Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

[İzmir - MT]

REKLAM ALANI
    Moderatör (forrap) Tuncer Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı mehmetcalli35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Slm arkadaşlar tekrar aranızdayım.Bazı arkadaşlar biliyor sürekli denizliye gidip geliyorum.Havaların soğuması ve denizlide işlerimin bitlesiyle izmire temelli döndüm.Ve size hemen bir soru nisan 2007 sonunda aldığım 150'lik scooter'ımla 10.000 km yi buldum.Motumda artık çekiş zayıflığı hissediyorum.Özellikle 2 kişi bindiğinde ve rampalarda bariz bir şekilde farkediliyor.Şu ana kadar motorumun 2000 km de bir yağını değiştirmekten başka birşey yapmadım.Usta eli değmedi yani.İzmirde önerebileceğiniz işinin ehli bir usta varmı?Sanırım artık bakım yaptırmanın zamanı geldi. (teknik bölüme açacaktım ama buraya açmanın daha doğru olacağını düşündüm)
    Hoşgeldin Mehmet.Valla merak ediyodum nerede acaba diyeBundan sonra buluşmalara gelirsin artık

Scooter konusuna gelince.
    O kadar km de sadece yağ değiştirdiysen şuanki durumu çok normal.
    O kadar zamanda kesin olarak olacak şeyler;
    1- Kayışın çin malı olduğu için ömrü kesin olarak dolmuş.Her an yolda kalabilirsin.Ortalama 5 bin ila 7.500 km arasında değiştirmeye özen göster.
    2-Hava filtren dolmuştur.Her yerde çalışma vardı bu yaz,her yer toz içindeydi zaten.Üstüne 10 bin km değişmediyse o da kesin olarak iptal olmuştur.
    3-Buji...
    Yaptıracağın şeyler,kayış değiştirt,yağını ve hava filtresini değiştirt.Genel bir temizlemeden geçirt.Bujileri kontrol ettir,gerekiyorsa ki gerekiyordur bujileri değiştir(ngk yı öneririm,zaten ucuz aletler bujiler).

Usta yoksa tanıdık,Cengiz abinin bir ustası var.Bende daha önce gitmiştim,hiç fena sayılmaz...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mehmetcalli35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia RS 125 & Mz 301 Fun & Presto 150t
    Alıntı Wallace adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mehmet hoşgeldin. ne zamandır sesin soluğun çıkmıyordu. motorun belki ciddi bir bakıma ihtiyacı olabilir. yada kayış ile ilgili bir değişiklik yapman gerekebilir. scooter lar hakkında çok fazla bilgim yok ama bilen diğer arkadaşlar eminim ki sana birşeyler önerirler. Özellikle bir scooter parçalayan forrap bu konuda sana detaylı bilgi verecektir diye düşünüyorum
    Hoşbulduk Murat abi.

Alıntı forrap adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hoşgeldin Mehmet.Valla merak ediyodum nerede acaba diyeBundan sonra buluşmalara gelirsin artık

Scooter konusuna gelince.
    O kadar km de sadece yağ değiştirdiysen şuanki durumu çok normal.
    O kadar zamanda kesin olarak olacak şeyler;
    1- Kayışın çin malı olduğu için ömrü kesin olarak dolmuş.Her an yolda kalabilirsin.Ortalama 5 bin ila 7.500 km arasında değiştirmeye özen göster.
    2-Hava filtren dolmuştur.Her yerde çalışma vardı bu yaz,her yer toz içindeydi zaten.Üstüne 10 bin km değişmediyse o da kesin olarak iptal olmuştur.
    3-Buji...
    Yaptıracağın şeyler,kayış değiştirt,yağını ve hava filtresini değiştirt.Genel bir temizlemeden geçirt.Bujileri kontrol ettir,gerekiyorsa ki gerekiyordur bujileri değiştir(ngk yı öneririm,zaten ucuz aletler bujiler).

