya mart gelsinde bi şehirdışı yapalım
    :bounce:[B]тєк вαѕıηαℓıgıη уσℓ¢υѕυ тєк σℓυя...[/B]:bounce:

BLaCK_j.W.a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fz S600
    Alıntı muratd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sakın dylanı küçümsemeyin

Murat abi küçümseyen yokki aksine RX daha küçük
    insan kadar kendine guvenen bir aciz gormedim!
    insan kadar nankorunu bahsettiginiz kedilerde bile gormedim!........ Sagopa Kajmer

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Alıntı just_hmz_26 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sinan abi bi Bursa yapalım benim hiçbişicim kalmazValla sıkıldım ya mart gelsinde bi şehirdışı yapalım

sinan abi bu bizim gibi donmadı konuşuyor döefecem bunu mayıstan sonra gıderız
    TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU

Motosikleti
    Yamaha FZ-6n Honda VFR 800a
    Alıntı BLaCK_j.W.a adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Murat abi küçümseyen yokki aksine RX daha küçük
    bak benden söylemesi drak konusunda hevesli bir arkadaşında iki zamanlı 125lik yamahası dylanın peşinden nal topluyor aman yanlış anlamayın o arkadaşıda drak konusunda baya tutarım bir kez baklavasınıda yedik ama devirleri vites geçişlerini süperdir oma tabi olmaz olmaz diye bişeyde yok

Motosikleti
    Alıntı mterayes26 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sinan abi bu bizim gibi donmadı konuşuyor döfecem bunu mayıstan sonra gıderız
    aman adamım fazla yaklaşma hamzaya çivi filan batar ayağına

harbidne ya gökhanım. dylan nası gidiyo öle. dün akşam polatkanda geldi bitane. kırmızı tanıyomusun bilmiyorum plakası 722. migrosun önünden bastı gaza bende bastım. ben 13 mü 14 sn.de 70e çıktım. o sonradan bi atmaya başladı kendini püüüü sanki vites attı canavar

Motosikleti
    harbidne ya gökhanım. dylan nası gidiyo öle. dün akşam polatkanda geldi bitane. kırmızı tanıyomusun bilmiyorum plakası 722. migrosun önünden bastı gaza bende bastım. ben 13 mü 14 sn.de 70e çıktım. o sonradan bi atmaya başladı kendini püüüü sanki vites attı canavar [/QUOTE]

adamım sen birde şunu izlesene

http://www.youtube.com/watch?v=-Tg_HwrxtCw

Motosikleti
    modifiyeli heralde bu demi. 170cc adam dayadı 135e be helal valla.

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    135 zor yaaa gökhan senın motor en fazla kac gordu gercı yapısı geregı gıder mondi ler bile 130 goruyor
    TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU

Motosikleti
    Alıntı mterayes26 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    135 zor yaaa gökhan senın motor en fazla kac gordu gercı yapısı geregı gıder mondi ler bile 130 goruyor
    gülüm yazına (ZOR YAAA GÖKHAN) çoook güldüm o videodaki motor yol olmadığı için sona doğru gazı sıkmayı bırakıyor dikkatli izle istersen ayrıca ben benim motorun açıkmamış haliyle 135 gördüm şunu anladımki sen dylanı pek hafife alıyosun dikkatli izle bakim 30 saniye düz yolda sıktı ve 135i gördü elinde kamera var ve kapanmıyor adam kapansa yol bitmese göstergeyide devirir tekrar sıfırada gelir çünkü o motorun zaten standartı 140 devirip gadranı gösterge dışına çıkarıyor bu arada mondial 110 la giderken 90la geçtiM oda APAYRI BİR KONU

Bak bu da standart 150cc ve önünde camı var

http://www.youtube.com/watch?v=ImuMt_s_n4c&NR=1
    nasıl ama
    pek net çıkmamış ama 140 yaptığı fazlasıyla belli