Usta yoksa tanıdık,Cengiz abinin bir ustası var.Bende daha önce gitmiştim,hiç fena sayılmaz...
    Hoşbulduk Tuncer.Tabiki gelirim uzun zamandır bir türlü gelemedim buluşmalara.Hava filtresi birçok kez değişti.Onu söylemeyi unutmuşum.Denizlide bulunduğum ortam bayağı tozluydu bu sebebden dolayı her 500-1000 km arası değiştirdim.Bujimide 4000 km civarlarında değiştirmiştim sanırım(ngk taktım).Birde arka fren balatalarını değiştirdim.İşte bir iki birşey daha.Herşeyi kendim değiştirdim.Usta yüzü görmedi motor.Seninde dediğin gibi kayışın değişmesi gerektiğini söyleyenler var.Birde sibob ayarlarının gitmiş olabileceğini söyleyenler var.Cengiz abinin ustası?Bu arada senin scooter ne alemde?Aldınmı yeni motor?

http://www.motosiklet.net/forum/duyu...-de-katil.html

mıllet bızde boyle bısey yapsak nasıl olur???? ben pazar aksamı cumhurıyet meydanına katıldım ve ağladım... bence bu gunlerı dayanısma ıle atlatmamız lazım... MT_MD falan fılan hıc onemlı olmamalı bu gunlerde bı araya gelıp turkun gucunu gostermelıyız (en azından bu sekılde)... SAYGILAR..

Motosikleti
    şehir efsanesi
    Birçok platformda ve konu başlığı altında yazılan ve planlanan teröre lanet konusunda İzmir-Manisa ortaklaşa yapmayı düşündüğümüz bir ekinlik var mı arkadaşlar yoksa geğiye devam mı?
    Gözümden kaçmış olabilir ama (her nekadar sanal olarak söylenen sözlerin gereksiz olduğunu düşünsemde doğru kullanılırsa birleştiricilik ve organize olma açıısından etkilide olduğunu düşünüyorum) MT İzmirde konuyla ilgili bir tek cümlenin geçmemesini yadırgadım.
    [I][/I][I][COLOR="Red"]Muhtaç Olduğun Kudret Damarlarındaki Asil Kanda Mevcuttur. M.K.ATATÜRK[B][COLOR="Red"][/COLOR][/B][/COLOR][/I] [COLOR="Red"]www.limitustu.org[/COLOR] (B+/en son 19.03.2008 de verdi)

eğerkı varsa bırakın yağmuru dolu yağsa bıle duse kalka gelırım.... kı zaten dun mıtıng var dedıler 13:30da korduna gıttım o yağmurda kımse yoktu.. 29 ekım ıcınde bıseyler yapmak lazım dıye dusunuyorum... dığer gruplarla bağlantısı olan arkadaslar ulasabılırlerse ortaklasa organıze bı hareket olursa daha ıyı olur... İZMİR genelındekı ve cevre ıllerdekı motorcuların toplanması... daha fazla ses getırır dıye dusunuyorum...

Wallace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    keeway superlight, ybr125, kawasaki er5
    arkadaşlar teröre tepki için bence bizde 29 ekimde toplanalım ve kortej yapalım. motorlarımıza türk bayrağı azıp bir şehir turu atalım

Motosikleti
    Murat abi katılıyorum sana.Mt grubu olarak bizde tepkimizi gösterelim.

Wallace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    keeway superlight, ybr125, kawasaki er5
    Alıntı rots adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Birçok platformda ve konu başlığı altında yazılan ve planlanan teröre lanet konusunda İzmir-Manisa ortaklaşa yapmayı düşündüğümüz bir ekinlik var mı arkadaşlar yoksa geğiye devam mı?
    Gözümden kaçmış olabilir ama (her nekadar sanal olarak söylenen sözlerin gereksiz olduğunu düşünsemde doğru kullanılırsa birleştiricilik ve organize olma açıısından etkilide olduğunu düşünüyorum) MT İzmirde konuyla ilgili bir tek cümlenin geçmemesini yadırgadım.
    aslında haklısın kardeşim ama benim de çekindiğim şöyle bir durum var. Bu konuya duyarsız kalmıyoruz o kesin. kimse de bu konuda tepkisiz kalamaz ya da kalmamalı bence. Terörün dini milleti cinsiyeti rengi olamaz çünkü.

ama ne zaman bu tip bir toplumsal olay olsa ve biz bir tavır alalım desek gerekli desteği bulamayada biliyoruz. Şimdi terörü lanetlemek için Mt izmir olarak bir kortej oluştursak düşünüyorum da kaç kişi gelebilir. hele bir de katılım az olursa işte o zaman ben iyice üzülürüm