Motosikleti

hız kesmek

adamlar hız kesmek için neler yapıyolar baksanıza. bizde de hız yapcak yol arıyoz

toplu mailden gelen bir maili sizle paylaşmak istedim

Alıntı teknoloji dergisi adlı üyeden alıntı
    Bilkent Üniversitesi'nde görevli araştırmacılar, 85 milyon bilinmeyen içeren dünyanın en büyük bilişimsel elektromanyetik problemini çözerek bir dünya rekoruna imza attılar.
    Önceki rekorda da isimleri bulunan araştırmacıların son çalışmaları, savunma sanayinde radar, uydu ve uzaktan algılama sistemlerinde çok daha ileri teknolojilerin geliştirilmesi aşamalarında da kullanılabilecek.
    Çalışma, daha az elektromanyetik dalga yaydığından insan sağlığına daha az zarar verecek cep telefonu, bilgisayar gibi cihazların yapımından, çok hassas tıbbi görüntüleme cihazlarının üretilmesine kadar pek çok alanda yenilikler getirecek.
    Çalışma, en büyük uluslararası bilimsel ve teknik kuruluş olan Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Enstitüsü'nün (IEEE) yayınladığı dergilerde ve konferanslarda da duyuruldu.
    AA muhabirine bilgi veren Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi ve Bilişimsel Elektromanyetik Araştırma Merkezi (BİLCEM)
    Direktörü Prof. Dr. Levent Gürel, BİLCEM'de doktora öğrencileri Özgür Ergül ve Tahir Malas ile 42 milyon bilinmeyen içeren bilişimsel elektromanyetik problemlerini çözerek geçen yıl kırdıkları dünya rekorunu bu yıl iki katına çıkardıklarını anlattı.
    Geçen yıl kırdıkları bu rekordan daha önceki rekorun ise 20 milyon bilinmeyeni bulunan bir problemin çözümü olduğunu bildiren Gürel, "Bir yıldan az bir süre içinde BİLCEM'de görevli araştırma grubu olarak, 85 milyon bilinmeyen içeren büyük matris denklemleri çözerek dünya rekorunu iki katına çıkardık. Bu başarımız, en büyük uluslararası bilimsel ve teknik kuruluş olan Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Enstitüsü'nün (IEEE) yayınladığı pek çok dergide ve düzenlediği konferanslarda da ilgili meslektaşlarımıza duyuruldu" dedi.

MÜTEVAZI TEKNOLOJİ, ANCAK GÜÇLÜ YÖNTEMLER..."

Milyonlarca bilinmeyen içeren problemlerin çözümü için yüksek bellek ve güçlü işlemciler içeren paralel süper bilgisayarların kullanıldığını dile getiren Gürel, kullandıkları bu bilgisayarlar dünyadaki örnekleriyle karşılaştırıldığında oldukça mütevazı kalmasına rağmen 85 milyon bilinmeyeni bulunan bir denklemi çözebildiklerini söyledi. Gürel, şunları kaydetti:
    "Merkezimizde 32, 64 ve 128 çekirdekli ve 256-512 GB bellek içeren süper bilgisayarlarımız var. Fakat bu bilgisayarlar, dünyadaki ilk 500, hatta ilk 5 bin bilgisayarın arasına bile girmiyor. Biz dünyanın en büyük ve en güçlü bilgisayarlarını kullanmadan böyle bir dünya rekoru kırdık. Oldukça mütevazı hesaplama kaynaklarıyla dünyanın en büyük matris denklemlerinin çözülmesinin sırrı, geliştirdiğimiz elektromanyetik yöntemler, matematiksel yaklaşımlar ve paralelleştirme algoritmalarıdır."

SAVUNMADA İLERİ TEKNOLOJİLER GELİŞTİRİLECEK-

Prof. Dr. Levent Gürel, milyonlarca bilinmeyeni bulunan problemlerin çözümünün, savunma sanayinde, radarlar, uydu teknolojileri, uzaktan algılama gibi alanlarla tıbbi görüntüleme, optik, nanoteknoloji, metamalzemeler gibi pek çok disipline yarar sağladığını ifade etti.
    Gerek savunma sanayine, gerekse sivil elektronik endüstrisine yönelik araştırma çalışmalarının, Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM), ASELSAN, TÜBİTAK ve TÜBA gibi kurumlar tarafından desteklendiğini vurgulayan Gürel, bu alandaki uygulamalarla ilgili şunları söyledi:
    "Yaptığımız çalışmanın pek çok alanda uygulaması var. Örneğin, uzaktan algılama, uydu teknolojileri, radarlar, nanoteknoloji gibi alanlarda yaptığımız katkılar hem savunma, hem de sivil amaçlara hizmet ediyor.
    Uçan, yüzen ve karada hareket eden hedeflerin uzaktan algılanmasında, bunların radar izlerinin çıkarılmasında, yüksek çözünürlüklü görüntülerinin elde edilmesinde kullanılacak teknolojik alt yapı, şu an itibariyle hazır."

SAĞLIKTA YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ CİHAZLAR ÜRETİLECEK-

Tıp alanına katkıda bulunabilmek için elektromanyetik prensiplerle çalışan çok hassas görüntüleme cihazlarının tasarımına yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getiren Gürel, şöyle devam etti:
    "Bu çalışmalar sayesinde, sadece deri üstünde değil, deri altında bulunan tümörlerin de yüksek çözünürlüklü görüntüleri elde edilecek, gelecekte biyopsi yapmaya gerek kalmadan tanı konabilecektir.
    Çok büyük elektromanyetik problemlerin çözümünün sağlayacağı bir başka yarar için de cep telefonlarının insan beyni içinde yarattıkları elektromanyetik dalga dağılımının hesaplanması örneği verilebilir. İnsan beyni cep telefonlarının ve baz istasyonlarının yaydığı elektromanyetik dalgalara maruz kalıyor. Bu durumun zararlı olup olmadığı konusunda kesin bir sonuca varılamıyor. Elektromanyetik hesaplama çalışmalarına dayalı tıbbi görüntüleme yöntemleri sayesinde, beynin içindeki milyonlarca noktada elektromanyetik alan düzeyleri hesaplanarak çok yüksek çözünürlüklü görüntüler elde edilebilir. İşte bunu başarabilmek için eskiden çözülemeyen ve hatta dünyanın pek çok yerindeki araştırma merkezlerinde halen çözülemeyen çok büyük problemlerin çözümü gerekiyor."

RİSKİ AZALTAN ANTENLER YAPILACAK

Cep telefonlarının ve baz istasyonlarının çevreye yaydığı elektromanyetik dalgaların henüz kanıtlanmamış bir risk oluşturduğunu ve bu riskin azaltılması için daha verimli çalışan antenlerin yapılması gerektiğini vurgulayan Gürel, "Böylece, cep telefonları ve baz istasyonları daha az güç kullanarak daha iyi çalışacaklar ve elektromanyetik kirliliği azaltacaklardır. Bu şekilde sağlık riskini azaltma şansımız var. Küçük, hatta görünmeyen ve işlevi yüksek bir antenle bu riskleri azaltmak mümkün. Geliştirdiğimiz simülasyon yöntemlerimizle anten tasarımlarını yapabiliriz" dedi.
    Cep telefonları ile ilgili çalışmalarına Nokia'nın ilgi gösterdiğini bildiren Gürel, cep telefonları gibi taşınabilir bilgisayar antenlerini de görünmeyecek kadar küçük, ancak çok verimli çalışacak şekilde tasarlayabileceklerini, bu konuya da Vestel, IBM ve Intel gibi firmaların ilgi gösterdiklerini dile getirdi.
    ABD'de üyesi bulunduğu bir araştırma grubunun da arabalardaki antenler üzerine çalışmalar yürüttüğünü belirten Gürel, bu antenlere de cep telefonlarının bağlanabileceğini, böylece daha kaliteli iletişimin sağlanabileceğini kaydetti. Gürel, yakın gelecekte uydu radyosu ve TV yayınlarının alınabilmesi için bu tür antenlerin kullanılacağını ifade ederek, "Şu an dünyada pek çok firma bunları araçlarına takabilmek için tasarım çalışmaları yapıyorlar. Bu çalışma sonuçlarının Türkiye'ye yakın bir zamanda geleceğini düşünüyoruz. Birkaç yıl sonra araba satın alırken GSM, GPS ve uydu yayınlarına uygun anteni var mı diye bakmaya başlayacağız" dedi.