Motosikleti
    V-Strom DL650 / Burgman AN400
    pazartesi resmi tatil zaten herkez uygun olur gibime geliyor sadece yağmur yağarsa sürüş yapmak biraz tehlikeli olabileceği için katılım biraz azalabilir onun dışında 20-30 motor olur en az gerekli şekilde duyurulabilirse.
    Bu konuyuda forrapa havale edelim açsın bi başlık istanbulun yanına

Motosikleti
    2007 Yamaha YBR 125 Metalik Siyah Büyüyünce YBR 12
    Ciddi anlamda herhangi bir engel olmadığı taktirde ben varım. Önümüzde de çok fazla bir zaman kalmadı bence ne kadar erken duyurulursa katılım bi o kadar fazla olur. Bayrağım hazır yer ve zaman kesinleşsin ben varım.

Motosikleti
    Birkaç gün sonra yurt genelinde havaların düzeleceği söyleniyor.Haftalık hava tahmininde de yağmurlu havanın olmayacağı görünüyor.Kalabalık bir konvoyla tepkimizi göstersek fena olmaz.

Alıntı TrTarık adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ciddi anlamda herhangi bir engel olmadığı taktirde ben varım. Önümüzde de çok fazla bir zaman kalmadı bence ne kadar erken duyurulursa katılım bi o kadar fazla olur. Bayrağım hazır yer ve zaman kesinleşsin ben varım.
    Kısmet olursa bende varım.

Tuncer senin motontun bedeni ne?İnternetten 4 mevsimlik mont almayı düşünüyorum ama hangi beden bana gelir bilmiyorum.Seninle benim boyum hemen hemen aynı sayılır.

================================================== ==============

ARKADAŞLAR !

Siz sanıyormusunuz ki ben böyle bir duruma sessiz kalırım ? Hiç bir şey yapmam ???
    Dünden beri görüşmeler yapıyorum,görüşmelerim sonlanmak üzere.Buradan duyuracağım yakında.
    Biz mobilet grubu değiliz,3-4 motorcu da değiliz.Biz MT yiz,biz bize yakışır şekilde düzgün bir organizasyon yapmalıyız.Öyle hadi gidelim bir tur atalım gelelim şeklinde değil.Ben herşeyin en iyi şekilde olması için uğraşıyorum.Hasan arkadaşımızı bile desteksiz bırakmamak için koca gruptan yarışa gide gide 10 kişi biz gittik,sabahın o saatinde çoğunuz kalkıp gelmeye üşendi,kimse kusura bakmasın tam anlamıyla üşendiniz,mangal partisi o gezisi bu gezisi dediğimizde bir cümle yazıya 20 kişi gelirken oraya 10-15 kişi ancak gittik o da parça parça.
    Neyse konumuz bu değil.
    Demek istediğim böyle bir konuya sessiz kalmamız düşünülemez.

Birazıcık sabır edin,bir ortamı az çok tanıdıysanız orada nelerin olup nelerin olmayacağını tahmin edersiniz.Bizim de bu tür bir duruma sessiz kalmayacağımızı,tepkimizi en DÜZGÜN şekilde göstereceğimizi bilmeniz lazım.

Lütfen,birazıcık bekleyin.Size en yakın zamanda toplanma bilgilerini ve diğer bilgileri ileteceğim.

================================================== ==============

mehmetcalli35,sadece boylar hemen hemen aynı dostum,kilomuz çok farklı.Sen en güzeli gidip deneyerek bedenini bul,benim bedenimle seninki aynı değil kesinlikle.

chopperrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    bu ülkeden vazgeçmediğimizi çok küçük de olsa gösterme imkanı bulabileceğimiz, en azından bunu hissedebileceğimiz böyle bi organizasyonu sabırsızlıkla bekliyoruz.
    ancak konunun hassasiyetine binaen küçük de olsa bir yanlış anlaşılmayla karşılaşmamak için böyle bi organizasyon öncesi Valilik makamından izin alınması faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Yönetici arkadaşların aklına gelmiştir ama hatırlatayım dedim... herkese selamlar...
    .....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....

Motosikleti
    CBF 250
    Alıntı uglychild adlı üyeden alıntı Mesajı göster

kardesim biliyom, valla 4 kisilik yer lazim aslinda burda tanistigim japon turistler var, gozleri seninkiler gibi ayni, cekik... tatarlarla akrabayiz biz diyorlar... haber ver ona gore gelsinler sende kalsinlar, susi yaparlar, yemek yaparlar evi temizlerler, arasira karate yaparsiniz...
    Topla gel Sercan,motosikletin tepesine dizerim,Japon seviyorum nabıyım...kan çekiyor sanırsam hehe
    :pr::pr::pr:

chopperrider,dediğim süreç bu tür ayarlamalar için zaten.2 gündür uğraşıyorum.Valilikten izin alınacak tabi ki,hiç olur mu izinsiz...
    İnanın çok büyük bir eylem olacak,burada detaylarını netleştirmeden yazmak istemiyordum,ama madem sordunuz bir kaç bişey söyleyim.
    Bu MT nin MD ile ortaklaşa organize ettiği bir eylem olacak,ben katılımın yüksek olması adına böyle istedim,MD den Hakan Dinçer ile yaptığım görüşmelerde çok olumlu,sıcak yanıtlar aldım.Kendileri gayet mantıklı buldu ve her türlü desteğe açık olduklarını iletti.MT ve MD olarak ortaklaşa organize edilmiş büyük bir eylem düşünüyorum.
    Çoğu ayarlamalar yapılmış durumda,en geç 2 gün içinde tüm detaylarıyla konuyu anlatan başlık açacağım.Hem MT hem de MD de konu hakkında geniş bilgi olacak.
    Katılım tabi ki MT ve MD ile sınırlı kalmayacak,gerekli tüm girişimlerde bulunuyorum.Çok yüksek bir katılım olacağından şüphem yok...

Daha fazla detay veremeyeceğım an itibari ile,tam herşey netleştiği zaman bütün detaylarıyla konuyu dediğim gibi açıklığa kavuşturacağım.

Gerek olursa hepinizden yardım isteyeceğim.Gerek olmadığı taktirde de kurtulduk sanmayın,eylem günü görev dağılımı yapacağım

APV41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ SV 650
    BEN BAYRAĞIMI HAZIRLADIM verilecek her görevede hazırım üzerime düşen neyse o gün yapmayacağımda ne zaman yapacağım sadece İZMİRİ DEĞİL TÜRKİYEYİ KIRMIZI BEYAZ BAYRAKLA DONATALIM
    MT İZMİR HUZUR EVİ SAKİNİ
    nereye gittiğin değil kiminle gittiğin ÖNEMLİDİR :wiinkk
    CENGOMOTO

chatkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X-Max 250 ABS
    Alıntı mehmetcalli35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mt grubu olarak bizde tepkimizi gösterelim.
    sen kendini göster bakiim mehmet önce özledik valla...

Motosikleti
    Alıntı chatkut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sen kendini göster bakiim mehmet önce özledik valla...
    29 ekimde beraber olcaz inşallah aykut abi.bende özledim sizleri.

Arkadaşlar unutmadan izmirde uygun fiyata motorsiklet montu alabileceğim bildiğiniz bir yer var mı? (kahramanlarda bulursun gibi bir öneri istemiyorum.önerebileceğiniz bir mekan varmı)

Karataş ta MCA motor Gidince ismimizi ver,yardımcı olacaktır...

(Şimdi diyeceksin ki yeri nerde tam olarak ? Konak tan Fahrettin Altay a doğru giderken - sahil yolu değil,bir iç cadde- AÖF bürolarına gelmeden önce Konak yönünden giderken sağda.Orada sorsan da bulursun gerçi.)

Bu linkten krokisini bulabilirsin;
    http://www.mcamotor.com/Sayfa.asp?sayfa=iletisim

belifeless - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MSX 125
    böyle bir olayda izmir mt nin sessiz kalması düşünülemezdi zaten
    çok güzel bir çalışma içerisindesinizzz

aynı çalışma istanbulda da var
    bende istanbuldakine katılmayı hedefliyorumm

bu arada istanbuldan bi isteği olan varsa halletmeye çalışırımm
    Hak edene değer verilir, Hak etmeyene de yol!!!

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 18 kullanıcı var. (0 üye ve 18 misafir)

Bu Konudaki Etiketler