HEDEF 100 MİLYON BİLİNMEYENLİ DENKLEM-

Doktora öğrencileri Özgür Ergül ve Tahir Malas'la birlikte yürüttükleri çalışmanın bir sonraki amacının 100 milyon bilinmeyenli denklemler çözmek olduğunu kaydeden Prof. Dr. Gürel, "Bu sadece büyük ve yuvarlak bir sayı değil. Geliştirilecek olan bu kabiliyet, bilim dünyasında karşılaşılan büyük, karmaşık ve önemli problemlere çözüm getirecek" dedi.
    Gürel, bu kabiliyetin öncelikle Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak kullanılmasının planlandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
    "Bu bağlamda özellikle özel sektörün BİLCEM'le irtibat kurmasını talep ediyoruz. Özel sektörün bizden isteyebileceği elektromanyetikle ilgili her türlü araştırma çalışmasına şimdiden hazırlıklıyız. Geliştirdiğimiz kabiliyetlerimizi endüstrinin hizmetine sunmaya çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, bilimde ilerlemenin, yeni teknolojiler geliştirmenin ve ekonomide kalkınmanın hep birlikte yapılması gerekiyor. Ancak bu şekilde yurt dışından satın almaktan vazgeçemediğimiz cep telefonu, bilgisayar, ilaç, uçak gibi ileri teknoloji ürünlerinin bir kısmını ülkemizde üreterek ekonomimizin güçlenmesini sağlayabiliriz."

headhunter251 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 Fazer
    sinan abi o ne resimmiş öyle yha.Müthiş bişi valla,kesin Türk'tür bu adamın anası ya da babasıAnca biz Türk'lerin aklına gelir bu iş
    ..:: Nerde O Eski Günler? ::..

Motosikleti
    bizim millet amamannıııın der son anda görür o süratlede geçer bakltıkı bişeycik olmadı arabasının süspansiyonlarının iyi oluşundan kaynaklandığını düşünür

Motosikleti
    Geçtikten sonra birde küfreder hatta ben bu belediyenin,kara yolları müdürlüğünün

Motosikleti
    Hamzacım aynen tan o dediğinden o yolda emeği geçen herkezin kulağını çınlatır yada aniden dreksiyonu kırıp yanındakilere çaparpar yada taklaya gelir

Motosikleti
    Gerçi şöyle birşey var...Bu tip çukurlar Türkiye'de görmeye alışkın olduğumuz manzaralar ve bizim sürücülerimizde bu çukurlardan kaçamakta ustalaştığı için pek bi zararı olmayacaktır onlara hatta hızlarını bile kesmeyeceklerdir...Neyse iyi geceler arkadaşlar...Hava iyi olur inşallah yarında bi tur yaparız

Motosikleti
    Günaydın ESKİŞEHİR MT bugün motorla çıkıcam birlikte talılmak isteyen varsa katyılımlarınızı bekliyorum saygılar

(KATILIMLARINIZI) daha uyanamadım

arkadaşlar hava giderek bozmaya başladı ben çıkıcam dedimya birazdan karda yağar

Motosikleti
    Alıntı GökhanYENİCELİ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Günaydın ESKİŞEHİR MT bugün motorla çıkıcam birlikte talılmak isteyen varsa katyılımlarınızı bekliyorum saygılar

(KATILIMLARINIZI) daha uyanamadım

arkadaşlar hava giderek bozmaya başladı ben çıkıcam dedimya birazdan karda yağar
    Günaydın arkadaşlar...Bende birazdan çıkabilirim ama düşünüyorum daha,hava kapalı gözüküyor napsam acaba....

headhunter251 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 Fazer
    Konuyu Toplam 6 üye okuyor. (3 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)
    headhunter251, GökhanYENİCELİ, umut_utu

Umut ne o lem sabah beri bakıp duruyosun.bakıyorum umut var msj. yok
    ..:: Nerde O Eski Günler? ::..

Motosikleti
    cıbır125r
    hastayım ondan olabilir.bilin başında duramıom.hasta olmıcaktımda bugün motorla dolaşmaya çıkmıcaktım.akıllı olun arkadaşlar.bugünleri daha çok ararsınız önümüzdeki günlerde.ben ce kaçırmayın bugünü.gökhan abi kar yağsa ne olacak?
    drfit yaptığımız güneri unuttun galiba.. senidemi kaybedioruz yoksa
    benim imzamı değiştireni bir yakaalrsammmmm

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)

Bu Konudaki Etiketler